Liczba postów: 1,030
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Mi się nie podobają te twarze, mają w sobie coś takiego co mi się nie podoba, nie wiem co to jest, ale tam jest i mnie straszy xd
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Cytat:Mi się nie podobają te twarze, mają w sobie coś takiego co mi się nie podoba, nie wiem co to jest, ale tam jest i mnie straszy xd
A mi się to właśnie podoba :p.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
http://www.alexcf.com/
hell yeah, cryptozoological pseudoscientific art
a tutaj wywiad z tworca:
http://www.technoccult.com/archives/2008...ic-artist/
(Werewolf Anatomical Research Case III)
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Liczba postów: 16,443
Reputacja:
39
kilgore!
sprawiłeś że uogólniam twierdzenie Wolniewicza o nauce:
nauka i sztuka nie są dla każdego.
Liczba postów: 1,143
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
mogę mieć pytanie?
co jest sztuką a co sztuką nie jest?
zetodwudziestoslaw
"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."
"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
sztuką jest to co Kilgore tu wkleja ... wszystko inne nią nie jest ...
jak Kilgore Ci pozwoli  to pewnie będziesz mógł rozbudować tą definicję
Liczba postów: 296
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
W Estetyce sztuką jest wszystko co sztuczne, czyli wytworzone przez człowieka (nie od zera, bo i jak  ale stworzone na wzór przyrody). Warto przy tym zwrócić uwagę na podział sztuk (Batteux) na użyteczne, piękne i użyteczno piękne  Jest wiele nowych znaczeń, ale to tacy gdybacze, którzy chcą, żeby to tylko oni byli true artystami z monopolem na "prawdziwą sztukę". Nie ma co tworzyć magii wśród artystów, talentów i innych cudów  Na zagranicznych forach graficznych każdy początkujący kajtek bez problemu nazywa siebie 'artist', a u nas Ci z "górnej półki" kokietują, że oni to chyba nie są artystami. Podobnie ze słowem sztuka, czy na zagranicznych 'art'... bleeeeeeeee  Dziwny mamy kraj
Czajnik to sztuka użytkowa lub użyteczno piękna, jeśli jej celem była nie tylko użyteczność, ale także wzbudzenie pewnych wrażeń estetycznych (co obecnie ma najczęściej miejsce). Problematyczne za to może być wartościowanie sztuki...
Reputacja:
39
klasyczny rachunek zdań i fizyka kwantowa to sztuka?
Liczba postów: 296
Reputacja:
0
Tak, a dlaczego nie? Problem ze zrozumieniem sztuki jest taki, że ludzie widzą ją tylko jako malowidła, kompozycje muzyczne i inne abstrakcyjne działania człowieka. Nauka od dawna była uważana za sztukę.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sztuka
http://pl.wikipedia.org/wiki/Charles_Batteux
Za czas jakiś ma wyjść Estetyka filozoficzna prof. Żelaznego, jak już będzie, to zachęcam do lektury
Reputacja:
39
a niektórzy od dawna uważają malucha za samochód...
i co z tego?
Reputacja:
0
Cytat:kilgore!
sprawiłeś że uogólniam twierdzenie Wolniewicza o nauce:
nauka i sztuka nie są dla każdego.
ta ta trzymaj sie ze swoim ziomem Wolniewiczem
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
Peter Pan and Wendy
Unregistered
Liczba postów: 918
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
prrrszalony napisał(a):W Estetyce sztuką jest wszystko co sztuczne, czyli wytworzone przez człowieka
sztuka synonimem artefaktu? eee...
wolę gdy cechą definicyjną jest intencjonalność.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
Liczba postów: 362
Reputacja:
0
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
http://fishki.net/comment.php?id=43512
hiperrealizm, gościu fantastycznie po prostu rysuje koty
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 4,045
Liczba wątków: 85
Reputacja:
1
Wyznanie: ateista
Zobacz świat z bliska. Z bardzo bliska.
Rewelacja. Embrion kurczaka:
Oglądam sobie kolejne prace i jestem pod wrażeniem. Są niesamowite.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Reputacja:
0
Liczba postów: 1,030
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Hiroshi Sugimoto
mysle ze w dziedzinie fotografii nic lepszego juz nie znajde
|