To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jako niewierzący/a dokonałeś/aś aktu apostazji?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
28.46%
35 28.46%
Nie
71.54%
88 71.54%
Razem 123 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apostazja
Aaa... OK, dzięki DJ
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
pawel.wlodek napisał(a):Msoltys, a świadkowie się podpisali u ciebie czy też nie? Bo nie wiem muszę ich sobie znaleźć czy też nie.

Zebralem dwoch przyjaciol, zeby sie podpisali. No i uprzedzilem ze jak bedzie upierdliwa parafia, to byc moze bedzie sie trzeba tam przejsc i swoje odsiedziec / odstac.
Odpowiedz
Uważam, że najlepiej jednak nie zaprzątać głowy świadkom i upierać się przy załatwieniu sprawy bez świadków. Zwłaszcza, że mogliby oni później mieć lub obawiać się o jakieś nieprzyjemności, że zgodzili się być świadkami przy apostazji.
"Kto nie żyje tu i teraz, ten nie żyje nigdy. Co wybierasz?"
Odpowiedz
"Za drzwiami kościoła"
Cytat:Ale apostazja to nie żarty. To przestępstwo.
ronmalnie czekam na moherowych antyterrorystów Duży uśmiech
Odpowiedz
Ta, a jaki wyrok dostaje się za apostazję?

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Wieczne potepienie of kors :x
Null pointer exception
Odpowiedz
gotowanie w smole? Oczko
Odpowiedz
Witam!
Chodzę do klasy I liceum i mam dylemat: czy poddać się apostazji zaraz po skończeniu osiemnastki czy poczekać, aż ułożę sobie życie. Bo kto wie, co będę robił w przyszłości. Może wybiorę karierę polityczną Uśmiech A ateistów nie przyjmują nawet do SLD. Co do konsekwencji ewentualnego wystąpienia z kościoła najbardziej boję się tylko jednego - wydziedziczenia.
Odpowiedz
A to juz zalezy tylko od ciebie Uśmiech

Do SLD cie przyjma raczej bez problemu.
Odpowiedz
hm.. tak się zastanawiam, czy polskie prawo dopuszcza coś takiego jak wydziedziczenie?
Odpowiedz
http://www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/S...zesc4.html

Z info wynika, że bycie ateistą nie prowadzi do jakiejkolwiek formy wydziedziczenia.

Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Odpowiedz
W moim przypadku poszlo szybko i bezproblemowo (i korespondencyjnie). Dzisiaj dostalem wypelnione potwierdzenie. Uklony w strone mojej bylej parafii za bezproblemowosc Duży uśmiech
Odpowiedz
tomasz_s napisał(a):No to sam już nie wiem co o tym myśleć, należy rozważyć możliwość, że krk nie chce się chwalić tym za bardzo. Tak czy inaczej wg. mnie ilość ludzi, która po prostu machnęła na krk ręką i ich olała jest znacznie większa niż liczba tych, którym chciało się bawić w apostazję.

A chciało by Ci się bawić w wypisywanie z PZPR albo NSDAP ?
Odpowiedz
kloklut napisał(a):A ateistów nie przyjmują nawet do SLD.

No... rewelacja, możesz coś jeszcze o tym napisać ? Czy tak Ci się palnęło ?
Odpowiedz
Hej,
nie mam zupełnie pojęcia o tej apostazji i tym wszystkim... w końcu pełnoletnia jeszcze nie jestem, więc i tak nie mam na to wpływu... ale mam takie pytanie: Jeśli już złożyłabym ten wniosek i wszystko byłoby ok.. To później jakbym zmarła, to gdzie zostałabym pochowana? No bo w końcu cmentarze "przynależą" do kościoła? Sorry za takie głupie pytanie, ale mnie to ciekawi.. Uśmiech
"Dogmat to nic innego, jak wyraźny zakaz myślenia." (Ludwig Feuerbach)

:metal:
Odpowiedz
Na komunalnym. Chyba że oddasz ciało dla nauki. Wtedy twoje odpady też wylądują na komunalnym, we wspólnym dole.
Odpowiedz
msoltys napisał(a):W moim przypadku poszlo szybko i bezproblemowo (i korespondencyjnie). Ukony w strone mojej bylej parafii Duży uśmiech

Gratuluje! Miałeś szczęście. Ja teraz mieszkam pod Warszawą, jestem tutaj zameldowany więc chyba należę do nowej parafii. Jak będzie otwarta kancelaria to odwiedzę sutannowych i zobaczymy jak tutaj się to skończy...
Michał Wójtowicz

Religion can never reform mankind because religion is a slavery

Cytat:
pilaster napisał(a):Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego

Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
Odpowiedz
CUBE999 napisał(a):No... rewelacja, możesz coś jeszcze o tym napisać ? Czy tak Ci się palnęło ?

Tak słyzałem z wydaje mi się wiarygodnego źródła i to nie jednego. Dlatego mi się tak palneło.
Odpowiedz
msoltys napisał(a):W moim przypadku poszlo szybko i bezproblemowo (i korespondencyjnie). Dzisiaj dostalem wypelnione potwierdzenie. Uklony w strone mojej bylej parafii za bezproblemowosc Duży uśmiech

To błyskawicznie ci poszło. Ja dzisiaj wysyłam wreszcie papiery i zobaczymy na tempo mojej apostazji Uśmiech Pozdrawiam wolnego człowieka Duży uśmiech

Odpowiedz
kloklut napisał(a):Tak słyzałem z wydaje mi się wiarygodnego źródła i to nie jednego. Dlatego mi się tak palneło.

Ekhem... nie wiem doprawdy co to jest "wydaje mi się wiarygodne źródło nie jedno" ;/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości