To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
Aryman napisał(a):Nikt Ci nie zabroni. Po prostu nie odtworzysz żadnego nowego filmu na tym komputerze, albowiem będą one wymagały specjalnych odtwarzaczy, których licencja będzie dopuszczała jedynie szczególne przypadki użycia (np. na konkretnym sprzęcie). A korzystanie z tego sprzętu (obsługiwanego i zabezpieczonego przez specjalistyczne programowanie, którego łamanie będzie nielegalne) będzie również obwarowane w ramach licencji zgodą na bycie obserwowanym przez kamerkę. To nie jest żaden kosmos - na tej zasadzie funkcjonują już konsole do gier (tyle że kamerka jest tam jeszcze - na szczęście - nieobowiązkowa). Jesteśmy w dupie jednym słowem.
Tyle w teorii, a w praktyce za miesiąc od wypuszczenia tych "zabezpieczeń" pojawią się sposoby obejścia.

Na Linuksa powstaną odtwarzacze bez idiotyzmów.
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Tyle w teorii, a w praktyce za miesiąc od wypuszczenia tych "zabezpieczeń" pojawią się sposoby obejścia.

Na Linuksa powstaną odtwarzacze bez idiotyzmów.

PS3 złamano dopiero po kilku latach od wyjścia, a Linuks nie jest systemem zdatnym dla szerokich mas użytkowników. Zresztą temu mogą zaradzić następne dile pomiędzy twórcami oprogramowania i sprzętu - np. komputery z wbudowanym, nieusuwalnym systemem (wzorem wspomnianego PS3). Co zrobisz, kiedy już nie będziesz mógł dostać sprzętu, an którym w ogóle możliwa byłaby instalacja wolnego oprogramowania? Oczywiście nie chodzi mi o przekonywanie, że z całą pewnością tak się stanie, tylko o ukazanie, jak kierunkuje nas obecny system prawny.
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
Aryman napisał(a):PS3 złamano dopiero po kilku latach od wyjścia, a Linuks nie jest systemem zdatnym dla szerokich mas użytkowników. Zresztą temu mogą zaradzić następne dile pomiędzy twórcami oprogramowania i sprzętu - np. komputery z wbudowanym, nieusuwalnym systemem (wzorem wspomnianego PS3). Co zrobisz, kiedy już nie będziesz mógł dostać sprzętu, an którym w ogóle możliwa byłaby instalacja wolnego oprogramowania? Oczywiście nie chodzi mi o przekonywanie, że z całą pewnością tak się stanie, tylko o ukazanie, jak kierunkuje nas obecny system prawny.
Czas złamania zabezpieczeń to nie kwestiach ich skomplikowania, a popularności oprogramowania/sprzętu ich używającego. Poza tym jeśli będą chętni to będzie też sprzęt bez nich. Druga sprawa to wersje filmów w normalnych formatach z mniej oficjalnych źródeł. Ogólnie rzecz biorąc jeśli będzie potrzeba to zabezpieczenia zostaną złamane.
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Czas złamania zabezpieczeń to nie kwestiach ich skomplikowania, a popularności oprogramowania/sprzętu ich używającego. Poza tym jeśli będą chętni to będzie też sprzęt bez nich. Druga sprawa to wersje filmów w normalnych formatach z mniej oficjalnych źródeł. Ogólnie rzecz biorąc jeśli będzie potrzeba to zabezpieczenia zostaną złamane.

Ta pewnie mądralo... PS3 jest wyjątkowo niszowym sprzętem. Przeznaczony wyłącznie dla prawdziwych koneserów.:]
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Argen napisał(a):Ta pewnie mądralo... PS3 jest wyjątkowo niszowym sprzętem. Przeznaczony wyłącznie dla prawdziwych koneserów.:]
1. Z początku nie było zabezpieczenia dla innych systemów operacyjnych (wiem, bo mam ps3 i widziałem w menu opcję instaluj inny system operacyjny). Później to znikło.
2. Nie jest tak popularny jak ps2. Ma sporą konkurencję.
3. Nie ma zbytnio potrzeby zmiany systemu w ps3.
4. Jeśli chodzi o zabezpieczenia przeciw piractwu to też nie ma to sensu, skoro większość piratów używa PC.

Tak więc na łamanie zabezpieczeń ps3 poświęcone zostało mniej czasu niż na standardowe dla PC. Patrz na zabezpieczenia dla win8. Ledwie wyszedł, a już pojawiają się info o złamanych zabezpieczeniach. Oczywiście m$ łata takie rzeczy, ale chodzi o to, że Windows jest dużo bardziej popularny, a więc łamanie zabezpieczeń do niego po prostu się opłaca finansowo. Do ps3 zabezpieczenia złamał pewnie jakiś hobbysta. To wcale nie jest tak, że m$ ma gorszych speców od zabezpieczeń niż sony (które miało sporo wpadek np. z kartami kredytowymi). Po prostu łamanie zabezpieczeń m$ jest bardziej opłacalne. Tyle i tylko tyle.
Odpowiedz
W Polsce faktycznie PS2 jest bardziej popularny bo nie wszystkich stać na wydanie 800-1000 zeta za "trójkę" ale np. w takiej Belgi to PS2 to istna prehistoria.
Nawet ci którzy siedzą na "zasiłku socjalnym" (+-800 euro/mies) mogą sobie pozwolić na wydanie 250 euro na PS3 i nie odczują tego wydatku tak mocno jak Polak.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
CreatedMind napisał(a):W Polsce faktycznie PS2 jest bardziej popularny bo nie wszystkich stać na wydanie 800-1000 zeta za "trójkę" ale np. w takiej Belgi to PS2 to istna prehistoria.
Nawet ci którzy siedzą na "zasiłku socjalnym" (+-800 euro/mies) mogą sobie pozwolić na wydanie 250 euro na PS3 i nie odczują tego wydatku tak mocno jak Polak.
Jako konkurencję nie miałem na myśli przestarzałego ps2. Są inne konsole. Za czasów ps2 on dominował, a teraz masz wybór.

edit: No i nie rozmawiamy o Polsce ofc. Tylko o świecie.
Odpowiedz
Za czasów PS2 także jak najbardziej był wybór. W tej klasie konsol z PS2 rywalizował Xbox (obecnie zastąpiony przez 360) oraz Nintendo Game Cube.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
No tak, ale wtedy jednak ps2 dominował. Z tego co czytałem to teraz ps3 nie jest najpopularniejszą konsolą nawet (mogę się mylić, bo mało mnie to interesuję), więc nie ma o czym gadać.
Odpowiedz
Tak nawiasem, z tego co się orientuję PS3 został złamany tylko dlatego, że wykradnięto kody zabezpieczające.
Proszę wpisywać książki które polecamy! - http://ateista.pl/showthread.php?t=11246
Tutaj proszę zamieszczać krytykę podanych pozycji przez użytkowników do tematu "lista książek - http://ateista.pl/showthread.php?t=11405

"No oczywiście, wszystko powinno być prywatne, wiem, że dla takiego komunisty jak paranoid takie słowa przyprawiają go o palpitację serca :mrgreen:
własność jest rozwiązaniem każdego problemu. a póki co schowam portfel bo nie wiem kiedy mi go ukradniesz :lol2:"
by korsarz <3
Odpowiedz
Wrzucał ktoś może? Bo nie obiło mi się o oczy:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...runki.html

Teraz pytanie, czy te jego skargi to na serio, czy sprawdza na ile socjaliści mu pozwolą i udogodnią jego pobyt, kto wie, może jeszcze proces wytoczy za niehumanitarne warunki w więzieniu.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Co się dziwisz, zimna kawa jest naprawdę ohydna.
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
Źle się dzieje w państwie Duńskim, a właściwie to nie w państwie, a w jednym miasteczku:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata...88644.html
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Odpowiedz
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,350...IDEO_.html

Popatrzcie tylko na uczestników tego spotkania.
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Jako konkurencję nie miałem na myśli przestarzałego ps2. Są inne konsole. Za czasów ps2 on dominował, a teraz masz wybór.

edit: No i nie rozmawiamy o Polsce ofc. Tylko o świecie.

Mea Culpa, źle cie zrozumiałem.
Myślałem ze twierdziłeś ze dzisiaj PS2 jest dalej bardziej popularne od PS3.
Dlatego pisałem ze w niektórych polskich mieścinach faktycznie, najbardziej popularny jest komputer, potem ps2 a ps3 już nie jest tak popularne.
Sajid napisał(a):Za czasów PS2 także jak najbardziej był wybór. W tej klasie konsol z PS2 rywalizował Xbox (obecnie zastąpiony przez 360) oraz Nintendo Game Cube.
Pamiętam ze niewiele osób znałem z tymi konsolami, większość miała ps2.
Dopiero 360-tki kiedy weszły na rynek zacząłem widywać w większej liczbie.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Grim napisał(a):Źle się dzieje w państwie Duńskim, a właściwie to nie w państwie, a w jednym miasteczku:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata...88644.html
Religia Pokoju I Miłości jak widać bierze wiatr w żagle.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Pan Gmyz trafił w radiu na doświadczonego inżyniera:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...__ale.html
"War, War never changes"

Odpowiedz
Komornik może ściągnąć pieniądze z osoby, która dłużnikiem nie jest, wystarczy zbieżność nazwisk.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...arczy.html
"War, War never changes"

Odpowiedz
Grim napisał(a):Komornik może ściągnąć pieniądze z osoby, która dłużnikiem nie jest, wystarczy zbieżność nazwisk.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...arczy.html
A to było coś takiego niedawno - komornik chciał "zegzekucjonować" faceta bo była zbieżność imienia i nazwiska, ten powitał komornika z siekierą w dłoni i teraz go ciągają po sądach, a komornik oczywiście za pomyłkę nie odpowiedział.
Czyli kurwa - kolejne "państwo w państwie". Jak mamy pecha i ktoś kto nazywa się tak samo jak my narobi długu a komornik się pomyli i nam wejdzie na hipotekę - to możemy już w zasadzie mościć sobie gniazdko pod mostem...

Chociaż z drugiej strony nie chce mi się za bardzo wierzyć w to, że takie procedury przeprowadza się TYLKO na podstawie imienia i nazwiska. W końcu przy byle gównie musimy podać adres, PESEL, imiona rodziców...
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
No by chuj strzelił komisję europejską z jej debilnymi decyzjami.

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/arty...rzyzy.html
"War, War never changes"

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości