Liczba postów: 204
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Lukasz_Krk nt: "Czy ateista boi się śmierci"
"Mi przez miliardy miliardów lat przed moim narodzeniem jakoś nie przeszkadzało że nie istnieję, więc nie widzę powodu aby ten mój brak egzystencji wadził mi po śmierci  mile:."
Krótki i trafiający w sedno temtu. To się chwali
Zawsze gdy piszesz głupiego posta Bóg zabija kotka ... :twisted:
"Dla Ciebie jestem ateistą. Dla Boga, konstruktywną opozycją." - W. Allen
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Enver napisał(a):1) Wolni ludzie w warunkach wolnego rynku działają zgodnie ze swoim interesem.
2) Swobodne działania tych wolnych ludzi w warunkach wolnego rynku prowadzą do optymalnych rezultatów.
3) Kiedyś nie było państw, był natomiast wolny rynek.
4) W tych bezpaństwowych warunkach wolnego rynku powstały państwa.
5) A zatem, na mocy założenia 2), powstanie państw było nieuniknionym, optymalnym rezultatem, będącym w zgodzie z interesem ludzi. Q.E.D. Mocne. Wyraził, co myślę, a nie mogłem ubrać w słowa.
Dopisek dodaje smaku:
Cytat:(Ja, tak swoją drogą, jestem zdania, że założenie 2) jest w ogólnym przypadku fałszywe.)
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Cytat:Skywalker: Cytat:
Napisał IwoGurdek
Hmmm, satanizm to bardzo ciekawa filozofia :-] Bardzo aktywna. Nie gada się dużo ale się działa. Palenie kosciołów, jedzenie kotów, zabijanie księży, rytualny seks - to przeciez ciekawsze niz chrzescijanskie 7 sakramentów. Okultyzm to jest to !
Taki z ciebie silny ateista a stereotypy odziedziczyłeś chyba jeszcze po lekcjach twojego katechety.
10/10
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
exeter napisał(a):Oddałem głos za pozostawieniem swobody decydowania kobiecie. Nie wynika ono z założeń ideologicznych, tylko pragmatycznych. Macica nie jest własnością społeczną ani państwową, nie należy do partii politycznej - jest własnością jednostkowej kobiety. Ponosi ona prawie cały koszt donoszenia, urodzenia a często i wychowania dziecka. I to ona powinna mieć wolność wyboru - czy tego chce.
(...)
Każde inne stanowisko, jest ubezwłasnowolnieniem kobiet w imię pewnego światopoglądu.
nie wymaga komentarza.
zgadzam się w zupełności i stwierdzam że nikt chyba tego lepiej nie ujął.
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
kkap napisał(a):W ogóle co to są tzw. prawa kobiet? Nie uznaję czegoś takiego jak prawa kobiet. Uznaję prawa człowieka .
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
idiota napisał(a):jak mawiał mój ukochany Niemiec Junger:
"nawet gdyby system był dobry nie zgodzimy się nań, nie dlatego, że coś w nim nam nie odpowiada, ale dlatego, że jest systemem."
to parafraza, ale oddaje myśli i sedno problemu.
rzeczywistość to nie szachy i sformalizować jej nie idzie.
KAŻDA próba jest skazana na fiasko.
No właśnie.
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
2
Rothein napisał(a):Jak nie będzie rexerexowej inwigilacji i oko Wielkiego Brata nie będzie nam mogło wejrzeć nawet do dup, to momentalnie zamienimy się w kanibali grasujących nocami z maczetami w rękach i zjadającymi surowe ciała zamordowanych, porąbanych dzieci, Żydów i marsjan. Teraz tylko udajemy że wszystko gra, to taka ściema, w rzeczywistości każdy z nas to nazistowski kanibal podróżujący nocnym pociągiem z mięsem :| Czasami komuś się ściema nie udaje i wtedy słyszymy o facecie trzymającym córkę w piwnicy, ale tak naprawdę każdy z nas marzy o biczowaniu dzieci, obdzieraniu kobiet ze skóry i wielkiej rzezi. Dlatego koniecznym jest aby nam Wielki Brat wszczepił coś do móżgów, tak by mół nas dzień i noc mieć pod kontrolą, i by nam zamontował kamery w dupach - nie wiem po co ale na pewno się przydają.
Zresztą po co się tak trudzić. Wszystkich obywateli mogliby zwyczajnie pozamykać w domach bez klamek, by nie biczowali dzieci, nie zajadali się mózgami młodych dziewczyn i nie robili sobie spodni ze skór zdartych z kobiet. O, to jest zajebisty pomysł.
sweet
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Reputacja:
21
Bohoh napisał(a):psycholog religii napisał(a):Polecam bloga, na którym autor(...) A to nie jest twój blog?
Bóg ;]
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Wiesz, to jest zagranie psychologiczne
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Eremita napisał(a):Takie badania, to można sobie w dupę wsadzić. Różne badania wykonane różnymi metodami, raz mowa o religijności, raz mowa o wierze w Boga, co nie jest tożsame. Rózni badacze, w róznych krajach, co tu mozna kurwa porównywać 8O Pseudonaukowy gniot i tyle.
Bardzo prawdopodobne, że jak zwykle, inteligencja pomylona z zasobem wiedzy i wykształceniem.
Jedyne rzetelne badania polegałyby na tym, że dzisiaj robimy test w np. 100 krajach, na ściśle określonych grupach, jedną ścisle określoną metodą. Nastepnie za 10 lat powtarzamy to wszystko. Nigdy nie zrobione i raczej nie będzie.
Dzisiaj ludzie sa bardziej otwarci i przyznaja się do ateizmu, homoseksualizmu itp. Jak można porównywać badania z 1927 r. do dzisiejszych 8O Jak widać również tłumoków nie brakuje wśród "naukofców"
Na wiosce trzeba być odważnym, aby przyznać się do ateizmu, a wśród naukowców trzeba być odważnym, aby przyznać się do wiary, a większość ludzi to konformiści, ot cała tajemnica pseudo badań :p
Zresztą, niech będzie że, więcej wierzacych jest wśród mniej inteligentnych, no i co z tego? To ma być argument przeciw czemu? religii w ogóle, konkretnemu wyznaniu, wierze w boga (bogów), chyba ci badacze jeszcze sami nie zdecydowali. ...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Reputacja:
21
mx1 napisał(a):W świetle całej historii ludzkości posiadanie 4-6 dzieci dożywających wieku dorosłego jest anomalią. W czasach przednowożytnych liczebność rodzin nie była taka duża, tak samo jak nie było czegoś takiego jak rodzina wielopokoleniowa, ze względu na krótki średni czas życia. Tzw. tradycyjna rodzina (dużo dzieci + kilka pokoleń żyjących równolegle i razem) to XIX/XX wieczna efemeryda a nie jakiś ustalony wzór.
Ciekawe i trafne, jak mi się wydaje
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
2
Rothein napisał(a):Znowu się zaczęło...:| Co druga kobieta jest brutalnie gwałcona przez co najmniej piętnastu mężczyzn (oczywiście wyznających islam, i do tego będących chrześcijańskimi radykałami moherowymi). Później zamyka się ją w lochu, i pod groźbą rozdarcia przez konie przymusza do traumatycznego pordu piętnastoraczków (którzy przychodza na świat już w turbanach i przybite do krzyży). Ciężkie jest życie kobiet. Takie brutalne gwałty co krok. Gdzie nie spojrzę tam gwalt Wszędzie biegają uzbrojeni islamsko-chrześcijańscy moherzy, i gwałcą wszystkie kobiety. Później android Cleo dodaje ze płód nie jest człowiekiem. Bo wiadomo że jest alienem. Przyleciał z nieba w wpadł między kapusty a islamscy moherzy uzbrojeni w maczety sześciostrzalowe zbierają te alienowe płody i w trakcie brutalnych gwałtów na ulicach umieszczają je w łonach bezbronnych kobiet. Smutne to wszystko takie jakieś. I nawet bociany sa gwałcicielami, i noszą turbany i koran recytują lecą do ciepłych krajów. To dlatego amerykanie budują bazy wojskowe na wyspach, po uprzednim wypierdoleniu mieszkańców, aby tam trzymać samoloty którymi polują na te gwalcicielskie bociany, i latające pola kapusty, razem ze studniami arabskimi modlącymi się do Żydowskiego Boga. :|
Normalnie horror.
boskie
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
lumberjack napisał(a):No, niektórzy tak robią. Ale jak ustawiam się z jakąś pacjentką, a ta zaczyna rozmowę od podkreślenia, że jest wyjątkową indywidualnością itd.? To ona ma takie o sobie mniemanie, a nie ja o niej. Jak dla mnie, to takich "wyjątkowych indywidualności" jest na pęczki, a wszystkie takie same. Niewyjątkowe w swej "wyjątkowości"...
Głównie ostatnie zdanie, trafne i prawdziwe (niestety).
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
NotInPortland napisał(a):Świat jest teraz tak kolorowy, że wielu nie wie już co to jest biel i czerń.
.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Zbysze.k napisał(a):Głównie ostatnie zdanie, trafne i prawdziwe (niestety). to dlatego Lumber się na chomiki przerzucił...
Liczba postów: 5,898
Liczba wątków: 64
Reputacja:
1
Sychu, w dyskusji z Rotheinem na temat jego światopoglądu
Cytat:Obrzydliwa jest nienawiść, która w sercach niektórych znajduje się w takiej obfitości, że jej wycieku nie da się już ukryć. To powinno wyparować jako pierwsze.
Idealnie oddaje nienawistnego ducha zarówno Rotheina jak i niektórych walczących o "lepsze jutro". Bez wyzwisk, bez upadlania adwersarza.
Zwyczajne stwierdzenie faktu, bardzo trafne zresztą, bo godzące w cechę a nie w człowieka.
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Liczba postów: 5,461
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Superstar napisał(a):Jest problem pewien, bo ludzie nie są wstanie rozmawiać o polityce, nie chcą jej, nie lubią, nie mają argumentów merytorycznych ale głosują w pełni zaangażowani. Tylko co ich tak angażuje ? Oczywiście pijar, TV, kabaret polityczny, youtube i onet.pl, oto prawdziwe oblicze demokracji ! :/ Bardzo trafny, nawet oczywisty ale niestety nie dla wszystkich opis demokracji. Nadal jestem jej zwolennikiem, ale tak to wygląda...
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.
Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Nie wiedziałem gdzie to dać, więc dałem tutaj.
podpis Kaziola8 napisał(a):nr GG: 960611 - napisałbym, że "dla spragnionych Kazika", ale nie chciałem być tak prostolinijny:-]
:lol2: dobry sarkazm.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 5,954
Liczba wątków: 183
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):NotInPortland napisał(a):Świat jest teraz tak kolorowy, że wielu nie wie już co to jest biel i czerń. O,zgadzam się i autorowi daję plusa! :-)
Reputacja:
21
[w ramach dyskusji o aborcji]
The Phillrond napisał(a):Nikt dotychczas nie wpadł na to, że rozsądnie jest rozpatrywać każdy przypadek z osobna, kierując się człowieczeństwem, niż ustalać jakieś poronione zasady dotyczące zakazu/nakazu zabijania niewykształconego płodu? :O
|