To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Gdy homofob wyzywa od zboczencow i dewiantow to wyraza swoje zdanie. Gdy gej napisze do kogos slonko to jest to przejaw gejowskiej agresji. Przekroczyliscie kolejna granice absurdu Duży uśmiech
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Tgc napisał(a):Gdy homofob wyzywa od zboczencow i dewiantow to wyraza swoje zdanie. Gdy gej napisze do kogos slonko to jest to przejaw gejowskiej agresji. Przekroczyliscie kolejna granice absurdu Duży uśmiech

Ja tylko stwierdzam fakt.

Przy czym homoseksualizm do dla mnie zaburzenie. Chorobą jest gejostwo.

Przy czym jeśli gej nazywa cię słonkiem, to nie jest to dla ciebie obraźliwe?

Dla mnie jest.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Słowo dewiant nie może być wyzwiskiem, podobnie jak np. odmieniec.
Zboczeniec już może.

Odpowiedz
Ten wątek to KLOAKA NAD KLOAKAMI.
Moje poczucie żenady zostało już dawno przekroczone.

Terranin - po prostu nasrałeś w wentylator a teraz dziwujesz się, że jedzie na całe forum.
Gdzie ty żyjesz - w Puszczy Białowieskiej?

Proponuję trochę bromu na gorące głowy.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Przy czym jeśli gej nazywa cię słonkiem, to nie jest to dla ciebie obraźliwe?
Obrazliwe, raczej nie. Ale napewno jest to bardzo gejowskie z jego strony Język.
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Ten wątek to KLOAKA NAD KLOAKAMI.
A kiedy wejdziesz w prawicowe progi, spodziewaj się szamba, królu złoty.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Ten wątek to KLOAKA NAD KLOAKAMI.
Moje poczucie żenady zostało już dawno przekroczone.
Terranin - po prostu nasrałeś w wentylator a teraz dziwujesz się, że jedzie na całe forum.
Gdzie ty żyjesz - w Puszczy Białowieskiej?
Proponuję trochę bromu na gorące głowy.

Czy ja się denerwuje?
Jestem całkowicie spokojny ^^ Nawet mam niezły ubaw obserwując ten cyrk.
Szczerze tego było mi potrzeba ^^ Dawno się tak nie uśmiałem Uśmiech

Zostałem poproszony o zalinkowanie w tym temacie stronę wiki opisującą okoliczności wykreślenia homoseksualizmu z listy chorób:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Okoliczno%C...ikacji_DSM
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Odpowiedz
Czego to znowu boi się forumowa prawica? Różowego gestapo, które wsadzi im dildo w dupę?

Ale idę zanim przyjdzie Seth i wstawi minus z komentarzem "głupek, phi". :lol2:
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Czy ja się denerwuje?
Jestem całkowicie spokojny ^^ Nawet mam niezły ubaw obserwując ten cyrk.
Szczerze tego było mi potrzeba ^^ Dawno się tak nie uśmiałem
Co za tryumfalizm - zadowolony jesteś z siebie, no nie?
A mnie jest ciebie żal. Po prostu polski kołtun do kwadratu a nawet sześcianu.
I jeszcze dumny z bycia kołtunem.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Co za tryumfalizm - zadowolony jesteś z siebie, no nie?
A mnie jest ciebie żal. Po prostu polski kołtun do kwadratu a nawet sześcianu.
I jeszcze dumny z bycia kołtunem.

Denerwujesz się, bo nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia?
Fajnie, fajnie...

Tylko potwierdzasz to, że mam rację Uśmiech
Może zaczniesz używać argumentów zamiast próbować mi ubliżyć.

No, ale tak to już jest z sympatykami gejostwa srają pod nogi i narzekają, że w gówno wchodzą.

Odpowiedz
Cytat:Gdy homofob wyzywa od zboczencow i dewiantow to wyraza swoje zdanie. Gdy gej napisze do kogos slonko to jest to przejaw gejowskiej agresji. Przekroczyliscie kolejna granice absurdu :mrgreen:

Lewactwo się pieni. Zaiste, obrzydliwy to widok. Jak nie akceptuje związków partnerskich to od razy jestem homofobem. Kij ma dwa końce kolego.
Odpowiedz
teranin007 napisał(a):Uważam gejostwo za chorobę i to poważną.

Przy czym w przeciwieństwie do ciebie nie mylę homoseksualizmu z gejostwem.
Mylisz, ponieważ wg. Słownika Języka Polskiego słowa te oznaczają to samo:

gej, gay [wym. gej] Ťhomoseksualistať
gejowski

http://sjp.pwn.pl/szukaj/gej

Tak więc, mówiąc, że "gejowstwo to choroba", kłamiesz, ponieważ:

" WHO wykreśliła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych."

"Psychologowie, psychiatrzy i inni specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualność nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym."
— Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne

"Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne podtrzymuje stanowisko z 1973 roku, że homoseksualność nie jest jednostką chorobową."
— Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne

"Polskie Towarzystwo Seksuologiczne jest zaniepokojone krzywdzącym wpływem społecznych uprzedzeń na funkcjonowanie psychiczne i społeczne osób homoseksualnych i biseksualnych oraz jest świadome niechlubnej roli, jaką w podtrzymywaniu tych uprzedzeń odegrała niegdyś nauka, która przez ponad sto lat (do 1973 w USA i do 1991 w Europie) uznawała homoseksualność za zaburzenie psychiczne. Ówczesne mniemanie o patologicznym charakterze homoseksualności okazało się niepoparte faktami naukowymi, lecz oparte na społecznych uprzedzeniach od wieków zakorzenionych w kulturze zachodniej. Dlatego też homoseksualność została wykreślona z obu najważniejszych klasyfikacji zaburzeń psychicznych – DSM i ICD.
Jednocześnie na Polskim Towarzystwie Seksuologicznym, jako na organizacji naukowej, spoczywa odpowiedzialność za rozpowszechnianie w społeczeństwie aktualnego stanu wiedzy seksuologicznej, szczególnie jeśli społeczna dezinformacja w zakresie seksuologii podtrzymuje niesłuszną dyskryminację jakiejkolwiek grupy społecznej."
— Polskie Towarzystwo Seksuologiczne

http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm

Ponadto, stanowisko WHO jest w naszym kraju obowiązujące na mocy ratyfikacji tej organizacji zdrowia przez Sejm RP:

"Oświadczenie Rządowe z dnia 2 września 1948 r. w sprawie ratyfikacji przez Polskę Konstytucji Światowej Organizacji Zdrowia, Porozumienia i Protokółu, podpisanych w Nowym Yorku dnia 22 lipca 1946 r.
status aktu prawnego: obowiązujący"

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?i...9480610478

Teraz, jako, że przekazałem Ci wiedzę nt. tego czym jest homoseksualizm, oraz, że postanowienia WHO są w naszym kraju obowiązujące, wszelkie Twoje radosne próby dalszego zakłamywania faktów oraz obrażania środowiska LGBT, będą konsekwentnie raportowane Uśmiech

Pawcio napisał(a):Lewactwo się pieni. Zaiste, obrzydliwy to widok. Jak nie akceptuje związków partnerskich to od razy jestem homofobem. Kij ma dwa końce kolego.
Nie musisz akceptować, ale masz psi obowiązek tolerować, tak jak ja ciebie. Nakłada to na ciebie Konstytucja RP. Nie pasi to sobie ją zmieniaj. Czym innym jest brak akceptacji (ja również nie akceptuję takich postaw jak twoja), a czym innym kłamanie nt. homoseksualizmu, propagowanie mylnego przekonanie, że to "choroba" itp. Odróżnij więc te dwa zjawiska akceptacja i kłamanie. I sam sobie odpowiedz na pytanie, czy kwalifikujesz się na homofoba.
Odpowiedz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Okoliczno%C...ikacji_DSM

I wszystko jasne. Decyzja podjęta z powodów politycznych.
Głosowanie nie jest i nigdy nie było metodą naukową.

Odpowiedz
teranin007 napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/Okoliczno%C...ikacji_DSM

I wszystko jasne. Decyzja podjęta z powodów politycznych.
Głosowanie nie jest i nigdy nie było metodą naukową.
Oczywiście, że jasne. Wszystko w WHO odbywa się na drodze głosowania, za sprawą:

"Psychologowie, psychiatrzy i inni specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualność nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, dobrze zaprojektowanych badań naukowych wykazało, że homoseksualność, sama w sobie, nie wiąże się z zaburzeniami psychicznymi lub emocjonalnymi czy społecznymi problemami. Homoseksualność niegdyś była uważana za chorobę, ponieważ specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym i społeczeństwo dysponowali nierzetelnymi, opartymi na uprzedzeniach, informacjami.
W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uwzględniając nowe, lepiej zaprojektowane badania, usunęło homoseksualność z listy zaburzeń psychicznych i emocjonalnych. Dwa lata później, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne podjęło uchwałę popierającą to usunięcie.
Od ponad 25 lat oba stowarzyszenia apelują do wszystkich specjalistów w zakresie zdrowia psychicznego o pomoc w usunięciu piętna choroby psychicznej, którą niektórzy ludzie nadal łączą z orientacją homoseksualną."

Ponadto wcześniejsze głosowanie zostało udowodnione jako skutek:

"W literaturze, która klasyfikowała homoseksualność jako zaburzenie znajdowały się błędy metodologiczne: wprowadzanie nieostrych terminów, głównie związanych z ideologiami, posługiwanie się nieadekwatnymi klasyfikacjami przedmiotowymi, badania na grupach niereprezentatywnych, niezrandomizowanych (badano głównie pacjentów szpitali psychiatrycznych wykazujących orientację homoseksualną, a następnie generalizowano wyniki na całą populację homoseksualną), ignorowanie negatywnego wpływu wykluczenia społecznego na mniejszości seksualne, błędne interpretacje wyników eksperymentów"

Masz rację, wszystko jasne Uśmiech
Odpowiedz
Rozumiem, że wpisanie gejostwa na listę chorób w oświeconych czasach początku XIXw. było decyzją bez wątpienia naukową.

A stało się to w czasach, kiedy do psychiatryka wsadzano kobiety pragnące nosić spodnie.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Rozumiem, że wpisanie gejostwa na listę chorób w oświeconych czasach początku XIXw. było decyzją bez wątpienia naukową.

Cytat:Homoseksualizm został sklasyfikowany jako socjopatyczne zaburzenie osobowości w pierwszym wydaniu DSM, które ukazało się w 1952 roku

Uśmiech

Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Rozumiem, że wpisanie gejostwa na listę chorób w oświeconych czasach początku XIXw. było decyzją bez wątpienia naukową.
Tu nawet nie chodzi o to. Homo jako choroba funkcjonowało w nauce przez lat kilkadziesiąt. Istotne jest to, że udowodniono manipulacje, błedy badań, błedne wnioski z badań, niereprezentatywne grupy badawcze oraz ideologiczne przesłanki stojące za ówczesną decyzją. Decyzja o wypisaniu homo z listy chorób poprzedzona została nie tylko podważeniem poprzedniej decyzji, ale przede wszystkim prawie 4 dekadami badań, które zostały metodologicznie zweryfikowane oraz do dzisiaj nikomu nie udało się ich podważyć. Tak, czy inaczej wytyczne, klasyfikacje, definicje WHO są w Polsce obowiązujące na mocy ratyfikacji przez Sejm RP i kolesia teranin obowiązują jako obywatela RP. On myśli, że tworzy definicje naukowe, ale ja mu tu konsekwentnie to z główki wybijam i pokazuję jak brzmią definicje prawdziwe Uśmiech
Odpowiedz
Btw. WHO to jest organizacja polityczna, a nie naukowa.

Odpowiedz
Ja bym się na miejscu boja niepokoił tym, ze w głosowaniu można ustalić, czy jego zaburzenie jest chorobą czy nie...
Dla mnie homoseksualizm jest czymś w zakresie nieostrości pojęć zdrowie/choroba i tyle. Że jest parafilią wynika jasno z definicji parafilii i choćby się skakało na uszach to się tego nie zmieni. Podobnie zresztą spełnia ono definicję oficjalną choroby (pomimo tego wykreślenia, co zabawne), co akurat mnie nie dziwi, bo dziś używana definicja choroby jest tak szeroka, jak tylko się da.
A gejizm, czyli ideologia polityczna stawiająca sobie za pozorny cel jakąś rzekomą "emancypację" osób homoseksualnych i zapewnienie im ponoć nie przysługujących im "normalnych praw", jest zwyczajnym traktowaniem homoseksualistów jako tarana by dorwać się do władzy. Zawodowi rewolucjoniści zawsze potrzebują kogoś do wyzwlania, kiedyś proletariatu, dziś homotariatu...
Natomiast homoseksualista wierzący w ideologię gejizmu jest dokładnie tym samym, co biały człek wierzący w supremację białej rasy. Tu jest odpowiedniość doskonała - przyrodzoną przypadłość uznaje się za powód do dumy i wyższości.

Odpowiedz
Teranin jak zwykle kłamie, tym razem nt. WHO celem zdeprecjonowania. Prosze udowodnić, że to jest organizacja polityczna. Jej czlonkami są naukowcy delegowani przez przez poszczególne kraje. Organizacja złozona z naukowców jest organizacją naukową.

Tu nie ma nic o tym, jakoby WHO miała byc organizacją polityczną:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiato...ja_Zdrowia

Proszę nie kłamać. Tak, czy inaczej WHO jest u nas obowiązujące. Zresztą polski PTS głosi nt. homoseksualizmu dokładnie to samo co WHO. Jak Ci się to nie podoba to startuj na polityka i anuluj ratyfikację. Póki co definicja homoseksualizmu jest jasna i uprasza się o nie kłamanie w tej sprawie i nie zafałszowywanie faktów oraz obowiązujących stanowisk Instytucji Naukowych.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości