To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kobiety do lamusa?
Kilgore Trout napisał(a):edit: i zrobcie cos dla mnie, nie cytujcie taki kiedy wypowiada sie o "narkotykach" tak zebym w ogole nie musial tego czytac. dzieki.
Przegrałeś sam z soba. :lol2:

Ale rozumiem ciebie.

Myśle jednak że czasem nie rozumiesz innych ludzi.

Używasz nie tych argumentów co trzeba, pomimo że są słuszne.

Jeśli Taka, martwi sie o tych co są uzależnieni, to powinieneś w pierwszej kolejnosci, zainteresować sie właśnie nią i jej narkomanami i dlaczego tak sądzi. Jesli chcesz coś zmnienić w jej poglądzie.

A zrozumieć może nie zrozumieć tak szybko, ja z niektórymi ludźmi rozmawiam przez 10 lat i nic.

Nie gniewaj sie Taka, ale jest róznica pomiędzy środkami psychoaktywnymi które tak naprawde nie powodują uzależnień, a motywami którymi ludźmi kieruja do brania i wciągania sie w te rzeczy.

Ja też osobiście jestem dość mocno narażony np na alkoholizm,a pewnych rzeczy nie robie np nie pale, z powodów tak naprawde światopoglądego oraz charakteru.

Al-rahim ma racje, kupując takie srodki z dziwnych żródeł, gdzie przyrzadza sie jakieś mieszanki, bez znajomości co sie bierze, jest poważnym ryzykiem. Bo niewiedza, jest pierwszym krokiem do robienia głupot w życiu.
A zakazy często służa pogłebianiu niewiedzy
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
taka napisał(a):Widzę, że nie znasz znaczenia tego terminu.

Zależy mi na dobru ludzi, nie na ich krzywdzie. Jesli to dla Ciebie faszyzm, cóż ...

Kazde ograniczanie cudzej wolnosci, nawet, jesli sprowadza ona na dana osobe nieszczescia i cierpienia, jest ingerencja w jego wolnosc, a zatem praktyka totalitarna.

Jesli czegos nie popierasz - oczywiscie masz do tego prawo. Ja takze nie toleruje narkomanow - jesli bedzie umieral z glodu i chlodu na ulicy, nie zrobie nic, aby mu pomoc, chocby topil sie we wlasnych ekskrementach. Nie zabraniam mu sie narkotyzowac, ale takze nie bede mu pomagal, jesli sprowadzi na siebie nieszczescie. Niemniej - jest wolny. Sam moze swojemu zyciu nadac jakis glebszy sens, a moze je takze przepic i sprzedac - chocby dilerowi. Za to zaden z nas nie musi myslec ze strachem, ze kazde nowe ograniczenie naszej wolnosci niesie ze soba precedens - ciagle zwiekszanie naszej kontroli uzasadniane "dobrem wyzszym". No bo skoro raz sie udalo...

Jednakze, Kilgore - forma wyrazenia Twojego zdania, nawet, jesli jestes w nerwach, nie powinna wykraczac poza pewne ramy. Jesli uwazasz kogos za faszyste - zgoda, jesli walczysz o swoja wolnosc - zgoda. Ale - mimo wszystko - mowisz do kobiety. Nie oznacza to, ze masz zrezygnowac ze swoich przekonan i wyrazac je skomplikowanymi parabolami, ale po prostu wyrazaj je kulturalniej. Rozumiem, ze poniosly Cie emocje.
Mnie tez nie raz ponosily, az za bardzo, ale koniec koncow - i tak nic nie wskoralem, a potem czulem niesmak. Taka nie zmieni swoich pogladow w tej kwestii, podobnie jak i my. Ona jest przekonana o slusznosci swoich pogladow, podobnie, jak Ty.
Jesli widzisz, ze dyskusja przerodzi sie w mordobicie, odstap od niej, ale nie tratuj przeciwnika.

Okreslenie faszystowska kreatura to jest przegiecie, nawet jak na emocje. I bylo naprawde zbedne.

--------
EDIT:
Uwazam natomiast za WAŻNE uswiadamianie ludziom, jakie zagrozenia niosa ze soba rozne rzeczy. Od zazywania narkotykow, przez zabawy z pradem (jak w moim przypadku), picie alkoholu, po zbyt szybka jazde samochodem.

Wazna jest INFORMACJA. I na tym polu obie strony moga wiele zdzialac. Ale wybor juz trzeba pozostawic ludziom.
Null pointer exception
Odpowiedz
Cytat:Okreslenie faszystowska kreatura to jest przegiecie, nawet jak na emocje. I bylo naprawde zbedne.

Masz racje. Przepraszam.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
<puk> <puk> <puk> - zostalo Ci odpuszczone, idz i staraj sie nie grzeszyc wiecej Uśmiech
Wszyscy jestesmy "only human"...
Null pointer exception
Odpowiedz
Athei Overlord napisał(a):mimo wszystko - mowisz do kobiety.
Przydałby się jeszcze jakiś zapis w regulaminie... Smutny
Odpowiedz
A wracając do tematu, Kobiety do lamusa?

Oczywiście nie, chociaż z czasem człowiek sie przekonuje, że... hm nie powiem. :-]

Ale powiem to inaczej, jeżeli kiedyś świat upadnie to przez kobiety, jednak jeżeli kiedyś ktoś świat uratuje, to będą to na pewno kobiety Uśmiech

Dobra starczy mi tego sznura na lincz. Mnie tu nie było ...
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
aktyn napisał(a):Dobra starczy mi tego sznura na lincz.
Jeszcze niedawno myślałem,że przesadzasz z tym strachem przed niepoprawnością,ale jak widzę jak są zakładane wątki tylko po to,aby na mnie napaść,to zastanawiam się,czy nie masz racji... Smutny
Odpowiedz
To było troche pół żartem pół serio. To nie jest obawa, bo ja sie nie boje niepoprawności, tylko mam inną filozofie życia.

Poza tym wybacz, ale nie czytam twojego wątku zbyt dobrze, ani mieszaniny która powstaje z dyskusji innych z tobą, bo po prostu nie jest to dla mnie na tyle interesująca, a jest tego dużo i szybko przybywa. Może pewnego dnia to zrobie. Poza tym mam wrażenie, że jesteś czasem mało czytelny w przekazie. I skupiasz sie na zbyt wielu apsketach na raz. A ja czytam to forum raczej w celach ralaksacyjnych a nie jako wyzwanie polityczne.

No i temat zawsze będzie wywoływał spięcia, na tej linii. Nie licz, (co czasem Athei nawet podkreśla), że propagujac jakieś poglądy niezbyt sprzyjajace np babom, to one będą przytakiwać.
Co do konkretnych zarzutów, to tak jak pisałem, nie bardzo widze siebie przebijając sie przez to wszystko by sie do dyskusji dołączyć.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
Tylko mała uwaga,to nie jest mój wątek,tylko watek założony bez mojej wiedzy po to,aby mnie obgadać.A za radę dziękuję,pokieruję się nią. Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości