Dwa artykuły odnoszące się do kondycji szkolnictwa średniego i wyższego. Smutne lecz prawdziwe.
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe
Co to za sumienie, jak jej zasugerowała odwiedzenie innej apteki?
- Te, bin-Laden, ja Ci bomby nie sprzedam, bo mi sumienie nie pozwala, ale sąsiad ma akurat wodorówkę na stanie, u niego kupisz.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333 Płeć: mężczyzna
Кирилл napisał(a):Co to za sumienie, jak jej zasugerowała odwiedzenie innej apteki?
- Te, bin-Laden, ja Ci bomby nie sprzedam, bo mi sumienie nie pozwala, ale sąsiad ma akurat wodorówkę na stanie, u niego kupisz.
Chciała się wymigać od odpowiedzialności. Sytuacja byłaby bardziej oczywista, gdyby nawet nie wspomniała o możliwości zakupu w innej aptece.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Kolejny milioner (a właściwie miliarder), Nick Hanauer, wypowiada się w podobnym stylu co Stephen King. Tym razem wypowiada się on przeciw poglądowi, że bogaci przedsiębiorcy tworzą prace. I zanim zacznie się go odsądzać od czci i wiary polecam zapoznać się z jego wypowiedzią - nie, nie chodzi tu o to, że przedsiębiorcy nie tworzą miejsc pracy w ogóle, ale o to, że myli się tu skutek z przyczyną.
Cytat:Anyone who's ever run a business knows that hiring more people is a capitalists course of last resort, something we do only when increasing customer demand requires it. In this sense, calling ourselves job creators isn't just inaccurate, it's disingenuous.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333 Płeć: mężczyzna
Odsądzam go od czci i wiary. Przedsiębiorcy tworzą stanowiska pracy, bo mają popyt na swoje produkty.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd