To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papiez Benedykt XVI abdykuje
No właśnie rzecz w tym, że nie musi się dostosowywać. Wystarczy, że nie będzie się zmieniać i będzie taki jak kiedyś, lub minimum taki jaki jest obecnie. KrK był zawsze jedną z najbardziej antyliberalnych sił jakie istniały.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Sajid napisał(a):No właśnie rzecz w tym, że nie musi się dostosowywać. Wystarczy, że nie będzie się zmieniać i będzie taki jak kiedyś, lub minimum taki jaki jest obecnie. KrK był zawsze jedną z najbardziej antyliberalnych sił jakie istniały.

Nie w tym rzecz. To co opisujesz to tylko kolejna forma dostosowania. W tym przypadku do takich jak Ty.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Jak zwał tak zwał. Mam jednak ten komfort, że nie mam świadomości iż coś chcę zmieniać, jedynie zachowywać. Jak zacznę twierdzić, że chcę aby rower służył do jeżdżenia a nie do grania nim w piłkę to też możnaby było powiedzieć, że oczekuję pewnego dostosowania. No ale nie czułbym się z tym jakoś rewolucyjnie czy roszczeniowo. Duży uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Akurat Krk należy się uznanie za pewną ekonomiczną rozważność i nie uleganie liberalizmowi gospodarczemu jak to ma miejsce u protestantów.

Dystrybucjonizm Chestertona, oparty na katolickiej nauce społecznej jest mi w pewnym sensie, przynajmniej ekonomiczne dosyć bliski:
http://www.dystrybucjonizm.pl/
Odpowiedz
Argen napisał(a):Znaczy się - dostosować się do tych, którzy nie przepadają za liberalizmem, bo się im brzydki wydaje. Podobne podejście może się wydawać jakiegoś rodzaju brakiem dostosow(yw)ania, a w praktyce jak to często bywa - jest to po prostu dostosowanie się do określonej grupy społecznej. Jest popyt jest i podaż.

No dokładnie. I wobec zmęczenia płytkim materializmem a wcześniejszego zniechęcenia do Krk (między innymi intensywną pracą propagandową lewicy) trwają masowe konwersje na islam. Wolisz Argenie by na dłuższą metę monopolistą surowych norm religijnych był islam czy katolicyzm? W przypadku tego pierwszego wiemy, że oznacza to erozję również europejskiej kultury. Islam to nie tylko religia, islam to cywilizacja. I w przeciwieństwie do katolicyzmu, nawet w wersji hard, nie będzie on wstanie współegzystować z europejskim stylem życia.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
adi. napisał(a)::roll:
Tu nie ma co kręcić oczami. Fakt jest faktem! A z faktami się przecież nie dyskutuje.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
ks. Piotr napisał(a):po pierwsze czy te słowa w jakikolwiek sposób wyrażają Twoje poglądy? nie uważam...

Dlaczego i na jakiej podstawie?

ks. Piotr napisał(a):po 2 czy to dziwne, że starszy, schorowany człowiek będący Głową Kościoła podejmuje decyzję o abdykacji? też nie uważam za coś szczególnego. Ile osób będących w tym wieku jest już na emeryturze i zajmuje się tylko polityka, tv. Czy osoba twierdząca, że nie jest wstanie dalej prowadzić swojej pracy może być oskarżana o te rzeczy?

Nie przypominam sobie bym wypowiedział się w kwestii planowanej abdykacji papieża, więc nie wiem skąd wiesz co na ten temat myślę?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Osobiście uważam, że Kościół się kurwi cały czas, więc zmiany nie będzie. Nie jest to jednak mój problem w zakresie w jakim to kurwienie się dotyczy ich wewnętrznych spraw.

A masz na myśli co konkretnie? W jaki to sposób Kościół "się kurwi"?
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Seth napisał(a):No dokładnie. I wobec zmęczenia płytkim materializmem a wcześniejszego zniechęcenia do Krk (między innymi intensywną pracą propagandową lewicy) trwają masowe konwersje na islam. Wolisz Argenie by na dłuższą metę monopolistą surowych norm religijnych był islam czy katolicyzm? W przypadku tego pierwszego wiemy, że oznacza to erozję również europejskiej kultury. Islam to nie tylko religia, islam to cywilizacja. I w przeciwieństwie do katolicyzmu, nawet w wersji hard, nie będzie on wstanie współegzystować z europejskim stylem życia.

Oczywiście. Chciałem to wczoraj napisać tyle, że mi prąd wyłączyli...

Obecnie na rynku religii nie ma nic co byłoby w jakiś sposób bardziej kompatybilne z europejskim stylem życia i ja to wiem. Ludzie w większości mają w sobie potrzebę wiary religijnej. Ludzie będą, więc wierzyć, a skoro już muszą w coś wierzyć to niech to będzie chrześcijaństwo. Obecnie zresztą nie mamy wielkiego wyboru... dostatecznie silne fundamenty, aby coś zacząć oznaczać w europie mają tylko chrześcijaństwo i islam. Wybór jest oczywisty. Gdyby było inaczej mógłbym się zastanowić głębiej nad tym, która religia jest tutaj przeze mnie najbardziej pożądana, a tymczasem...
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
antagonistyczny napisał(a):Akurat Krk należy się uznanie za pewną ekonomiczną rozważność i nie uleganie liberalizmowi gospodarczemu

Zatem poraz kolejny potwierdza się moje przekonanie że KRK i np PZPR i ogólnie socjalizm idą jedną drogą Uśmiech
Ze chrześcijaństwo i komunizm mają wiele ze soba wspólnego
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Odpowiedz
dziadek Drichlik napisał(a):Zatem poraz kolejny potwierdza się moje przekonanie że KRK i np PZPR i ogólnie socjalizm idą jedną drogą Uśmiech
Ze chrześcijaństwo i komunizm mają wiele ze soba wspólnego

Te przekonania dowodzą jedynie Twojej indolencji intelektualnej.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Te przekonania dowodzą jedynie Twojej indolencji intelektualnej.
Nie wiesz co mówisz
Pisałem o tym nie raz na tym forum że chrześcijaństwo i socjalizm idą w parze.
Choćby np w tym że w jednym i w drugim przypadku człowiek musi się ściśle podporządkować pewnej jednostce,która mówi mu co wolno a co nie.
Dlatego powiem to co mówił Józef Piłsudski (z moim dodatkiem) - religie i socjalizm są dla ludzi bez rozumu
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Odpowiedz
dziadek Drichlik napisał(a):Choćby np w tym że w jednym i w drugim przypadku człowiek musi się ściśle podporządkować pewnej jednostce,która mówi mu co wolno a co nie.
Dlatego powiem to co mówił Józef Piłsudski (z moim dodatkiem) - religie i socjalizm są dla ludzi bez rozumu
A teraz pomyśl kim był Józef Piłsudski. Był jednostką. Władał autorytarnie. Nakazywał się innym podporządkowywać pod groźbą pobytu w takiej Berezie Kartuskiej.
Koleś, to co piszesz to schemat działania tego świata. Na tym świecie naprawdę bardzo mało było miejsca na pełen luz, wolność i własne widzimisię. Nawet w komunie hipisowskiej jesteś poddany presji otoczenia i jego norm. Nawet jak uciekniesz z domu i osiedlisz się na Rozbracie to będziesz musiał szyneczkę i kabanoski ukrywać w schowkach i spożywać gdy reszta squatowiczów zapadnie w polibacyjny sen.

Jedynym wyjściem jest dla ciebie chyba tylko jakaś skrajna wersja libertarianizmu i to pod warunkiem, że przyswoisz sobie do czego należy się stosować (aksjomaty).
NN
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Bardzo dobra decyzja. Oby następnym został ktoś mniej wchrzaniający się w sprawy nie Kościoła.

Czyli uznajesz jego potęgę? Gdybyś miał Papieża za byle kogo, to mało by Cię interesowało co mówi i o czym...

antagonistyczny napisał(a):Boże ty jesteś durny. Idź lepiej dalej onanizować się nad Rothbardem. Dopóki nie napiszesz czegoś na temat (a najwidoczniej jesteś kompletnie do tego niezdolny) ignoruję twoje smęty i wypierdy.

Ooo, jak tu się subtelnie zrobiło!

nonkonformista napisał(a):KK to ledwie zipiejąca staruszka. Wystarczy trochę mocniej złapać za gardło i przytrzymać z całej siły, by padła.
Dlatego antyklerykałom powinno zależeć na wyborze papieża liberalnego.

Masz, bandziorze, zakaz zbliżania się do naszych starych matek, babek, ciotek i sąsiadek. Nie przypuszczałem, że jesteś aż takim potworem...

Śmierć Szczurów napisał(a):Osobiście uważam, że Kościół się kurwi cały czas, więc zmiany nie będzie. Nie jest to jednak mój problem w zakresie w jakim to kurwienie się dotyczy ich wewnętrznych spraw.

Ileż to czasu zajmują Ci tak wnikliwe obserwacje Kościoła? :roll:
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Ileż to czasu zajmują Ci tak wnikliwe obserwacje Kościoła? :roll:

Niewiele. Mam lepsze rzeczy do roboty. I kto powiedział, że wnikliwe? Raz w dupę to pedał i raz za pieniądze to kobieta lekkich obyczajów. Ja nie mam widocznie Twoich dylematów, które nakazują Ci badać konieczną częstotliwość seksu analnego z osobnikiem tej samej płci, żeby uznać kogoś za pedała.Szczęśliwy
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
O nie. Napisałeś "kurwi się cały czas", a nie "kurwi się czasem".
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Niewiele. Mam lepsze rzeczy do roboty. I kto powiedział, że wnikliwe? Raz w dupę to pedał i raz za pieniądze to kobieta lekkich obyczajów. Ja nie mam widocznie Twoich dylematów, które nakazują Ci badać konieczną częstotliwość seksu analnego z osobnikiem tej samej płci, żeby uznać kogoś za pedała.Szczęśliwy

To czemu piszesz o kurwieniu się cały czas? Właśnie zaprzeczyłeś samemu sobie w tym ostatnim zdaniu.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
A skąd... Ale nie będę tego rozwijał, bo Palmer chce znowu zrobić gównoburzę.
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):A skąd... Ale nie będę tego rozwijał, bo Palmer chce znowu zrobić gównoburzę.

Na razie tylko Ty robisz. Duży uśmiech
Odpowiedz
Sajid napisał(a):KrK powinien przedstawiać lepszą jakość...

Niech wdrożą jakieś ISO...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości