To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Polecam jeszcze jedną pozycję książkową.
- "Nauka a kreacjonizm" pod redakcją Johna Brockmana; Wydawnictwo CiS. Oczko
Odpowiedz
"Tricks of the Mind" Derren Brown.Zainspirowany jego programami.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Genialnie napisaną " Drugą wojnę czeczeńską " Anny Politkowskiej , a takoż w ramach przypomnienia Andrzeja Walickiego " Rosja, katolicyzm i sprawa polska " .

Na Pankowskiego muszę poczekać do imienin - tj. jutro rodzicielka obdaruje ! Oczko
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
"Nauka i metoda" Henri Poincaré - podziwiam tego XIX - wiecznego uczonego, a książka ciekawie się zapowiada. Tu można przeczytać całość za frajer + 2 rozdziały z innej jego książki: http://www.wiw.pl/biblioteka/klasycy_nau...rzeczy.asp
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Właśnie skończyłem "Nigdziebądź" i definitywnie stwierdzam, że to najlepiej napisana książka, jaką ostatnio czytałem. Prawdziwy majstersztyk narracji. I piszę to bez wyolbrzymiania, zresztą każdy, kto ją przeczyta to przyzna. Sama fabuła, tak jak na początku wydaje się całkowitą abstrakcją, tak po chwili wciąga jak mało która.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Odpowiedz
Ostateczne wyjaśnienia wszechświata
Michał Heller
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Ostateczne wyjaśnienia wszechświata
Michał Heller
expect the unexpected!:-D

a ja se poczytuje
A.F Ossendowskiego "Lenina"

Odpowiedz
Maria Janion "Niesamowita Słowiańszczyzna". Dostałem jako prezent na Boże Narodzenie. :mrgreen:
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Jerzy Żuławski Na Srebrnym Globie: Rękopis z Księżyca
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
Odpowiedz
idiota napisał(a):expect the unexpected!:-D

Ostateczne wyjaśnienia wszechświata

Sam tytuł powinien Ci podpowiedzieć.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Ostateczne wyjaśnienia wszechświata

Sam tytuł powinien Ci podpowiedzieć.
teorii zupełnych może być więcej niż jedna (patrz lemat Lindenbauma) Oczko

albo to chodzi o jakieś przesłuchanie.

Odpowiedz
Ja właśnie zacząłem "Kryzys sumienia" Raymonda Franza.
Efemental :: nasz punkt słyszenia | Blog Magnusa | Fotogaleria

Postanowiłem żyć wiecznie - na razie wszystko idzie po mojej myśli.
Odpowiedz
Dzisiaj skakałem sobie po Poznaniu i nie omieszkałem odwiedzić Empiku w Browarze
Prześlizguję się pomiędzy regałami, po części znudzony, po części zniechęcony brakiem tego, po co przyszedłem. Nagle mój wzrok przykuła pewna okładka w dziale Fantastyka. Niebanalny art kazał odwrócić książkę "na plecy" i przeczytać linijki, które zazwyczaj wieszczą z grubsza treść dzieła. Niby nic, a jednak coś. Okładka, która przykuwa uwagę czytelnika ma mimo wszystko jakieś znaczenie

Mowa to oczywiście o książce Jakuba Ćwieka- Kłamca. Okładka i treść tyłu, przypomniały mi o recenzji, którą kiedyś zasłyszałem w radiu (recenzji pochlebnej, aczkolwiek mówiącej, iż dalsze części są lepsze). Zakupiłem. Jak na razie nie żałuję, zapowiada się ciekawie, chociaż jestem na 18 stronie.

Z grubsza książka opowiada o.... Lokim, który po rzeczowym rozpierdzielu w Valhalli staje się... pomocnikiem chrześcijańskich aniołów.
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
The Phillrond napisał(a):pomocnikiem chrześcijańskich aniołów.

Współczuję tym aniołom.
Odpowiedz
Progmast napisał(a):"Tricks of the Mind" Derren Brown.Zainspirowany jego programami.

Jak wyżej po prostu :-]

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Rothein napisał(a):Współczuję tym aniołom.

Od momentu, kiedy interes Lokiego będzie sprzeczny z interesem aniołów, ja też Uśmiech
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
Joo, Phillrond mam już całą serię pana Ćwieka o Lokim, fajnie że jeszcze inni czytają to niszowe fantasy Uśmiech . A tak na marginesie, to Loki w tym interesie ma przesrane, bo musi lataćna każde wezwanie skrzydlatych obezjajców i robić za nich krwawą robotę Język, mam nadzieję, że w czwartym tomie weszcie wyrwie się spod ich władzyUśmiech .

Ja ostatnio czytam (jednocześnie) po raz n-ty "Bożych Bojowników" pana Sapkowskiego a z drugiej beczki "Stulecie Chirurgów". Bardzo fajna fabularyzowana powieść o początkach chirurgii w XIX wieku, od pierszego operowania pod narkozą, przez krwawe amputacje aż po zabawy z chirurgią plastyczną. Suuuper Uśmiech .
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
gazetki od jehowych, dostałem aż 4 :]

Aktualnie jestem przy:

"Kto naprawdę rządzi światem?"
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
Wow, kiedyś u babci czytałem. Dowiedziałem się takich ciekawych rzeczy jak to, że zebra nie mogła powstać w trakcie ewolucji, a kobieta ujeżdzająca siedmiogłową bestię u końcu świata to Kościół Katolicki. Zresztą, sugestywne mieli wizje apokalipsy...
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Ta babka co mi dawała te książeczki... kurcze z jaką ona pasją to robiła, z jaki zainteresowaniem, ile w to serca wkladała, a ja stałem i potakiwałem: tak tak Jeremiasz, Apokalipsa, yhm, tak oczywście...

Potem jescze podbiegła: A niech pan wezmie jeszce weźmie, tutaj jest dlaczego dogmat trójcy świętej jest sprzeczny z Pismem świetym.. i o duszy niesmiertelnej.. do widzenia..
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości