To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manga/Anime
Nie wiem czy mamy na myśli ten sam film, ale podobny napewno:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/440-...is/rec/434
Chodzi mi o ten.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Tak. Emmm... no... właśnie idę wypożyczyć go na DVD Oczko

Właśnie obejrzałem Uśmiech Film był dobry, ale ta muzyka mi trochę nie pasowała, jakbym w "Mafię" grał Język Masz plusa, a wraz z nim dodatkowy komentarz, bo nie będę tutaj spoilerował Oczko

Odpowiedz
Ja po poczytaniu tego wątku sobie obadałem Elfen Lied i ....dobre Duży uśmiech
Ale niby mało odcinków a ja już 11 zaraz rozpocznę...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Jeszcze co do Elfen Lied to moje stanowisko jest mniej więcej takie jak tutaj: http://azunime.net/anime/itid,152,komentarze.html Język

Odpowiedz
A zna ktoś dobre mangi z takimi rzeźniami???
Albo po prostu bardzo dynamiczne?
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Berserk, Claymore. Szukaj w dark fantasy: to praktycznie zawsze są dobre rzeźnie.

Do Berserka zarzucę Ci od razu linka do strony, z której możesz pobrać: http://www.berserkfan.info/news.php
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Teraz siedzę i szukam na YouTubie nowych AMV z Metropolis. Chętnie bym obejrzał inne anime w tym stylu Uśmiech

Odpowiedz
dzięki Argen ten Berserk do mnie "przemawia" to sobie go raczej obejrzę Oczko
-Konfucjusz
Odpowiedz
Oglądaliście może Neon Genesis Evangelion? Brać się za to? Dobre?

Odpowiedz
Pod koniec będziesz miał taką sieczkę z mózgu, że będziesz się czołgał do kuchni po przepitkę. Dobre, ale zależy dla kogo... powiem Ci tylko tyle, że w tym anime strasznie się bełkocze próbując uzyskać wrażenie niesamowitej głębi (i niektórzy chyba ją widzą... ja niestety nie mam tego skilla i nie pojąłęm).
K.Bunsch

Odpowiedz
Cytat:Ja dodam ze wedlug mnie jak i wielu krytykow anime jest to najlepszy film jaki powstal do tej pory, jednak zalecam wiek conajmniej 15 lat nie ze wzgledy na tresc a na trudnosc zrozumienia go!!!
Fragment pewnej "recenzji" :]

Odpowiedz
Powiem Ci jedno: jeśli ktoś mówi Ci, że rozumie to anime to się po prostu myli.Uśmiech Uległ psychomanipulacji reżysera, który pozostawił po ostrej dawce bełkotu wolną rękę do interpretacji... a potem takie recenzje powstają.:]

Ale nie mówię Ci żebyś tego nie oglądał. Mimo, że anime jest bełkotliwe to niezły z niego zabijacz czasu.Oczko
K.Bunsch

Odpowiedz
Obejrzałem już 15 odcinków NGE i o ile wątek walczących gigantów mi się średnio podoba to wątek psychologiczny już bardzo Język Doskonale rozumiem Shinji'ego i jego motywy postępowania mimo iż sam postępowałbym inaczej. Po prostu rozumiem ludzi w depresji Oczko

Odpowiedz
Niech Ci będzie... ja tam jego depresji nie zrozumiałem.:] Moje smuty wyglądają inaczej.:p A poza tym do piętnastego anime jest właśnie czytelne. Teraz szykuj się na prawdziwy Sajgon.Duży uśmiech I nie mów, że nie ostrzegałem.
K.Bunsch

Odpowiedz
Chyba sobie obejrzę ten Neon Genesis, właśnie znajomy mi go polecał i widzę ze o nim dyskutujecie.
Rex polecasz tą serie czy taka sobie??
-Konfucjusz
Odpowiedz
Walki są naiwne, ale reszta jest spoko Język

Odpowiedz
Mam kumpla, który zaczął się uczyć japońskiego właśnie przez to, że jest wielkim fanem anime. Ktoś z was również wpadł na taki szalony pomysł, albo znacie takie przypadki? Duży uśmiech

Odpowiedz
W mojej klasie była kiedyś fanka mangi i miała ona nie tylko bzika na punkcie języka ale i całej tej kultury.
Nie wiem czy to było sprowokowane mangą czy działało to w drugą stronę.
-Konfucjusz
Odpowiedz
Mi się też podoba trochę ich kultura, ale raczej wiedzę czerpię tak z anime, a nie żebym się jakoś głębiej w to wnikał. Np. spanie na podłodze mi się bardzo podoba Duży uśmiech

Odpowiedz
Dobra, ściągam Hellsinga, zobaczę co z tego będzie Język

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: