To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Christoff napisał(a):Amber dobra rzecz.

Pierwsze pięć tomów przeczytałem jednym tchem. A w następnym zaskoczenie, zmiana głównego bohatera, ciekawe czy wyszło to na dobre całemu cyklowi.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Pierwsze pięć tomów przeczytałem jednym tchem. A w następnym zaskoczenie, zmiana głównego bohatera, ciekawe czy wyszło to na dobre całemu cyklowi.

Wysoki poziom utrzymuje się do samego końca.:]
Odpowiedz
Opowiadanie pt. "Okno", naszego forumowego kolegi Nonkonformisty. Bardzo zacne.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Opowiadanie pt. "Okno", naszego forumowego kolegi Nonkonformisty. Bardzo zacne.
Dzięki.
J. Korczak, Jak kochać dziecko.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkon postujący tytuł "Jak kochać dziecko".
Milion skojarzeń i każde straszniejsze niż poprzednie.
Odpowiedz
Кирилл napisał(a):Nonkon postujący tytuł "Jak kochać dziecko".
Milion skojarzeń i każde straszniejsze niż poprzednie.
To znaczy?
Za bardzo nie rozumiem, co ma do rzeczy czytanie przeze mnie książki 'Jak kochać dziecko' do twoich skojarzeń.
Dziwne to, że masz jakieś straszne skojarzenia. Skąd one?
Jeśli widzisz w tym jakieś zagrożenie dla kogokolwiek, wytłumacz jakie.
A jeśli nie, to jest to twoja pisanina dla samego pisania.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Dawno nic nie czytałem, ale czas w końcu się przełamać, żeby zawyżyć trochę statystyki polskiego czytelnictwa Język
Zaczynam od Braci Karamazow Dostojewskiego
jakiś mądry cytat
Odpowiedz
Gdzie link do opowiadania nk?
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]Burdel na forum powstaje, gdy moderatorzy forum postanawiają sprzeciwić się części działań członków Ekipy Honor.

Czat / IRC: http://pokazywarka.pl/jpqkgu/ - prosta instrukcja dołączania.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Odpowiedz
Forge napisał(a):Gdzie link do opowiadania nk?
Linku nie ma. Język
To opowiadanie jest na moim komputerze.
I na razie niech tak zostanie.
Chyba, że masz jakiś ciekawy sen, Forge'u. Wtedy napiszę na jego podstawie opowiadanie i będziesz mógł przeczytać.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Linku nie ma. Język
To opowiadanie jest na moim komputerze.
I na razie niech tak zostanie.
Chyba, że masz jakiś ciekawy sen, Forge'u. Wtedy napiszę na jego podstawie opowiadanie i będziesz mógł przeczytać.

Jak Forge nie ma, to ja jakiś jutro wklepię, z mojego dziennika snów, zwanego sennikiem Uśmiech
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Jak Forge nie ma, to ja jakiś jutro wklepię, z mojego dziennika snów, zwanego sennikiem Uśmiech
Super! Może znowu będzie to na tyle fajny sen, że skrobnę kolejne opowiadanie?
Kto wie?

No i oczywiście Kiryłł nie wyjaśnił, jakie to ma skojarzenia na temat mnie czytającego książkę Korczaka Jak kochać dziecko i dlaczego one są straszne. Było do przewidzenia.
Odpowiedz
Skończyłem dzisiaj "Ślepowidzenie" Petera Wattsa. Dawno nie czytałem tak dobrego sci-fi. O czym to? Wampir i cyborgi w kosmosie walczą z Cthulhu.

A tak na poważnie, autor bierze na warsztat kilka ciekawych hipotez naukowych i rozwija je fabularnie. Najważniejszym motywem jest poddanie w wątpliwość, czy świadomość jest cechą ewolucyjnie korzystną. Drugim - dekonstrukcja zdawałoby się oklepanego motywu pierwszego kontaktu z obcymi. Gorąco polecam fanom nauki i dobrego hard sci-fi.
Odpowiedz
Economics of Good and Evil: The Quest for Economic Meaning from Gilgamesh to Wall Street - Thomas Sedlacek

Czytam tłumaczenie angielskie ale jest też polska wersja.
Odpowiedz
antagonistyczny napisał(a):Economics of Good and Evil: The Quest for Economic Meaning from Gilgamesh to Wall Street - Thomas Sedlacek

Czytam tłumaczenie angielskie ale jest też polska wersja.

dobra książka, jak na mainstream bardzo wolnorynkowa.

pzdr
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
W przeciwieństwie do korsarza nie czytam tylko książek jednej strony.
Odpowiedz
antagonistyczny napisał(a):W przeciwieństwie do korsarza nie czytam tylko książek jednej strony.

jesteś niesprawiedliwy, ostatnio czytałem Cleavera ''polityczne czytanie kapitału'' i ''ekonomię uczestniczącą'' Alberta.
Odpowiedz
Obecnie kończę "Grę o tron" wiadomo kogo - postanowiłem sobie, że przed obejrzeniem trzeciego sezonu serialu przeczytam chociaż pierwszą część książki. Uśmiech Ponownie zajrzałem też ostatnio do "Państwo - nasz wróg" Alberta J. Nocka, tylko tym razem podoba mi się znacznie mniej. Nie mogę się przemóc, żeby przeczytać z kolei książkę "Genealogia władzy..." Błesznowskiego (to do doktoratu) - chyba piąta książka o Foucaulcie, którą czytam, więc mam dość. No i zacząłem "Poetykę pisarstwa historycznego" Haydena White'a, zapowiada się bardzo ciekawie, jeśli kogoś interesuje metahistoria. Uśmiech
"Semiologię życia codziennego" Eco zarzuciłem, znudziło mnie w połowie: komu dziś chce się czytać jeszcze o teorii komunikacji Luhmanna? Napisałem za to wpis poświęcony "Mistbornowi" Brandona Sandersona:
http://trikzter.blogspot.com/2013/03/mag...z-mgy.html
Zainteresowanych uprzedzam, że drobne spoilery.
Odpowiedz
Obalanie mitów i stereotypów. Od Jana III Sobieskiego do Tadeusza Kościuszki
Sławomir Suchodolski, Dariusz Ostapowicz
Krytyczne spojrzenie na historię Polski w XVII i XVIII w. Próba odbrązowienia postaci króla Jana III Sobieskiego i Tadeusza Kościuszki przy równoczesnym doszukiwaniu się dobrych stron władania Polską przez saską dynastię Wettinów. Interesująca próba obalenia utrwalonych w historiografii i stereotypowych ocen działalności wybitnych postaci u schyłku pierwszej Rzeczpospolitej.
Odpowiedz
świeżynka ze stajni zysk i s-ka czyli Ayn Rand - ''kapitalizm, nieznany ideał''. Polecam

[Obrazek: Kapitalizm-Nieznany-ideal_Ayn-Rand,image...-660-9.jpg]
Odpowiedz
Zacząłem słuchać pewnego audiobooka. Czyta Marek Kondrat. Jak wiadomo aktor ten potrafi tak opisać czynność wypróżniania się w lesie, że łzy lecą z oczu i przypomina się utracona ojczyzna. Więc tutaj jest perfekt.

Ale okazało się, że nie tylko lektor jest dobry. Książka okazała się dowcipna, napisana bogatym, niemalże poetyckim językiem, przez najwyraźniej bardzo inteligentną i spostrzegawczą osobę. W dodatku jest to pierwsza książka, która opowiada o "życiu" i tak mocno mnie zainteresowała. Jakieś było moje zdumienie, kiedy okazało się, że autorką jest Manuela Gretkowska:

[Obrazek: Agent_Manuela-Gretkowska.jpg]

Wcześniej miałem ją za "panią od parytetów i szklanego sufitu", ale w tym momencie stała się jedną z moich ulubionych pisarek. Już się nie mogę doczekać przeczytania jej innych książek. Postacie są mega wyraziste, dialogi jak żywe, a historia niby zwyczajna, ale zadziwiająca tym jak mogą się toczyć ludzkie losy.

Z beletrystyki chyba zacznę czytać coś poza fantastyką :U
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości