Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Na chwilkę ją porzuciłem dla Lodu, ale jestem już przy fragmencie, w którym Raskolnikow wstaje z choroby po zabójstwie  .
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Wystarczy, że usłyszę Raskolnikow i już jizz in my pants.
Reputacja:
0
Trochę przejebał z tym zabójstwem, mógł nabyć chloroform albo coś. Chociaż z drugiej strony jeżeli chciał tym udowodnić że jest ubermenschem to musiał popełnić zbrodnię.
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Nastrój książki jest git. Poza tym pełno tam filozoficznych rozważań. Czytaj, czytaj.
Reputacja:
0
Trochę martwi mnie to, że mam taką wersję książki (ebook), że musiałem przekopiować z pdf'a do rtf'a i opracowywać ją po trochu, po prostu była napisana w stylu Ate>cośtam. Przez to mogłem coś stracić z kontekstów, ale to nic, jak tylko wyzdrowieję wypożyczę ją sobie.
PS Się dowiedziało się co tak ludzi wkurwia w Lodzie.
Reputacja:
0
Ufff, 1/4 "Lodu" za mną, niestety ebook.
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Maria Kruger - Godzina pąsowej róży
Janina Porazińska - Kto mi dał skrzydła
Null pointer exception
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Stephen King - Mroczna Połowa
Król znów pokazał, co umie.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
"Książę" Machiavellego. Dzięki dobremu tłumaczeniu i przypisom-biografiom oraz wyjaśnieniom od tłumacza rozumiem o wiele więcej, jak przy czytanie kiedyś...
Liczba postów: 953
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
A jakie wydanie? Bo ja nie pamiętam w czyim tłumaczeniu czytałem, ale okładka taka ascetyczna biała była i ogólnie format mały.
Reputacja:
0
Zielona Sowa  A książka wygląda jak te nowoczesne książki zawierające lektury i bogate omówienia ich. Choć tutaj omówienia brak, jest ot Słowo od tłumacza i Posłowie + te przypisy. Nawet wyjaśnienie, że "Mojżesz - postać ze Starego Testamentu, prawodawca narodu żydowskiego, wyprowadził żydowskich niewolników z Egiptu"  Ale z kolei nie spodziewaj się nie wiem czego. Tak czy siak warto było kupić za 6,40...
Tu masz tę książkę: http://www.kapitalka.pl/ksiazki/18249.htm
Reputacja:
0
Nie, to ja inną miałem, ale za 6,40 może się skuszę (ten opis Mojżesza mnie przekonał  )
Reputacja:
0
Przeczytałem sobie "Córkę Łupieżcy", idę strugać z drewna Amulet.
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Skończyłem tom 2 książki "Zadra" Krzysztofa Piskorskiego. Kawał dobrej fantastyki, tyle, że mógł napisać więcej  Jezu, na podstawie tego pomysłu dałoby się 10 opasłych książek zrobić, a nie dwa tomy. Pozostał pewien niedosyt; chciałoby się jeszcze, jeszcze i jeszcze
Ale to chyba początkujący pisarz (pierwszy raz o kolesiu słyszę), więc zapewne się poprawi.
http://www.sklep.gildia.pl/literatura/35...adra-tom-1
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
"Zbrodnia i Kara" w ramach lektur
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Avx napisał(a):Skończyłem tom 2 książki "Zadra" Krzysztofa Piskorskiego. Kawał dobrej fantastyki, tyle, że mógł napisać więcej Jezu, na podstawie tego pomysłu dałoby się 10 opasłych książek zrobić, a nie dwa tomy. Pozostał pewien niedosyt; chciałoby się jeszcze, jeszcze i jeszcze 
Ale to chyba początkujący pisarz (pierwszy raz o kolesiu słyszę), więc zapewne się poprawi.
Czytałeś zbiór opowiadań "W kraju niewiernych" Dukaja? Tam niemalże każde opowiadanie można by rozwinąć w opasłe tomisko, ale Dukaj eksploatuje wszystko w krótkich opowiadaniach.
Już nie chciałbym, aby Dukaj się "poprawiał" na Twoją modłę...
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Carl Schmitt - Lewiatan w teorii państwa Thomasa Hobbesa
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
0
Avx napisał(a):Skończyłem tom 2 książki "Zadra" Krzysztofa Piskorskiego. Kawał dobrej fantastyki, tyle, że mógł napisać więcej Jezu, na podstawie tego pomysłu dałoby się 10 opasłych książek zrobić, a nie dwa tomy. Pozostał pewien niedosyt; chciałoby się jeszcze, jeszcze i jeszcze 
http://www.sklep.gildia.pl/literatura/35...adra-tom-1
Coś podobnego do tej książki, może to tylko powierzchowne podobieństwo, ale od razu mi się skojarzyła.
Reputacja:
0
Ludwik Stomma, Polskie złudzenia narodowe, księgi wtóre
Reputacja:
0
Czytałem, całkiem spoko - jak Twoje wrażenia?
|