To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
Altair92 napisał(a):http://www.ateista.pl/showpost.php?p=361...tcount=135

ostatnie zdanie, znaczy:

by idiota

pacz 3 posty wyżej... Oczko
Odpowiedz
Offtop wydzielony tutaj: http://www.ateista.pl/showthread.php?t=9010

EDIT: Chyba ktoś mnie ubiegł Duży uśmiech Poprawiłem link.
[Obrazek: style3,Fizyk.png]
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein
Odpowiedz
tak ja Cie ubiegłam Język
[SIZE="1"]Jedyna rzeczą, która nas ogranicza jest nasza wyobraźnia.

Żyj jakbyś miał umrzeć jutro, ucz się jakbyś miał żyć wiecznie.

[/SIZE]
Odpowiedz
Enver napisał(a):Warto jeszcze zastanowić się: gdyby opowieść o rozmnożeniu chleba przez Jezusa była prawdziwa, to jak należałoby ocenić ten postępek? Czy był dobry? Czy Jezus nakarmił głodnych? Czy suma dóbr na świecie się zwiększyła? Figa z makiem. W myśl ideologii "własności intelektualnej" Jezus był złodziejem, bo okradł okolicznych piekarzy z ich "potencjalnych zysków".
Piękne i jakże trafne!
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Offtop o chlebie jezusa wydzielony do: http://www.ateista.pl/showthread.php?t=9223

Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:

Odpowiedz
Wotanskrieger napisał(a):Problem nie jest medyczny tylko polityczny. Jak wiadomo nie każdemu muszą się podobać pedały. Nie można jednak nikomu zabronić tego że nie podobają mu się dewianty, więc problem przeniesiono z płaszczyzny politycznej na medyczną, aby w ten sposób móc wkroczyć w osobiste gusta, postawy moralne i preferencje bądź anty-preferencje ludzi. W ten sposób unika się skojarzeń z reżimem politycznym, a stwarza pozory walki z patologią.

trafne
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Aż się przypominają radzieckie więzienia dla chorych ideologicznie.
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Forge napisał(a):Aż się przypominają radzieckie więzienia dla chorych ideologicznie.

to jest dopiero trafne Oczko
Odpowiedz
Wotanskrieger napisał(a):I dlatego pewna mniejszość to ludzie, a pewna większość to bydło i kanalie. I dlatego mędrcy stoją w cieniu, a populiści i byle jacy "sławni mędrkowie" zyskują posłuch.

Oczko
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Mądre słowa. Szkoda tylko, że używane przez prawie wszystkie strony.
To jest chyba jakaś norma w dzisiejszych czasach, że ludzie lubią się czuć tymi lepszymi i mądrzejszymi, uciskanymi przez nic nie rozumiejące bydło.
Prawdziwy mędrzec dzisiejszych czasów w ogóle za lepszego mieć się nie powinien. Co to za mędrzec, co to doszedł do wniosku, że uważanie się za lepszego jest jakąś cnotą?
Odpowiedz
current napisał(a):Swoją drogą Komisja Europejska całkiem ciekawie rozumie słowo "promocja"

w kontekście tego:
http://biznes.onet.pl/ke-chce-zakazac-do...news-detal
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Wklejam ten post w dwa tematy: "Najtrafniejsze cytaty z forum" i "najśmieszniejsze wypowiedzi".
W pierwszy bo jest to bardzo trafne spostrzeżenie.
W drugim bo rozwaliło mnie te spostrzeżenie (głównie atak na monitor Duży uśmiech Jak to sobie wyobraziłem po prostu się zgiąłem. )
A więc doskonale pasuje do obu tematów.

Wotanskrieger napisał(a):Moja postawa na forum odzwierciedla moją postawę w życiu rzeczywistym. Jednak ponieważ to jest tylko forum, więc tutaj mogę tylko pisać - więc zarzut o to ze tylko rzucam słowami możecie sobie wraz z Bohohem w buty wsadzić - co innego mam robić na forum dyskusyjnym? Nacierać na monitor z lancą?
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Przypominam że w tym temacie wklejamy cytaty, a nie uprawiamy pyskówę.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
avidal napisał(a):Meskie nasienie mogłoby wowczas przeniknąć w łono malżonki bez naruszenia dziewiczości, tak jak dziś bez naruszenia tejże nieskazitelności może z dziewiczego łona wyplywać krew comiesięcznego oczyszczenia.
Jak to możliwe? Z bożą pomocą oczywiście.

Przesiaknięte takimi i im podobnymi bzdurami chrześcijaństwo ustala własną etykę seksualną. Efekty mozna przewidzieć. Składa się głównie z zakazów, z pouczeń, czego czynić nie wolno. Gdyby prawy chrzescijanin mialby je przestrzegać, każdy miałby gromadkę dzieci. Na szczęscie wierni już dawno doszli do przekonania, że to co nakazuje Kosciół nijak ma się do prawdziwego życia i ich własnego poczucia moralnosci.

Muszę w tym miejscu przyznać avidalowi rację i nie mogę odmówić mu kunsztu ciętej riposty. Trafny cytat.

pzdr
Odpowiedz
dziękuję, Xeno, choć naprawdę nie lubię tego rodzaju wyroznienia. Ale skad mogleś wiedzieć.
Przy okazji przepraszam za niechlujnosć tekstu. Tak bywa, gdy ma sie na kolanach żywą nad wyraz dwulatkę.
Pomyśl tylko-tryliony organizmów kręcących sie dokoła, każdy pod hipnotycznym działaniem jedynej prawdy, wszystkie te prawdy identyczne i wszystkie logicznie sprzeczne ze sobą: Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć. I ty jesteś jednym z tych organizmów, i przeżywasz swoje życie w niewoli logicznego absurdu.
R.Wright [i]Moralne zwierzę
Odpowiedz
nowa jakość forum!
Szczęśliwy

Odpowiedz
avidal napisał(a):Co to znaczy wedlug Ciebie normalny? Przecietny? Nie odstający od reszty? A moze po prostu normalny to ktoś taki jak Ty?
I dlaczego normalnosć, lub jej brak ma być imperatywem wartościującym?
Nie mogłem dać plusa, bo już wcześniej podostawałeś Język

Odpowiedz
Avx napisał(a):Jeżeli ktoś wstąpił do NSDAP lub został urzędasem Rzeszy, to popełnił przestępstwo przeciwko wolności poprzez udział w organizacji przestępczej. Nie interesuje mnie tutaj, czy jest nazistą, czy zwyczajnym karierowiczem. Podejrzewam, że wśród urzędasów byli też ludzie, którzy wcale nie byli nazistami. To jest ich prywatna sprawa, która mnie nie interesuje - interesuje mnie tylko to, że za czyn wstąpienia powinni ponieść kary.

Jedyny wyjątek jaki teraz przychodzi mi na myśl, to wstąpienie z intencją zniszczenia organizacji (np. szpieg wstępujący do NSDAP po to, żeby łatwiej zamordować jakąś NSDAP'owską szychę). Takie wstąpienie do NSDAP - z celem jej unicestwienia - zasługuje na pochwałę.
.
Odpowiedz
z podpisu, prawdziwe oblicze wiary... strach

Badacz Pism napisał(a):"Jeśli więc oznajmiam dobrą nowinę, nie jest to dla mnie powodem do chlubienia się, gdyż nałożono na mnie konieczność. Doprawdy, biada mi, gdybym nie oznajmiał dobrej nowiny!"
"Jeśli posłuchaliście matki, ojca, księdza, faceta z telewizji czy jakichkolwiek innych ludzi, którzy mówili wam, jak postępować i przez to pędzicie teraz nudny, marny żywot, to w pełni na to zasługujecie. Jeśli chcecie być głupimi fiutami, to nimi bądźcie, ale nie oczekujcie wtedy od innych szacunku - głupi fiut to głupi fiut" - Frank Zappa -
z Ulubionych cytatów

"Dziwka - kobieta o moralności mężczyzny"
Odpowiedz
Bodhisattwa napisał(a):Wszystko co w naturze ludzkiej nie jest ani złe ani dobre. Jest jakie jest - NATURALNE.

Ego wpisane jest w naturę człowieka. Skłaniałbym się bardziej do akceptacji siebie takiego jakim się jest z natury, niż koncentrowanie się na aspekcie Ego w kategorii "złe" "dobre"

Wszystko co mamy w sobie jest nam potrzebne. To nasz potencjał dający wiele możliwości na arenie życia
Dla mnie bomba.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: