To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Iselin napisał(a):Ale wszystkim nie wolno tego robić czy tylko homoseksualistom?

Najpewniej wszystkim. Jeśli naprany Mietek zacznie pakować swojej Mariolce łapsko w majtki, to też ich wyproszą. Jestem za.
Odpowiedz
Furia napisał(a):Za chwilę przypieprzysz się do garbatego o to, że ma proste dzieci. Nigdzie tam nie było informacji, że geje nie mogą skorzystać z tej właśnie knajpy. Jeśli wejdziesz, wypijesz, zapłacisz i wyjdziesz, to nie ma bata, by ktoś Cię w jakiś sposób szykanował. Jeśli zaś wywalisz gołą klatę, zaczniesz kręcić bioderkami i nawoływać do tolerancji dla swojej orientacji, to Cię wyproszą. Mam tylko nadzieję, że wciąż jeszcze mogą.
Cóż za drobnomieszczańska pruderia!
A, fe!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Cóż za drobnomieszczańska pruderia!
A, fe!

Cóż za "holenderski" brak pruderii. A, fe! Nie wiem jak Ty, ale mnie obrzydza każde zachowanie oparte na popędzie, które wymyka się spod kontroli ludziom dorosłym. Innymi słowy, gdy się gówniarze na przystanku całują jak oszalali, to jest to ok, ale gdy dojrzałym ludziom sprawia trudność znalezienie zacisznego miejsca i zaczynają grę wstępną na górnym pomoście w tramwaju, to są zwyczajnie jebnięci i trzeba im głośno zwrócić uwagę.
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Cóż za drobnomieszczańska pruderia!
A, fe!

:roll: Jest istotna różnica między pruderią, a brakiem chęci oglądania stosunku homoseksualnego.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a)::roll: Jest istotna różnica między pruderią, a brakiem chęci oglądania stosunku homoseksualnego.
Stosunku homoseksualnego jeszczem nie widział na polskiej ulicy. Zatem? Wydumany problem pruderyjnych drobnomieszczan, a zatem mam rację.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Nie, nie mogą. Jeśli dotykają one kogoś, krzywdzą, wyśmiewają itd. itp., to nie mogą.

Miałbyś takie same pretensje, gdyby zamiast "zakazu pedałowania" było: "mohery won" albo "faszyści won"?

Cytat:Piszesz, że geje mogą chodzić do barów gejowskich. Owszem mogą, ale tylko w dużych miastach, bo tam są kluby gejowskie

Mogą chodzić do dowolnych barów. Nie każdy bar, w którym nie wisi "zakaz pedałowania" jest barem gejowskim.

Cytat:Co ma zrobić gej z Koluszek, który zobaczyłby podobny napis w swoim mieście? Przyklasnąć inicjatywie, czy protestować, skoro mówi mu się, że nie jest gdzieś mile widziany; jest gorszy czy coś takiego.

A co ma facet ktoś z Koziej Wólki, kto chce sobie kupić krawat z Wólczanki, ale niestety w Koziej Wólce nie ma sklepu Wólczanki?

Płakać, że jest dyskryminowany. No oczywiście Duży uśmiech
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Stosunku homoseksualnego jeszczem nie widział na polskiej ulicy. Zatem? Wydumany problem pruderyjnych drobnomieszczan, a zatem mam rację.

Albo problem jest wydumany, albo ja czy Furia jesteśmy pruderyjni, jak twierdzisz. Nie możemy być pruderyjni wobec zjawiska niewystępującego. Polonista powinien z większą dbałością używać języka ojczystego.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Zresztą problem zakazu pedałowania w Koluszkach od którego swoje płacze zaczął nam tu prezentować Nonkon jest jeszcze bardziej zmyślony, a do tego taki znaczek nie oznacza przecież, że osoba homo nie może tam wypić piwa czy cokolwiek.

Zatem te niebogłosy to zwyczajne wydumki przewrażliwionego geja.

Odpowiedz
Furia napisał(a):Najpewniej wszystkim. Jeśli naprany Mietek zacznie pakować swojej Mariolce łapsko w majtki, to też ich wyproszą. Jestem za.
A w którym miejscu znak "zakaz pedałowania" mówi coś o Mariolce i Mietku?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):A w którym miejscu znak "zakaz pedałowania" mówi coś o Mariolce i Mietku?

W żadnym. A nie przyszło Ci na myśl, że może Mariolka i Mietek nie czynią tam "takich rzeczy" na tyle często by trza było innym osobom o podobnej orientacji dawać to do zrozumienia, a gejom mogło się zdarzyć tyle razy, że komuś żyłka pękła?
Odpowiedz
Furia napisał(a):W żadnym. A nie przyszło Ci na myśl, że może Mariolka i Mietek nie czynią tam "takich rzeczy" na tyle często by trza było innym osobom o podobnej orientacji dawać to do zrozumienia, a gejom mogło się zdarzyć tyle razy, że komuś żyłka pękła?
Nie. To byłaby chyba pierwsza knajpa, o której słyszałam, w której coś takiego miałoby miejsce. Pomijając może kluby ewidentnie gejowskie. We wszelkiej maści lokalach Mariolek i Mietków są całe masy, a żeby zobaczyć homoseksualną parę czyniącą "takie rzeczy", trzeba się nieźle nachodzić.

Za to zauważyłam, że wielu ludziom dużo bardziej przeszkadzają homoseksualiści, których nie widzą niż migdalące się wszędzie pary hetero.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):We wszelkiej maści lokalach Mariolek i Mietków są całe masy...

W takim razie, czy nie przyszło Ci na myśl, że innym (heteroseksualnym) masom, miej wadzą masy z ich zbioru czyniące takie rzeczy, niż masy ze zbioru przeciwnego?
Odpowiedz
Furia napisał(a):W takim razie, czy nie przyszło Ci na myśl, że innym (heteroseksualnym) masom, miej wadzą masy z ich zbioru czyniące takie rzeczy, niż masy ze zbioru przeciwnego?
Przyszło. Ale to już problem tych mas. Niektórym wadzą całujący się ludzie niepełnosprawni, innym okazujący sobie uczucia staruszkowie, a innym jeszcze coś innego, ale to nie znaczy, że wszyscy ci ludzie pozamykają się w domach.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Przyszło. Ale to już problem tych mas. Niektórym wadzą całujący się ludzie niepełnosprawni, innym okazujący sobie uczucia staruszkowie, a innym jeszcze coś innego, ale to nie znaczy, że wszyscy ci ludzie pozamykają się w domach.

Od pewnego czasu takie rzeczy rzeczywiście stają się problemem mas. A nie powinny. Co jest dziwnego w tym, że ludzi bulwersują zachowania "z księżyca"? Poza tym, nadwerężasz moją cierpliwość. Heteryccy niepełnosprawni, czy staruszkowie, trzymający się za ręce, czy głaszczący po twarzach lub włosach, budzą w kimś niesmak?
Odpowiedz
Furia napisał(a):Od pewnego czasu takie rzeczy rzeczywiście stają się problemem mas. A nie powinny. Co jest dziwnego w tym, że ludzi bulwersują zachowania "z księżyca"? Poza tym, nadwerężasz moją cierpliwość. Heteryccy niepełnosprawni, czy staruszkowie, trzymający się za ręce, czy głaszczący po twarzach lub włosach, budzą w kimś niesmak?
Żebyś się nie zdziwiła, co może budzić niesmak ludzi, którzy sądzą, że zawsze będą młodzi, zdrowi i sprawni...
Co to są "zachowania z księżyca"?
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Żebyś się nie zdziwiła, co może budzić niesmak ludzi, którzy sądzą, że zawsze będą młodzi, zdrowi i sprawni...

Ale o czym Ty do mnie? :roll: Teraz będziemy się przerzucać historyjkami, jak to Antek zrozumiał, że nie jest najsilniejszy na świecie, gdy odkryto u niego stwardnienie rozsiane? Przecież to oczywista rzecz. Ludzie najpierw osiągają pełnoletność, później dorosłość, a jeszcze później (choć niestety nie wszyscy) dojrzałość i zaczynają rozumieć, że pewnych rzeczy nie przeskoczą.

Iselin napisał(a):Co to są "zachowania z księżyca"?

W dzisiejszej Polsce wciąż "zachowaniem z księżyca" jest nachalna promocja ludzi o orientacji homoseksualnej.
Odpowiedz
Ojejku, po co dzielić włosa na czworo? Rzecz jasna większość ludzi gorzej odbiera mizianie się homo niż hetero i to już z samych względów estetycznych. Stąd to pierwsze mizianie jest gorzej widziane niż to drugie. I o ile drugie wzbudzi ewentualnie krótką uwagę pod nosem, to pierwsze może wzbudzić stanowczy sprzeciw.
Nie widziałem jak dotąd żadnych protestów przeciwko mizianiu się niepełnosprawnych czy też staruszków. Widocznie mizianie się homoseksualistów jest postrzegane najgorzej.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Furia napisał(a):Ale o czym Ty do mnie? :roll: Teraz będziemy się przerzucać historyjkami, jak to Antek zrozumiał, że nie jest najsilniejszy na świecie, gdy odkryto u niego stwardnienie rozsiane? Przecież to oczywista rzecz. Ludzie najpierw osiągają pełnoletność, później dorosłość, a jeszcze później (choć niestety nie wszyscy) dojrzałość i zaczynają rozumieć, że pewnych rzeczy nie przeskoczą.
Szczerze mówiąc, nie widzę związku z tym, o czym pisałam.

Furia napisał(a):W dzisiejszej Polsce wciąż "zachowaniem z księżyca" jest nachalna promocja ludzi o orientacji homoseksualnej.
Co konkretnie rozumiesz przez nachalną promocję?
Odpowiedz
Baptiste napisał(a):Ojejku, po co dzielić włosa na czworo? Rzecz jasna większość ludzi gorzej odbiera mizianie się homo niż hetero i to już z samych względów estetycznych.
Co do pierwszego to mogę przyjąć, ale te względy estetyczne? To jak dwie "brzydkie" osoby będą się miziać, to też na estetykę mogę się powołać?
Cytat:Stąd to pierwsze mizianie jest gorzej widziane niż to drugie. I o ile drugie wzbudzi ewentualnie krótką uwagę pod nosem, to pierwsze może wzbudzić stanowczy sprzeciw.
Oparty sprzeciw "u większości ludzi", może wzbudzić rzadko spotykana fryzura, bądź np: czarny kolor skóry, a w Arabii Saudyjskiej, kobieta prowadząca samochód.
Cytat:Nie widziałem jak dotąd żadnych protestów przeciwko mizianiu się niepełnosprawnych czy też staruszków. Widocznie mizianie się homoseksualistów jest postrzegane najgorzej.
A widziałeś konkretne protesty przeciwko mizianiu się osób homoseksualnych?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Szczerze mówiąc, nie widzę związku z tym, o czym pisałam.

Napisałaś to:

Iselin napisał(a):Żebyś się nie zdziwiła, co może budzić niesmak ludzi, którzy sądzą, że zawsze będą młodzi, zdrowi i sprawni...

Czyli, rozumiem, że Jaś myśli inaczej niż Jan. Nie rozumiem zaś dlaczego nie widzisz związku. Młodość jest silna wiarą we własne, nieograniczone możliwości, dojrzałość zna prawdę i jest silna zgadzaniem się na to, o czym młodość nie chce nawet słuchać.

Iselin napisał(a):Co konkretnie rozumiesz przez nachalną promocję?

Przede wszystkim to, co dzieje się na ekranach tv, w prasie, na afiszach. I nie podoba mi się sposób, w jaki ze mną rozmawiasz. Gdy napiszę "pyszne jabłka", zapytasz co konkretnie przez to rozumiem?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości