To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kobiety do lamusa?
Phillrond napisał(a):Jaki egoizm? O czym ty mówisz? Przecież honor jest sprawą poboczną a chodzi to głównie o wypadek zrównania płac w którym to mężczyźni łożyli by na kobiety ze swojej kieszeni w wielu dziedzinach. Chodźmy dalej- powiedzmy, że egoizm. CO Z TEGO? Spójrz logicznie na swoje stwierdzenie -"męski egoizm". Mówisz to tak jakby egoizm był domeną meżczyzn. Tymczasem zauważyłem, że kobiety są co najmniej takimi samymi egoistkami.
A poza tym- pamiętaj że to życie i nie ma co się żalić nad egoizmem, bo żywot jest pełen egoizmu. Okropnie mnie denerwują słowa w stylu męski egoizm, ponieważ jest to bezsensowny i dziecinny argument.
PS: Dzisiaj kobietom się nadskakuje na każdym kroku i głównie te, które ślinią się na dzień kobiet najgłośniej krzyczą o tym jakimi to mężczyźni są świniami

Pracujemy 5 lat krócej-ze zrozumiałych względów, ale z niezrozumiałych już zarabiamy mniej, mimo że mamy często wyższe kawalifikacjie od was. Na dodatek, gdy jesteśmy w ciąży, przestajemy być pełnowartoścowymi parcownikami, podobnie, gdy mamy małe dzieci. Poza tym urlop wychowawczy nie liczy sie nam do emarytury, a praca w domu i opieka nad niemowlęciem jest przez was traktwoana jak wakacje. Wasza rycerskość i chęć opieki to duża przesada, chyba że mówimy o jednostkach. Nie jestem feministką, ale męskich szowinistów nie trawię.
U większości ludzi niewiara w jedno zasadza się na ślepej wierze w co innego. ( G.Ch. Lichtenberg)
Odpowiedz
taka napisał(a):- rozumiem, że honor mężczyzny jest dla Ciebie najważniejszy. Wszystko jasne-męski egoizm.
Chyba nie przypadkowo,cytując mnie pominęłaś pogrubione słowa:"Tymczasem feministki chcą zarówno,aby mężczyźni zarabiali na kobiety,jak i chcą zlikwidować etos honorowy,który daje mężczyźnie dumę z tego,że daje z siebie więcej.

Honor męski to nie egoizm,to altruizm.Wymaganie więcej od mężczyzn jest nieuczciwe,ale byłoby dopuszczalne,gdyby dokonywało się oficjalnie,tak jak oficjalnie mówi się,że powinno się pomagać biednym.

I powiedz mi, jak to się dzieje,że takie historyjki jak twoja pojawiają się zawsze tylko z damskiej perspektywy,nigdy z męskiej.Mężczyźni nigdy nie żalą się jak to im ciężko...
Odpowiedz
taka napisał(a):Pracujemy 5 lat krócej-ze zrozumiałych względów, ale z niezrozumiałych już zarabiamy mniej, mimo że mamy często wyższe kawalifikacjie od was.
Jak grochem o ścianę.Właśnie stoczyłem z "folia" długą dyskusję na temat tego,czemu mężczyźni zarabiają więcej, a ty nie czytając jej wypowiadasz swój zupełnie odwrotny dogmat i jednocześnie podajesz wyssaną z palca tezę,że powinnyście pracować krócej (w dodatku,że jest to zrozumiałe). Chyba tylko dlatego,że jak już mężczyzna ma zdechnąć wcześniej,to niech emerytury nie pobiera wcale,zamiast pobierać ją krótko.

Jakież to wy macie kwalifikacje do bycia hydraulikiem bądź elektrykiem, w zawodówkach i technikach puchy, jeżeli chodzi o kobiety.

Powstało forum maskulistyczne: http://www.maskulizm.org i portal maskulistyczny: http://www.maskulizm.pl
Odpowiedz
swoja droga wszedzie gdzie pracowalem dotad zarabialem dokladnie tyle samo co moje zenskie towarzyszki niedoli. Bardzo mnie rozczarowuje fakt ze po "ok, przyjmujemy pana" nikt na razie nie dodaje "naturalnie skoro jest pan mezczyzna bedzie pan zarabial odpowiednio wiecej od pana kolezanek". Wiec tak czekam kiedy zaczną wreszcie...
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Najgorsza jest praca w zespole lub z zespołem złożonym z samych kobiet. Wszyscy którzy mieli takie doświadczenia to potwierdzą.
A zwłaszcza kobiety.
Kobieta jest wspaniałym uzupełnieniem zespołu nie jego podstawą.

Co do "różnego" traktowania to u mnie w zespole są ulgowo traktowane dwie osoby:
- mężczyzna z wczesnym stadium Parkinsona i kobieta z małym dzieckiem.
Wniosek jest dosyć jasny :twisted:
Miłość to ekonomia, tu się handluje DNA.
Odpowiedz
Mr R.I.P. napisał(a):Najgorsza jest praca w zespole lub z zespołem złożonym z samych kobiet. Wszyscy którzy mieli takie doświadczenia to potwierdzą.
A zwłaszcza kobiety.

nie potwierdzam Uśmiech pracuje praktycznie z samymi babkami i jest super, zarówno pod względem atmosfery jak i organizacji.
"Umarł Bóg
Nie potrzebuje go nikt
Wszak to przekleństwo
by wiecznie móc żyć
Okrutne...
Zło nas oślepia i fałszywy nasz blask
Pogardzać nadzieją
Nie wstydzić się kłamstw
Kochać nienawiść
To być jednym z nas..."
Odpowiedz
Ninurta napisał(a):nie potwierdzam Uśmiech pracuje praktycznie z samymi babkami i jest super, zarówno pod względem atmosfery jak i organizacji.

Feministyczna propaganda :-D:ogorek::-D
Odpowiedz
Adamie,manipulujesz.

Nie zrozumiałeś w ogóle mojej wypowiedzi. Gdyby kobiety nie były dyskryminowane, tej dyskusji w ogóle by nie było. Nie doświadczyłam na własnej skórze, ale znam kobiety, które są dyskryminowane, bo są młodymi mężatkami, znam takie, których mężowie i inni mężczyźni traktują urlop macierzyński czy wychowawczy jak wakacje, znam takie panie, które straciły pracę tuż po powrocie z urlopu macierzyńskiego, bo istnieje zagrożenie, że będą często na zwolnieniach lekarskich. Może tu powinny być zmiany, zamiast dywagować o sparawach drugorzędnych.
Zgadzam się, że są zawody, których kobieta nie może i nie powinna wkonywać ze względu np. na kruchośc fizyczną czy emocjonalną (stąd uważam ,ze nalezy się nam przywilej pracy krótszej o 5 lat, zresztą kobiety zazwyczaj mają dwa etaty-dom i praca). Tak jak mężczyzna nie urodzi dziecka, tak my nie powinnyśmy być np. górnikami. Ale dlaczego w Polsce jakakolwiek praca jest ceniona wyżej niż macierzyństwo, dlaczego jest to często warunek zatrudnieia lub inaczej dlaczego naszą rolę ogranicza sie tylko do macierzyństwa?
W nosie mam opiekę mężczyzn, jesli prawo nie jest przestrzegane lub nas nie broni i nawet w XXI wieku musimy walczyć o swoją godność.
U większości ludzi niewiara w jedno zasadza się na ślepej wierze w co innego. ( G.Ch. Lichtenberg)
Odpowiedz
Cytat: znam takie panie, które straciły pracę tuż po powrocie z urlopu macierzyńskiego, bo istnieje zagrożenie, że będą często na zwolnieniach lekarskich.
I całkiem słusznie. Gdybym zakładał firmę i musiał walczyć co miesiąc by wyjść na + (kredyty, opłaty!), to ostatnią rzeczą której bym chciał to pracownik któego przez pół roku nie ma, a któemu musze wypłacać pensję, i jeszcze nie mogę zatrudnić nikogo innego.

Cytat: kruchośc fizyczną czy emocjonalną (stąd uważam ,ze nalezy się nam przywilej pracy krótszej o 5 lat
Oj feministki dobrałyby ci się do skóry za to! Przecież kobiety są co najmniej równe mężczyznom Uśmiech
Poza tym, my samce, też mamy swoje emocje, czemu nikt ich nie szanuje wcześniejszą emeryturką?

Cytat: zresztą kobiety zazwyczaj mają dwa etaty-dom i praca).
A panowie nie? Wystarczy wyjść na ulice by zobaczyć tatusiów z berbeciami.
A w mniej zamożnych rodzinach gdy kobieta zajmuje sie domem, to facet pracuje na 2 zmiany żeby rodzine utrzymać.
Cytat:Tak jak mężczyzna nie urodzi dziecka, tak my nie powinnyśmy być np. górnikami.
Znowu wstrętny antyfeminizm!
Odpowiedz
Cytat:znam takie, których mężowie i inni mężczyźni traktują urlop macierzyński czy wychowawczy jak wakacje

Zostaly zmuszone rozumiem do poslubienia takiego samca?

Cytat:Ale dlaczego w Polsce jakakolwiek praca jest ceniona wyżej niż macierzyństwo, dlaczego jest to często warunek zatrudnieia lub inaczej dlaczego naszą rolę ogranicza sie tylko do macierzyństwa?
W nosie mam opiekę mężczyzn, jesli prawo nie jest przestrzegane lub nas nie broni i nawet w XXI wieku musimy walczyć o swoją godność.

A oprocz wezwan do walki o godnosc masz cos do powiedzenia? Kto "ogranicza role kobiety tylko do maciezynstwa"? Tego was teraz ucza w tych groteskowych ulach zwanych "wyzszymi szkolami psychologii"? Zapiszcie sobie drodzy studenci: kobieta - krucha emocjonalnie, dyskryminowana (podkreslic dwa razy) meskie spoleczenstwo ogranicza jej role do maciezynstwa. Bardzo dobrze, dyplom, idzcie w swiat nauczac.

Co to za glupie gadanie w ogole, skoro maciezynstwo jest dla kobiet taka meka i cierpieniem (ewentualna pomoc samca w tym cierpieniu taka jak zadeklarowala ma w nosie) to mam doskonala rade - ulzyc matce ziemi i nie sprowadzac na jej lono kolejnego homo sapiens. Czy jest jakies prawo ktore nakazuje powielac material genetyczny? A jesli sie rozmnozy to nie miec pretensji do jakiegos obcego czlowieka ze nie chucha i nie dmucha tylko dba o wlasny biznes.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Cytat:[quote=Al-Rahim]I całkiem słusznie. Gdybym zakładał firmę i musiał walczyć co miesiąc by wyjść na + (kredyty, opłaty!), to ostatnią rzeczą której bym chciał to pracownik któego przez pół roku nie ma, a któemu musze wypłacać pensję, i jeszcze nie mogę zatrudnić nikogo innego
-no właśnie oto mi chodzi!

Cytat:Oj feministki dobrałyby ci się do skóry za to! Przecież kobiety są co najmniej równe mężczyznom Uśmiech
-mam w nosie feministkiUśmiech
Cytat:Poza tym, my samce, też mamy swoje emocje, czemu nikt ich nie szanuje wcześniejszą emeryturką?
- wasze emocje są o podłożu egocentrycznym.:razz:
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Zostaly zmuszone rozumiem do poslubienia takiego samca?

A oprocz wezwan do walki o godnosc masz cos do powiedzenia? Kto "ogranicza role kobiety tylko do maciezynstwa"? Tego was teraz ucza w tych groteskowych ulach zwanych "wyzszymi szkolami psychologii"? Zapiszcie sobie drodzy studenci: kobieta - krucha emocjonalnie, dyskryminowana (podkreslic dwa razy) meskie spoleczenstwo ogranicza jej role do maciezynstwa. Bardzo dobrze, dyplom, idzcie w swiat nauczac.

Co to za glupie gadanie w ogole, skoro maciezynstwo jest dla kobiet taka meka i cierpieniem (ewentualna pomoc samca w tym cierpieniu taka jak zadeklarowala ma w nosie) to mam doskonala rade - ulzyc matce ziemi i nie sprowadzac na jej lono kolejnego homo sapiens. A jesli sie rozmnozy to nie miec pretensji do jakiegos obcego czlowieka ze nie chucha i nie dmucha tylko dba o wlasny biznes.
- macierzyństwa- panie polonisto:razz:
Odpowiedz
Cytat:- macierzyństwa- panie polonisto

o moj boze, zrobilem blad ortograficzny piszac na forum w internecie, sodoma gomora.

Cytat:Adamie,manipulujesz.

Zauwazmy ze rozmowy z taka zazwyczaj koncza sie oskarzeniami o manipulacje i szybkim wycofaniem z dyskusji.

Odpowiedz
adamowe hołubienie kobiet przez męską płeć
przypomina fetyszowe rytualne tuczenie bab w klatkach
a maskulizm tyle ma w sobie obiektywizmu co feminizm
w świetle tej dyskusji
bardzo chętnie pójdę do lamusa
Mr R.I.P. napisał(a):Co do "różnego" traktowania to u mnie w zespole są ulgowo traktowane dwie osoby:
- mężczyzna z wczesnym stadium Parkinsona i kobieta z małym dzieckiem.
Wniosek jest dosyć jasny :twisted:
dość: zauważalny brak młodych ojców
pewnie przez tego parkinsona
Odpowiedz
kokkai napisał(a):dość: zauważalny brak młodych ojców
pewnie przez tego parkinsona

Z prostej przyczyny. Młoda mamusia prędzej się zesra niż zostawi swoje dziecko z ojcem i pójdzie do pracy. Zresztą urlopy rodzicielskie preferują kobiety niż mężczyzn.

A wniosek z przykładu był taki, że praca z kobiety z dzieckiem jest tyle warta co niepełnosprawnego mężczyzny.
Odpowiedz
Mr R.I.P. napisał(a):Z prostej przyczyny. Młoda mamusia prędzej się zesra niż zostawi swoje dziecko z ojcem i pójdzie do pracy. Zresztą urlopy rodzicielskie preferują kobiety niż mężczyzn.
no wulgaryzm jako środek stylistyczny wzmocnienia efektu
wypowiedzi nie zadziałał,
to tak a propos wspominanego nienawistnego jazgotu czy jakoś tak
jak to jest z tymi kobietami bo już się pogubiłam
na urlopie siedzi dzieciaka pilnuje - źle
wraca do roboty - też źle
cóż, epoka kryzysu ideału roli kobiety w oczach samczych
przykra przypadłość
Mr R.I.P. napisał(a):A wniosek z przykładu był taki, że praca z kobiety z dzieckiem jest tyle warta co niepełnosprawnego mężczyzny.
a to powiedz mi, dobry człowieku
więcej warta niż siedzącego 8h na 8h roboczych na forach?
czy mniej?
Odpowiedz
kokkai napisał(a):a to powiedz mi, dobry człowieku
więcej warta niż siedzącego 8h na 8h roboczych na forach?
czy mniej?

Jak się nie ma argumentów to zawsze można ad personam polecieć, prawda?
Wartość mojej pracy oceniają na całe szczęście moi szefowie nie ty. I do twojej informacji oceniają ją bardzo wysoko.
Odpowiedz
Mr R.I.P. napisał(a):Jak się nie ma argumentów to zawsze można ad personam polecieć, prawda?
ależ oko za oko i tak dalej
skąd wiesz może mam parkinsona
albo małe dziecko i razi moje odczucia
nie tylko estetyczne jak słyszę podobne "argumenty"
Mr R.I.P. napisał(a):Wartość mojej pracy oceniają na całe szczęście moi szefowie nie ty. I do twojej informacji oceniają ją bardzo wysoko.
skąd wiesz, może na mniej więcej 59% mojej
hue hue hue hue
Odpowiedz
kokkai napisał(a):ależ oko za oko i tak dalej
skąd wiesz może mam parkinsona
albo małe dziecko i razi moje odczucia
nie tylko estetyczne jak słyszę podobne "argumenty"
Dobrze, że tylko estetyczne za obrazę religijnych mogłabyś mnie pozwać
kokkai napisał(a):skąd wiesz, może na mniej więcej 59% mojej
hue hue hue hue
No chyba, że jesteś CEO Microsoftu.
Odpowiedz
Cytat:[quote=Kilgore Trout]o moj boze, zrobilem blad ortograficzny piszac na forum w internecie, sodoma gomora.

Widać, że na polonistykę przyjmują dysortografów. Marnie, marnie...panie polonisto-buddysto. Niedalej jak dwa tygodnie temu kpiłeś,że napisałam marichuana przez ,,ch" chociaż, jak wiesz, a może nie :?:, nie jest to błędem. A u proszę. Lubujesz się w podważaniu kwalifikacji zawodowaych innych forumowiczów, a sam...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości