Liczba postów: 1,143
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
666gonzo666 napisał(a):praktycznie to samo(choć socjalną można prowadzić, ale nie kosztem innych obywateli)
W jaki sposób?
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
nie oczekuj ode mnie sposobu  obywatele musieli by być tak bogaci że z niskiego podatku nawet byłby spory dochód
ale to fikcja :/
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
PiS-u nie zniosę ze względu na tych dziwaków w garniturach. Cymański, Kowal, Gosiewski, Dziedziczak, Kurski, Brudziński, Suski, Karski, Mularczyk, Kruk, Szczypińska i Natalii-Świat - tych nie zniosę.
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Kowal i Cymański na tym tle wyglądają na ludzi
Reputacja:
0
dobrze powiedziane "na tym tle"
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Najprawdopodobniej nie zagłosuję, szkoda lasów.
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Reputacja:
0
The Phillrond napisał(a):Najprawdopodobniej nie zagłosuję, szkoda lasów.
Ekolog ??
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Robi napisał(a):Ekolog ??
Czy ty każde zdanie rozumiesz dosłownie ?
A myślałem, że to ja miewam problemy z prawidłowym rozumieniem podtekstów, lol
---
Faktycznie, nawet jedna kartka papieru więcej warta od tej całej idei głosowania.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
Nie , po prostu nie wiem gdzie emontikonki są aby zaznaczyć ironię ;-)
Bloo napisał(a):PiS-u nie zniosę ze względu na tych dziwaków w garniturach. Cymański, Kowal, Gosiewski, Dziedziczak, Kurski, Brudziński, Suski, Karski, Mularczyk, Kruk, Szczypińska i Natalii-Świat - tych nie zniosę.
Wlasnie wypisales caly sklad tej partii
Ja glosuje na PO, oprocz niej do wyboru mam nierobow, rolnikow, komuchow, nazistow,
ruskich agentow i idiotow (niech kazdy sobie przypisze okreslenia do partii wg wlasnego
uznania). Decyzja nie jest trudna.
Liczba postów: 1,934
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Podpis masz fajny, ale ja tego w SLD nie widzę
Skywalker napisał(a):Liberalizm światopoglądowy, idea polityki socjalnej, polityka proeuropejska. Liberalizm światopoglądowy - myślę że wszyscy którzy zadeklarowali w ankiecie że oddadzą głos na SLD kierowali się właśnie tym, ale czy to nie za mało, raz że SLD było u władzy i nie widzę zmian światopoglądowych, dwa nie widzę aby ktoś o tych zmianach mówił w takim stopniu aby brać to na serio, trzy jak będą u władzy to i tak nikt się takimi nie pewnymi rzeczami nie będzie zajmował. To tak na moje.
idea polityki socjalnej - no i git.
polityka proeuropejska - a co to takiego polityka proeuropejska ?
Bloo napisał(a):PiS-u nie zniosę ze względu na tych dziwaków w garniturach. Cymański, Kowal, Gosiewski, Dziedziczak, Kurski, Brudziński, Suski, Karski, Mularczyk, Kruk, Szczypińska i Natalii-Świat - tych nie zniosę. W PIS niestety jest dużo rydzyków i skrajnych katoli ale mi oni nie wadzą, bo oni są dla mnie pocieszni,obrażają się, gadają głupoty, ale są wierni tym głupotą! nie ma typowego lizustwa i lawirowania, ot są ideowi, śilnie walczą, nie są modni, bardziej wkurzają mnie w polityce karierowicze i cfaniacy, a tym mi śmierdzi PO, dlatego mimo wszystko PIS.
Superstar napisał(a):Podpis masz fajny, ale ja tego w SLD nie widzę 
Konkretnie czego?
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja jeszcze się waham. Gospodarczo odpowiada mi jedynie UPR ale z drugiej strony ich konserwatyzm jest odrażający. SLD to typowy socjal, choć z drugiej strony są liberalni światopoglądowo.
Trudno się w tych partiach ogarnąć. Wiem, żę upr jak i sld będą głosować poprawnie (w mojej opinii) w sprawie wolności internautów. PO, PIS itp głosowało za bezprawnym odcinaniem od internetu (kilku europosłów zmieniło zdanie tuż przed wyborami ale wszyscy wiemy dlaczego...).
Pozdrawiam
[INDENT][SIZE="1"]"Bogowie to spełnione pragnienia ludzkie" Ludwig Andreas Feuerbach[/SIZE][/INDENT]
Liczba postów: 1,934
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
MrL napisał(a):Konkretnie czego? Ale chodziło mi o podpis Skywalker a.
Cytat:Ja glosuje na PO, oprocz niej do wyboru mam nierobow, rolnikow, komuchow, nazistow,
ruskich agentow i idiotow (niech kazdy sobie przypisze okreslenia do partii wg wlasnego
uznania). Decyzja nie jest trudna.
Wszystko mi pasuje do PO 
A tak na serio to co takiego w PO ???
Liczba postów: 1,143
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Mam pytanie do zwolenników wolności gospodarczej ale liberałów światopoglądowych
Co was tak odrzuca w konswerwatyzmie UPR?
Który punkt programu..
Stosunek do aborcji. homoseksualizmu, czy co...
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Liczba postów: 4,999
Liczba wątków: 99
Reputacja:
30
agnostos napisał(a):Co was tak odrzuca w konswerwatyzmie UPR?
Po pierwsze oficjalnie UPR mowi o tym malo, glownie koncentruje sie na gospodarce. Jednak gdy juz jakis przedstawiciel juz o tym powie, to z reguly jest o tym glosno - na forum istnieje wiele watkow dotyczacych "genialnych" wypowiedzi JKM. Jednak aby nie cytowac pojedynczej osoby, to golnie chodzi o to:
Strona UPR napisał(a):Stwierdzając chrześcijański charakter naszej cywilizacji, uznajemy potrzebę uwzględnienia w systemie prawnym państwa i w życiu publicznym zasad chrześcijańskich, w szczególności poprzez regulacje zmierzające do umocnienia rodziny, obrony życia ludzkiego i do zapobiegania rozprzężeniu moralności publicznej.
Nie rozumie ateistow, ktorzy moga sie utozsamiac z UPR biorac pod uwage ten punkt. Prawde mowiac to nie rozumie nikogo, kto chce prawnie regulowac czyjas moralnosc...
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Cytat:Prawde mowiac to nie rozumie nikogo, kto chce prawnie regulowac czyjas moralnosc...
Lol
Prawne uregulowanie moralności jest czymś koniecznym. Jak ktoś uważa za moralnie dobre zabicie komunistę, to chyba cieszy cię to, że państwo siłą narzuca inną moralność - zakazującą mordowania i karzącą za ten czyn, no nie? Problem jest tylko w tym jaki powinien być zakres ingerencji państwa w moralność. Niektórzy chcą tej ingerencji więcej (komuniści, a także socjaliści prawicowi* i lewicowi**) inni mniej (liberałowie obyczajowi, wolnościowcy).
*np. zakaz prawnego sankcjonowania związków homoseksualnych
**np. zakaz naśmiewania się z ludzi o innym kolorze skóry, narodowości, wyznania, preferencji seksualnej itd.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
0
co innego prawne usankcjonowanie wolności a co innego zmuszanie ludzi do czegoś.
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Robi napisał(a):Ekolog ??
Nie, po prostu jedna zaoszczędzona karta do głosowania ma większe znaczenie niż wybór kto będzie jadł z eurokoryta.
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Superstar napisał(a):Wszystko mi pasuje do PO 
Wspolczuje.
Cytat:A tak na serio to co takiego w PO ???
Jedyna liberalna gospodarczo sila, ktora ma wplyw na cokolwiek.
|