To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Na kogo zagłosujesz w zbliżających się Eurowyborach
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
PO
11.59%
8 11.59%
PiS
4.35%
3 4.35%
SLD-UP
30.43%
21 30.43%
PSL
0%
0 0%
UPR
24.64%
17 24.64%
Libertas
0%
0 0%
Centrolewica
7.25%
5 7.25%
Prawica RP
0%
0 0%
Samoobrona RP
0%
0 0%
Polska Partia Pracy
0%
0 0%
Nie pójdę na wybory
14.49%
10 14.49%
Nie wiem
7.25%
5 7.25%
Razem 69 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurowybory 2009, dyskusja, sondaż forumowy etc.
Trzeba zaznaczyć że ,,licencje'' na antyklerykalizm w latach 90 XX w. i początku XXI miały w SLD tylko wybrane osoby, tak zwany beton ( klerykalny ) Oczywiście pozwalano mówić o aborcji czy gejach ale tylko ogólnie. Projekty prof. Marii Szyszkowskiej były odusuwane na bok , już nie mówiąc ,że osoby takie jak prof. Joanna Senyszyn prawie nie występowały w TV. Dopiero przjęcie władzy przez Wojciecha Olejniczaka oraz zastąpienia Leszka Millera Markiem Belką spowodowało ,że osoby antykleryaklne zaczeły się ujawniać. A także inicjatywy . Przegłosowano legalizacje związków partnerskich tej samej płci w senacie ( w sejmie marszałek Cimoszewicz zablkował projekt ) czy próbwa przeforsowania zmiany ustawy antyaborcyjnej.
Trzeba także powiedzieć o działaniach obecnych posłow jak np wniosek do trybunału konstytucyjnego w sprawie wpisywania ocen z religii na świadectwie czy kwestia komisji majątkowej .
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Ja też nie popieram demokracji ale potrafię ją wykorzystać do swoich celów, głosując na program polityczny, najbardziej zbliżony do mojego.
W sumie racja, racjonalne podejście.
Robi napisał(a):Dopiero przjęcie władzy przez Wojciecha Olejniczaka oraz zastąpienia Leszka Millera Markiem Belką spowodowało ,że osoby antykleryaklne zaczeły się ujawniać.

Nie rozumiem, przecież Olejniczak to katolik.

Cytat:Olejniczak jest zdeklarowanym katolikiem. Tak katolicko jak za jego rządów w resorcie rolnictwa jeszcze nigdy nie było. W 2004 urządził spotkanie wigilijne dla wszystkich pracowników, na które zaprosił duszpasterza rolników biskupa Jan Styrnę.

- Tak zostałem wychowany i tak wychowuję syna. To jest dla mnie naturalne - mówi o swojej wierze.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Tez nie przepadam za Olejniczakiem :/. Ale sa tez inni ludzie:

Cytat:Młodzi ludzie wyciągną Polskę z wszechobecnej klerykalizacji. To oni głównie protestują przeciwko religii w szkole. Protestują nogami. Bo religia, a tym bardziej oceny z religii na świadectwie, to fatalny pomysł, który ostatecznie obróci się przeciwko samemu kościołowi. Ale przede wszystkim to dyskryminacja tych, którzy nie uczęszczają w zajęciach z wiary katolickiej. Co innego, gdyby były to rzetelne zajęcia z religioznawstwa, poznawania różnych wierzeń i kultur. Ale to indoktrynacja, która często kończy się fatalnie dla kształtujących się psychicznie młodych ludzi (a to ksiądz tłucze uczniów, a to mówi nastolatkom, że antykoncepcja to straszny śmiertelny grzech, a to nie pozwala zapali? świeczki w dyni na Helloween).

Kto cos takiego powiedzial, pod czym podpisalo by sie zapewne wiele osob z naszego forum? Nie kto inny, ale obecny przewodniczacy o ktorym juz wspomnialem Grzegorz Napieralski:
http://www.napieralski.com.pl/stanowiska...e&st=22549
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
No cóż... życzę SLD czystości ideowej - to by pokazało ilu Polaków poparłoby prawdziwe lewicowe idee. Uśmiech Teraz jest to póki co mix katolewicowy i nic więcej...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
ale jeszcze napieralski>
wolę jedkak demokratów.pl
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Kurwa jak można głosować na SLD ?
Odpowiedz
Olejniczak jest katolikiem , nawet ostatnio potępił spot SLD z klerykiem ,ale to za jego rządów otworzono usta antyklerykałom, przykład Joanna Senyszyn. Poza tym on w odróżnieniu do Oleksego czy Millera mówi wprost o depenalizacji ustawy aborcyjnej czy zalegalizowaniu związków homoseksualnych. Natomiast Napieralski jest kolejną ewolucją SLD.
Odpowiedz
Cytat:Kurwa jak można głosować na SLD ?

Hahah, zniszczyło mnie to pytanie. Takie szczere, proste zdziwienie Uśmiech
Cytat:Olejniczak jest katolikiem , nawet ostatnio potępił spot SLD z klerykiem ,ale to za jego rządów otworzono usta antyklerykałom, przykład Joanna Senyszyn.

Ja nawet wiem czemu jej wcześniej te usta zamykali... jej głos... Oczko

Cytat:Natomiast Napieralski jest kolejną ewolucją SLD.
Znaczy się... mutant? Duży uśmiech

Dobra, już nie oftopuję. Koniec nabijania się z SLD - leżącego się nie powinno kopać.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Superstar napisał(a):Kurwa jak można głosować na SLD ?

Wystarczy identyfikować się z poglądami tej partii. Chociarz nie wszystko mi się w ich programie podoba. W wielu kwestiach są zbyt tolerancyjni.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Kto głosował na PiS?
Pytam z czystej ciekawości, bo chciałbym wiedzieć jakie są tego powody; którzy politycy tej partii są dla Was wzorami.
Odpowiedz
Ja głosowałem na PIS, jak zawsze, tzn zawsze na POPIS, ale w tym roku to chyba już tylko na PIS.
Odpowiedz
A powody?
Odpowiedz
Superstar napisał(a):Kurwa jak można głosować na SLD ?

zaznaczając odpowiednią kratkę. to nie takie trudne, uwierz.

szkoda że gospodarczo leżą.

brak w polsce partii z którą w pełni bym się zgadzał. no gdzie liberałowie(poza leciutko SD)??

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
Po 1 nie głosuję na partię z 5< %poparcia, ot taka zasada, chyba że byłby tam jaki znajomy czy ki czort.

Na PIS bo w moim okręgu jest facet co to go lobię i wiem co on jest i wiem że dla miasta się starał robić i człowiek ma mój głos.
Nie przeszkadza mi PIS oska etykieta, PIS też mi nie przeszkadza, w normalnych wyborach oddałem na nich głos.
Po części negatywny, bo: Niesiołowski, Komorowski, bo TVN.
Po części pozytywny, bo: idea lekkiego konserwatyzmu z silną państwowością i władzą sądowniczą.
Nie powiem żeby poczynania ekipy braci K odpowiadały moim oczekiwaniom, ale też nie widzę jak Newsweek, Szkło, czy GW zagrożenia dla demokracji.

Ale SLD to stare dziady i karierowicze, zakłamane bezideowe nie wiadomo co !
Odpowiedz
Superstar napisał(a):Ale SLD to stare dziady i karierowicze, zakłamane bezideowe nie wiadomo co !

Komentarz jak wieśniaka z Podkarpacia.

EH
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Wystarczy identyfikować się z poglądami tej partii. Chociarz nie wszystko mi się w ich programie podoba. W wielu kwestiach są zbyt tolerancyjni.
Superstar napisał(a):Ale SLD to stare dziady i karierowicze, zakłamane bezideowe nie wiadomo co !
No tak mnie się kojarzą, a co Ci się w programie SLD podoba ?
Odpowiedz
Mi się podoba liberalizm światopoglądowy.

Gospodarka leży ale z tą porządku nie zrobi tu nikt.
Odpowiedz
Superstar napisał(a):No tak mnie się kojarzą, a co Ci się w programie SLD podoba ?

Liberalizm światopoglądowy, idea polityki socjalnej, polityka proeuropejska.

EH
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Komentarz jak wieśniaka z Podkarpacia.
Nawet wieśniak z Podkarpacia coś prawdziwego powiedzieć może... Język
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Liberalizm światopoglądowy, idea polityki socjalnej, polityka proeuropejska.

praktycznie to samo(choć socjalną można prowadzić, ale nie kosztem innych obywateli)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości