Prawda jest taka ze biblia została napisana przez jakiś nazistów.
|
Ateizm a ANTYSEMITYZM
|
|
22.12.2007, 14:38
22.12.2007, 15:05
Biblia została napisana przez ówczesnych wykształciuchów, którzy może i mieli szlachetne cele (umoralnienie zwykłego ciemnego luda) ale wraz z rozwojem ludzkości dziś dochodzimy do wniosków, że nawet prosty lud jest pomału lata świetlne przed Biblią i ona sama go tylko cofa w rozwoju. Generalnie hamuje rozwój ludzkości, chociaż kiedyś trochę pomagała (chociaż nie wiadomo pewnie i bez biblii byłoby niewiele gorzej a przynajmniej teraz rozwijalibyśmy się swobodniej i lepiej a nie tkwili nadal we wczesnym średniowieczu moralnym ).
Co by nie było z dzisiejszego punktu widzenia Biblia to już przeżytek i Kościół ratuje się tylko tymi swoimi dogmatami i swoimi jedynymi słusznymi interpretacjami. Biblia bez dogmatów i bez interpretacji Kościoła w praktyce byłaby w dzisiejszych czasach traktowana jak dzieło szaleńca i szybko prowadziłoby do sekularyzacji. Bo ludzie uciekaliby od tego całego absurdu.
22.12.2007, 16:25
Al-Rahim napisał(a):wielu ateistów też! Nie mów! Naprawdę?! I pewnie wielu z nich jest i Żydami i ateistami.... bleee? Ironia niebosiężnych..... lotów....
mięso pożera mięso a potem je wydala[url="http://salydus.wordpress.com/"]
[/url]
22.12.2007, 16:48
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm salydus napisał(a):Wielu rudzielców jest Żydami, jakbyś nie wiedział. I murzynów. Np. Whoopi Goldberg.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
22.12.2007, 17:54
Zadar napisał(a):I murzynów. Np. Whoopi Goldberg. Pytał ktoś: takiś głupi czy takiś 'chitri', że sądzisz po nazwisku...
[/url]
22.12.2007, 22:09
Kiedy ona naprawde jest zydówka. Widac to w tych jej podejrzanie przymruzonych oczach. Tak, zdecydowanie.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
22.12.2007, 22:15
Kilgore Trout napisał(a):Kiedy ona naprawde jest zydówka. Widac to w tych jej podejrzanie przymruzonych oczach. Tak, zdecydowanie. Oj, nie wiem, czy Woopi jest żydówką, naprawdę, czy to gałkach widać? Wątpię. Ale pewnie nie słyszałeś o Felaszach, co? Buuuuuu! Za niewiedzę!
[/url]
26.12.2007, 03:02
Fajnie się czyta ten temat
Rothien, Twój ostatni post powinni skopiowac w 1.000.000 egzemplarzy i rozdawać na ulicy Masz u mnie piankę.
Michał Wójtowicz
Religion can never reform mankind because religion is a slavery Cytat:Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnegopilaster napisał(a): Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
26.12.2007, 16:26
DarkWater napisał(a):tak a propos także świąt. herod taki zły bo kazał zabić niemowlęta, rzeź niewiniątek. jahwe kazał wymordować wszystkie pierworodne niemowlęta, dzieci i młodzież, ale nie tylko, także szczenięta wszystkich zwierząt... i kto był większym potworem? Ośle, i-o, i-oooo! :-P na forum ateistycznym powtarzasz bajkę o Herodzie, który kazał wymordować niemowlęta, tę bajkę, która miała służyć za 'dowód' boskości, niesamowitości, itd. itp. następnych siepaczy? Ta bajeczka została dawno temu podważona, nawet bardziej światłe czarnuchy, z lekka zażenowane (nie te daty, te bezsensy, te nielogiczności) starają się milczeć na ten temat, by nie musieć zaprzeczać. Jahwe to siepacz. Ale to nic w porównaniu z tym, co dzisiaj - bo to już nie mit, ale MĄDROŚĆ, PRAWO żydowskie, które mówi, że człowiek jest tak wielki, bo stworzony na wzór i podobieństwo boskie, iż zwierzę, bydlę pozbawione uczuć, rozumu, posługujące się tylko instynktem (według żydów) winno zostać zamordowane jeśli doprowadziło, choćby przypadkiem, do śmierci człowieka. Nie rozstrzyga się tu kwestii winy czy jej braku - bo zwierzę nie może być winne skoro nie myśli, ale mimo to powinno - dla przykładu - stracić życie. By inni ludzie wiedzieli jak cenne jest życie żałosnego homusa. Zwierzę jest narzędziem. Jednocześnie twierdzą żydzi, że ich religia jest najbardziej sprawiedliwa i moralna. :mrgreen:
[/url]
01.01.2008, 20:12
Prawie każda religia w momencie powstania była "postępowa". Łącznie z chrześcijaństwem czy islamem. Niestety - każda religia wraz z upływem czasu rozmienia się na drobne, jak i po prostu "traci na aktualności". Rewolucyjne i postępowe było w pierwotnym chrześcijaństwie przyznanie "równych praw" (przynajmniej wobec boga) wszystkim ludziom nie zależnie od ich statusu społecznego. Islam przyniósł w swoich początkach rozwój nauki i kultury...
Ale po owych "miesiącach miodowych" religie zaczynają mieć tendencje do zawracania biegu historii. Swoistego "zatrzymywania" rozwoju. Tłumaczę to tym - że religię gdy tylko zaczynają "odstawać" od rzeczywistości próbują przywrócić stan w który były idealnie wkomponowane. To dla tego religia prawie zawsze oznacza konserwatyzm. Trochę OT wyszło... Ateizm i antysemityzm to dwie zupełnie inne płaszczyzny. Tak jak teista może być antysemitą - tak samo może nim być ateista. Z tą różnicą że z bycia teistą-katolikiem może wypływać bycie antysemitą (bo bycie etnicznym żydem praktycznie implikuje wyznawanie "innej" religii - żydowskiej), natomiast wyprowadzenie antysemityzmu z ateizmu wymaga już logicznej woltyżerki na granicy połamania karku. Nienawiść do ludzi (innych ludzi, zwłaszcza innych ludzi wyznających inne religie) to cecha religii a nie ateizmu.
zabijcie wszystkich - bóg rozpozna swoich.
03.01.2008, 17:20
Mi to raczej powiewa, nie toleruję tolerancji
To najgorszy wynalazek ludzkości, który na siłę wpycha do krajów Unia Europejska, aż mnie mdli. Nie jestem jakimś antysemitą, nie zwracam uwagi na pochodzenie ludzi, wszyscy są tacy sami, ale kiedy widzę w telewizji reklamę np. ''niepełnosprawni, pełno sprawni w pracy'' to rzygam na taką tolerancję. Szkoda, że nie raczą w reklamie napisać, że jeśli zostanie zatrudniony niepełnosprawny, wygryza posade innej osobie. Liczą się kwalifikacje, a niewykształcony niepełnosprawny zgodnie z prawami natury powinien wymrzeć. Najwidoczniej Unia Europejska nie szanuje twierdzeń Darwina
03.01.2008, 17:57
Luka Wars - na tym polega tolerancja przecie! Że każdy powinien być traktowany równo, ani lepiej, ani gorzej. W każdym razie w moim odczuciu.
W reklamie "pełnosprawni w pracy" chodzi o to, żeby człowieka nie skreślać, tylko dlatego że jest niepełnosprawny, żeby dać mu takie same szanse. A nie po to, żeby go traktować jako kogoś lepszego. Ale to nie o tym temat.
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
03.01.2008, 19:22
Luka Wars napisał(a):Szkoda, że nie raczą w reklamie napisać, że jeśli zostanie zatrudniony niepełnosprawny, wygryza posade innej osobie. Liczą się kwalifikacje, a niewykształcony niepełnosprawny zgodnie z prawami natury powinien wymrzeć. Najwidoczniej Unia Europejska nie szanuje twierdzeń DarwinaMasz racje, dlatego należy ze drowych ludzi robić kaleków. Zgodnie z twierdzeniami Darwina. Wtedy szanse sie wyrównują. Bardzo mądry post z twojej strony. Niemal zostałem kaleką jak poraziła mnie błyskotliowść twojej myśli.
[SIZE="1"]. MRU .
............ [/SIZE]
03.01.2008, 19:40
aktyn napisał(a):Masz racje, dlatego należy ze drowych ludzi robić kaleków. Zgodnie z twierdzeniami Darwina. Wtedy szanse sie wyrównują. Post mądry. Tylko treść tej mądrość nie pasuje "gołębim sercom". Wszyscy tutaj powołują się na naukę. Kiedy zaś ktoś powołuje się na naukę, ale jest "niepoprawny etycznie", to już jest ...fuj. Hipokryzja. Jeżeli w naszym uniwersum nie ma bogów, ponieważ ktoś ich tam sobie jedynie wymyślił, to i nie ma tolerancji, którą ktoś tam sobie wymyślił i zaczął promować. A faktem jest że zdrowy człowiek jest lepszy od kaleki. Nie ma między nimi równości. To jest ten sam problem jaki jest w Stanach w kwestii rasizmu. Co z tego ze jakiś murzyn czy latynos jest nieodpowiedzialnym kretynem, skoro poprawność polityczna i tolerancja wymagają by dostał stanowisko nie tylko nieadekwatne dla swoich kompetencji, ale do tego stanowisko to mógł dostać ktoś kto sobie na nie zasłużył.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
03.01.2008, 20:03
Rothein napisał(a):Post mądry. Tylko treść tej mądrość nie pasuje "gołębim sercom". Wszyscy tutaj powołują się na naukę. Kiedy zaś ktoś powołuje się na naukę, ale jest "niepoprawny etycznie", to już jest ...fuj. Hipokryzja.Po pierwsze nie mieszaj wszędzie bogów. Po drugie, to nie jest gołebie serce. Tylko twoja krótkowzrocznosć. Bo ja sie właśnie powołałem na nauke. Po trzecie, żeby sie powołać na nauke, należy powołać sie na coś co wiadomo, a nie na coś co jest teorią. Po czwarte teoria ewolucji, jest cechą świata opisującą relacje poddanych. Jeżeli uważasz sie za poddanego, to prosze bardzo. Ja nie. Jeżeli trzeba będzie przyjać taką strategie to przyjme, Rothein i Luka z pewnościa sie ucieszą z nawróconego. Tak masz racje, niektorzy mają przyjaciół i jako politycy srają na takich Rotheinów. A za ich nieopdowidzielane decyzje ponoszą wine wszyscy. Bo co z tego że Rotheinowi nie podoba sie ktoś nieodpowiedzialny, jak Rothein nie ma tutaj nic do powiedzenia, bo liczą sie interesy jakieś grupy? I otóż mi chodzi. Ja to tylko potwierdziłem ironicznie. Nie wiem skąd ci przyszło do głowy, że w interesie jednostki gorszej jest rezygancja ze stanowiska dla lepszej? To są twoje pobożne życzenia. Nie ma tutaj nigdzie sprzeczności z twoim postrzeganiem rzeczywistości.
[SIZE="1"]. MRU .
............ [/SIZE]
05.01.2008, 18:05
Tsumoso napisał:
Cytat:Mhm. Czyli jak będę się śmiał że ktoś oberwał ciastem jak w starych dobrych filmach i ta osoba będzie:To będzie co najwyżej rozbawiona. Ale jeżeli to ona będzie rzucała czymś (np. wyzwiskami) w osobę o innym kolorze skóry to będzie to być może miało już podtekst rasistowski. Vacarius napisał: Cytat:Mam być tolerancyjny dla religii która ma za boga hitlera? (...) Ja nie jestem. Nie toleruje nietolerancji! Boga rasistę, morderce i terrorystę nie będę tolerował!I to już jest brak tolerancji religijnej a być może i antysemityzm z racji tego ze Pismo Swięte stworzone zostało przez autorów żydowskich. Rothein napisał: Cytat:Żydzi, żydzi, żydzi, jakis megalomański naród. Jak nie są narodem wybranym, to najbardziej nękanym. Kurwa, jacy biedni ci Żydzi. Może fundusz założymy? Będziemy słać darowizny do Izraela?Fundusz to dobry pomysł bo POLACY WIELE ZAWDZIĘCZAJĄ ŻYDOM. Weźmy tylko okres międzywojenny. Elita wielkich miast polskich była w większości żydowska. To właśnie żydzi dawali wielu dziesiątkom tysięcy Polaków pracę by ci nie umarli z głodu na ulicy. Ilu spośród waszych przodków pracowało u dobrego właściciela Pana Żyda ? Myślę że nie jeden na tym Forum by się znalazł. A ilu teraz pracuje i dzięki dobremu sercu "starszego brata" żyda może spłacać kredyt zaciągnięty pod zakup mieszkania. Dlatego Żydom należy się szacunek.
Prawda pozostaje ukryta przed tym, kogo wypełniają pożądania i nienawiść.
05.01.2008, 18:23
Cytat:I to już jest brak tolerancji religijnej a być może i antysemityzm z racji tego ze Pismo Swięte stworzone zostało przez autorów żydowskich.A jeżeli, na ten przykład, nie będą mi się podobały Twoje posty i nie będę tolerował zawartych w nich poglądów, to uczyni mnie to nietolerancyjnym dla mieszkańców szczecina? Szczecinofobem? Antyszczecinianinem? Ech.
05.01.2008, 19:37
Tgc napisał:
Cytat:I jescze jedno. Bog i Jezus to postacie fikcyjne tak samo jak Pikachu i Superman. Jak ktos chce sobie na nich pobluzgac to niech sie wyzyje.Więc skoro to postacie fikcyjne to czy wyżywanie się na nich i opluwanie nie jest tym bardziej ŻAŁOSNE i nie określa tego kto to robi jako zwykłego imbecyla ? Różnica jest jednak taka że nie należy stawiać na jednej płaszczyźnie Religii i cudu wiary opisanych przez doskonałych autorów pochodzenia żydowskiego ze zwykłymi kreskówkami.
Prawda pozostaje ukryta przed tym, kogo wypełniają pożądania i nienawiść.
05.01.2008, 23:04
hawat napisał(a):Rewolucyjne i postępowe było w pierwotnym chrześcijaństwie przyznanie "równych praw" (przynajmniej wobec boga) wszystkim ludziom nie zależnie od ich statusu społecznego. Islam przyniósł w swoich początkach rozwój nauki i kultury...To Judaizm wprowadził równość wobec prawa niezależnie od pozycji społecznej. A dokładniej zasada "oko za oko, ząb za ząb", która, jak podaje talmud, nie była traktowana dosłownie, ale mówiła, że oko każdego obywatela, nie ważne czy bogatego czy biednego, jest warte tyle samo. A Islam wprowadził dużo więcej: Muhammad ograniczył władzę patriarchów, którzy przedtem byli panami życia i śmierci swoich poddanych, nakazał jałmużnę na rzecz ubogich, zakazał zabijania nowo narodzonych dziewczynek etc.
"Wszyscy idziemy w równym szeregu
Dłonie wzniesione prosto w słońce!"
05.01.2008, 23:12
Zencognito napisał(a):Fundusz to dobry pomysł bo POLACY WIELE ZAWDZIĘCZAJĄ ŻYDOM. Weźmy tylko okres międzywojenny. Elita wielkich miast polskich była w większości żydowska. To właśnie żydzi dawali wielu dziesiątkom tysięcy Polaków pracę by ci nie umarli z głodu na ulicy.Chyba po to, żeby Polacy wyręczali w pracy Żydów... Żydom zawdzięczamy naprawdę wiele, np. kłamliwą książkę, która mówi, że "antysemityzm w Polsce po II wojnie światowej miał przyzwolenie społeczne, m.in. wskutek udziału licznych Polaków w zagrabieniu mienia ofiar Holokaustu, czego po wojnie komuniści nie rozliczali - to główna teza wydanej po polsku nowej książki Jana Tomasza Grossa" (Żyd!). Poza tym, Żydzi współpracowali z Hitlerem i nie wierzę, by podczas wojny zginęło 6mln Żydów. Jestem antysemitą?
"Wszyscy idziemy w równym szeregu
Dłonie wzniesione prosto w słońce!" |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Rothien, Twój ostatni post powinni skopiowac w 1.000.000 egzemplarzy i rozdawać na ulicy ![[Obrazek: quasiuserbarfi1.png]](http://img221.imageshack.us/img221/3348/quasiuserbarfi1.png)