Liczba postów: 2,483
Liczba wątków: 17
Reputacja:
77
juzew napisał(a):I to będzie właśnie kres tej wysoko rozwiniętej cywilizacji.
Możesz powiedzieć, skąd wysnułeś taki wniosek? Może nam się tu ładna dyskusja rozwinąć
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Liczba postów: 1,031
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Może się mylę, ale jak sobie wyobrażacie miliardy niezdolnych do pracy starców w stale narastającej ich liczbie przy małej liczbie młodych ludzi, zdolnych do pracy i opieki nad starszyzną? Do tego przeludnienie.
To by się po prostu szybko skończyło, taka idylla.
Chociaż dokładnie nie wiem co ma oznaczać "zatrzymanie procesu starzenia". Wstrzyknięcie 25-latkom szczepionki i ich nieśmiertelność :-D ? Może wtedy byłoby fajnie, ale co z przeludnieniem? Trzeba by było w jakiś sposób ograniczać liczbę narodzin. Nowy człowiek mógłby być tylko uzupełnieniem czyjegoś zgonu (np. w wyniku wypadku).
Ale science-fiction, czuję się jak Vacarius :-D.
Liczba postów: 2,483
Liczba wątków: 17
Reputacja:
77
Cytat:Wstrzyknięcie 25-latkom szczepionki i ich nieśmiertelność ?
Mniej więcej, a przeludnienie? Cóż, jak zabraknie Ziemi, trza się będzie przenieść na inne planety.
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
Wierze w to ze za 10 lat w Polsce moherstwo to będzie margines. Tak jak w normalnych krajach europejskich.
Liczba postów: 255
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Wierzę że za 10 lat ateizm nadal będzie zjawiskiem marginalnym, tak jak to jest teraz.
Prawda pozostaje ukryta przed tym, kogo wypełniają pożądania i nienawiść.
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Ja tam wierzę w kosmitów istniejących gdzieś tam w oddali, bardziej niż wierzę, to jestem przekonany, że zło jest, niestety, nieodłącznym towarzyszem człowieka i zawsze tak będzie.
Zencognito napisał(a):Wierzę że za 10 lat ateizm nadal będzie zjawiskiem marginalnym, tak jak to jest teraz.
No niestety będzie - ludzie są za głupi aby przestać liczyć na jakiegoś tam boga:???:
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Bezmózgowiec napisał(a):Mniej więcej, a przeludnienie? Cóż, jak zabraknie Ziemi, trza się będzie przenieść na inne planety.
Albo bezpośrednio w przestrzeń. Mam nadzieję na to ("wierzę" - jakby to niektórzy powiedzieli), że na pewnym poziomie rozwoju jakaś stacja kosmiczna zupełnie wystarczy. Kosmicznych śmieci bogatych w surowce krąży po naszym układzie mnóstwo; także to nie problem.
Zencognito napisał(a):Wierzę że za 10 lat ateizm nadal będzie zjawiskiem marginalnym, tak jak to jest teraz.
Prawdopodobnie. Nawet, jeśli katolicyzm zostanie ograniczony (to akurat jest prawdopodobne), to znając życie zastąpi go wiara we wróżki, albo w (jak to ładnie Pilaster określa) "erę zwodnika" (New Age'owskie wymysły). Taka natura tłumu.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Avx napisał(a):Prawdopodobnie. Nawet, jeśli katolicyzm zostanie ograniczony (to akurat jest prawdopodobne), to znając życie zastąpi go wiara we wróżki, albo w (jak to ładnie Pilaster określa) "erę zwodnika" (New Age'owskie wymysły). Taka natura tłumu. Ale przynajmniej to nowe będzie mniej szkodliwe dla nas. Bo co nam ateistą szkodzi ze ludzie jakieś horoskopy czytają?
Ludzie którzy horoskopy czytają nie pchają sie do władzy nie ustanawiają nam takich praw ze musielibyśmy żyć według horoskopu albo do wiezienia. I nie chcą oni pieniędzy z budżetu państwa na swoje horoskopy. I nawet chyba płacą podatki te wróżki przeróżne?
A wiec na pewno to co wyprze katolicyzm to będzie mniejszym złem.
W horoskopach brakuje tylko jednego życia po śmierci. Zróbmy katolikom promocje. Wymyślmy i rozpowszechnijmy taka wiarę która da im życie po śmieci, bez kościołów, bez księży i bez zakazów aborcji.
Z pewnością klient wybierze nasz produkt bo będzie on oferował więcej i będzie tańszy.
Wymyślmy taka religie która nie będzie w ogóle ateistom przeszkadzać i wprowadźmy ja w Polsce! 
Bo to co teraz robimy to tak ze próbujemy nałogowych palaczy przekonać do tego aby rzucili palenie klubowych. I niewiele sukcesów osiągamy w taki sposób. Ale co innego jeśli damy im w zamian inne mniej szkodliwe i tańsze fajki. I powiemy ze można palić tylko tak aby na nikogo nie dmuchać dymem. 
Wierzący na to pójdą. Co wy na to? Robimy nową wiarę w miejsce starej?
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Bez księgi się nie obejdzie. Ludzie potrzebują czegoś zesłanego przez boga.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Księgi i tak nikt nie przeczyta. Może coś mniejszego. Ulotka?
A na ulotce nowe przykazania.
Bóg da ludziom wieczne życie po śmierci, ale tylko tym którzy będą przestrzegać jego nowych przykazań.
1. Wszystkie inne wcześniejsze przykazania są już nieważnie.
2. Nie będziesz narzucał swojej wiary innym bo każdy ma zacząć wieżyc z własnej woli.
3. Nie będziesz budować bogu świątyń, bo bóg wybudował sobie sam świątynie w której właśnie jesteś. Tą świątynią jest cały świat.
4. Nie módl sie do boga bo bóg nie lubi lizusostwa. Na łaskę boga zasłuż swoimi dobrymi uczynkami a nie lizusostwem. Bóg nie lubi kiedy ludzie tracą czas madląć sie do niego woli kiedy w tym czasie ludzie pomagają drugiemu człowiekowi pomagają. Nie próbuj w żaden sposób przekupić boga, ani mamoną ani w żaden inny sposób.
5. Nie uzewnętrzniaj swojej wiary. Gdyż bóg ceni skromność.
6. Nie zabijaj jeśli nie musisz aby przeżyć, nie kradnij i nie kłam w złych intencjach.
7. Nie sypiaj z dziewczyną bliźniego swego.
8. Nie pchaj boga i wiary w politykę. Bo bóg tam nie chce być.
9. Nie będziesz robić żadnych podobizn boga. Gdyż bóg nie lubi kiedy człowiek który nie potrafi pokazać boga takim jakim on jest, robi mu tylko karykatury.
10. Szanuj innych ludzi i naturę jak siebie samego. Bo jesteś częścią natury i społeczeństwa ludzkiego.
Na drugiej stronie ulotki.
- spowiadać możesz sie tylko bogu, a pokutę sobie zadaj taka jaka uważasz za stosowne. Jeśli zadasz odpowiednią to bóg tobie wybaczy.
- horoskopy tez pochodzą od boga, bóg specjalnie poukładał tak gwiazdy na naszym niebie aby wpływały na nasze życie
- reinkarnacja to tez prawda ale nie zawsze, jeśli po śmierci okaże sie ze nie zasługujesz na niebo to bóg może dać tobie drugą szanse i ponownie ześle ciebie na ziemie innym wcieleniu. Jeśli twoje grzechy były wielkie to za kare będziesz np. osłem.
- duchy niekiedy wracają na ziemie, kiedy maja niedokończone sprawy.
- karty tarota i inne podobne systemy działają niekiedy to zależy od tego czy w pobliżu są dobre duchy czy złe.
- pamiętaj ze ty sam zawsze lepiej wiesz co bóg chce a czego nie, kontaktuj sie z bogiem bez pośredników.
- możliwe ze bóg jest akurat w danej chwili niedostępny, bo bóg lubi zostawiać całą swoją moc i żyć na ziemi miedzy ludźmi jako człowiek. np. Herkules, Budda, Jezus Chrystus, Mahomet.
- bóg to lubi bardzo robić a wiec nie zdziw sie kiedy na świecie będzie sie dział jakiś holokaust a bóg nie będzie mógł nic z tym zrobić bo znowu stał sie tylko lub aż człowiekiem
- pamiętaj ze bóg może być każdym i nie tylko ludźmi. I dlatego jest to przykazanie o szanowaniu natury!
Dobre co nie? Próbuje wszystkie religie i przesady w które w Polsce sie wierzy połączyć w jedną na jednej ulotce.
Jeśli widzicie ze gdzieś można poprawić na lepsze to poprawiajcie. Późnej będziemy te ulotki drukować i rozrzucać w miastach i na wsiach przed kościołem.
Trzeba trafić idealnie w potrzeby klienta a wiec myślicie co by tu poprawić aby było tak ze polscy przesądni ludzie sie na to złapią. 
Czego oni takiego oczekują po wierze i bogu?
Liczba postów: 384
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Nie bardzo wiem, jaki jest sens zamieniać jeden zabobon na inny. Dlaczego horoskopy, duchy i reinkarnacja mają być lepsze od objawień fatimskich i cudownych uzdrowień? Już lepszy byłby jakiś system z pogranicza deizmu, bez nadprzyrodzonych zjawisk na Ziemi, ale za to z życiem po śmierci (bo wydaje mi się, że to jest najważniejsze dla ludzi religijnych, że nie umrą tak po prostu i że jeszcze kiedyś spotkają swoich zmarłych bliskich) i pochwałą poznawania świata metodą naukową oraz kreatywności.
A tak w ogóle, naprawdę uważasz, że ktoś przekonwertuje się na Twoją religię czytając ulotki? Do tego trzeba jakiegoś charyzmatycznego lidera, "cudów", masowych spotkań, na których ludzie będą czuć obecność boga.
Słupek napisał(a):A tak w ogóle, naprawdę uważasz, że ktoś przekonwertuje się na Twoją religię czytając ulotki? Do tego trzeba jakiegoś charyzmatycznego lidera, "cudów", masowych spotkań, na których ludzie będą czuć obecność boga. No to zróbmy cud. Trzeba nam polskiego Deiwida Coperfilda. To znaczy musi buc ze 100 ludzi którzy będą potwierdzać, mówić ze byli świadkiem takich cudów i ze nie było żadnych efektów specjalnych.
A filmy z cudami będą w internecie na youtube.
Możemy np zrobić film jak ślepy odzyskuje wzrok, martwy wstaje, woda zamienia sie w wino, a nawet, nowość kaleka odzyskuje rękę!!! 
Musimy tylko wybrać kogoś kto by był kolejnym wcieleniem Jezusa.
Najpierw zaczniemy od kilku filmów na youtube. Kiedy będziemy już sławni jak kononowicz to zarejestrujemy kościół. 
Sztuczki na żywo tez będziemy robić jakieś tam drobne po to aby ludzie uwierzyli w to co na filmie zobaczą.
Mozna by było zrobic tak ze nasze kolejne wcielenie Jezusa ucieka z podium do lasu bo poczół boga, kamerzysta niby poleciał za nim i na telebimie puscilibysmy wczesniej przygotowany film. Z niby tym co sie tam dzieje. 
A później 20 ludzi wraca stamtąd i opowiada zebranym tysiącom ze widziały to na własne oczy.  Moherstwo byłoby wniebowzięte.
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Chcesz więcej ateistów? Nie ma problemu. Opublikuj na jakimś znanym portalu artykuł o tym, że administracja Busha ukrywa fakt, że Boga nie ma przed ludźmi i że to globalny spisek. Skoro wierzą, że ukrywa ona obcych, zorganizowała atak na WTC, niemcy zbudowali UFO itp. to uwierzą i w to ;P
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:zorganizowała atak na WTC
A ty w jaka wersje ataku wierzysz?
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
0
Cytat:A ty w jaka wersje ataku wierzysz?
Oglądałem 2 filmy na ten temat przy czym oba podawały w większości dowody pokroju "pan X niczego nie chce powiedzieć, na pewno został zastraszony przez rząd". Jedyne do czego przyznam rację to fakt, że w Pentagon nie rąbnął samolot, ale to nie oznacza automatycznie, że to Bush z kumplami wystrzelili sobie rakietę. Poza tym obecnie 99% społeczeństwa uważa, że rzeczywiście to robota Busha i Bushowców a nie lubię iść z tłumem ;P Dodatkowo nie lubię rozpatrywać argumentów tylko jednej strony, tej której ew. racja dałaby mi większą podjarkę.
I proszę na tym poprzestańmy, bo spór który się tu tworzy jest kompletnie bez sensu.
Reputacja:
0
rotfl taki jestes antykonformista ze az wierzysz amerykanskiej administracji rzadowej
Ciekawe jak jeszcze objawia sie w tych czasach nonkonformizm  Pewnie oglada sie MTV i je hamburgery
Cytat:Oglądałem 2 filmy na ten temat przy czym oba podawały w większości dowody pokroju "pan X niczego nie chce powiedzieć, na pewno został zastraszony przez rząd
Ja za to ogladalem X filmow i pana X nie pamietam. Pamietam za to calkiem konkretne dowody, analizy zdjec, materialow filmowych etc.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liczba postów: 1,001
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Cytat:niemcy zbudowali UFO
niemcy nie zbudowali (ufo to zle okreslenie) latajacego dysku, tym niemniej takie prace byly prowadzone. udalo im sie zbudowac latajacy obiekt w ksztalcie dysku o napedzie odrzutowym (byl prawdopodobnie bardzo nieekonomiczny). docelowo kombinowali z napedem antygrawitacyjnym (zbudowali nawet dzialajacy antygrawitator) z tym, ze problemem nie do rozwiazania okazalo sie zasilanie tego cuda. potrzebowal on tak duzo pradu, ze po wlaczeniu do sieci przygasaly swiatla w promieniu wielu kilometrow, dodatkowo w czasie pracy emitowane bylo zabojcze dla organizmow zywych promieniowanie. nic nie wiadomo o praktycznym zastosowaniu tego urzadzenia.
po wiecej informacji odsylam do pierwszego tomu "Supertajnych broni Hitlera" autorstwa Igora Witkowskiego.
Go vege!
--------------------------------------
Posłuchaj mnie, man ty pierdol ten chłam
Nie ma tu dla nas miejsca, i ty nie pchaj się tam...
--------------------------------------
Reputacja:
0
Cytat:rotfl taki jestes antykonformista ze az wierzysz amerykanskiej administracji rzadowej 
No cóż, to co oni rozpowiadają jest bardziej rozsądne od tego, że zaangażowano tysiące ludzi w coś takiego i nie ma żadnego konkretnego przecieku. Wszyscy zaangażowani popierają takie podejście. Sorry, ale dla mnie to nie trzyma się kupy. Owszem, większość słuchałaby góry, ale nie przesadzajmy że 100%.
Widzę, że masz stereotypowe podejście do sprawy. Wiem, że zaraz obrzucisz mnie błotem, ale mówię otwarcie, że popieram w pełni działania Busha. Może nie grzeszy sam w sobie inteligencją, ale decyzje jakie podejmuje (oczywiście nie podejmuje ich sam) są rozsądne. W pełni popieram siłowe rozwiązania w sprawie Bliskiego Wschodu. Jeśli dojdzie do ataku na Iran, ma on moje pełne poparcie. Czasem trzeba atakować, żeby nie być atakowanym.
Cytat:docelowo kombinowali z napedem antygrawitacyjnym (zbudowali nawet dzialajacy antygrawitator) z tym, ze problemem nie do rozwiazania okazalo sie zasilanie tego cuda
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antygrawitacja
Obecnie antygrawitacja jest czysto hipotetyczna.
Reputacja:
0
Cytat:No cóż, to co oni rozpowiadają jest bardziej rozsądne od tego, że zaangażowano tysiące ludzi w coś takiego i nie ma żadnego konkretnego przecieku
Jesli dla kogos oficjalna wersja obecnie rzadzacej w usa junty brzmi rozsadnie to ja faktycznie nie mam nic do dodania  choc operacje oczywiscie przeprowadzono nieudolnie, wbrew powszechnym twierdzeniom ze musialby to byc doskonaly spisek, i kazdy kto sobie to uzmyslowi od razu widzi wszystkie niescislosci, jak na dloni.
Cytat:oże nie grzeszy sam w sobie inteligencją, ale decyzje jakie podejmuje (oczywiście nie podejmuje ich sam) są rozsądne
Bush nie podejmuje ZADNYCH decyzji.
Ale skoro popierasz nazistowskie dzialania wscieklej militarnej dyktatury to coz rzec...
Cytat:Czasem trzeba atakować, żeby nie być atakowanym.
Czujesz sie zagrozony? Chcesz o tym porozmawiac?
Boze jak jednak latwo manipulowac ludzmi. Wmowisz im (maksymalnie prymitywna retoryka, pelna klamstw) ze zagraza im jakies tajemnicze niebezpieczenstwo i zgodza sie na wszystko, popra kazda rzez.
I'll be the one to protect you from your enemies and all your demons
I'll be the one to protect you from a will to survive and a voice of reason
I'll be the one to protect you from your enemies and your choices son
They're one in the same, I must isolate you
Isolate and save you from yourself
|