To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
To WiŻ jest porządne a ŚN nudny Język
Recenzję Krótkiej... czytałem w WiŻ po przeczytaniu książki i byłem bardzo nią zdziwiony, bo to jedna z lepszych popularnonaukowych książek jakie czytałem.

Odpowiedz
Właśnie zakupiłem Wrońca i jestem w trakcie czytania Uśmiech
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
No! Podziel się wrażeniami, bo już chyba przeczytałeś, prawda? Uśmiech

Lektura Męczczyźni, którzy nienawidzą kobiet zajęła mi 6 godzin, co dobrze świadczy o jakości tej książki. Uśmiech
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
wróciłem do "pani jeziora" Sapkowskiego. mimo że czytam kolejny raz, dalej wciąga.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
zaczynam Antropolog na Marsie O.Sacksa, narazie mi sie podoba okladka :p
Odpowiedz
current napisał(a):2. Kim Stanley Robinson. "Lata ryżu i soli" - męczy mnie trochę sposób narracji ale książka mimo wszystko ciekawa.
.

Jesteś drugą znaną mi osobą (po pilastrze Oczko), która tą książkę czytała. Ciekaw jestem opinii, bo na mnie, mimo jawnie deklarowanych sympatii komunistycznych autora i naginaniu do nich prawdopodobieństwa określonych procesów społeczno-gospodarczych, az trzeszczało zrobiła i tak piorunujace wrażenie.

Obecnie "Następne 100 lat" Friedmana (kolejny gość piszący w stylu pilastra Oczko ), ale pozycja raczej przereklamowana

pawelsmok

Cytat: "bóg nie jest wielki" - Christopher Hitchens. [...]
polecam, pozdrawiam

No chyba jaja sobie robisz? 8O. Przeciez w tej książczynie nie ma kompletnie nic wartościowego 8O
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Cytat:Jesteś drugą znaną mi osobą (po pilastrze :winkUśmiech, która tą książkę czytała.
To ja będę trzeci, chociaż czytałem ją już ho, ho temu. Język
Odpowiedz
von.grzanka napisał(a):To ja będę trzeci, chociaż czytałem ją już ho, ho temu. Język

Ale jakie wrażenia?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Lata ryżu i soli... pamiętam, że czytałem powieść o losie kobiet w XIX wiecznych Chinach, napisaną przez chinoamerykankę - miała tytuł "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz". Z tego co pamiętam "lata ryżu i soli" oznaczały dojrzały wiek kobiety. Dobrze kojarzę, czy się mi pomieszało?
Odpowiedz
Dobrze kojarzysz. Uśmiech

@pilaster
Wrażenia podobne do twoich, upychanie na siłę zachodniego modelu rozwoju do wschodnich realiów, jednak podoba mi się motyw przewodni - wędrówka w czasie i przestrzeni jednej "rodziny".
Odpowiedz
heninsyn napisał(a):Nie twierdzę, że nie warto przeczytać, tyle żem mało się dowiedział nowego !!!
:]

Już wolę powtórzyć " Od Gór Borowskich do Zakroczyna " ówczesnego płk. L. Czyżewskiego !
Ostatnio rzecz widziałem w jakimś aukcyjnym serwisie za 5 PLN !
Dzięki za odpowiedź i rekomendację Czyżewskiego. Nie czytałem tego, a za kilka złotych warto spróbować. Jeszcze raz dzięki!
[SIZE="2"]0 wyruchanych kóz + 153 wyruchane kozy = 134 obsrane jelenie i kupa spamujących kamieni. No i Goebbels oczywiście.[/SIZE]
Odpowiedz
Po 55 stronach wprawdzie , ale warto na rzecz " Rosja Putina " Anny Politkowskiej do końca zerknąć, lekko spóźniona lektura po Jej świetnej " Drugiej wojnie czeczeńskiej " , ale zawsze jest czas na powroty byle nie na ... itd. itp. ełckie podwsie !

:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
ktosieniemodlitensiepodli napisał(a):Lata ryżu i soli... pamiętam, że czytałem powieść o losie kobiet w XIX wiecznych Chinach, napisaną przez chinoamerykankę - miała tytuł "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz". Z tego co pamiętam "lata ryżu i soli" oznaczały dojrzały wiek kobiety. Dobrze kojarzę, czy się mi pomieszało?

O! właśnie to czytam Oczko
Odpowiedz
Baśnie i opowieści Tom I - H. Ch. Andersen
Odpowiedz
Źródło, no i Atlas Zbuntowany. Ayn Rand.

Jak zobaczyłem w Empiku to po prostu MUSIAŁEM kupić. To straszny wstyd, taki rasowy libertarianin jak ja, a jeszcze Ayn Rand nie czytał (nie licząc "hymnu"), trzeba nadrabiać.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
Jak przeczytasz, to powiedz. Bo Źródło ponoć ekstra, ale Atlas przereklamowany.

A mi Rand chyba nie podchodzi...

Ja obecnie czytam Ferdydurke, po skończeniu biorę się za "Dziesięciu Małych Murzynków" A. Christie Uśmiech
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Przeczytałem kiedyś Źródło. Gruba książka i, moim zdaniem, niewarta przeczytania. Można w niej znaleźć kilka świetnych spostrzeżeń, ale to mało jak na książkę o takiej objętości. Ale jeśli ktoś chce ją sobie przeczytać po prostu dla rozrywki, to jest to dobra lektura.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
forge napisał(a):ale Atlas przereklamowany.

Bzdura, Atlas to najlepsza książka, jaką czytałem w życiu (choć jeszcze naturalnie daleko mi do skończenia)...

Lektura obowiązkowa...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo-  Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Odpowiedz
forge napisał(a):Ja obecnie czytam Ferdydurke, po skończeniu biorę się za "Dziesięciu Małych Murzynków" A. Christie Uśmiech
Psst... Teraz się nie mówi "Dziesięciu małych Murzynków" tylko "I nie było już nikogo". Wiesz, poprawność polityczna...
Odpowiedz
Lol, skąd to info? Ta druga wersja to po prostu nazwa gry na podstawie książki...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości