Liczba postów: 576
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
MarioB, jak ty czytałeś Main Kampf że tam nienawiść do Słowian znalazłeś? XD
Bóg nie ma z tym nic wspólnego. W ogóle nie ma go we Francji o tej porze roku.
Jacek Łęski, "Systemy neuronowo-rozmyte"
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
z ubikiem nie dałem sobie rady, za to blade runner, czy androidy śnią o elektrycznych owcach szybko przeszedł  zajebiste
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
osobiście Ubika polecam. Teraz męcze neuromancera. Uch, kiepskie tłumaczenie trafiłem (uważajcie na te z Książnicy czy jakoś tam)
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
Z Dicka mogę polecić Doktora Bluthgelda, z tych mniej znanych.
Liczba postów: 1,693
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
Valis !
a w ogóle to Starą Baśń czytam i znowu do Shoguna się zabiorę niebawem
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
"Antychrześcijanin" Niczego został przeczytany.
Hmm... Dosyć, eee... ciekawy pogląd na tę sprawę.
Liczba postów: 1,479
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Terry Pratchett - Straż! Straż!, Zbrojni i Na glinianych nogach przeczytane
Reputacja:
0
A ja se czytam teraz Muzykę Duszy.
Liczba postów: 461
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
a Aldis'a już nikt nie czyta? o Helikonii (zima, wiosna, lato)...
to było naprawdę niezłe!
Reputacja:
0
Ja to czytałem kiedyś.  Ale to daawno było. To to, że pory roku tak dłuuugo trwają?
Reputacja:
0
Skoro mowa o Kołakowskim to poczułem się aby przeczytać "Jeśli Boga nie ma". Całkiem fajna książka.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Jak pamiętam jak czytałem "Jeśli Boga nie ma", to większość argumentów czy dowodów Kołakowskiego dałbym radę obalić ot tak. Książka pisana chyba dla laików, a mądre cytaty i odniesienia do innych filozofów to tylko pozory merytoryczności.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 698
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Stieg Larsson. Przeczytałem Mężczyzn, którzy nienawidzili kobiet, teraz jestem w trakcie Kobiety, która igrała z ogniem. Całkiem wciągające kryminały.
GG 763835 - jak ktoś chce zagadnąć
Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii. John Adams (1735-1826)
Reputacja:
0
Cytat:Jak pamiętam jak czytałem "Jeśli Boga nie ma", to większość argumentów czy dowodów Kołakowskiego dałbym radę obalić ot tak. Książka pisana chyba dla laików, a mądre cytaty i odniesienia do innych filozofów to tylko pozory merytoryczności.
Och nie bądź taki. Czytając twoje słowa poczułem niemal namacalny ciężar "laickości" opadający na moje ramiona.
Ja czuję, że Kołakowski po prostu poczuł się zobowiązany do przedstawienia po kolei wszystkich możliwych opcji. I chociaż czytanie rzeczy, które rzeczywiście tak jak mówisz nawet i ja mógłbym podważyć jest nużące, jednak cieszę się, że uda mi się poznać argumenty strony przeciwnej.
Liczba postów: 4,045
Liczba wątków: 85
Reputacja:
1
Wyznanie: ateista
Dawniej czytywałem kryminały. Jeden był wprost genialny. Charlie Chan prowadzi śledztwo.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
makana napisał(a):a Aldis'a już nikt nie czyta? o Helikonii (zima, wiosna, lato)...
to było naprawdę niezłe!
mam wiosnę ale nie strawiłem.
chrzest ognia Sapkowskiego.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Kroniki Joannesa Longinusa z XV wieku. Dobry jest typ, śmiesznie pisze:
Cytat:Każdy naród ma pewne przymioty i pewne wady, które można by nazwać narodowymi. Polacy są z charakteru szczególniej skłonni do zawiści i do oszczerstwa, czy to że odziedziczyli tę przywarę od przodków, czy to że jest coś w powietrzu, w niedocieczonym wpływie klimatu i gwiazd, co ich do tego usposabia, czy to że zazdroszczą cnót innym z ogromnej żądzy dorównania im. Niektórzy mniemają, że przodkiem Polaków i wszystkich Słowian był Cham i ponieważ wyszydzał własnego ojca Noego, zostawił swych potomków pod brzemieniem klątwy ojcowskiej.
albo o polskich chłopach:
Cytat:Wieśniacy, skłonni do pijaństwa, łatwo zapalają się do kłótni, które kończą się zawsze bójką, a często zabójstwem. O swoje mało dbali, ale chciwi na cudze, nie boją się pracy i trudu. Znoszą wytrwale mróz i głód. Zabobonni, żądni nowości, są dumni i chytrzy zarazem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 222
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Derren Brown - Sztuczki Umysłu.
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Stefan Rieger- Glenn Gould czyli sztuka fugi.
It is better to know some of the questions than all of the answers. ~James Thurber
|