To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Oriana Fallaci "Wściekłość i duma".

http://www.niniwa2.cba.pl/fallaci_wscieklosc_i_duma.htm
Odpowiedz
Doczytałem do połowy Czarne Oceany i jedyne wyrażenie, które dorównuje emocjonalnie moim uczuciom to: o kurwa...
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Świętoszka w ramach lektury szkolnej.Na hobbystyczne czytanie ksiazek nie mam czasu :p.
"I watched with glee
As your kings and queens
Fought for ten decades
For the Gods they made"

Guns'n'roses - Sympathy For The Devil

"Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania."

Aldous Huxley

"This is your life and it's ending one minute at a time"
Fight Club
Odpowiedz
Cytat:Doczytałem do połowy Czarne Oceany i jedyne wyrażenie, które dorównuje emocjonalnie moim uczuciom to: o kurwa...

Ha! Uśmiech
Tak BTW, z tego co mi wiadomo to niezbyt ceni sam Dukaj sobie tą/tę powieść. Zdaje się, że Inne Pieśni mu się podobają póki co i Lód chyba również Oczko.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Eee tam, gustu nie ma za grosz Język .
Odpowiedz
w bierniku piszemy "tę"

takie to trudne?
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
Cytat:Świętoszka w ramach lektury szkolnej.
Zaczynam czuć się stary Smutny(
Ja właśnie czytan "Dionizos i Apollo" Ayn Rand, zapowiada się ciekawa lektura.
Odpowiedz
przynajmniej agnostos mnie rozumie... a cała reszta nie... chodźmy się pociąć Język

a w temacie: Tango Mrożka
Odpowiedz
Ręka Mistrza Stephen King
opasłe tomisko Język

Odpowiedz
"Alfabet wspomnień" A.Słonimskiego.
Odpowiedz
Wojciech Jaruzelski, Stan wojenny. Dlaczego...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Matthew Brzezinski, "Wschód czerwonego księżyca".
Książka absolutnie genialna. Jest to literatura faktu, prezentująca historię zimnej wojny, wręcz gęsta od przypisów, odsyłania do źródeł, a jednocześnie czyta się ją niczym science fiction czy po prostu powieść fabularną.
Zna ktoś inne, tego typu książki?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Subtitles w "Naruto Shippuuden Ep. 100" :p
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Wojciech Jaruzelski, Stan wojenny. Dlaczego...

Dobra pozycja ! I ciekawe spojrzenie Wojtka na własną jakże słuszną decyzję.
Odpowiedz
Wiecie co, a Rand pójdzie póki co w odstawkę Uśmiech Czytam "Narodziny tragedii czyli Grecy i pesymizm" i póki co co prawda średnio to rozumiem, ale może drugie podejście to zmieni... Duży uśmiech Potem "Pismaa wybrane 1862-75" lub/i "Mitologia" Wojciecha Rzehaka. Jak znajdę w biblitekach to też "Dionizos" Karla Kerenyiego, ale to ciężko dostępne u mnie w mieście jest :/ Może nawet wcale. Tak czy siak, kocham grecką mitologię.
Odpowiedz
"Starożytna Polska" Andrzej Kokoski
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
Odpowiedz
Przeczytałem jednocześnie Czarne Oceany Dukaja i Nemezis Asimova. I mam wysoką gorączkę. I widzę zaaaajebiiiste słooonie.
Odpowiedz
Czytam Zbrodnię i Karę, super książka.
Odpowiedz
Kartotekę Różewicza czytam.

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
adVice napisał(a):Czytam Zbrodnię i Karę, super książka.

Najlepsza lektura mojego skromnego czytelniczego życia.
Zresztą swoją aprobatę nt. tej książki wyraziłem już na 7 stronie tego tematu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości