Liczba postów: 1,479
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
To WiŻ jest porządne a ŚN nudny
Recenzję Krótkiej... czytałem w WiŻ po przeczytaniu książki i byłem bardzo nią zdziwiony, bo to jedna z lepszych popularnonaukowych książek jakie czytałem.
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Właśnie zakupiłem Wrońca i jestem w trakcie czytania
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 7,517
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
No! Podziel się wrażeniami, bo już chyba przeczytałeś, prawda?
Lektura Męczczyźni, którzy nienawidzą kobiet zajęła mi 6 godzin, co dobrze świadczy o jakości tej książki.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
wróciłem do "pani jeziora" Sapkowskiego. mimo że czytam kolejny raz, dalej wciąga.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 1,213
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
zaczynam Antropolog na Marsie O.Sacksa, narazie mi sie podoba okladka :p
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
101
current napisał(a):2. Kim Stanley Robinson. "Lata ryżu i soli" - męczy mnie trochę sposób narracji ale książka mimo wszystko ciekawa.
.
Jesteś drugą znaną mi osobą (po pilastrze  ), która tą książkę czytała. Ciekaw jestem opinii, bo na mnie, mimo jawnie deklarowanych sympatii komunistycznych autora i naginaniu do nich prawdopodobieństwa określonych procesów społeczno-gospodarczych, az trzeszczało zrobiła i tak piorunujace wrażenie.
Obecnie "Następne 100 lat" Friedmana (kolejny gość piszący w stylu pilastra  ), ale pozycja raczej przereklamowana
pawelsmok
Cytat: "bóg nie jest wielki" - Christopher Hitchens. [...]
polecam, pozdrawiam
No chyba jaja sobie robisz? 8O. Przeciez w tej książczynie nie ma kompletnie nic wartościowego 8O
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Reputacja:
0
Cytat:Jesteś drugą znaną mi osobą (po pilastrze :wink , która tą książkę czytała.
To ja będę trzeci, chociaż czytałem ją już ho, ho temu.
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
101
von.grzanka napisał(a):To ja będę trzeci, chociaż czytałem ją już ho, ho temu. 
Ale jakie wrażenia?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Lata ryżu i soli... pamiętam, że czytałem powieść o losie kobiet w XIX wiecznych Chinach, napisaną przez chinoamerykankę - miała tytuł "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz". Z tego co pamiętam "lata ryżu i soli" oznaczały dojrzały wiek kobiety. Dobrze kojarzę, czy się mi pomieszało?
Reputacja:
0
Dobrze kojarzysz.
@pilaster
Wrażenia podobne do twoich, upychanie na siłę zachodniego modelu rozwoju do wschodnich realiów, jednak podoba mi się motyw przewodni - wędrówka w czasie i przestrzeni jednej "rodziny".
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
heninsyn napisał(a):Nie twierdzę, że nie warto przeczytać, tyle żem mało się dowiedział nowego !!!
:]
Już wolę powtórzyć " Od Gór Borowskich do Zakroczyna " ówczesnego płk. L. Czyżewskiego !
Ostatnio rzecz widziałem w jakimś aukcyjnym serwisie za 5 PLN ! Dzięki za odpowiedź i rekomendację Czyżewskiego. Nie czytałem tego, a za kilka złotych warto spróbować. Jeszcze raz dzięki!
[SIZE="2"]0 wyruchanych kóz + 153 wyruchane kozy = 134 obsrane jelenie i kupa spamujących kamieni. No i Goebbels oczywiście.[/SIZE]
Liczba postów: 988
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Po 55 stronach wprawdzie , ale warto na rzecz " Rosja Putina " Anny Politkowskiej do końca zerknąć, lekko spóźniona lektura po Jej świetnej " Drugiej wojnie czeczeńskiej " , ale zawsze jest czas na powroty byle nie na ... itd. itp. ełckie podwsie !
:]
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
ktosieniemodlitensiepodli napisał(a):Lata ryżu i soli... pamiętam, że czytałem powieść o losie kobiet w XIX wiecznych Chinach, napisaną przez chinoamerykankę - miała tytuł "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz". Z tego co pamiętam "lata ryżu i soli" oznaczały dojrzały wiek kobiety. Dobrze kojarzę, czy się mi pomieszało?
O! właśnie to czytam
Baśnie i opowieści Tom I - H. Ch. Andersen
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
Źródło, no i Atlas Zbuntowany. Ayn Rand.
Jak zobaczyłem w Empiku to po prostu MUSIAŁEM kupić. To straszny wstyd, taki rasowy libertarianin jak ja, a jeszcze Ayn Rand nie czytał (nie licząc "hymnu"), trzeba nadrabiać.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Jak przeczytasz, to powiedz. Bo Źródło ponoć ekstra, ale Atlas przereklamowany.
A mi Rand chyba nie podchodzi...
Ja obecnie czytam Ferdydurke, po skończeniu biorę się za "Dziesięciu Małych Murzynków" A. Christie
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Przeczytałem kiedyś Źródło. Gruba książka i, moim zdaniem, niewarta przeczytania. Można w niej znaleźć kilka świetnych spostrzeżeń, ale to mało jak na książkę o takiej objętości. Ale jeśli ktoś chce ją sobie przeczytać po prostu dla rozrywki, to jest to dobra lektura.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 9,488
Liczba wątków: 295
Reputacja:
20
Wyznanie: Ateista
forge napisał(a):ale Atlas przereklamowany.
Bzdura, Atlas to najlepsza książka, jaką czytałem w życiu (choć jeszcze naturalnie daleko mi do skończenia)...
Lektura obowiązkowa...
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
Reputacja:
0
forge napisał(a):Ja obecnie czytam Ferdydurke, po skończeniu biorę się za "Dziesięciu Małych Murzynków" A. Christie  Psst... Teraz się nie mówi "Dziesięciu małych Murzynków" tylko "I nie było już nikogo". Wiesz, poprawność polityczna...
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Lol, skąd to info? Ta druga wersja to po prostu nazwa gry na podstawie książki...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
|