To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
GoodBoy napisał(a):Kolejny "specjalista" :lol2:
Tam są dwaj dorośli przypakowani faceci w zbliżonym do siebie wieku, więc nie ma mowy o pederastii. Do szkoły gimbusie!
A ty co, z innej planety pochodzisz? Przecież "pederasta" to jedno z określeń homoseksulisty. Napewno nie jeden raz się z nim spotkałeś.

A jak już mnie do szkoły wysyłasz to lepiej sam się poślij:
http://sjp.pwn.pl/szukaj/pederasta

I nie wiem co ma tutaj do rzeczy wiek, no chyba, że pederasta to według ciebie pedofil. :lol2:
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Jednak gimbaza.... więc trochę nauki dla ciebie:

"Pederastia – termin wywodzący się z języka greckiego (dosł. miłość do chłopców) – w języku polskim w węższym sensie oznacza specyficzną formę homoseksualizmu męskiego, polegającą na związkach erotycznych lub kontaktach seksualnych mężczyzn lub młodzieńców (erastesów, miłośników), z młodzieńcami lub chłopcami (eromenosami, lubymi, oblubieńcami), zazwyczaj opartych na różnicy wieku, występującą w kulturze starożytnej Grecji"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pederastia

W którym punkcie dwaj Australijczycy (nie starożytni Grecy) - dorośli faceci z filmiku spełniają te założenia? :lol2:
Odpowiedz
W starożytności słowo "odor" znaczyło "zapach", a nam nieodparcie kojarzy się ze smrodem.
I co z tego?
Odpowiedz
To nie jest definicja dostosowana do naszego uzusa. Już wkleiłem definicję PWN pederasto i twoje tupanie nóżkami nic nie zmieni. Uśmiech

Ale jeżeli nie podoba ci się takie określenie to może wybierzesz, któreś z tych? :
-pedał
-homoś
-cieplak
-ciota
Według uznania gudboj, mi tam wsio rawno, a tobie może będzie lepiej na sercu.Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Mam gdzieś twoje określenia, żadne poza jednym (obraźliwym/wulgarnym - pedał, które sensu stricte też jest nietrafione) nie oznaczają geja/homsoeksualisty. Ja tylko temperuję twoją niewiedzę Uśmiech
Odpowiedz
Aż musiałem zajrzeć, co tam GB wypisuje. I z tego samego artykułu, na który się powołał:

Cytat:http://pl.wikipedia.org/wiki/Pederastia
W szerszym sensie termin ten w języku polskim jest także używany na oznaczenie homoseksualizmu męskiego w ogólności (lub wszelkich kontaktów seksualnych między mężczyznami)[11][12][13][14][15].
Odpowiedz
A następnie zapomniałeś już zajrzeć pare linijek dalej:

"Forma ta jest najmniej akceptowana we współczesnej kulturze Zachodu, spotykając się przeważnie z potępieniem. Bywa błędnie utożsamiana z homoseksualną pedofilią[25].
Termin ten bywa też używany w znaczeniu stosunków analnych między mężczyznami, co jest uważane za użycie nieprawidłowe[26][27], lub między dojrzałym mężczyzną, a młodym chłopcem[26][28], co także jest uważane za znaczenie błędne[29]."
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):"Forma ta jest najmniej akceptowana we współczesnej kulturze Zachodu, spotykając się przeważnie z potępieniem. Bywa błędnie utożsamiana z homoseksualną pedofilią[25].
Termin ten bywa też używany w znaczeniu stosunków analnych między mężczyznami, co jest uważane za użycie nieprawidłowe[26][27], lub między dojrzałym mężczyzną, a młodym chłopcem[26][28], co także jest uważane za znaczenie błędne[29]."
Co oczywiście nie tyczy się to co przytoczył Likaon lecz tego:

W języku polskim termin ten może też oznaczać zjawisko związków erotycznych lub kontaktów seksualnych mężczyzn z młodzieńcami[17] lub pełnoletnimi chłopcami[18], opartych na różnicy wieku, występujące w wielu kulturach świata pod różnymi nazwami i określane w języku angielskim[19] i w angielskojęzycznej, międzynarodowej terminologii seksuologicznej[20][21][22] jako "pederasty".
W antropologii kulturowej spotykane jest przedstawianie tej formy homoseksualizmu jako przykładu jednego z trzech rodzajów homoseksualności – "homoseksualności ze strukturą wiekową" (z ang. age structured homosexuality)

No bo czyż właśnie nie różnica wiekowa może kojarzyć się z pedofilią gudboju?
NN
Odpowiedz
Kiedy byłem młody nie istniało słowo "gej". Pederasta - tak.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Mam gdzieś twoje określenia, żadne poza jednym (obraźliwym/wulgarnym - pedał, które sensu stricte też jest nietrafione) nie oznaczają geja/homsoeksualisty. Ja tylko temperuję twoją niewiedzę Zdezorientowanymile:
Cóż za zaklinanie rzeczywistości. :mrgreen:
http://sjp.pwn.pl/slownik/2449436/ciota
http://www.sjp.pl/homo%B6
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42744
Pedał-od pederasty. Kim jest pederasta to już także się ze słownika dowiedzieliśmy
http://www.miejski.pl/slowo-Cieplak

Każde z tych określeń naturalnie dotyczy homoseksualisty i można się z nim spotkać.
NN
Odpowiedz
@GoodBoy, a jakie źródło dotyczące użycia słów w języku polskim jest lepsze? Słownik języka polskiego PWN ([11], [15]), Słownik wyrazów obcych([14]), czy "Słownik Psychologii" autorstwa Amerykanów - Emily oraz Arthura Reberów ([26]), i "Humboldt University Archive for Sexology, pederasty" ([27]) ?

O znaczeniu słów w danym języku decyduje ich użycie, i może się ono zmieniać - także oryginalne znaczenie terminu "pederastia" (czy jakiegokolwiek innego słowa) do niczego nikogo nie zobowiązuje, tak samo jak słowo "odor" nie musi znaczyć to samo, co polskie "odór", o czym wspomniał Palmer.

Poza tym, taka jest specyfika Wikipedii: różni ludzie ją tworzą, i bywa, że wypisują głupoty, bądź że w jednym artykule pojawiają się dwie sprzeczne informacje (sam często się nią posługuję, ale robię to z lenistwa, i mam świadomość ryzyka, że trafię na nierzetelnie opracowany temat). A skoro tak, to którą należy wybrać?
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Jeszcze się Wam nie znudziło karmienie trolla GB?

Mnie się znudziło. Z drugiej strony kiedy temu trolowi zabraknie pokarmu w tym temacie to wylezie z tej jaskini i rozleje znowu spam po forum. To typ narcyza który nie pozwoli przecież by pozostał niezauważony. Oczko W każdy razie ja z tego tematu spierdalam bo od tych obrazków i filmików z pedałami chce mi się rzygać i podnosi mi się agresja. Nie wiem o co chodzi goodboyowi ale efekt jest smutny: aż chce się takim jak on robić niefajne rzeczy. Niezdecydowany
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
@Likaon
Pederastia to konkretne relacje w starożytnej Grecji między dorosłymi mężczyznami i młodymi chłopcami. Jest to oczywiste błędne określenie dwóch panów z powyższego filmu. Zwróć uwagę, że termin ten w SJP jest terminem nierozwiniętym i niedoprecyzowanym. Wikiepedia oferuje o wiele bardziej bogatszą definicje oraz wskazuje na pejoratywny charakter używania tego określenia w stosunku do współczesnych gejów jako relacji dwóch dorosłych facetów. Zresztą nie tylko Wikipedia na to zwraca uwagę http://www.sjp.pl/pederasta

"Pederasta" to tak jak "pedal" określenie pejoratywne i pogardliwe w kierunku gejów, gdzie to pierwsze jak wskazują słowniki, ma utożsamiać homoseksualizm z pedofilią poprzez błędnie pojmowane odniesienia relacji w starożytnej Grecji do współczesności. Dlatego też jest chętnie używane przez homofobów w celu poniżenia drugiego człowieka.
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Nie wiem o co chodzi goodboyowi ale efekt jest smutny: aż chce się takim jak on robić niefajne rzeczy.
Też nie wiem o co mu chodzi, ale zdaje się, ze o wkur... ludzi "waleniem prawdy prosto z mostu". Przynajmniej tak by wynikało z naszej korespondencji. Pojęcia nie mam, po co mu to do szczęscia potrzebne, widywałem na Usenecie różne przypadki, ale takiego jeszcze nie.

BTW pamiętacie, że on się chwalił udzielaniem się na forum religijnym? Wyrzucili go w końcu stamtąd. Teraz się przyssie do Was, drodzy ateiści. I będzie ssał, a ssać to on potrafi.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Mnie się znudziło. Z drugiej strony kiedy temu trolowi zabraknie pokarmu w tym temacie to wylezie z tej jaskini i rozleje znowu spam po forum. To typ narcyza który nie pozwoli przecież by pozostał niezauważony. Oczko W każdy razie ja z tego tematu spierdalam bo od tych obrazków i filmików z pedałami chce mi się rzygać i podnosi mi się agresja. Nie wiem o co chodzi goodboyowi ale efekt jest smutny: aż chce się takim jak on robić niefajne rzeczy. Niezdecydowany

Przyłącz się do akcji i wrzuć różowego rycerza herbu dildo na ignora Oczko
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):W każdy razie ja z tego tematu spierdalam bo od tych obrazków i filmików z pedałami chce mi się rzygać i podnosi mi się agresja.
Co to jest, jakaś forma masochizmu? Co kogo obchodzą twoje preferencje? Nikt cię do tego tematu nie zapraszał, ani nie zmuszał do udzielania się tutaj. Wiedziałeś jak się temat nazywa, więc czego się spodziewałeś filmików o związkach hetero? Tam nie ma nic do rzygania, zapewne nie jesteś nawet w 1/10 tak atrakcyjny jak kolesie z filmiku. Ty po prostu nie możesz ścierpieć obrazku dwóch zakochanych w sobie facetów, którzy prowadzą normalne, zwyczajne życie, otoczeni troskami dnia codziennego i kręgiem akceptującej ich rodziny i przyjaciół. To burzy twój wyimaginowany homofobiczny wizerunek geja. Tak jak Tunga patrzy na parady i widzi w nich kopulujących mężczyzn, którzy na sztandarach mają rzekomo napisane ""Lubię miłość analną!! Lubię w dupkę!". Bo on tak jak ty chce nas takimi widzieć. Nie wyobrażacie sobie innego wizerunku, dlatego musicie w swoich głowach pielęgnować wizerunek zakłamany, ponieważ macie potrzebę hejtu i dyskryminacji. O nic innego tu nie chodzi Uśmiech

Stary Werter napisał(a):Też nie wiem o co mu chodzi, ale zdaje się, ze o wkur... ludzi "waleniem prawdy prosto z mostu". Przynajmniej tak by wynikało z naszej korespondencji.
Z mojej korespondencji z Tobą by wynikało, że chodzi Ci o kłamanie na mój temat i LGBT, a mi chodzi o obalanie tych kłamstw i o to, byś się nie poczuwał nadczłowiekiem, a kto do kogo się przyssał to doskonale widać po Twoim wpisie i nie jest to bynajmniej tylko moja opinia, ale również użytkowników innego forum, na którym jesteś krytykowany za fałsz i obłudę Uśmiech
Odpowiedz
Nie, o nadczłowieczeństwie do tej pory mowy nie było. Mylisz mnie z kimś, bodaj czy nie z pilastrem, z tym że on akurat twierdzi, że to LGBT poczuwają się do nadczłowieczeństwa. To Twój ulubiony chwyt? Obrzucać adwersarza jego własnymi epitetami nie sprawdzając, czy istnieją podstawy do zastosowania epitetu i czy w związku z tym nie wyjdzie się na durnia?

I czekam na listę kłamstw, jakich się rzekomo dopuściłem.
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Akurat ja użyłem pierwszy tego argumentu, nie pilaster, więc tak jakby żeby nie skrzywdzić twojej wrażliwości delikatnie mówiąc po raz n-ty minąłeś się z prawdą. I jeśli myślisz, że dam się wciągnąc w przenoszenie publicznych polemik między forumami to Twoje niedoczekanie. Pisz na temat, w jakim się znajdujesz i daruj sobie ad personam, chyba, że bardzo Ci tutaj na off-topie zależy, bo sam już nie wiesz czego chcesz.

@down
I dalej nic poza ad personam. Domaga się "dowodów", ale sam nie poczuwa się w obowiązku do ich podawania, każe mi udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Jak mnie nie ma na jednym forum to leci jak rzep do psiego ogona na drugie :lol2: Daj se żesz człowieku sianka, to że Ci napisałem na priva nie oznacza, że coś z tego będzie Oczko
Odpowiedz
Czyli dalej to samo. Gołosłowne oszczerstwa bez cienia argumentu, a kiedy się o argument poprosi, wykręty godne komunisty broniącego wyższości swojego ustroju nad kapitalizmem. Jak to kiedyś podsumowałem: obrzucanie człowieka g... w nadziei, że się przylepi. Na szczęście jesteś tak rozpaczliwie przeciwskuteczny, że aż zabawny, jeśli chodzi o obronę swojego zdania, nie mówiąc już o przekonywaniu do niego.
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
No a czego się Werterze spodziewałeś
Przecież nasz GoodBoy jest zwykłym rozpalonym misją maniakiem swej wiary.
Cytat:Pisz na temat, w jakim się znajdujesz
Ciekawe co tutaj poeta miał na myśli...

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości