Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Rothein napisał(a):Dobre słowa. Ale powinieneś skierować je do lewackich szumowin które chcą SIŁĄ ingerować w ludzkie zycie. Ja już dawno pisałem ze jeden ma takie podejście a inny inne - ale mesjasze ZEPSUCIA (w moim "honorowcowym" rozumieniu tego słowa) chcą PRZEMIENIĆ umysły wszystkich ludzi, a nie zaledwie dać im wolną rękę (bo za dawaniem wolnej ręki jak wiesz i ja jestem - ale zamordystycznym ingerencjom mówię spierdalać!). Skoro nie chcesz dostosowywać się do czyjegoś podejścia, to wiedz ze i JA nie chcę się dostosowywać do wtłaczanej przymusowo "demokratycznej" dyktatury. Czemu tylko Ty miałbyś mieć pretensje? Czemu ja nie mogłbym powiedzieć urzędasom i ich psom "OD MOJEGO ŻYCIA WYPIERDALAĆ"? A przeciez właśnie dzięki regulacjom których WY bronicie już niedługo nie będę mół powiedzieć tego. pamiętaj, w sprawie deregulacji, stoimy po tej samej stronie. również czułem niesmak czytając posty angabel  dążę do sytuacji gdzie każdy żyje jak chce, każdy zatrudnia kogo chce, każdy pracuje gdzie chce (o ile go oczywiście tam przyjmą), każdy w domu robi co chce itd  jedyne gdzie widzę rolę państwa w tych najprostszych relacjach, to w tym by w miejscach niczyich pilnowało by się nawzajem ludzie nie atakowali. (jestem za pojedynkami, ale to na prywatnych terenach, albo terenie telewizji, która to zasponsoruje  )
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
MightyYu napisał(a):Ponoć najstarszy zapis zwyczajów Słowian zamieszkujących tereny dzisiejszej Polski, pochodzący z 965-966 roku n.e. opisuje "skorych do zaczepki i gwałtownych" oraz "gdyby nie ich niezgoda wywołana mnogością rozwidleń ich gałęzi i podziałów na szczepy, żaden lud nie zdołałby sprostać im w sile".<N.Davies "Boże Igrzysko">
Czyli na Wschodzie bez zmian
EH
Liczba postów: 4,674
Liczba wątków: 429
Reputacja:
21
era napisał(a):Czy mi się wydaje, czy ja tu naprawdę widzę fanów socjalisty Grześka Napieralskiego? Co prawda socjalista z niego niedużo większy od Bronka i Jarka, ale zawsze.
Urzekły was hasła rozdziału kościoła od państwa, dofinansowywanie in vitro, aprobata dla aborcji i 'równouprawnienie' homoseksualistów? No litości.
To ma takie same znaczenie dla naszych portfeli i naszego komfortu życia, jak kolor wczorajszego krawata Kaczki.
ament
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
sychu napisał(a):[...]tak na prawdę mamy obecnie do czynienia z oligarchią, Naród nie jest suwerenem lecz jedynie uczestniczy w plebiscytach na najwyższe stanowiska.
Niestety prawdziwe.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Cieluch napisał(a):Masz taki sam mozg, jak kazdy z nas. Przestan sam sobie wbijac, ze jest inaczej. I wierz mi, poza jedzeniem ,spaniem i ruszaniem sie, niewielu robi cos jeszcze. Wszyscy myslimy, ze jestesmy wyjatkowi, i w tym mysleniu, wszyscy jestesmy tacy sami. Wracajac do moich "przyjaciol", oni moga na mnie liczyc, a ja na nich, nie. Dlatego oni maja przyjaciela, a ja nie. Proste jak budowa wlosa. 8) Cała prawda. Nawet nie trzeba komentować.
Liczba postów: 4,265
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Głupi Jaś:
Cytat: W filmach z sali sądowej (oczywiście amerykańskich) świadek zobowiązuje się mówić prawdę, całą prawdę i tylko prawdę. Szczerość, to moim zdaniem mówienie prawdy, nie koniecznie całej prawdy i nie koniecznie tylko prawdy. Kiedy mówi się prawdę niewygodną lub przykrą dla słuchającego, trzeba zbliżać się do niej ostrożnie jak do jadowitego węża. Taktowne przekazywanie takiej prawdy, to jak jazda na szczyt góry - najlepiej serpentynami. Wytykanie niedoskonałości osobom stojącym niżej, to podłość i psychicznie ich maltretowanie. Wykrzykiwanie ich w złości, to pyskówka, a złośliwe wytykanie, to impertynencja. Ani podłość, ani pyskówka, ani impertynencja nic wspólnego ze szczerością nie mają, bo w słowie szczerość zawarty jest takt, chęć pomocy i sympatia dla osoby w stosunku do której jesteśmy szczerzy. Szczerość nie jest wadą, ani zaletą - szczerość jest sztuką.
nil melius est quam cum ratione tacere
nil mirari, nil indignari, sed intellegere
Reputacja:
0
nądre słowa pilastra
pilaster napisał(a):Pilaster zaś mając do wyboru centralizm warszawski i centralizm brukselski, wybiera ten drugi, bo jest on jednak o wiele lepszej jakości.
Rząd w Warszawie dla pilastra jest tak samo "obcym władcą" jak rząd w Brukseli.
konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach."
Liczba postów: 756
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
idiota napisał(a):nihilizm to odpowiedź na bezsensowne pytanie Zgrabne
Reputacja:
333
Seth napisał(a):zginąć walce chwalebniej niż żyć w poniżeniu
Słuszne.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 118
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Emiliano Zapata - "Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach"
Krótko mówiąc plagiat8)
Jedynym szczytem, który możemy osiągnąć bez wysiłku - jest szczyt głupoty....
Wszystko co lubię, jest albo nielegalne, albo niemoralne, albo się z tego tyje......
Reputacja:
333
On z pewnością też splagiatował;-)
Liczba postów: 10,774
Liczba wątków: 173
Reputacja:
11
Wotanskrieger napisał(a):Masz rację. Roi się tutaj wręcz od jakichś bolszewików, antyklerykalnych proroków NWO, i innych takich freudowsko-leninistycznych braveneworldowców.
Ha, genialne! :-)
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Wojtis napisał(a):wyszedłem z założenia, że inteligentniejszym podejściem jest pisanie z wybranymi osobami, które umieją pielęgnować konstruktywną wymianę myśli, niż szarpanie się z bandą sflustrowanych buntowników bractwa przekora dla przekory
Seth napisał(a):śmietanka intelektualna polskiego internetu. różnorodne poglądy, otwarte i chłonne umysły, zdolni dyskutanci i mistrzowie dobrych ripost najbardziej satysfakcjonującą rozrywkę intelektualną zawsze znajdowałem na tym forum czytając co ciekawsze tematy.
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
exeter napisał(a):(...)
Afryka i winy białego człowieka.
Wyobraź sobie sytuację - w XIV wieku Chińczycy podbijają wybrzeża Europy. Zakładają faktorie handlowe. Trochę sprzedają tanich wyrobów, ale głownie organizują z nich wyprawy łowieckie po "żywy towar". Kilkaset lat kontynent pustoszą łowcy niewolników, wywożący młodych i silnych do niewolniczej pracy na plantacjach w Australii.
Jaki byłby dorobek cywilizacyjny Europy po 400 latach takich praktyk ?
Co czulibyśmy do Chińczyków, gdyby Ci zarzucali nam brak cywilizacji i umiejętności rządzenia sobą ?
Przypominam, cywilizacja starożytnego Egiptu była cywilizacją afrykańską. To my możemy mieć wobec niej kompleksy.
(...) W sam raz dla rasistów - w tym także tych kulturowych.
Reputacja:
0
Socjopata1 napisał(a):Jeśli PO jest liberalne to ja jestem różowym jednorożcem. dobre
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Wotanskrieger napisał(a):Jeżeli piszesz o patriotyzmie i o osiąganiu korzyści z niego, to na pewno nie jesteś patriotą. Zawsze mogą się pojawić większe korzyści od tych które miałby nieść ze sobą patriotyzm. Innymi słowy byłbyś utylitarystą. Oportunistą. I w końcu, na skutek tego być może zdrajcą, ale nie patriotą.
Trafne.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
"poczucie nie jest rękojmią prawdziwości."
idiota.
Reputacja:
333
"Dzieci powinno się przede wszystkim uczyć, jak samodzielnie zdobywać wiedzę." by Rojza Genendel
Bardzo trafne.
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
http://www.ateista.pl/showpost.php?p=361...tcount=135
ostatnie zdanie, znaczy:
Cytat: poczucie nie jest rękojmią prawdziwości.
by idiota
"Natura dała nam dwoje oczu i dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili."
Sokrates, pamiętajcie o tym
Trzeba zrobić ściepę narodową i zorganizować akcję wskrzeszenia Platona, co by porządek na tym forum zrobił...
|