Liczba postów: 698
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Aaa... OK, dzięki DJ
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
pawel.wlodek napisał(a):Msoltys, a świadkowie się podpisali u ciebie czy też nie? Bo nie wiem muszę ich sobie znaleźć czy też nie.
Zebralem dwoch przyjaciol, zeby sie podpisali. No i uprzedzilem ze jak bedzie upierdliwa parafia, to byc moze bedzie sie trzeba tam przejsc i swoje odsiedziec / odstac.
Liczba postów: 197
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Uważam, że najlepiej jednak nie zaprzątać głowy świadkom i upierać się przy załatwieniu sprawy bez świadków. Zwłaszcza, że mogliby oni później mieć lub obawiać się o jakieś nieprzyjemności, że zgodzili się być świadkami przy apostazji.
"Kto nie żyje tu i teraz, ten nie żyje nigdy. Co wybierasz?"
"Za drzwiami kościoła"
Cytat:Ale apostazja to nie żarty. To przestępstwo.
ronmalnie czekam na moherowych antyterrorystów
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
Ta, a jaki wyrok dostaje się za apostazję?
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Wieczne potepienie of kors :x
Null pointer exception
gotowanie w smole?
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam!
Chodzę do klasy I liceum i mam dylemat: czy poddać się apostazji zaraz po skończeniu osiemnastki czy poczekać, aż ułożę sobie życie. Bo kto wie, co będę robił w przyszłości. Może wybiorę karierę polityczną  A ateistów nie przyjmują nawet do SLD. Co do konsekwencji ewentualnego wystąpienia z kościoła najbardziej boję się tylko jednego - wydziedziczenia.
A to juz zalezy tylko od ciebie
Do SLD cie przyjma raczej bez problemu.
hm.. tak się zastanawiam, czy polskie prawo dopuszcza coś takiego jak wydziedziczenie?
Reputacja:
0
http://www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/S...zesc4.html
Z info wynika, że bycie ateistą nie prowadzi do jakiejkolwiek formy wydziedziczenia.
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
W moim przypadku poszlo szybko i bezproblemowo (i korespondencyjnie). Dzisiaj dostalem wypelnione potwierdzenie. Uklony w strone mojej bylej parafii za bezproblemowosc
Liczba postów: 1,448
Liczba wątków: 5
tomasz_s napisał(a):No to sam już nie wiem co o tym myśleć, należy rozważyć możliwość, że krk nie chce się chwalić tym za bardzo. Tak czy inaczej wg. mnie ilość ludzi, która po prostu machnęła na krk ręką i ich olała jest znacznie większa niż liczba tych, którym chciało się bawić w apostazję.
A chciało by Ci się bawić w wypisywanie z PZPR albo NSDAP ?
kloklut napisał(a):A ateistów nie przyjmują nawet do SLD.
No... rewelacja, możesz coś jeszcze o tym napisać ? Czy tak Ci się palnęło ?
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Hej,
nie mam zupełnie pojęcia o tej apostazji i tym wszystkim... w końcu pełnoletnia jeszcze nie jestem, więc i tak nie mam na to wpływu... ale mam takie pytanie: Jeśli już złożyłabym ten wniosek i wszystko byłoby ok.. To później jakbym zmarła, to gdzie zostałabym pochowana? No bo w końcu cmentarze "przynależą" do kościoła? Sorry za takie głupie pytanie, ale mnie to ciekawi..
"Dogmat to nic innego, jak wyraźny zakaz myślenia." (Ludwig Feuerbach)
:metal:
Na komunalnym. Chyba że oddasz ciało dla nauki. Wtedy twoje odpady też wylądują na komunalnym, we wspólnym dole.
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
msoltys napisał(a):W moim przypadku poszlo szybko i bezproblemowo (i korespondencyjnie). Ukony w strone mojej bylej parafii 
Gratuluje! Miałeś szczęście. Ja teraz mieszkam pod Warszawą, jestem tutaj zameldowany więc chyba należę do nowej parafii. Jak będzie otwarta kancelaria to odwiedzę sutannowych i zobaczymy jak tutaj się to skończy...
Michał Wójtowicz
Religion can never reform mankind because religion is a slavery
Cytat:pilaster napisał(a): Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego
Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
CUBE999 napisał(a):No... rewelacja, możesz coś jeszcze o tym napisać ? Czy tak Ci się palnęło ?
Tak słyzałem z wydaje mi się wiarygodnego źródła i to nie jednego. Dlatego mi się tak palneło.
Reputacja:
0
msoltys napisał(a):W moim przypadku poszlo szybko i bezproblemowo (i korespondencyjnie). Dzisiaj dostalem wypelnione potwierdzenie. Uklony w strone mojej bylej parafii za bezproblemowosc 
To błyskawicznie ci poszło. Ja dzisiaj wysyłam wreszcie papiery i zobaczymy na tempo mojej apostazji  Pozdrawiam wolnego człowieka
kloklut napisał(a):Tak słyzałem z wydaje mi się wiarygodnego źródła i to nie jednego. Dlatego mi się tak palneło.
Ekhem... nie wiem doprawdy co to jest "wydaje mi się wiarygodne źródło nie jedno" ;/
|