Succubus napisał(a):polonia 1 tygrysia maska, tekkaman blade czy gigi albo yattaman.oraz syrenka mako, sally czarodziejka, 'kapitan jastrząb', i moje ulubione: generał daimos i teknoman (tekkaman :p )
|
Manga/Anime
|
|
21.06.2009, 19:00
NoBody
Unregistered Succubus napisał(a):polonia 1 tygrysia maska, tekkaman blade czy gigi albo yattaman.oraz syrenka mako, sally czarodziejka, 'kapitan jastrząb', i moje ulubione: generał daimos i teknoman (tekkaman :p )
21.06.2009, 19:03
polonii 1 nie liczę bo od zawsze miałem na niej "zepsuty dźwięk"(szum nie do opisania....) na polsacie rzeczywiście wcześniej był sailor moon, tu macie rację. co nie zmienia faktu że w dzieciństwie głównie rtl7 przemawiał anime i znam sporą grupkę ludzi, którzy zaczynali tak samo jak ja
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa. Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach. "Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." ![]() Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
21.06.2009, 19:17
NoBody napisał(a):oraz syrenka mako, sally czarodziejka, 'kapitan jastrząb', i moje ulubione: generał daimos i teknoman (tekkaman :p )ach daimos, jak moglam zapomniec, uwielbialam i glupia ja. prawdziwym pionierem anime w polsce byl nie kto inny jak kapitan tsubasa i jego niekonczace sie biegi z pilka do bramki trwajace po 3 odcinki 666gonzo666 napisał(a):co nie zmienia faktu że w dzieciństwie głównie rtl7 przemawiał anime i znam sporą grupkę ludzi, którzy zaczynali tak samo jak jazalezy w czyim dziecinstwie. ja znam duzo wiecej osob, ktore zaczynalo od polonii, kawaii i przywozonych z innych krajow anime, ktorych nawet czasem nie rozumielismy (pierwsza moja akira calkowicie po japonsku, bez napisow). pomijajac fakt, ze na rtl puszczali duzo ciekawszych pozycji aaa... i pamietam, ze na dwojce, w niedziele rano lecialo jakies pasmo z bajkami. i leciala tam "mala ksiezniczka" w wersji anime, i zdaje sie, ze ciag dalszy przygod pippi.
I am virgin
I'm a whore Giving nothing The taker The maker of war
21.06.2009, 19:19
no było parę ciekawych(slayers, i rycerze) ale bd najbardziej wtedy do mnie przemawiał.
zresztą dragon ball jest znany dzięki jeszcze innej rzeczy. MUGEN!
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa. Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach. "Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." ![]() Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
21.06.2009, 21:53
Cytat:bobo-bo - sparodiowane i nawet, nawetJa Ci dam nawet, nawet - to dzieło geniuszu! A najlepiej ogląda się po pijaku. Cytat:ach daimosZ tych puszczanych na Polonii 1 to tylko Daimos mi się podobał, rzeźniczy był Ach te czasy przedszkolne.
21.06.2009, 21:59
OneManRevolution napisał(a):Ja Ci dam nawet, nawet - to dzieło geniuszu! A najlepiej ogląda się po pijaku.i mial motywy gejowskie z tego co pamietam z reszta.. w polskich wersjach, czy w tym "przytarganych" z zachodniej "cywilizowanej" europy, nagminnie zmieniali meskie/damskie postacie o odmiennych ciagotach na plec przeciwna
I am virgin
21.06.2009, 22:16
No wiesz w niektórych anime są postaci o wyglądzie dość zagadkowym, więc łatwo im płeć zmienić
A w ogóle to wina Francuzów, to oni robili te koszmarne tłumaczenia z RTL7 (Szatan Serduszko fuck yeah!).
21.06.2009, 22:19
OneManRevolution napisał(a):Szatan Serduszko fuck yeah!biedny Piccolo. tylko wiesz.. francuzi to jedno.. ale polacy tez zmieniali, chociazby we wspomnianej sailor moon
I am virgin
21.06.2009, 22:39
Chyba wszystkie te filmy wymienione oglądałem z zapartym tchem. Ale w moim sercu został yataman, kapitan jastrząb (tsubasa i kogiro) potem DB, ale to już czasy pózniejsze.
Z nieseriali, to przede wszystkim hentai (tytuły mało ważne ) Kilka gier hentai.Z ambitniejszych utkwiły mi w głowie: Grobowiec świetlików, Ghost in the shell, Appleseed i Spirited away. Z tych niewymienionych był jeszcze serial o drużynie siatkówki kobiecej. Pamięta ktoś tytuł?
21.06.2009, 22:55
Cytat:chociazby we wspomnianej sailor moonHmm czyżby "mydło powidlo" :] Cytat:Z tych niewymienionych był jeszcze serial o drużynie siatkówki kobiecej.Serial kojarzę, ale nazwy za Chiny. EDIT Znalazłem w Kompendium BaKaii - "Pojedynek Aniołów"
21.06.2009, 23:13
@Tunga: z ambitniejszych powinno podobać ci się Mushishi.
Wikipedia napisał(a):Seria składa się z 26 odcinków, powiązanych ze sobą jedynie osobą głównego bohatera. Historia bardzo fajna, kreska i muzyka zaś piękne... http://www.youtube.com/watch?v=jKBzhCoRyH8 http://www.youtube.com/watch?v=6TAx92SnhRk Dla mnie: 10/10, a widziałem dość dawno temu.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
21.06.2009, 23:15
Faktycznie, brzmi bardzo interesująco, rozejrzę się za tym. Dzięki.
22.06.2009, 09:33
Succubus napisał(a):biedny Piccolo. rzeczywiście niektóre spolszczenia... najbardziej chyba Kryminatora (tao pai pai) pamiętam.
22.06.2009, 10:11
OneManRevolution napisał(a):Hmm czyżby "mydło powidlo" :]chodzilo mi raczej o zmiany plci... ale tlumaczenia tez genialne. mnie dobilo "crescent beaM" jako "groch, fasola"... no coz.. beaN, beaM, co za roznica
I am virgin
22.06.2009, 10:31
Tłumaczenie Slayersów też było mordercze - "To jest humongous!".
02.07.2009, 12:07
No cóż.
Właściwie do jakiegoś zeszłego roku anime kojarzyło mi się co najwyżej z pokemonami itp., i byłam do tego rodzaju animacji mocno uprzedzona. Ale zmieniłam zdanie. Jakiś czas temu obejrzałam "Spirited Away" (Hayao Miyazaki) i naprawdę zrobiło na mnie wrażenie. Obecnie za namową przyjaciela przymierzam się do "Howl's Moving Castle" tegoż producenta, słyszałam że stoi na podobnym poziomie i zbiera wysokie noty (: Poza tym mój bezwzględny faworyt to "Fullmetal Alchemist", polecam. <3 Lubi to ktoś? A jeśli tak, to zna coś ciekawego może?
"Naszym celem jest pomszczenie krzywd, które przyroda poniosła z rąk ludzi. Cel ten osiągniemy poprzez zatapianie tankowców, wykolejanie pociągów wiozących toksyczne substancje oraz wysadzanie w powietrze niebezpiecznych dla ziemi elektrowni atomowych. Bądźcie z nami"
02.07.2009, 12:42
Jeśli spodobał Ci się Spirited Away to obejrzyj sobie wszystkie produkcje Miyazakiego z Księżniczką Mononoke i Mój Sąsiad Totoro w szczególności.
Generalnie studio Ghibli to podstawa dla każdego fana anime
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
02.07.2009, 12:49
FlauFly napisał(a):Generalnie studio Ghibli to podstawa dla każdego fana anime A FlauFly i Bart to najwięksi Ghiblifani na forum
02.07.2009, 12:55
Dokładnie
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
07.07.2009, 16:44
Ja też można powiedzieć na Sailorkach się wychowałam ale dopiero teraz dowiedziałam się ,ze wersja puszczana niegdyś na Polsacie jest tak naprawdę zaledwie połową prawdziwej serii, no cóż cenzura swoje zrobiła i rzeczywiscie niewiele "demoralizujacych scen" mozna się tam dopatrzyć.
Jeżeli zaś chodzi o polskie tłumaczenia to po prostu padam gdy wpadnę na Jetixa i zobacze Naruto. Jego sławetny tekst "kumalski" doprowadza mnie do szału ^^ |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|