Liczba postów: 23,581
Liczba wątków: 242
Reputacja:
1,368
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
https://www.onet.pl/informacje/onetwiado...w,79cfc278
Cytat:W Brukseli rośnie presja na Komisję Europejską z powodu narastających problemów z dostawami szczepionek do krajów UE. - Coraz więcej krajów UE traci cierpliwość i domaga się odpowiedzi na pytanie, jaki jest plan unijnych urzędników. Tej odpowiedzi jednak nie ma – mówi PAP jeden z dyplomatów unijnych.
Nieważne czy Kapitan Państwo czy Kapitan Superpaństwo - jego urzędnicy jak zawsze nie stają na wysokości zadania. W końcu nie po to się bierze pensję, żeby sobie radzić z problemami.
Tymczasem w Polsce strategia rządu tak wypłaszczyła covida, że mamy ponad 20 tysi zachorowań na dobę. Wykrytych. Cholera wi ile jest utajnionych.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
1,368
Coraz więcej zachorowań i coraz więcej zbuntowanych mających dosyć:
Cytat:W niedzielę, 14 marca w Parku Kościuszki w Radomiu ma zostać zorganizowany radomski stolik wolności.
Radomski stolik wolności to inicjatywa grupy Radomskie Legiony Wolności, jej celem jest spontaniczne spotkanie z wszystkimi chętnymi i dyskusja na temat bieżącej sytuacji. Ma to być wymiana zdań, poglądów i doświadczeń z tego, co obecnie dzieje się w kraju w związku z pandemią koronawirusa.
"W najbliższą niedzielę zapraszamy na Stolik Wolności. Pokażmy swój sprzeciw wobec tego bezprawia którego wokół nas jest coraz więcej. Dołączając do nas zabierzcie ze sobą uśmiech i dużo pozytywnej energii. Stop Plandemii. Stop segregacji sanitarnej. Dzieci do szkół. Wracamy do normalności"
https://www.cozadzien.pl/radom/radomski-...G6K8odg3es
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
1,368
15.03.2021, 09:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2021, 09:57 przez lumberjack.)
W Biedrze testy na covid za 50 zyla, które mają 98% skuteczności.
https://www.medonet.pl/koronawirus/to-mu...13729.html
---
A na Słowacji najwięcej na świecie hospitalizowanych chorych w przeliczeniu na 100 tysi mieszkańców. Z desperacji kupili Sputnika V od ruskich.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosc...go/5ezr4xl
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 11,219
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,124
To nie są testy na covid a na przeciwciała. Więc nie pokazują czy jesteś chory ale czy już przechorowałeś wirusa.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 1,201
Liczba wątków: 13
lumberjack napisał(a):Austria i Dania wyłamały się z unijnej solidarności i same dla siebie chcą skołować szczepionki. Włochy zaś nie chcą puścić transportu szczepionek do Australii. Państwa coraz gorzej się zachowują. Ale to i tak głupota - upatrywanie jakiejś zbawczej mocy w tych szczepionkach. I tak zanim się zaszczepimy to przechorujemy tego covida. I tak zmutuje pierdyliard razy tak, że ciężko będzie o zaktualizowane szczepionki...
Sofeicz napisał(a):Siedzę na kwarantannie do 18 marca, bo opiekuje się matką, która załapała chińskiego sk... od syna.
Było na prawdę źle, 89 lat, temperatura, odwodnienie, duszności, ogólne 'wyplucie'. Lekarz POZ udzielił teleporady na zasadzie 'swoje lata już ma" i szlus.
Przyjechali wezwani ratownicy medyczni, podali kroplówkę, sterydy, antybiotyk.
Na moje pytanie, czy nie lepiej byłoby ją przewieść do szpitala, ratownik spiorunował mnie wzrokiem i spytał retorycznie "Czy chce Pan jeszcze zobaczyć matkę żywą?".
I zdecydowanie zalecił, żeby robić co się da lecząc ją w domu.
Udało się znaleźć pielęgniarkę, która podawała kroplówki. Do tego sterydy, amandytyna, antybiotyk, tlen. Niezły hardcore.
Ale po tygodniu jest zdecydowanie lepiej. Temperatura ustąpiła, saturacja w normie, powoli wraca apetyt, zaczyna się krzątać po mieszkaniu.
Gdyby nie nasza zdecydowana (i kosztowana) prywatna akcja, to byłoby po matce.
Aż trudno mi sobie wyobrazić, jak by była potraktowana biedna i samotna staruszka w takim stanie.
Ratownik opisał to brutalnie "ja, silny chłop. przechorowałem to ciężko, a w szpitalu raz dzienne widziałem kogoś z personelu przemykającego za drzwiami, no i salową z talerzem podłej zupy".
Ma ktoś jeszcze pytania o teoretyczne państwo? Ja podejrzewam, że mnie dorwał. Mam od trzech dni 38 stopni. Siedzę w domu. Mam nadzieję, że przejdzie.Mam żołądkowe objawy i brak energii, kaszel.
Czy antybiotyk pomaga na kowid?
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 0
Reputacja:
384
Geranium
Cytat:Czy antybiotyk pomaga na kowid?
Nie.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Dwa Litry Wody napisał(a):Geranium
Cytat:Czy antybiotyk pomaga na kowid?
Nie. Zdania są podzielone co do aspiryny.
Reputacja:
384
Geranium
Cytat:Zdania są podzielone co do aspiryny.
Aspiryna nie jest antybiotykiem.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
(24.03.2021, 17:27)geranium napisał(a): Zdania są podzielone co do aspiryny. A jeśli miałaś na myśli amantadynę, to też nie jest antybiotykiem.
24.03.2021, 19:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2021, 19:14 przez geranium.)
Dwa Litry Wody napisał(a):Geranium
Cytat:Zdania są podzielone co do aspiryny.
Aspiryna nie jest antybiotykiem. Myślałeś, że jest 
Sofeicz pisał, że jego mama dostawała antybiotyk. Może miała osłabiony organizm i coś się jeszcze przyplątało.Piję aspiryny właśnie. Zdam relację.
https://www.medonet.pl/koronawirus-pytan...18053.html
Reputacja:
384
Geranium
Cytat:Myślałeś, że jest 
Myślałem, że myślałeś, że jest.
Cytat:Piję aspiryny właśnie. Zdam relację.
Niezależnie od tego, czy złapała cię zwykła grypa, czy kowid, trzymam kciuki za rychły powrót do zdrowia.
Liczba postów: 704
Liczba wątków: 6
Reputacja:
181
Antybiotyki zapewne są podawane, kiedy już dojdzie do ciężkiego zapalenia płuc. Wtedy nierzadko dochodzi do nadkażeń bakteryjnych.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Sebrian napisał(a):Antybiotyki zapewne są podawane, kiedy już dojdzie do ciężkiego zapalenia płuc. Wtedy nierzadko dochodzi do nadkażeń bakteryjnych. Tak też pomyślałam.
Aspiryna pomogła. Zobaczymy co będzie dalej.
Reputacja:
1,368
Cytat:Rząd rozważa zamkniecie sklepów budowlanych. To byłoby elementem nowych obostrzeń, które ma ogłosić w czwartek – dowiedziało się RMF FM. Ich wprowadzenie to skutek rosnącej liczby zakażeń COVID-19. W ciągu ostatniej doby potwierdzono niemal 30 tys. nowych przypadków.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosc...gd/vrs5swy
Kuźwa; chyba koniec roboty mi się szykuje i nieplanowany urlop.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
384
Lumberjack
Cytat:Kuźwa; chyba koniec roboty mi się szykuje i nieplanowany urlop.
Dlaczego? Materiały i narzędzia najprawdopodobniej będziesz dalej mógł kupować, tyle, że przez internet, a do klientów nikt ci przecież jeździć nie zabroni. Znaczy się tak realnie. W końcu zawsze jedziesz właśnie po niezbędne zakupy, po leki, albo do domu…
Reputacja:
1,368
Aha. Ciekawe też czy zamkną tylko markety budowlane. Do składów budowlanych ludzie przecież by i tak nie chodzili z rodzinami. Wycieczki zastępujące im włóczenie się po galeriach handlowych to właśnie domena marketów budowlanych.
W ogóle po co ja się ta budowlanką zajmuję. Teraz, jak tyle trupów wszędzie, powinienem zakład pogrzebowy otworzyć.
---
Sprawdziłem ile kosztuje płucoserce - 300 tysi zł. Respirator szpitalny 76 tysi. Respirator ratuje 5-10% podłączonych, a płucoserce nie wiem ile. Wiem tyle, że tam, gdzie nie daje rady respirator, tam płucoserce potrafi uratować sytuację. U nas pewnie już wszystkie płucoserca są zarezerwowane dla polityków.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
384
Lumberjack
Cytat:Aha. Ciekawe też czy zamkną tylko markety budowlane. Do składów budowlanych ludzie przecież by i tak nie chodzili z rodzinami.
Myślę, że sami jeszcze nie wiedzą co zamkną i na ile. A co do składów budowlanych, to myślę, że jeśli rok temu przy pierwszej fali były otwarte, to będą i teraz.
Cytat:W ogóle po co ja się ta budowlanką zajmuję. Teraz, jak tyle trupów wszędzie, powinienem zakład pogrzebowy otworzyć.
A po co ci cały zakład? Trumny zbijaj. Huśtawkę zrobiłeś jak się patrzy, to i przecież z trumną sobie poradzisz. A zważywszy na to, że po fali zgonów kowidowych w nadchodzących latach będziemy mieli jeszcze większą zwyżkę zgonów nowotworowych, to biznes wydaje się całkiem perspektywiczny.
Liczba postów: 12,433
Liczba wątków: 91
Reputacja:
868
25.03.2021, 22:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.03.2021, 22:16 przez Fanuel.)
(25.03.2021, 00:35)Dwa Litry Wody napisał(a): A po co ci cały zakład? Trumny zbijaj. Huśtawkę zrobiłeś jak się patrzy, to i przecież z trumną sobie poradzisz. A zważywszy na to, że po fali zgonów kowidowych w nadchodzących latach będziemy mieli jeszcze większą zwyżkę zgonów nowotworowych, to biznes wydaje się całkiem perspektywiczny.
To tak nie działa. Domy pogrzebowe mają swoje stolarnie, albo producentów, dla których trumny to ułamek ich produkcji, w końcu to najprostszy w produkcji mebel jednorazowy. Włażenie w same trumny to kiepski biznes, bo potrzeba zbytu, którego nie będzie. Moce przerobowe i portfolio gotowców jest zbyt obfite na ten moment. Właśnie dom pogrzebowy jako całość ma rację bytu, albo posiadanie w rodzinie kogoś kto taki otwiera. Ja nawet się zastanawiałem czy da się w Polsce otworzyć prywatny cmentarz... (Dla zainteresowanych, nie, nie da się).
Sebastian Flak
Reputacja:
384
Gawain
Cytat:To tak nie działa. Domy pogrzebowe mają swoje stolarnie, albo producentów, dla których trumny to ułamek ich produkcji, w końcu to najprostszy w produkcji mebel jednorazowy.
Kluczem do sukcesu jest w tym przypadku marketing (najlepiej nomen omen wirusowy), kreowanie trendów (najlepiej w mediach społecznościowych), ścisła orientacja na klienta i pełna indywidualizacja produktu. Czy ktoś z mainstreamowych dostawców trumien oferuje np. modele gamingowe dla zmarłych fanów DOTA albo innych Fortnite’ów?
Ps.
Mówiąc zaś całkiem poważnie, to powiedziałbyś, że można obecnie wyżyć robiąc na zamówienie klapki za dwie stówy? A okazuje się, że można i to chyba całkiem nieźle.
Liczba postów: 1,104
Liczba wątków: 18
Reputacja:
66
Wyznanie: Sarkazm
(14.03.2021, 11:32)lumberjack napisał(a): Coraz więcej zachorowań i coraz więcej zbuntowanych mających dosyć:
Cytat:W niedzielę, 14 marca w Parku Kościuszki w Radomiu ma zostać zorganizowany radomski stolik wolności.
Radomski stolik wolności to inicjatywa grupy Radomskie Legiony Wolności, jej celem jest spontaniczne spotkanie z wszystkimi chętnymi i dyskusja na temat bieżącej sytuacji. Ma to być wymiana zdań, poglądów i doświadczeń z tego, co obecnie dzieje się w kraju w związku z pandemią koronawirusa.
"W najbliższą niedzielę zapraszamy na Stolik Wolności. Pokażmy swój sprzeciw wobec tego bezprawia którego wokół nas jest coraz więcej. Dołączając do nas zabierzcie ze sobą uśmiech i dużo pozytywnej energii. Stop Plandemii. Stop segregacji sanitarnej. Dzieci do szkół. Wracamy do normalności"
https://www.cozadzien.pl/radom/radomski-...G6K8odg3es
Społeczeństwo się nie zbuntuje. Polacy potrafią się w dupie urządzić. 123 lata zaborów i 45 lat socjalizmu to udowodniły. Gdyby nie I WS, to nadal urzędowym językiem byłby rosyjski, a gdyby nie finansowe bankructwo państw socjalistycznych, to nadal byłby PRL....chociaż PRL powrócił pod postacią kaczyzmu.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
|