To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Tytuł dawaj.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
"Umineko no naku koro ni" - w avatarze mam postać z tego - ostrzegam jednak, że spotkałem się z wieloma krytycznymi głosami wobec tej serii, choć mi osobiście się podobało. W sumie to lepiej chyba grać w visual novel pod tym tytułem.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
"Rio Anaconda" Cejrowskiego - chyba polubię ten typ literatury, brak abstrakcji jest piękny Uśmiech
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
Odpowiedz
"Niesamowite przypadki Anki Kurki"
"Nowe przygody Anki Kurki"
"Niezwykłe wakacje Anki Kurki"
"Wielka podróż Anki Kurki"
"Anka Kurka i tajemnica jeziora"
"Anka Kurka i przypadek doktora Zimmersztajmsa"
"Zima Anki Kurki"
"Anka Kurka - nieznane przygody"

świetna seria książek Henryka Gruchały.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
"Michała Bakunina filozofia negacji" Jacka Uglika ;]
Odpowiedz
http://rodman.most.org.pl/WP/W_Pawluczuk.htm
To, i bardzo mi się podoba. Aktualnie wykład 5, ale wrócę do poprzednich nieczytanych i przeczytam wszystko jeszcze raz. W 5 fajnie się rozprawia z mitem miłości romantycznej.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Nareszcie troche czasu znalazlam, wiec czytam. Skonczylam ostatnio bardzo "ambitnie" "The lost symbol" D. Brawna raczej nie polecam,chyba jezeli ktos bardzo sie nudzi. Teraz koncze "Europe, a kultural history" P. Rietbergen i zaczynam "The rest is noise, listening to the twentieth centuary" A. Ross. Zapowiada sie obiecujaco. A tak z serii "ciekawostki" to polecam "Slonie na kwasie i inne dziwne eksperymenty" A. Boese, tytul mowi sam za siebie.
Odpowiedz
Pyszny zbiór reportaży Antoniego Sobańskiego z lat 30, narodziny III Rzeszy i jakie smaczki:
" ... wszyscy homoseksualiści wstąpili do SA i ich jedyny problem, to konieczność chodzenia bez obcasów ... "
kumpel TORA NAAGI - aktualnie w trakcie lotu nad kukułczym gniazdem w towarzystwie Yossariana !!!
Odpowiedz
Obecnie:
Robert J. Szmidt - "Apokalipsa według pana Jana"

jesli ktos lubi literature postapokaliptyczną - POLECAM Oczko
-----------------------------------------
New blood joins this earth
And quickly he's subdued
Through constant pained disgrace
The young boy learns their rules
-----------------------------------------
<div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs>
Odpowiedz
Obecnie czytuję Terryego Pratchetta - Świat Dysku, trochę tego jest ale ciekawe.

Powiem, że ogólnie czytuję ogólnie pojętą fantastyką. Czy to fantasy czy sci-fi...
"If anything can go wrong, it will" | "If anything just cannot go wrong, it will anyway"

Last.fm | Twitter | Facebook
Odpowiedz
Baker "Historia pana B."
Lubię dziwne książki. Ciekawe biografie i horrory.
"Życie nie ustaje w zadziwianiu nas ironią."
under the RedHotMoon
Forgive but do not forget, or you will be hurt again. Forgiving changes the perspectives. Forgetting loses the lesson.
[Obrazek: 1972np0.gif]
Odpowiedz
Dalej ślęcze przy Erystyce, jakoś nie potrafię się za nią zabrać.
Odpowiedz
Weź się więc za coś lżejszego Oczko

Odpowiedz
A czy jest tu jeszcze ktoś przekonany o niewymownej zajebistości Krasińskiego w przewidywaniu skutków wybuchu rewolucji połączonym ze stosowaniem filozofii Hegla?

Oczywiście pomijając fail z Chrystusem i jego prowidencjonistycznymi odchyłami, co jednak można mu wybaczyć biorąc pod uwagę, że jednak chyba miał na myśli nie Chrystusa jako takiego a dowolne miłosierdzie.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
pomniejsze bostwa pratchetta na warsztat biore. juz od jakiegos czasu wyczytuje w najrozniejszych zrodlach niepomierne pochlebstwa na temat ksiazek terry'ego, wiec zdecydowalem sie siegnac po jedna z jego ksiag... sprawdzilem wiec srednie ocen na biblionetce Duży uśmiech i sposrod tych z najwyzsza wybralem ta o najciekawszym tytule Duży uśmiech czuje maly dreszczyk emocji przed tym pierwszym spotkaniem...
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
szukajacyadi napisał(a):pomniejsze bostwa pratchetta na warsztat biore...
dobry wybór, powazny temat jak na Pratchetta i celnie ujęty -typowe dla Pratchetta ;) osobiscie uwielbiam wątek Trzech Wiedźm -wyciskacz łez. i egzystencjalny wątek Śmierci ;)

u mnie "Teoria kwantowa" Marcusa Chawna, skusiłem sie i nie żaluje, świetna sprawa, choc z początku lekko jakby "po łebkach" potraktowane pewne rzeczy, później już jest tylko dobrze. Budowa atomu i zasady "działania", teoria względności itp, itd. Opowiedziane z lekkością Feynmana, którego zreszta często cytuje, jak i Einsteina. Miód.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz
forge napisał(a):Weź się więc za coś lżejszego Oczko

Proponujesz coś?
Odpowiedz
Nie wiem... To zależy, co Cię interesuje. Może Folwark Zwierzęcy?

Ja teraz czytam właśnie Orwella, ale Rok 1984. Świetna rzecz.

Odpowiedz
Z opisu na Wikipedii zapowiada się ciekawie, w wolnej chwili zabiorę się za lekturę.
Odpowiedz
Szukam jakiejś dobrej książki o marksizmie. Nie chcę go czytać, bo ponoć strasznie ciężki, ale chętnie przeczytam coś o jego ideach. No ale o coś sensownego trudno w kwestii komunizmu chyba, prawda? No to jak, towarzysze, pomożecie? Duży uśmiech

O leninizmie i podobnych też moglibyście podać. Albo o ideach komunistycznych dziś.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości