Liczba postów: 4,318
Liczba wątków: 26
Reputacja:
10
TripleSix napisał(a):Polityków w PL mamy z najbardziej dolnej półki, niestety. Z jakiej półki? Nawet najniższa półka ma JAKIŚ poziom.
Z piwnicy chyba....
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
aztec napisał(a):Ale po części KRK jest winny, bo widać jakich psycholi wyhodował. Kto jest winny, że ci ludzie są debilami ? Na pewno po części sami, ale po części odpowiedzialny jest KK, ze zamiast mózgów mają w głowach budyń, co możemy zaobserwować chociażby na tym filmie:
http://www.youtube.com/watch?v=cYMREDd2i7g
KK właśnie tak rozwija intelektualnie ludzi, że możemy sobie ich teraz pooglądać na youtube. Dojrzewałem pod dużym wpływem KRK. Podobnie na przykład pilaster. I żaden z nas się tak nie zachowuje.
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Liczba postów: 1,934
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Ten krzyż to najpiękniejsze co się wydarzyło ostatnio polskiej demokracji.
Jest trochę dziwnych głosów aby tych ludzi stamtąd wywalić(niby z jakiej paki) ale na szczęście przeważają głosy rozsądku, wyśmiewające, anty krzyżowe demonstracje etc.
Tak powinno być, każdy sobie może chodzić z symbolem , ubiorem, opinią jaką mu się podoba.
Oczywiście jedyny - to słabość państwa, po raz enty obnażona ostatnimi czasy, gdyż jeśli decyzją władz krzyż ma być przeniesiony, to dopóty kto granatnikiem nie powstrzyma Straży Miejskiej, ta powinna krzyż wyprowadzić.
@ von.grzanka
idiota ale prawo demonstrowania powinien mieć
Liczba postów: 1,612
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
zefciu napisał(a):Dojrzewałem pod dużym wpływem KRK. Podobnie na przykład pilaster. I żaden z nas się tak nie zachowuje.
Pilaster jest neofitą a ty się przekonwertowałeś. Od katolicyzmu odszedłeś zapewne w wyniku przemyśleń. Nie jesteście miarodajni.
"Katolicy" spod krzyża tak naprawdę nie są katolikami, ale o tym nie wiedzą. Natomiast Kościół chlubi się tym, że ma 95% wyznawców - to właśnie w większości tacy ludzie.
TripleSix napisał(a):Pilaster jest neofitą a ty się przekonwertowałeś. Od katolicyzmu odszedłeś zapewne w wyniku przemyśleń. Nie jesteście miarodajni.
"Katolicy" spod krzyża tak naprawdę nie są katolikami, ale o tym nie wiedzą. Natomiast Kościół chlubi się tym, że ma 95% wyznawców - to właśnie w większości tacy ludzie. Zaraz zaraz, bo już kręćka od Twojej argumentacji dostaję. Kościół Katolicki wychowuje niekatolików. A katolicy są niemiarodajni jeśli chodzi o ocenę Kościoła Katolickiego. Przepraszam, ale jak wiesz u mnie z "rozumieniem tekstu pisanego" cienko. Musisz wyjaśnić jak dziecku.
Reputacja:
0
Ech... dobrze. Służę jak dziecku:
Napisałeś "żaden z nas się tak nie zachowuje". Chyba nie powiesz, że jesteś katolikiem (byłeś, ale nie jesteś). Pilaster jest neofitą - nie był, a jest. Dlatego nie jesteście obydwaj miarodajni w perspektywie tych zachowań (katolików spod krzyża). Po prostu nie macie wiele wspólnego z nimi, ponieważ wasza wiara jest "głęboka, przemyślana i czysta". Odwrotnie niż ludzi spod krzyża, których nie można określić mianem katolików, ponieważ są nimi tylko z nazwy. Tak jak Olisadebe jest Polakiem tylko z nazwy. Howgh. Mam nadzieję, że rozjaśniłem to co i tak było jasne (gdyby uważnie czytać).
TripleSix napisał(a):Ech... dobrze. Służę jak dziecku:
Napisałeś "żaden z nas się tak nie zachowuje". Chyba nie powiesz, że jesteś katolikiem (byłeś, ale nie jesteś). Pilaster jest neofitą - nie był, a jest. Dlatego nie jesteście obydwaj miarodajni w perspektywie tych zachowań (katolików spod krzyża). Po prostu nie macie wiele wspólnego z nimi, ponieważ wasza wiara jest "głęboka, przemyślana i czysta". Odwrotnie niż ludzi spod krzyża, których nie można określić mianem katolików, ponieważ są nimi tylko z nazwy. Tak jak Olisadebe jest Polakiem tylko z nazwy. Howgh. Mam nadzieję, że rozjaśniłem to co i tak było jasne (gdyby uważnie czytać). Rozjaśniłeś wszystko, oprócz tego, co ma KRK do tych niekatolików? Jeśli KRK niekatolików kształtuje, to wyjątkowo fatalni "kształtowacze" muszą tam pracować.
Reputacja:
0
zefciu napisał(a):Jeśli KRK niekatolików kształtuje, to wyjątkowo fatalni "kształtowacze" muszą tam pracować.
Nareszcie! Moja misja jednak dała efekt. No właśnie trafiłeś w sedno - KRK fatalnie kształtuje osobowość. Trąbię o tym od początku.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
TripleSix napisał(a):Pilaster jest neofitą - nie był, a jest.
Pilaster jest takim katolikiem jak ja wodzem Apaczów.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
0
Superstar napisał(a):Ten krzyż to najpiękniejsze co się wydarzyło ostatnio polskiej demokracji.
Jest trochę dziwnych głosów aby tych ludzi stamtąd wywalić(niby z jakiej paki) ale na szczęście przeważają głosy rozsądku, wyśmiewające, anty krzyżowe demonstracje etc.
Tak powinno być, każdy sobie może chodzić z symbolem , ubiorem, opinią jaką mu się podoba.
Oczywiście, że każdy powinien mieć do tego prawo. Podpisuję się pod tym wszystkimi moimi pięcioma kończynami.
Ciekawy artykuł z "Metra" przeczytałem dzisiaj w Angorze. Opowiada on o Krakowskim Przedmieściu podczas ostatnich wydarzeń. Otóż powoli przekształca się ono w swego rodzaju Hyde Park, gdzie każdemu wolno wyrazić jest swoje zdanie, a nawet najdziwniejsze rzeczy nie budzą tam zdziwienia. Cóż - doczekaliśmy się. Mam nadzieję, że to początek jakichś szerszych zmian w mentalności Polaków.
Reputacja:
17
von.grzanka napisał(a):Mam nadzieję, że to początek jakichś szerszych zmian w mentalności Polaków.
No. Menele obwieszą się kartonami z napisami "apokalipsa", "armagedon", "módlecie się", "On nadchodzi!" i zaczną głosić nowinę. I w końcu zamiast w reklamówkach, będą wozili swoje dobytki w wózkach z supemarketów.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
0
Nie. Mm nadzieję, że ludzie zaczną poważniej traktować swoje możliwości i starać się zmienić środowisko w którym żyją, nie tylko pierdolić po forach o swojej wizji lepszego jutra.
Liczba postów: 1,205
Liczba wątków: 44
Reputacja:
1
Wotanskrieger napisał(a):Pilaster jest takim katolikiem jak ja wodzem Apaczów. Czemu tak uważasz?
Mateusz Banasik - Redaktor
Dlaczego podaję nazwisko?
Bohoh to chuja wart filozof
Ze schodów się zjebał na podłogę (by Bart )
..:: SELBSTBEFREIT AUF DEM WEG ZUM MEER ::..
Reputacja:
17
Bohoh napisał(a):Czemu tak uważasz?
Katolik który twierdzi ze Bóg w którego z definicji powinien wierzyć, nie ingerował, nie maczał palców w tym wszechświecie po jego pojawieniu się, chyba nie powinien dłużej nazywać się katolikiem, tylko heretykiem. Chrześcijaństwo w całości opiera się na Objawieniu, a według "katolika" Pilastera Objawienia być nie mogło, bo Stwórca nie ingerował w ten wszechświat. No chyba ze Pilaster już zmienił pogląd.
Bliżej mu raczej pod tym względem do Charlesa Maurrasa, "chrześcijańskiego ateisty".
Liczba postów: 1,205
Liczba wątków: 44
Reputacja:
1
Hmm, jeśli Pilaster rzeczywiście wyznaje coś takiego to jest to klasyczny deizm, ale pytanie (otwarte!) czy nie zastosowałeś nieżyczliwej interpretacji wobec niego.
Mateusz Banasik - Redaktor
Dlaczego podaję nazwisko?
Bohoh to chuja wart filozof
Ze schodów się zjebał na podłogę (by Bart )
..:: SELBSTBEFREIT AUF DEM WEG ZUM MEER ::..
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
chyba najłatwiej poczynać to, co Pilaster pisze...
Reputacja:
17
Bohoh napisał(a):Hmm, jeśli Pilaster rzeczywiście wyznaje coś takiego to jest to klasyczny deizm, ale pytanie (otwarte!) czy nie zastosowałeś nieżyczliwej interpretacji wobec niego.
Że co? To jakaś gra?
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
mi też na to wygląda.
najwyraźniej w durnia...
jedyny sposób by wygrać - jak w kasynie - nie grać.
Liczba postów: 1,934
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
@ von.grzanka
Ja myślę iż Polska jest już inna, rację masz, to chyba jedyne miejsce gdzie można inności zobaczyć, tłum antykrzyżowy którego do tej pory raczej nie było widać, bo ten od krzyża to nawet radio własne ma , co zabawne jest to raczej niszowa grupa 2-4% ale jakże głośna, wręcz wzorcowy wizerunek Polaka wg. mediów ofc.
Na moje te manify już przyniosły sporo pożytku.
|