Liczba postów: 1,030
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Rany, to trzeba natychmiast spalić. Przed chwilą sobie kombinowałem, że może jednak mógłbym sam to wszystko ogarnąć, zrobić taki raj i w ogóle.
Nie o nie, to są podszepty szatana, zło wcielone, na stos natychmiast.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
FlauFly napisał(a):Jaka więc byłaby twa postawa Rothein, bo na to nie odpowiedziałeś?
Pytasz czy chciałbym być tchórzem likwidującym tysiące istnień ludzkich na dzień właściwie tylko o tym myśląc (notatnik to niekonieczny detal techniczny)?
Nie.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Fry napisał(a):Nie o nie, to są podszepty szatana, zło wcielone, na stos natychmiast.
Nie na stos, tylko oddać MI:razz:
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Cytat:Teoria Kanta:
a co ta teoria ma wspolnego z rzeczywistością? takie sobie wymyślanie abstrakcyjnych głupot imho
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Reputacja:
17
Avx napisał(a):Nie na stos, tylko oddać MI:razz:
Ale co Mi miałaby z nim zrobić? Nie Mi tylko Mamie Muminka!
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
20
"Mi" w sensie "mojej (nie)skromnej osobie"
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
17
Kilgore Trout napisał(a):a co ta teoria ma wspolnego z rzeczywistością? takie sobie wymyślanie abstrakcyjnych głupot imho
Ooooo, teraz odezwał się Pan Mushroom o rzeczywistości i głupocie. Jak głębia.
Reputacja:
17
Avx napisał(a):
"Mi" w sensie "mojej (nie)skromnej osobie" 
A może mnie?
Reputacja:
20
Masz rację  Popełniłem błąd.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Avx, jednego, czego się boję bardziej, niż Buki, to religii.
Weź Ty sobie na wstrzymanie z tym notatnikiem, a athei go wyśle kurierem do strefy Gazy w paczce z napisem "shalom Allach" i takimi literkami i takimi.....
PS:
- Mamo, ten pan się ciebie kłania!
- Nie ciebie, tylko tobie.
- Mi?
- Nie mi, tylko mnie.
- No! Przecież mówię, że ciebie!
Null pointer exception
Reputacja:
0
Cytat:Ooooo, teraz odezwał się Pan Mushroom o rzeczywistości i głupocie. Jak głębia.
masz cos konkretnego do powiedzenia czy chcesz sie tylko poobrazac ku chwale Odyna?
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liczba postów: 1,030
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):Pytasz czy chciałbym być tchórzem likwidującym tysiące istnień ludzkich na dzień właściwie tylko o tym myśląc (notatnik to niekonieczny detal techniczny)? Z tego co rozumiem temat to nie ma nigdzie warunku, że musiałbyś być tchórzem.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Kilgore Trout napisał(a):a co ta teoria ma wspolnego z rzeczywistością? takie sobie wymyślanie abstrakcyjnych głupot imho W ten sposób podsumowujesz też wszystkie inne rozważania z dziedziny etyki? Może dla ciebie sprawiedliwość to abstrakcyjna głupota, dla mnie nie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
0
Cytat:W ten sposób podsumowujesz też wszystkie inne rozważania z dziedziny etyki?
Oczywiscie ze nie. Tylko te oderwane od rzeczywistosci.
Reputacja:
17
Kilgore Trout napisał(a):W ogóle myśle ze "filozof" powinien raczej dekodować mitologicznej zasłony i ukazywać to co się za nimi kryje a nie utrwalać je. Cała ta filozofia utrwalania mitologii, upraszczania globalnej wizji świata jest tylko paskudną manipulacją mająca doraźne cele propagandowe.
para-religijna militarystyczna organizacja - dekodowanie mitologii ala Kilgore.
Reputacja:
0
Cytat:para-religijna militarystyczna organizacja - dekodowanie mitologii ala Kilgore.
egzakly
widze ze łapiesz
Reputacja:
17
Kilgore Trout napisał(a):widze ze łapiesz
Łapię, łapię, ale Kilgore Trouta na kreowaniu nowych mitologii (pod płaszczykiem dekodowania innych).
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Kilgore Trout napisał(a):Oczywiscie ze nie. Tylko te oderwane od rzeczywistosci. Aha, to znaczy że chyba po prostu nie rozumiesz Kanta.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
0
Cytat:Łapię, łapię, ale Kilgore Trouta na kreowaniu nowych mitologii (pod płaszczykiem dekodowania innych).
nikt nie mowil ze to proste
ale jesli wszyscy sie wezmiemy za konstruktywna prace zamiast bezsensu sie obrazac ciagle moze uda nam sie dostrzec jakis przebłysk prawdy zza zasłony urojeń...
dobra, zartuje oczywiscie, obrazajmy sie dalej :-P
Cytat:Aha, to znaczy że chyba po prostu nie rozumiesz Kanta
Jakkolwiek to zdanie w szerszym kontekscie jest oczywiscie prawdziwe tak akurat ten przytoczony fragment wydaje mi sie ogarnałem
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
FlauFly napisał(a):A, tu widzisz, sprawa wcale nie jest taka prosta, bo sam bohater przecież z początku miał na celu zabijanie jedynie przestępców, później się zdegenerował zamierzając być "bogiem nowego świata".
No bo to zły człowiek był
Trochę to śmieszne było z tym bogiem nowego świata. Nie potrafię pojąć takich dziwacznych ambicji rządzenia całym światem itp bzdur. Ja tu widzę po prostu możliwość ukarania tych, którzy na to zasługują. I jeszcze zaznaczę, że kluczowa tu jest niepodważalność winy. Po prostu musi to być pewne na 100%. W innym wypadku ja bym osobnika nie wpisał. Podejrzenia to za mało.
Cytat:Nie rozumiem do końca wypowiedzi. Chodzi o to, że był "nie-życiowy" czyli jaki? Ja się do niego nie upodabniam, oglądając serial stwierdziłem, że jest ta postać do mnie wyjątkowo podobna.
Z tego, co zapamiętałem gostek siedział zgarbiony cały dzień w chacie wpieprzając słodycze (o dziwo pomimo tego był chudy z zapadniętą klatą, a z kolei jak przyszło do meczu w tenisa wyszło, że jest super-sprawny-fizycznie-nie-wiadomo-jaki-cudem:-|), nie miał kumpli i kontakty z resztą świata utrzymywał tylko w stopniu niezbędnym i nic ponad to. Modelowy no-life (gdyby nie ten mecz):-]
Fry napisał(a):Czyli kara dla samej kary.
Nie no generalnie to o to w sprawiedliwości lata, że za zbrodnie należy się kara. Więc to karanie "w imię zasad skurwysynu", a nie dla samego karania.
|