To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jako niewierzący/a dokonałeś/aś aktu apostazji?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
28.46%
35 28.46%
Nie
71.54%
88 71.54%
Razem 123 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apostazja
Tradycja nie jest niczym złym, ja zawsze będe wspominał ciepło te "Borze" narodzenia bo cała rodzina się spotykała i dobre żarcie było.
Odpowiedz
Tradycja czy nie, to jest to święto "bożego narodzenia", mało kto utożsamia to święto z owym narodzeniem boga, liczy się jednak fakt iż właśnie z tego powodu sie spotykają wszyscy. Z takim podejściem nie zmienimy nic.
Odpowiedz
Chyba nie święto bożego narodzenia jest czymś, z czym należy walczyć, czy się mylę?

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Powróćmy jednak to tematyki apostazji.
Odpowiedz
Al-Rahim napisał(a):Powróćmy jednak to tematyki apostazji.

Wydawało mi się że do apostazji trzeba być pełnoletnim a tu " Jako skrajny antychrześcijanin w wieku 16 lat dokonał aktu apostazji"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Szczerski

Czyli mogę iść się wypisać już teraz?

Odpowiedz
jeśli czekasz na pozwolenie forumowiczów, to moje już masz Duży uśmiech
Odpowiedz
Bardziej mnie interesuje pozwolenie probołszcza

Odpowiedz
to spróbuj może się uda ja do mojego w następnych tygodniu idę najprawdopodobniej w piątek ;-)
Odpowiedz
Thor napisał(a):Wydawało mi się że do apostazji trzeba być pełnoletnim a tu " Jako skrajny antychrześcijanin w wieku 16 lat dokonał aktu apostazji"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Szczerski

Czyli mogę iść się wypisać już teraz?
A na co czekać ? Im prędzej tym lepiej ,puki kler nie robi pod górkę.
Popieram i błogosławię decyzję :lol2:
Odpowiedz
S dzaueko zerca pogosuaffie!

I człowiek szczery z samym soba, i uczucie świetne.
Odpowiedz
Al-Rahim napisał(a):S dzaueko zerca pogosuaffie!

I wjitam was ciule! ;-)
[Obrazek: galeria_obrazkow:agorpl.jpg]
Odpowiedz
Byłem na tych wszystkich podanych wcześniej stronkach o apostazji i jednego nie rozumiem - to podanie wysyłane pocztą to jest już ten wniosek o usunięcie z krk, czy potem jeszcze u proboszcza trzeba jakieś inne papiery podpisywać?
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Cytat:to podanie wysyłane pocztą to jest już ten wniosek o usunięcie z krk, czy potem jeszcze u proboszcza trzeba jakieś inne papiery podpisywać?
Teoretycznie jak do proboszcza dotrze list, szaman zrobi adnotacje i odeśle ci info o tym, że adnotacji dokonano, i pod jakim numerem. Osobiście radze pofatygować się samemu.
Odpowiedz
No patrzcie. Zostałem skrzywdzony przez rodziców, bo nie zostałem ochrzczony i nie mogę się im teraz na złość wypisać z KK. Jestem zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć, jednak w polskich warunkach światopoglądowej higieny przypadki 'wolnych' od urodzenia są nieliczne. Oczko

Popieram tą 'akcję' wypisywania się z KK, jednak nie rozumiem, dlaczego tak spieszno niektórym do dokonania apostazji przed 18 rokiem życia. Co zaszkodzi poczekać? Nikt wam ideałów nie zabierze, a przynajmniej wasza decyzja będzie traktowana poważniej i nikt nie wmówi wam, że to przejaw młodzieżowego buntu.
"If you're the brightest person in the room, then you're in trouble." James D. Watson
Odpowiedz
Cytat:Co zaszkodzi poczekać?
Co zaszkodzi poczekać z wypisaniem się z PiS?

Cytat:Nikt wam ideałów nie zabierze, a przynajmniej wasza decyzja będzie traktowana poważniej i nikt nie wmówi wam, że to przejaw młodzieżowego buntu.
Wiesz, są na świecie tacy, którzy nie przejmują się tym co mówią inni, i jak inni będą odbierać ich decyzje.
Odpowiedz
kapelan napisał(a):Popieram tą 'akcję' wypisywania się z KK, jednak nie rozumiem, dlaczego tak spieszno niektórym do dokonania apostazji przed 18 rokiem życia. Co zaszkodzi poczekać? Nikt wam ideałów nie zabierze, a przynajmniej wasza decyzja będzie traktowana poważniej i nikt nie wmówi wam, że to przejaw młodzieżowego buntu.

Poważniej potraktują Cię wtedy Ci, którzy uważają, żę zaraz Ci przejdzie. No bo jak wypisany jesteś to wtedy sprawiasz inne wrażenie, niż katolik - ateista.
Poza tym - jak ktoś wrogo//negatywnie jest do KK nastawiony to nie chce mieć z nimi zbyt wielu powiązań...

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Al-Rahim napisał(a):Wiesz, są na świecie tacy, którzy nie przejmują się tym co mówią inni, i jak inni będą odbierać ich decyzje.
To po co się przejmować 'rankingami' ile to ateistów dziennie przybywa, a ile jest już wystarczająco tru bo oficjalnie wyrzekło się boga? Każdy będzie patrzył na to inaczej, ale kto może niech się wypisuje czym prędzej, a kto (jeszcze) nie może nie umrze (chyba) od poczekania tych 354 dni... lepiej nie róbmy OT.
"If you're the brightest person in the room, then you're in trouble." James D. Watson
Odpowiedz
Cytat:To po co się przejmować 'rankingami' ile to ateistów dziennie przybywa, a ile jest już wystarczająco tru bo oficjalnie wyrzekło się boga?
Z tego samego powodu, dla którego ludzie się przejmują rankingiem który umieszcza ich w SLD mimo że nie lubiątej partii. Nie lubią zakłamywania rzeczywistości i przebywania w organizacji z którą się nie utożsamiają.
Odpowiedz
No właśnie. Dlatego ja chcę się wypisać ze zbrodniczej organizacji zwanej kościołem rzymsko-katolickim.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Dlaczego warto to przyspieszyć? A jak dzień po osiemnastych urodzinach w nas piorun walnie? Oczko
Niektórzy chcą to już mieć za sobą, chociaż ja wolę już dla świętego spokoju poczekać te pół roku.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości