To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Rothein napisał(a):teraz czytam posty z forum

niesamowicie ciekawa lektura, co? Język
staram się przetrwaić ubika.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):staram się przetrwaić ubika.

Czytasz Kutasa? Dicka znaczy się...Oko na niebie jest fajne. I Człowiek z wysokiego zamku. I kilka innych, ale nie pamiętam tytułów.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Mnie pochłonęło bez reszty Zderzenie cywilizacji S.P. Huntingtona
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Czytasz Kutasa?
Heh, widzę że nie tylko w moich kręgach tak się go nazywa Duży uśmiech Ubika jeszcze nie czytałem, chyba się za niego wezmę.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Czytam "Ślepowidzenie" Petera Wattsa. Czuję się intelektualnie pobudzony.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Tylko potem nie myśl, że świadomość to jakiś niepotrzebny defekt Oczko
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Na razie naszły mnie tylko myśli o wycięciu sobie jednej półkuli mózgowej. :lol2:
Odpowiedz
Sczaj później postać Bandy Czworga i powiąż z naszą dyskusją niegdysiejszą Oczko.
To za moją sprawką do tego się wziąłeś?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Tak - zaintrygowałeś mnie swoją opowieścią. I skłamałbym gdybym powiedział, że mam w tej chwili jakieś zdanie na ten temat. Po prostu kosmiczna pustka. Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Czytasz Kutasa? Dicka znaczy się...
Dick to takie raczej Wacek niż Kutas.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
"Dziennik szaleńca" Strindberga, w ramach perwersyjnego ciągu do mizogynów :-)
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Azaliż przeczytałem wszystko co Okultura Wilsona wydała..

Dał mi do myślenia...
zetodwudziestoslaw

"Najpierw jest góra,
Potem nie ma góry,
Potem jest."

"Wszystko, co wiesz, jest nieprawdą"
Odpowiedz
Ja próbuje przebrnąć przez 'Boga urojonego', którą to lekturę wszyscy pewnie doskonale znają, ale jakoś mnie nudzi. Gość oprócz kilku ciekawostek wali takie banały, że...Równie dobrze mogłabym poczytać w swoim mózgu.

Zaczęłam też czytać 'Lektora', którego to ekranizacja pojawiła się niedawno. Ale niestety, pewnie wydarzenia sprawiły, że nie mogę jej dokończyć Smutny
Jeśli jesteś idiotą lepiej zatrzymaj to dla siebie.
Odpowiedz
SZOBAKO
Cytat:Ja próbuje przebrnąć przez 'Boga urojonego', którą to lekturę wszyscy pewnie doskonale znają, ale jakoś mnie nudzi. Gość oprócz kilku ciekawostek wali takie banały, że...Równie dobrze mogłabym poczytać w swoim mózgu.
Widać tutaj przedstawiciela tzw.elity. :]
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Azaliż przeczytałem wszystko co Okultura Wilsona wydała..

Dał mi do myślenia...
Warto?

Ja czytam "Na zachodzie bez zmian", nie wiem, czy się już nie chwaliłem Język Gorzej mi niestety podchodzi niż "Łuk Triumfalny", niemniej dziś ją skończę.

W międzyczasie przeczytałem też "Folwark Zwierzęcy", od jutra się biorę za "Rok 1984".
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Widać tutaj przedstawiciela tzw.elity
Prawda?
Bardzo jestem ciekaw, jak wyglądałaby analiza dowodu z projektu wg Szobako, albo jak potarktowalaby genezę moralności? Dawkins pewnie ze wstydu zapadłby się pod ziemie, zasmucony własna banalnością. Być moze więc dobrze się składa, ze Szobako jak na razie nie publikuje niczego w rzeczonych kwestiach. Dzięki temu Dawkins wciąż moze spoglądać czytelnikom w oczy bez wstydu większego, niż powinien odczuwać do tej pory zdaniem niektórych.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
Ja zaczynam po raz kolejny cykl książek o Jakubie Wędrowyczu Oczko Wam także go polecam, bo to ciekawa książka z dobrym humorem. Zacznijcie od "Kronik Jakuba Wędrowycza"
Normalność? Jeśli mamy już używać takiego podziału to ja normalny nie jestem i nigdy nie będę. Nazywanie mnie normalną osobą jest obrazą. Widząc tych wszystkich "normalnych", ciemnych ludzi cieszę się, że jestem jaki jestem - błazen w czystej postaci. Być nienormalnym to sztuka, którą zgłębić mogą tylko nieliczni...

Raphau
Odpowiedz
Przeczytałem wszystkie części. Zajebiaszcze Uśmiech Pzdr

Odpowiedz
Cytat:Dawkins pewnie ze wstydu zapadłby się pod ziemie, zasmucony własna banalnością.
Powiedziałbym trochę inaczej - Dawkins często polemizuje z tymi argumentami, które obalili już wcześniej inni filozofowie. To co znalazłem u Dawkinsa, a nie znalazłem u innych, to właśnie opis genezy moralności. Zaś z książek, w których fachowo opisano i podważono najważniejsze dowody na istnienie Boga, polecam Cud teizmu Johna L. Mackiego. Znajdziesz tam nawet analizę dowodów opartych na logice modalnej.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Jak zwykle zostałam, źle zrozumiana. Myślą przewodnią mojej wypowiedzi było to, że mimo iż książka zawiera ciekawostki np. przytoczona geneza moralności, to jako całość potrafi mnie znudzić. A czemu potrafi? Bo o wielu rzeczach już słyszałam, wiele to moje własne poglądy, a do tego facet zbyt często się powtarza. Ale mimo tego książka mi się podoba a sam Dawkins to niezwykle inteligenty facet. Mam nadzieje, że już wszystko jasne.
Jeśli jesteś idiotą lepiej zatrzymaj to dla siebie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości