exodim napisał(a):Nie zabiera się głupim igrzysk, kiedy chleb jest drogi :wink:Chapeau bas!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
|
Najtrafniejsze cytaty z forum Ateista.pl
|
|
07.01.2013, 12:47
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia exodim napisał(a):Nie zabiera się głupim igrzysk, kiedy chleb jest drogi :wink:Chapeau bas!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
07.01.2013, 13:48
Fry napisał(a):A ja nie rozumiem, co takiego wyjątkowego w tym cytacie. Ale spoko, ja głupi jestem, to nie muszę xPNie tylko w tym:neutral:
15.01.2013, 18:29
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm idiota napisał(a):Mazanie po fladze jest wyrazem cofnięcia się Polaków do stadium prenarodowego. .
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
21.01.2013, 02:00
Argen napisał(a):Pozwolę sobie to skomentować - gówno prawda. :metal::metal::metal::metal:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
21.01.2013, 09:51
zefciu napisał(a):Musiało. Bo gdyby w tym porównaniu umieścić coś, co nie byłoby przestępstwem, wtedy już nie miałoby sensu. "Co oznacza, że rodzice nie reagują, że dziecko mówi źle lub dobrze o swoim koledze". Dla normalnej osoby to oznacza, że po prostu pozwalają mu mieć swoje zdanie. Dla tgc-ów w obu przypadkach nienawidzą tego kolegi.Nic dodać, nic ująć.
21.01.2013, 15:11
idiota napisał(a):Tutaj znów manasie oddzielić chcesz rewers od awersu na siłę. .
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
27.01.2013, 12:44
Wrzucam trafne spostrzeżenie Grima na wpis nonkonformisty.
Nonkoformista napisał(a):Coraz więcej ludzi przestaje w te farmazony wierzyć. Za kilkanaście lat /najpóźniej!/ będzie jak na Zachodzie - puste kościoły/ Grim napisał(a):I pełne meczety. Ty serio myślisz, że jak ludzie przestaną chodzić do kościoła, to w magiczny sposób zaczną tolerować lewackie pomysły?
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
01.02.2013, 02:43
zefciu napisał(a):Powiem, że Twój argument "bo ja u siebie nie widzę" jest chybiony. Dlaczego? Bo wzorce jakie nam przekazali rodzice utrwalają się u nas jako rzeczy "oczywiste". Wychowałeś się w mieście - rodzice kupili Ci ładnego pieska i uczyli kochać zwierzaczki. I kochasz. Wychowałeś się na wsi - widziałeś jak psy się przykuwa łańcuchem, ubija zwierzęta gospodarskie i zastawia pułapki na ptaki-szkodniki. I to co dla wychowanego w mieście jest "okrucieństwem wobec zwierząt" na Tobie nie robi wrażenia. Ale ciężko jest Ci uświadomić sobie, że to co jest oczywiste jest w rzeczywistości wpojone..
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
07.02.2013, 11:20
Hans Wegeżynsten napisał(a):Bo sęk w tym, że po stronach barykady stoją wyborcy, a politycy patrzą na tę barykadę z tarasu widokowego, pijąc sobie wysokoprocentowe trunki. Na koszt wyborców - rzecz jasna Jednym słowem: trafne.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
07.02.2013, 11:35
Fakt - genialne. Bardzo dobrze powiedział też Kukiz. Cytuje z pamięci:
"Mamy auto i przed nim kilka grup ludzi, które są w stanie pozabijać się o kolor lakieru. A w środku jest zepsuty silnik."
09.02.2013, 14:24
Jester o islamofilii niektórych lewaków.
Jester napisał(a):Jest dla mnie zdumiewające, że nonkonformista tak zawzięcie krytykuje Kościół, za ukrywaną pedofilię, a jakoś wzbrania się przed potępianiem Islamu, gdzie ta pedofilia nie jest ukrywana, tylko w pełni aprobowana i legalna.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains But I carry strength from souls now gone They won't let me give in... (...) Death will take those who fight alone But united we can break a fate once set in stone Just hold the line until the end Cause we will give them hell..." EH
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Jester napisał(a):Otwórz oczy nonkonformisto, bo muzułmanie panoszą się coraz bardziej. I tę zarazę trzeba powstrzymać, zanim będzie za późno. Zanim, jak pisze czasem Berzerker, historia Rzymu się powtórzy.A jak chcesz ich powstrzymać? Samym pisaniem na forum tego nie uczynisz. Dyskutuj w temacie do tego przeznaczonym, a nie tutaj. Argen
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
18.02.2013, 16:36
DziadBorowy napisał(a):Dość kiepska riposta, coś w stylu "nie, to Ty jesteś głupi" :lol2: Ale w sumie więcej po tobie się nie spodziewałem. Słuszna uwaga.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
18.02.2013, 22:35
Śmierć Szczurów napisał(a):... zemsta jest naturalnym prawem (a wręcz obowiązkiem) rodziny, przyjaciół, znajomych i społeczności (w tej kolejności). :!:
19.02.2013, 12:16
Jeżeli ktoś przeszkadza innym w nauce to fora ze dwora i tyle. Ale bezrobocie wśród belfrów będzie jszcze wieksze. Szansą dla nauczycieli jest trzeci wiek , ale staruszkowie wolą obserwować podwórko z poduszki niz chadzać na lekcje.
19.02.2013, 16:27
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany teresa124 napisał(a):Jeżeli ktoś przeszkadza innym w nauce to fora ze dwora i tyle. Ale bezrobocie wśród belfrów będzie jszcze wieksze. Szansą dla nauczycieli jest trzeci wiek , ale staruszkowie wolą obserwować podwórko z poduszki niz chadzać na lekcje.Prawda jest taka, ze staruszkowie uczą, a młodym się szans nie daje, Tereso.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
01.03.2013, 00:13
Iselin napisał(a):W dżinsach też nie ma nic złego, a w operze wygląda się w nich jednak dość obciachowo. Proste, nie? 8)
08.03.2013, 20:43
Moje własne słowa z 2007 roku. No no.
Berzerker napisał(a):Zresztą wystarczyłby miesiąc absolutnej anarchii i całą gadkę o samodzielnym myśleniu szlag by trafił. Ktoś wlazł by Ci do domu i powiedział "to jest moje" a Ciebie by wyrzucił. Wszystko ograniczyłoby się do siły. Rozum służyłby jedynie jako narzędzie przetrwania - czyli spełniałby swoją prawidłową funkcję. Większość z rzeczy o których się tutaj pisze sprawdza się tylko w jakimś społeczeństwie - czy to będzie konformizm, nonkonformizm, antykonformizm czy antynonkonformizm czy coś tam jeszcze. Poza granicami społeczeństwa [i wszystkich jego instytucji] panują inne prawa. Tam nie ma "buntujących się nastolatków, kontrowersyjnych artystów, anarchistów, chaotów, ludzi nie potrafiących pogodzić się z rzeczywistością". Tylko dzicz.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
08.03.2013, 21:02
"Kuniec świata"! Nie wolno cytować samego siebie w tym wątku. To nieuczciwe. Choć z cytatem mniej więcej się zgadzam. ^^
08.03.2013, 21:21
Furia napisał(a):"Kuniec świata"! Nie wolno cytować samego siebie w tym wątku. To nieuczciwe. Przepraszam. Ja zacytowałem Rotheina.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|