To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Aktualnie też epos, Kalevala.
No i trochu Gildia Magów, autorstwa Trudy Canavan, słyszałem trochę dobrego o tej książce, narzekać nie mogę, chociaż to początek. Zgrabna, nieprzeładowana bajerami fantastyka z zapowiadającą się dobrze historią
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
"Gildia" nie jest zła. Przeczytałem jak tylko wyszła w Polsce pierwsza część, a drugą i trzecia ściągnąłem sobie po angielsku. Oryginalne podejście do sprawy działania magii, a już sam jej pobyt w szkole i to jak się jej uczy jest bardzo wciągające.

Przeczytałem "Związek żydowskich policjantów" i muszę powiedzieć, że Hugo i Nebula zdecydowanie się tej książce należą.

Teraz czytm "Sokrates Cafe".
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
"Dom dzienny, dom nocny" Olgi Tokarczuk, kocham ją aktualnie ;D

"Krowy, świnie, wojny i czarownice" Marvin Harris, antropolog kultury - materialista, ciekawe to i niby zgodne z moimi poglądami na pewne rzeczy, ale jednak jakoś mnie nie przekonuje do końca, takie to zbyt proste trochę, poza tym koleś sam sobie potrafi zaprzeczyć w tym samym rozdziale Oczko
Nie wszystko jest stracone, póki jesteśmy z siebie niezadowoleni.
Odpowiedz
Planuję "Trzech Towarzyszy" Remarquea... Pewnie też coś Lema. Co on jeszcze napisał dość lekkiego ale tyle filozoficznego, ile "Dzienniki Gwiazdowe"? "Cyberiada" się liczy?
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Kongres futurologiczny? Oczko

Odpowiedz
"Powrót z gwiazd", moja ulubiona.
Nie wszystko jest stracone, póki jesteśmy z siebie niezadowoleni.
Odpowiedz
Dzięki, przyjrzę się im. "Niezwyciężonego" też planuję, ale to chyba ma ciężki język...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
"Niezwyciężony" jest fajny i naprawdę wciągający. I nie jest aż tak trudny.
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
Jeśli lekkie to zdecydowanie "Cyberiada", ewentualnie "Opowieści o pilocie Pirxie" może już nie tak lajtowne, ale bardziej niż "Głos Pana" na przykład.
[Obrazek: 18071.jpg]
Odpowiedz
Czytam podręcznik SS Werwolf, jednak zaczynam też to:
http://www.amazon.com/Temple-Wotan-Holy-...096781233X

Dużo ciekawych esejów, choć pisane z rasistowskiej perspektywy.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Jajacek napisał(a):System inkwizycyjny w średniowiecznej Europie (!!!!!)

Pierwsze pełne opracowanie tematu po polsku. Za mną 100 stron, całość liczy 500.
Kiedy skończę, będę forumowym ekspertem w temacie. Oczko

Za późno... Duży uśmiech
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Obecnie czytam

A.Crowley - Liber Al vel Legis

A.Crowley - Magija, w teorii i praktyce.
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Liber_AL_vel_Legis][/url]
Odpowiedz
paszet okultysto! :p

az wstyd przyznac, ale nie czytalem zadnego z dziel Lema Stanislawa Naszego. jakies pozycje obowiazkowe tego autora? bo mam zamiar sie zaopatrzyc. mysle o 'pamietniku znalezionym w wannie', entuzjastyczne recenzje mnie ku temu sklaniaja.
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
Golem, Katar, Maska, Kongres futurologiczny.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Ja polecam Dzienniki Gwiazdowe, jeśli coś lekkiego. Z cięższych: Solaris.

Odpowiedz
no ta, kazdy wymieni po pare tytulow i uzbieraja sie wszystkie Język
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
Po prostu posłuchaj mnie Język Tu masz przedstawicieli dwóch typów Lemowej literatury. Jest jeszcze trzeci, czyli teorie filozoficzne, fizyczne czy literaturoznawcze. Za to się raczej może nie bierz, bo to hardkor. Oceń na razie to co poleciłem, i na podstawie tego stwierdzisz, czy Lem Ci pasuje czy nie, i co z niego bardziej: to, co lekkie i humorystyczne lecz głębokie czy klimatyczne, ciężkie i głębokie.

Odpowiedz
Ian Banks Transition
... ale mogę się mylić.
Odpowiedz
Jed Rutbenfeld The Interpretation of Murder
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Autobiografia Feynmana cz. 1 odhaczona.
nic nie dzieje się w sprzeczności z naturą. jedynie w sprzeczności z tym, co o niej wiemy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości