To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Po co, zatem, czytałaś następne? Uśmiech
Odpowiedz
By móc tak stwierdzić musiałam przeczytać kolejne części. Inaczej, moje zdanie mijałoby się z prawdą.
Odpowiedz
Solem napisał(a):By móc tak stwierdzić musiałam przeczytać kolejne części. Inaczej, moje zdanie mijałoby się z prawdą.

Chyba można tak z góry założyć. Język
Tak to jest z cyklami.
Odpowiedz
No można było ale zazwyczaj takie założenia są krzywdzące.
Odpowiedz
Właśnie przyszło mi do głowy, ze nie mógłbym ustalić co obecnie czytam. Cały stół mam zawalony książkami powyjmowanymi z szafek. Każda ma liczne zakładki, i leżą sobie "pod ręką". Na kompie liczne ebooki - jak siadam to otwieram ten, tamtem, i tak dalej. Nie pamiętam kiedy zajmowałem się tylko jedną książką :lol2: Kurde nawet cały ekran główny mam zajebany tekstami. Od czasu do czasu robię porządek, później znowu się tego nazbiera.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Na ogół mam podobnie, ale nie dzisiaj. Dzisiaj akurat wiem co obecnie czytam, głównie dlatego, że zacząłem wczoraj późnym wieczorem i nie miałem jeszcze czasu, by napocząć inną pozycję. A więc czytam DMT - the spirit molecule Uśmiech

Oczywiście to nie wszystko, bo ze świąt zostało mi sporo "pootwieranych książeK": Ewolucyjna teoria epistemologiczna i Społeczeństwo otwarte Poppera, sprzed świąt do dokończenia czeka Aufbau Carnapa, Prawa Platona, które miałem przeczytać zaraz po Państwie, ale nie zgrało, na dysku napoczęty raport kalisza w/s blidy, z którym chciałem się zapoznać (strasznie po czasie, wiem), Algebra Gleichgewichta, którą postanowiłem przestudiowac wreszcie od deski do deski (a stanąłem na 5. rozdziale), Krótkie wykłady z neurobiologii Longstaffa, jakieś książki o powojennej gospodarce niemieckiej, które zdążyłem zaledwie przewertować w zeszłym roku, Heavy Metal and Its Culture Deeny Weinstein z którym "zapoznaję" się od jakieś pół roku, ostatni tom ASOIAF z którego jak na razie przeczytałem jedynie rozdziały Tyriona, Cersei i Jaimiego i jeszcze kilka mniej istotnych pozycji.

Może to jakiś rodzaj książkowego ADHD, które nie pozwala skupić się na jednej pozycji :lol2:
Laws are formed by the arrogant and presumptuous, and our work here is a message to them that such arrogance will always be questioned by those with minds and wills of their own. Nefris of Thay
Odpowiedz
Skończyłem "Ślepowidzenia" Wattsa. Mroczna, przygnębiająca; naprawdę kawał dobrej makulatury. Nie dziwię się, że była za mroczna dla ruskich :p
[url=https://www.facebook.com/pages/Ewolucja-Nauka-i-Spo%C5%82ecze%C5%84stwo-Mikroblog/272276922924204][/url]
Odpowiedz
Ostatnio się zapętliłem i czytam kilka naraz:

"Kroniki włoskie" Stendhal - ciekawe pisanie, romantyczne, subtelne pióro i w sumie nieciekawe czasy niepodzielnych rządów kolejnych papieży. Ateiści znajdą tutaj wiele argumentów dla swoich poglądów.
Pedagogie katolickich zgromadzeń zakonnych Kostkiewicz - interesująca książka. Przede wszystkim nie zdawałem sobie sprawy z liczby poszczególnych zakonów i wspólnot. Jest ich naprawdę wiele i wiele jest pomiędzy nimi znaczących różnic.
Teoretyczne i empiryczne podstawy samowychowania - potrzebuję wsparcia dla postanowień noworocznych i doszkalam się w zakresie podstaw samowychowania Uśmiech Przyznaję, że ciężkie, akademickie pisanie. W sumie to nie polecam.
Muzeum dra Mosesa Oates - autorka to moja ulubiona pisząca kobieta, ale tym razem trochę obniżyła loty, moim skromnym zdaniem.
Odpowiedz
biorę się za "Stulecie chirurgow - Thorwald Jurgen"
Odpowiedz
A ja idę sobie zaraz do piwnicy i zabieram się za to :
[Obrazek: 155x220.jpg]

Chciałem już kiedyś to przeczytać a ostatnio nauczycielka z francuskiego dała nam listę książek do wyboru do następnej ''pracy'' i jak tylko zobaczyłem te pozycje to od razu ją wybrałem.
No to idę pozaciągać się dymem i zapoznać w końcu z tą pozycją.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
A ja ostatnio zapoznaję się z inną ciekawą pozycją:
[Obrazek: 9k=][Obrazek: 9k=][Obrazek: 30292_1.jpg]

opracowana przez Instytut Marksizmu-Leninizmu przy KC KPZR!

Niezła beka![Obrazek: 9k=]

Odpowiedz
http://www.coolturka.com.pl/2010/02/22/s...-recenzja/
Fuller "Nauka vs religia" drugi raz a może trzeci. Zdobylam książkę Jana Marxa "Idea samobójstwa", lecz doczytałam tylko do połowy, bo musiałam zwrócić do biblioteki - dobrze się czytało. Nie jest to lektura , która skłania do popelnienia samobójstwa jak mniemali niektórzy. Właściwie jest nawet pokrzepiająca.

Chciało Ci się to czytać Idioto? Uśmiech
Odpowiedz
idiota napisał(a):A ja ostatnio zapoznaję się z inną ciekawą pozycją:

Dobrze... Niechaj potezny blask lysiny Lenina oswieci ociemnialy umysl!
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Tgc napisał(a):Dobrze... Niechaj potezny blask lysiny Lenina oswieci ociemnialy umysl!
Wiara czyni cuda Oczko
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Ludwig Feuerbach - O istocie chrześcijaństwa
Paul Henry Thiry, baron d'Holbach - System przyrody TOM1 i TOM2
Odpowiedz
Stanisław Lem - Filozofia przypadku
Małgorzata Kościelska - Sens odpowiedzialności
Odpowiedz
łobuz napisał(a):Małgorzata Kościelska - Sens odpowiedzialności

i jak? warta polecenia?

Ja aktualnie cieszę się z:

"Pamiętnik Pani Hanki" T. Dołęga-Mostowicz
"Gra o tron. Uczta dla wron. Sieć spisków" G. Martin
"Pedagogika muzyki" W. Sacher <--- polecam wszystkim muzykantom Uśmiech
"Fantazy" Słowacki
"Egzotyczny świat sawanny. Kultura i cywilizacja ludu Hausa" S. Piłaszewicz
Odpowiedz
Harlan Coben:
"Nie mów nikomu" i "Ostatnia szansa"

Jakoś mnie wzięło na kryminały i nie żałuję
Get into the car
We'll be the passengers
We'll ride through the city tonight
We'll see the city's ripped backside
We'll see the bright and hollow sky
We'll see the stars that shine so bright
Stars made for us tonight!
Odpowiedz
http://ksiegarnia.proszynski.pl/product,65330
Odpowiedz
kronopio napisał(a):http://ksiegarnia.proszynski.pl/product,65330

O ta książka znajduje się na mojej liście do zakupienia. Przeczytałeś już coś? Możesz już coś o niej powiedzieć?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości