Liczba postów: 953
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jak przeczytasz to podziel się wrażeniami, bo ja do jakichś apokryfów się nie chciałem brać, ale może fajne.
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
OneManRevolution napisał(a):Jak przeczytasz to podziel się wrażeniami, bo ja do jakichś apokryfów się nie chciałem brać, ale może fajne.
Jeśli chodzi o pierwsze spostrzeżenia to autor stylizuje trochę na wzór Tolkiena, i jak na te kilkanaście stron przeze mnie przeczytanych, wychodzi mu to nie gorzej niż synowi twórcy oryginału WP, Christopherowi. Nawiasem, czytałem w oryginale, dokończony właśnie przez wspomnianego Christophera zbiór mitów "Sillmarillion" i zdumiała mnie ta jednostajność i praktycznie niewzruszalność formy prezentowana w końcowych (dokończonych po śmierci J.R.R.) rozdziałach pracy.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Liczba postów: 1,479
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Paragraf 22 Josepha Hellera zaczynam. Szkoda mi czasu na Lalkę.
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
http://la.ostatnidzwonek.pl/a-22.html - nie dziwię się, Thor, czytej to (na lalce trzeba się skupić bo to w sumie ciekawa książka, ale nie w formie "najutro")
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Cytat:http://la.ostatnidzwonek.pl/a-22.html - nie dziwię się, Thor, czytej to (na lalce trzeba się skupić bo to w sumie ciekawa książka, ale nie w formie "najutro")
Doobree. Zawsze używałem klp ale tutaj mają lepsze opracowania. Thx.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Jak dla mnie ostatnidzwonek i klp są równie dobre.
Liczba postów: 3,053
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Thor, i jak ci sie podoba "Paragraf"? ;-) ;-) ;-) Ja go polknelam jak budyn. ;-)
Liczba postów: 214
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
pedro calderon de la barca "Życie jest snem"
Liczba postów: 217
Reputacja:
0
John Murphy - Analiza techniczna rynków finansowych
[FONT="]"... Rzadkimi są ludzie nie ulegający urojeniom i mający odwagę spojrzeć w obliczę prawdy, przed którą korzy się hołota. " [/FONT] [FONT="]Anatol France[/FONT]
Liczba postów: 1,479
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Cieluch napisał(a):Thor, i jak ci sie podoba "Paragraf"? ;-) ;-) ;-) Ja go polknelam jak budyn. ;-) Wchłaniam go pomału. Na razie jest całkiem miło.
Liczba postów: 698
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Bóg napisał(a):John Murphy - Analiza techniczna rynków finansowych
Kiedyś się wgłębiałem w temat analizy technicznej dla forex-u, ale wg. mnie jest to zabawa w wróżkę. Ważniejsze są fundamenty, analiza danych makro, a nie samego wykresu.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Liczba postów: 217
Reputacja:
0
pawel.wlodek napisał(a):Kiedyś się wgłębiałem w temat analizy technicznej dla forex-u, ale wg. mnie jest to zabawa w wróżkę. Ważniejsze są fundamenty, analiza danych makro, a nie samego wykresu.
Akurat tu się muszę z kolegą nie zgodzić. Rynek walutowy to moim zdaniem idealny rynek dla AT. Jakbym miał istotność określić liczbowo to stawiałbym 4/1 na korzyć AT.
[FONT="]"... Rzadkimi są ludzie nie ulegający urojeniom i mający odwagę spojrzeć w obliczę prawdy, przed którą korzy się hołota. " [/FONT] [FONT="]Anatol France[/FONT]
Reputacja:
0
AT i tak przypomina mi wróżenie z fusów. Ale może to wina niezrozumienia przeze mnie tej techniki czytania wykresów
Obecnie w trakcie lektury:
- "Chata" William P. Young;
- "Piąty elefant" Terry Pratchett;
- "Miasto niepokoju" Dennis Lehane;
- cykl Zmierzch Stephanie Meyer (wszystkie 4 części).
"3 za 2" w Empiku w ostatni czwartek swoje zrobił. Gdzie ja tylko te książki pomieszczę? Brakuje mi już miejsca.
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Ja zacząłem cykl 'Miecz Prawdy' Terry'ego Googkinda. Jak narazie nie wkęciłem się za bardzo, zobaczymy co będzie później.
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Liczba postów: 178
Reputacja:
0
^^
I'd give my life for my beliefs
I will stay strong against the wind
Reputacja:
0
Czytałem. Pełen hedonizm i nic więcej. Osobiście nic więcej w tym 'dziele' się nie doczytałem.
Liczba postów: 1,477
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Z Lalką się zapoznaję. Dobrze napisana, ale jakoś nie wciąga
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
Liczba postów: 953
Reputacja:
0
Cytat:"Piąty elefant" Terry Pratchett
Chyba mój ulubiony Pratchett (poza "Blaskiem fantastycznym").
Liczba postów: 62
Reputacja:
0
Ja czytam obowiązkowych "Krzyżaków". Książka dobra i dość lekka, ale nie wciąga mnie jakoś specjalnie, nie moje klimaty.
seviexe.deviantart.com
~~~~~~~~
- Agnostyk.
- Przeciwny instytucji Kościoła.
- Nie uznaję wartości patriotycznych.
- Za demokracją konstytucyjną.
- Za poważnymi reformami szkolnictwa, które jest zupełnie nieprzystosowane do obecnych czasów.
Liczba postów: 96
Reputacja:
0
Nie dawno skończyłem czytać sagę o Mordimerze Madderdinie, inkwizytorze licencjonowanym biskupa Hez-Hezronu. Zajebiste opowieści. Polecam każdemu. Akcja dzieje się po tym jak Jezus zstąpił z krzyża i wyciął Jerozolimę z niewiernych.:twisted:
Teraz czytam Przenajświętszą Rzeczpospolitą. Alternatywna rzeczywistość. Polska po 1989 roku rządzona jest przez Kościół rzymsko-katolicki i ich powierników, często ateistów, którzy włażą w d... klerowi dla kasy. Fajnie się czyta. Odjechane teksty. Życiowe takie.
Obie knigi napisał Piekara Jacek
A może Bóg mnie sobie upatrzył na ateistę? ]:->
SJL
|