Liczba postów: 902
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
forge napisał(a):No i? Tak czy siak powstaje konflikt z cudzą własnością-inwestycją. Po prostu w ekonomii nie ma żadnych praw moralnych.
nie ma konfliktu, tam gdzie jest umowa - sa tylko niespelnione marzenia.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
o roli emotikonów
Bloo napisał(a):Otóż, mój drogi, emotikony wyrażają nasz stosunek do konkretnej wypowiedzi. W świecie rzeczywistym (podczas rozmowy realnej) komunikacja zachodzi na wielu płaszczyznach (poza słowami są jeszcze: modulacja głosu, mimika, postawa ciała, gestykulacja czy nawet sposób patrzenia). Podczas dyskusji na forum możemy wykorzystać jedynie słowa, a te bardzo łatwo źle zinterpretować. Emotikony są bardzo ważną częścią internetowego języka i wcale się nie zdewaluowały poprzez ich nadużywanie przez niektórych.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Boga nie ma, jest tylko towarzysz Stalin ze swoimi cukierkami.
Xeno
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 19
Porażający egocentryzm…
Hadrian napisał(a):Nic istnieje? Skoro istnieje to czy jest niczym? Uwierz mi, że to jest najgłębsze myślenie na jakie zdobył się człowiek.
Antyteista, empirysta, zwolennik używania rozumu.
„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)
Liczba postów: 1,476
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Lumberjack napisał(a):"Bo ateiści-konserwatyści są jak żydzi. Są wszędzie i infiltrują każdą organizację... są nawet w Radiu Maryja - vide Wolniewicz. :p"
Sobie przypomniałem jak zbijałem i musiałem rzucić :p
Do vpprof: porażający to jest twój brak honoru  Zmieniłbyś sobie avatar...choćby na Franka :|
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 19
…aż chce się powtórzyć za Al-Rahimem, Mój Boże, weźcie jakoś schowajcie tego jelonka, bo go jeszcze jakiś mysliwy odstrzeli!
Antyteista, empirysta, zwolennik używania rozumu.
„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)
Reputacja:
0
Może jelonek jest szybszy?  Jestem włóknisty i nie pochodzę z dobrej rasy
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Jak dotąd pewnie nikt na Ciebie nie zapolował....
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 3,925
Liczba wątków: 54
Reputacja:
1
FlauFly napisał(a):Bo to, że jesteśmy w jakimś łonie... jak to sprawdzić? Umrzeć? Nie no stary, tak to się nie da...
niektórzy słabo zaznajomieni z historią forumową mogą nie zajarzyć...
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
W końcu mam tu swój cytat 
Rzeczywiście nie wszyscy mogą zajarzyć
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Reputacja:
0
Aryman:
"Nie będę bronił cytatu JKM-a, przytoczyłem go raczej jako ciekawostkę. Natomiast czuję tak charakterystyczne u lewicowych aktywistów (i aktywistek także) drgania strun nerwowych na dźwięk imienia Korwin-Mikkego. :lol2:"
:lol2: :lol2:
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Wyprzedziłeś mnie :]
Null pointer exception
Liczba postów: 16,443
Reputacja:
39
Cytat:lumberjack:
można żyć i robić co chwila laskę koniom albo gwałcić je(to tak odnośnie legalnej w Szwecji zoofilii - http://www.wegetarianie.pl/Article1763.html) ale po kiego wała wysyłać społeczeństwu sygnały, że są to zachowania nienaganne?
jedna z najcelniejszych uwag na forum i wśród tych co na nie trafiłem w życiu.
uderza trzeźwość sądu.
Reputacja:
0
adVice:
"Nie wiem czy może ci to coś uświadomić, ale ostatnio skaleczyłem się rogalikiem w domu. Więc uważaj jak żartujesz."
:lol2:
Liczba postów: 16,443
Reputacja:
39
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
to ciekawy cytat chooć nieco dla mnie smutny....
Athei Overlord napisał(a):Nie masz, nie masz partii libertariańskiej w tym kraju. Albo konserwy, albo konserwy. sam libertarianizm jest mi dosyć bliski i to boli....
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Reputacja:
0
Xenomorph:
"narazie wystrzelał wszystkie naboje w chmury i myśli że zabił boga."
Normalnie zgon :lol2: :lol2:
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
adVice napisał(a):I tak wszystko zostało już napisane przez kogoś innego, trudno być oryginalnym na paradzie równości.
prawdziwe słowa. po prostu.
[z tematu: "o naprawie forum"]
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):Jestem kawał srogiego chuja, reszta dziada. przynajmniej wydać samokrytykę
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
Kilgore Trout napisał(a):Wszystkie napuszone dogmatyczne systemy najbardziej sie boja smiechu wlasnie. Stary klecha z powiesci "Imie róży" dobrze o tym wiedzial. Król jest nagi. Papiez jest tylko pociesznym dziadkiem w dziwnych ciuchach a Bahaullah mial smieszne imie ale juz umarl i go nie ma.
Znalezione przy okazji czyszczenia wątku o bahaizmie.
|