To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Cytat:Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet
Czytałem i całościowo trylogia mi się podobała ale na litość czy w Szwecji naprawdę żłopie się tyle kawy? W którymś momencie to juz było groteskowe wręcz, chlali te kawe litrami jak szaleni Uśmiech
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Nietzsche "Ten wielki wzgardziciel" Mirosław Żelazny
[INDENT][SIZE="1"]"Bogowie to spełnione pragnienia ludzkie" Ludwig Andreas Feuerbach[/SIZE][/INDENT]
Odpowiedz
Powyższe szybko przeczytałem i nie podoba mi się. Ciekawiej już wg mnie pisał Jan Hartman:
http://www.iphils.uj.edu.pl/~j.hartman/p...ietzschego
http://www.iphils.uj.edu.pl/~j.hartman/p..._perversus
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
'Bóg Urojony' Richard Dawkins
Odpowiedz
forge Możliwe ale rzucił mi się ten tytuł w oczy, więc postanowiłem książkę przeczytać. Zobaczymy.
[INDENT][SIZE="1"]"Bogowie to spełnione pragnienia ludzkie" Ludwig Andreas Feuerbach[/SIZE][/INDENT]
Odpowiedz
"Manifest" Ted Kaczyński
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego"
Genialnie napisana opowieść o otaczającym świecie, historii odkryć naukowych, pełna zabawnych anegdot z życia naukowców i figli, jakie płata los.. Jestem teraz na rozdziale opisującym powstawanie mechaniki kwantowej i konsternację, jaką nowe odkrycia natury atomu i informacji przenoszonej na poziomie subatomowym wywołało wśród naukowców, z których wielu "załatwiło ten problem nie myśląc o nim". :]
Polecam takim laikom jak ja Oczko
.
.
.
.

Odpowiedz
humanus napisał(a):Ja obecnie czytam "system przyrody" Holbacha
Czytałem dawno temu. Uważam to za monumentalne dzieło.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):Czytałem i całościowo trylogia mi się podobała ale na litość czy w Szwecji naprawdę żłopie się tyle kawy? W którymś momencie to juz było groteskowe wręcz, chlali te kawe litrami jak szaleni Uśmiech

Takoż czytałem, ale z moich kilkuletnich wakacyjno-pracowniczych obserwacji wynika, iż chleją kawę nawet zimną a`la poffarszawsku / nazewnictwo z Moskwy - na kawę " parzoną " z turecka / ... ale na polu, wśród truskawek to rzecz nawet miła i dla kręgosłupa zbawienna !!!

:]

I jeszcze gotowane ziemniaki z solonym masłem i zapijane mlekiem - mniam literacko !
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Alvin Ramme - Służba bezpieczeństwa SS

Kiedyś założę organizację, to mi się przyda Duży uśmiech Język
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Enkidu napisał(a):Kurde, a chciałem to sobie kupić. Widać, że solidne opracowanie i cena dobra.
Możesz napisać, co Ci się najbardziej nie podobało?

Przepraszam, żem późno zauważył !

Rzecz wcześniej czytałem w jakichś xero-ksero Leszka M. i myślałem, że ją uwspółcześnił i dodał rzeczy kilka - noo mało dodał moim zdaniem , a 554 strony geopolityki są istotne o tyle , że skrzą się wielością cytatów nawet interesujących i po części obrazoburczych !
Więc połowa książki zeszła mi na powtórkach !

Miałem kolejną nadzieję na rozbudowaną część dot. samej kampanii i tu też zawód ...

Nie twierdzę, że nie warto przeczytać, tyle żem mało się dowiedział nowego !!!
:]

Już wolę powtórzyć " Od Gór Borowskich do Zakroczyna " ówczesnego płk. L. Czyżewskiego !
Ostatnio rzecz widziałem w jakimś aukcyjnym serwisie za 5 PLN !
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
MightyYu napisał(a):Bill Bryson - "Krótka historia prawie wszystkiego"

Kupiłem pod wpływem recenzji w WiŻ i czytało mi się to świetnie, zwłaszcza nieznane mi wcześniej anegdoty. Potem jednak w jakimś bardziej naukowym piśmie przeczytałem, iż w książce Brysona roi się od błędów merytorycznych, głównie dotyczących liczb. Cóż, nie przeszkadzały mi, bo i tak liczb już nie pamiętam Oczko
Odpowiedz
1.Lauren Bobis "Kot. Historia i legendy" więcej w tym legend niż historii ale czyta się przyjemnie.
2. Kim Stanley Robinson. "Lata ryżu i soli" - męczy mnie trochę sposób narracji ale książka mimo wszystko ciekawa.
3. Sapkowski "Boży wojownicy" - czytam po raz kolejny.
Promowanie upodmiotowienia kobiet i ich uświadamianie poprzez budowanie potencjału przed katastrofami związanymi z klimatem celem każdego świadomego Europejczyka. Bez sprawiedliwości w dziedzinie klimatu nie da się osiągnąć prawdziwej równości płci

Odpowiedz
"Niewczesny Pogrzeb Darwina" - Stephen Jay Gould
Odpowiedz
Bart napisał(a):Cóż, nie przeszkadzały mi, bo i tak liczb już nie pamiętam Oczko
Hehe, ja też :p Ja ich nie pamiętam już w trakcie czytania Szczęśliwy
.
.
.
.

Odpowiedz
Alan Weisman - "Świat bez nas"

[Obrazek: Swiat-bez-nas_Alan-Weisman,images_big,17...6-90-4.jpg]

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Czytam od wczoraj "Pieśń o Nibelungach". Przyznam że z przyjemnością.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Cytat:Kupiłem pod wpływem recenzji w WiŻ i czytało mi się to świetnie, zwłaszcza nieznane mi wcześniej anegdoty. Potem jednak w jakimś bardziej naukowym piśmie przeczytałem, iż w książce Brysona roi się od błędów merytorycznych
Wydaje mi się że właśnie w WiŻ była nieprzychylna recenzja a ŚN chwalił Brysona...

Ale może było na odwrót skoro przytaczasz tu WiŻ

a nie, jednak dobrze mówie Język "ŚN" chwalił a WiŻ krytykowała Język
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Świat Nauki jest porządny, a WiŻ podupada, a z tego wynika więc, że lepiej ufać w sprawie oceny tej książki ŚN? Oczko
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości