To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poważne Tezy Filozoficzne
zakładam ten temat by znaleźć miejsce na składowanie sążniście głębokich tez filozoficznych, wobec których moje zdolności analityczne są bezradne.
w wątku tym raczej nie zalecamy prowadzenia dyskusji.
(uprasza się barta o wycinanie pyskówek do miejsca odosobnienia!)
zamieszczam zatem tekst nr. 1:
Hadrian napisał(a):Ty oczekujesz, że powiem iż piwo nie jest piwem, ale chmielem, wodą itd. Trudno... Istnienie istnieje, piwo to piwo i tyle.
Czy nicość istniała? Koniec rozwodzenia się. Wszechmoc to wszechmoc może(ale nie musi) wszystko.[url="http://www.youtube.com/watch?v=UViM6waviQM"]
[/url]
co tu z czego wynika i do czego się odnosi to tylko Demiurg wie...

Odpowiedz
Zamieszczam tutaj oto Pierwsze Twierdzenie Hadriana o Wszechmocy
Hadrian napisał(a):Co ty pie*dolisz? Wiesz co to jest wszechmoc? Moc? Uczyłeś się fizyki? Negujesz istnienie mocy fizycznej? Cała moc to wszechmoc i istnieje niezależnie od tego czy bóg istnieje czy nie. Tandetne wykręty zostaw sobie dla sibie. Widzę, żeś za mało kumaty, żeby pojąc.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Do idioty:

"Ty oczekujesz, że powiem iż piwo nie jest piwem, ale chmielem, wodą itd. Trudno... Istnienie istnieje, piwo to piwo i tyle.
Czy nicość istniała? Koniec rozwodzenia się. Wszechmoc to wszechmoc może(ale nie musi) wszystko."

Bóg byt całkowicie niezłożony i wszechmocny, wszechwiedzący. Coś co jest całkowicie niezłożone, NIESPRZECZNE, nie rozkłada się na części. Gdy opisujesz piwo możesz napisać, że składa się z wody itd. Niesprzeczność, niezłożoność, wszechmoc, składa się sama z siebie. Bóg z boga, światłość ze światłości. Byt konieczny. To się ma do demiurga. Nie ma sprzeczności we wszechmocy. Jak jest jakiś rzekomy, złudny fałsz to jest to sofizmat tak samo jak np ateizm. Długo mi zajęło pojęcie tego, ale jednak to prawda.

Do adVice: Gdzie tkwi błąd? Widzisz go gdzieś? Czy moc jest mocą, a nie np krzesłem?

Odpowiedz
tu się nie dyskutuje. tu się pokazuje.

Odpowiedz
Cytat:tu się nie dyskutuje. tu się pokazuje.
Eee tam, do dobrego tematu wrzucił tą swoją wypowiedź Uśmiech
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
fakt.

Odpowiedz
ja znalazłam wspaniłe stwierdzenie, świerzutkie, cieplutkie jeszcze :p

Hadrian napisał(a):Jeszcze nie zauważyłem takich, a jak zauważyłem to ignorowałem.

i teraz pytanie: Widział czy nie?
[SIZE="1"]Jedyna rzeczą, która nas ogranicza jest nasza wyobraźnia.

Żyj jakbyś miał umrzeć jutro, ucz się jakbyś miał żyć wiecznie.

[/SIZE]
Odpowiedz
Co to ma wspólnego z tezami filozoficznymi? Pomyliły ci się wątki?

http://www.forum.ateista.pl/showthread.p...365&page=2 żeby było wiadomo w jakim kontekście to padło

"Jeszcze
nie zauważyłem takich, a jak zauważyłem to ignorowałem."

Tu wyraz jeszcze oznacza czas teraźniejszy, a "zauważyłem"(następstwo) dokonało się po tym jak "jeszcze nie zauważyłem". Dopiero jak coś zauważysz to możesz to ignorować. Jeszcze czyli w tym momencie teraźniejszym. "Jeszcze nie zauważyłem"...zauważyłem(już)-jest różnica? Jest. Masz coś jeszcze konkretnego?

Odpowiedz
:lol2:
"[...] szukać prawdy rozumowaniem i we wszystkim iść nie za mniemaniem ludzi, lecz za wskazaniem rozumu"
Odpowiedz
Cytat:Tu wyraz jeszcze oznacza czas teraźniejszy, a "zauważyłem"(następstwo) dokonało się po tym jak "jeszcze nie zauważyłem". Dopiero jak coś zauważysz to możesz to ignorować. Jeszcze czyli w tym momencie teraźniejszym. "Jeszcze nie zauważyłem"...zauważyłem(już)-jest różnica? Jest. Masz coś jeszcze konkretnego?

Caute byłby z ciebie dumny. ATe>cośtam też.
nil melius est quam cum ratione tacere

nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Odpowiedz
jakoś mi ta monotematyczność tego wątku mało odpowiada.

to nie miał w zamyśle być ani:
-temat o Hadrianie
ani
-temat do dyskusji.

jeśli kto chce bronić swych słów to zapraszam do "kopy pejs(t)' i do stworzenia nowego tematu.
dziękuję za uwagę.

Odpowiedz
Dowodem miłości Boga do człowieka jest Piwo.

Akt stworzenia czegokolwiek ad nihilo to zło immanentne.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości