To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O tolerancji poglądów słów kilka
właśnie dlatego uważam te antymarsze w rodzaju tego z 11 list. za faszystowskie z ducha.

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):głoszenie to też działanie w sprawie danych poglądów. zresztą pogląd może zakładać wykorzystanie przemocy, nie? tyle że użycie jej, to już działanie, tak jak głoszenie.

"Same poglądy nie szkodza, dopóki nie przeradzają się w działania". :twisted: Chcecie działać ...prewencyjnie? :>
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):"Same poglądy nie szkodza, dopóki nie przeradzają się w działania". :twisted: Chcecie działać ...prewencyjnie? :>
przecież możesz mieć te poglądy, i stosować je w życiu prywatnym(dlatego przykład z zakładem pracy, z którego wywalasz niepasujące ci osoby). gdzie widzisz prewencję? ale głoszenie jak i stosowanie przemocy w imię poglądów to już "działanie".
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):głoszenie to też działanie w sprawie danych poglądów. zresztą pogląd może zakładać wykorzystanie przemocy, nie? tyle że użycie jej, to już działanie, tak jak głoszenie.
a jak ja mam dajmy na to pogląd, iż należałoby kastrować wszystkich co mają w nickach 666 to znaczy, że od razu poleciałbym za tobą ze skalpelem.
chyba nie, bowiem mogę uznawać, iż w obecnym porządku prawnym realizacja tego poglądu naraziłaby mnie na poważne konsekwencje karne, nie?
a wszak mój pogląd:
-zakłada stosowanie przemocy
- nie powoduje, bym stosował przemoc.

Odpowiedz
idiota napisał(a):a jak ja mam dajmy na to pogląd, iż należałoby kastrować wszystkich co mają w nickach 666 to znaczy, że od razu poleciałbym za tobą ze skalpelem.
chyba nie, bowiem mogę uznawać, iż w obecnym porządku prawnym realizacja tego poglądu naraziłaby mnie na poważne konsekwencje karne, nie?
a wszak mój pogląd:
-zakłada stosowanie przemocy
- nie powoduje, bym stosował przemoc.
dalej jest to działanie w imię poglądu. więc może szkodzić. zresztą z tego samego powodu nie poluję na osoby z ksywką zaczynającą się na "i".

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Odpowiedz
jakie działanie?
nawet jakbym sobie wpisał w podpis to co ci do tego?

Odpowiedz
idiota napisał(a):jakie działanie?
nawet jakbym sobie wpisał w podpis to co ci do tego?
polegające na kastracji/polowaniu. zakładasz z góry działanie na niekorzyść innych, w strefie ogólnej.

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):zakładasz z góry działanie na niekorzyść innych, w strefie ogólnej.

A gdybym był np. antysemitą i działałbym na niekorzyść Żydów, np. pisząc jak to izraelscy rabini wycinają i handlują narządami zamordowanych palestyńczyków, to też nalezałoby mi morde zamknąć? Tak jak np. rewizjonistom, których umieszcza się na długie lata w więzieniach, albo niszczy życie za "próbę naruszenia nietykalnego dogmatu"?
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):A gdybym był np. antysemitą i działałbym na niekorzyść Żydów, np. pisząc jak to izraelscy rabini wycinają i handlują narządami zamordowanych palestyńczyków, to też nalezałoby mi morde zamknąć? Tak jak np. rewizjonistom, których umieszcza się na długie lata w więzieniach, albo niszczy życie za "próbę naruszenia nietykalnego dogmatu"?
jeśli idzie o mnie, to nie powinno się za to zamykać. najwyżej ktoś skomentuje "idiota" i już. to nie sprawa państwa. co innego jakbyś dążył do innej stawki podatkowej dla nich, zamykania za rasę czy zakazu rozrodu. - pełna wolność, wraz z obrażaniem się wzajemnym, bez organiczania którejkolwiek ze stron przez drugą..

ps - niektórzy żądaliby żeby argumenty tego typu były zgodne z prawdą, więc dobrze by było, jakbyś miał jakieś dowody(ew. poszlaki). ale to inna sprawa.

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):jeśli idzie o mnie, to nie powinno się za to zamykać. najwyżej ktoś skomentuje "idiota" i już. to nie sprawa państwa. co innego jakbyś dążył do innej stawki podatkowej dla nich, zamykania za rasę czy zakazu rozrodu. - pełna wolność, wraz z obrażaniem się wzajemnym, bez organiczania którejkolwiek ze stron przez drugą..

ps - niektórzy żądaliby żeby argumenty tego typu były zgodne z prawdą, więc dobrze by było, jakbyś miał jakieś dowody. ale to inna sprawa.

Jaki "idiota" znowu? Ty też wierzysz w mit 6 milionów? LOL. Podobno w USA w podręcznikach uczono o 11 milionach. Liczba ofiar holokaustu wciąż się podnosi. :lol2: No ale obecny tolerancjonistyczny zamordyzm zamyka za naruszanie, czy choćby kwestionowanie dogmatów tej "religii holokaustu" o której uczy się nawet w szkołach. Nawet jeżeli tym kimś jest bezstronny naukowiec zwyczajnie zajmujący się sprawą. Ale nie o tym dyskutujemy, tylko o tym czy mogę głosić te swoje poglądy czy nie? Jak to jest w dobie "tolerancji"?

ps -
http://www.bibula.com/?p=11748
http://www.youtube.com/watch?v=sBlROow_TAw
od 50 sek.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):Jaki "idiota" znowu? Ty też wierzysz w mit 6 miliardów? LOL. Podobno w USA w podręcznikach uczono o 11 miliardach. Liczba ofiar holokaustu wciąż się podnosi. :lol2: No ale obecny tolerancjonistyczny zamordyzm zamyka za naruszanie, czy choćby kwestionowanie dogmatów tej "religii holokaustu" o której uczy się nawet w szkołach. Nawet jeżeli tym kimś jest bezstronny naukowiec zwyczajnie zajmujący się sprawą. Ale nie o tym dyskutujemy, tylko o tym czy mogę głosić te swoje poglądy czy nie? Jak to jest w dobie "tolerancji"?

ps -
http://www.bibula.com/?p=11748
http://www.youtube.com/watch?v=sBlROow_TAw
od 50 sek.
powinieneś móc spokojnie to głosić. obecny system ma wady.dyskusja nad liczbą ofiar może spokojnie trwać. (przy czym konkretne dane podaj na jakiej podstawie, bo bez argumentów dowolną rzecz można powiedzieć). ale za to fajnie podałeś głupotę z 6 mld Duży uśmiech

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):przy czym konkretne dane podaj na jakiej podstawie, bo bez argumentów dowolną rzecz można powiedzieć

eee tam, albo zrobią z ciebie szaleńca od teorii spiskowych, a jak wiesz za duzo i już szaleńca zrobić z ciebie nie mogą, to aresztują, wywalą z pracy, z domu. I koniec dyskusji. Uśmiech

666gonzo666 napisał(a):ale za to fajnie podałeś głupotę z 6 mld Duży uśmiech

hahahah no rzeczywiście. Kurwa nawet tego nie zauważyłem :lol2:. Chodziło mi oczywiście o miliony. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Odpowiedz
Rothein napisał(a):eee tam, albo zrobią z ciebie szaleńca od teorii spiskowych, a jak wiesz za duzo i już szaleńca zrobić z ciebie nie mogą, to aresztują, wywalą z pracy, z domu. I koniec dyskusji. Uśmiech
patrz zdanie powyżej - system ma wady.

dość ważna jest też interpretacja faktów. załózmy że swoje badania oprzesz na ilości ciał w mogiłach. inny powie - "nie, trudno w ten sposób podać właściwą ilość, w ramach tego że pracowały krematoria - obiektywne jest tylko badanie po ilości dokumentów ofiar". odpowiedź innego "ale część dokumentalna może zawierać te osoby, które umarły naturalną smiercią, np na raka". ale zamykanie za to? głupota.
wracając do tematu - ze swojej fabryki będziesz mógł wywalić osobę która dokonała aborcji. co nie znaczy że to w jakiś sposób sprawa państwa.

Odpowiedz
Rothein napisał(a):Tylko wytłumaczcie mi dlaczego nie mógłbym, gdybym chciał, głosić ideologii narodowo socjalistycznej?
Bo to nie ja ustalam prawo. Duży uśmiech

Z resztą nie uważaj gonza za rzecznika moich poglądów. Odpowiadam tylko za siebie. Uśmiech
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):patrz zdanie powyżej - system ma wady.
dość ważna jest też interpretacja faktów. załózmy że swoje badania oprzesz na ilości ciał w mogiłach. inny powie - "nie, trudno w ten sposób podać właściwą ilość, w ramach tego że pracowały krematoria - obiektywne jest tylko badanie po ilości dokumentów ofiar". odpowiedź innego "ale część dokumentalna może zawierać te osoby, które umarły naturalną smiercią, np na raka". ale zamykanie za to? głupota.

To nie tak że system ma wady a zamykanie za takie rzeczy to glupota. Te "wady" to istotne i zaplanowane częsci mechanizmu, a to co nazywasz głupotą wynika z tego iż ktoś w czymś ma interes, i ta "głupota" jest mu na ręke. Ale to już nie w ten temat. Acha, narodowym socjalistą nie jestem, użyłem tego jedynie jako wyrazistego przykładu zakłamania tzw. "tolerancji".

666gonzo666 napisał(a):wracając do tematu - ze swojej fabryki będziesz mógł wywalić osobę która dokonała aborcji. co nie znaczy że to w jakiś sposób sprawa państwa.

Ale "toleracja" jest sprawą państwa. Dlaczego?
Odpowiedz
von.grzanka napisał(a):Z resztą nie uważaj gonza za rzecznika moich poglądów. Odpowiadam tylko za siebie. Uśmiech

no racja - poglądy, mimo że zbliżone, mogą się od siebie znacznie różnić w szczegółach, oraz sposobie dojścia do danej sprawy.

Rothein napisał(a):Ale "toleracja" jest sprawą państwa. Dlaczego?
właściwie dbanie o bezpieczeństwo obywateli - tu dość blisko mi do do minarchisty - ale to nie powinna być "tolerancja", która się wpycha w życie obywateli. drobna różnica jest.

a wadą systemu jest to że dał się tak urobić.

Odpowiedz
666gonzo666 napisał(a):polegające na kastracji/polowaniu. zakładasz z góry działanie na niekorzyść innych, w strefie ogólnej.
czyli czytasz, to co ci pasuje a to co nie olewasz.
w takim razie dyskusję kończę wobec technicznej niemożliwości prowadzenia tejże.

Odpowiedz
Gwoli tematu:
Wolność słowa nie istnieje i nigdy jej nie będzie. Liberałowie hipokryci głoszący wolności zamkną usta swoim przeciwnikom totalitarystom itp, zaś Ci drudzy u władzy pozamykają usta tym pierwszym. Aktualnie prym wiodą liberałowie przez co jeśli bym napisał na tym forum co sądzę o Cyganach i o tym co należy z nimi zrobic groziłby mi pozew o nawoływanie do nienawiści na tle etnicznym. Wolności słowa nigdy nie było i nigdy nie będzie.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Rothein napisał(a):O, jak miło, liberalnie. Tylko wytłumaczcie mi dlaczego nie mógłbym, gdybym chciał, głosić ideologii narodowo socjalistycznej?
Bo- mówiąc wprost- nie lubimy tej ideologii. Zaburza nasz obraz świata.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):Bo- mówiąc wprost- nie lubimy tej ideologii. Zaburza nasz obraz świata.

Ja nie lubię pedałów, a co niektórzy chcieliby mnie do tej tolerancji zmusić za pomocą prawa. (tutaj jedynie używam przykłądu "pedał" bo pisaniem o homoseksualistach jestem naprawdę znużony)

Zresztą zobacz: obrazę pedała a on odda mnie do sądu, ja przegram i płacę ciężkie pieniądze. Ktoś obrazi narodowego socjalistę, NS odda sprawę do sądu i nie dość że nie ma zadnych szans wygrać, to jeszcze sam dostanie "w dupę". Dlaczego? Przecież NS nikogo nie skrzywdził - on tylko ma poglądy narodowo socjalistyczne. I za te poglądy nazywa się go np. "łysy chuj".

Więc jednak jesteś zamordystką?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości