To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
su27 napisał(a):Osobiście uważam, że koncepcja, że jedni ludzie są gorsi od innych to zasługa religii.

Wszystkich religii jak leci? Czy nie?
Odpowiedz
Argen napisał(a):Dojdziemy co najwyżej do tego kogo uważam z lepszego lub gorszego, ale na pewno nie do tego, że źródłem tego jest religia, bo jej zwyczajnie nie wyznaję, a o to się tutaj przecież rozchodzi. Ta kwestia jest innymi słowy całkowicie irrelewantna. W Mein Kampf Hitler uważał żydów za gorszych z powodów religijnych?Uśmiech

No to bez twojej współpracy nie dowiemy co jest źródłem twoich przekonań. Religia wpływa nia ciebie pośrednio - w końcu dorastałeś w mocno katolickim kraju o pewnym etosie i tradycji. Czy myślisz, że pojawiłby się antysemita Hitler, gdyby nie długa tradycja katolickiego antysemityzmu w Europie?

Palmer Eldritch napisał(a):Wszystkich religii jak leci? Czy nie?

Nie przypisuję tutaj jakiejś szczególnej roli chrześcijaństwu czy innej agresywnej religii. Prawdopodobnie jeszcze przed nimi jakieś plemie uważało inne za gorsze bo wierzyło w inne mzimu.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Coś w tym jest. Religia odgrywa na tym polu niestety niechlubną tradycję.

przypominam, że goodboy nadal nie odpowiedział jakie badania wykonano aby wykazać, że z orientacji homoseksualnej nie da się wyleczyć względnie nie da się jej zmienić? proszę przytoczyć te badania.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
A ja przypominam, że już się do tego ustosunkowałem, mimo, że wcale nie musiałem, bo piszesz głupoty i tylko pajacować potrafisz i w przeciwieństwie do mnie nic nie przedstawiasz na poparcie swoich tez http://www.ateista.pl/showpost.php?p=514...tcount=934
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):A ja przypominam, że już się do tego ustosunkowałem http://www.ateista.pl/showpost.php?p=514...tcount=934

proszę nie spamować i nie trollować tylko przytoczyć te BADANIA o których tak namiętnie wspomina goodboy. Proszę o odpowiedź.
Odpowiedz
Odpowiedź już miałeś udzieloną. Ja poparłem swoje tezy stanowiskami organizacji zdrowia, ty nie. Stwierdziłeś, że homo można leczyć. Proszę więc o podanie stanowisk organizacji zdrowia, że homo to choroba i że da się leczyć. Jeżeli tego nie zrobisz, na dalszy spam z twojej strony nie zamierzam odpisywać.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Jeżeli tego nie zrobisz, na dalszy spam z twojej strony nie zamierzam odpisywać.

przypominam, że goodboy nie odpowiedział na zadane pytanie, tylko bezczelnie lawiruje.

proszę przytoczyć te BADANIA o których tak namiętnie wspomina goodboy. Proszę wskazać jakie badania zrobiono w kierunku aby udowodnić, że homoseksualizm nie jest chorobą oraz, że nie można się z niego wyleczyć.

Ile razy można o to pytać? niektórzy (jak biosławek) za brak odpowiedzi dostawali BANy na tym forum a ty sobie bezczelnie trolling uprawiasz.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):Ile razy można o to pytać? niektórzy (jak biosławek) za brak odpowiedzi dostawali BANy na tym forum a ty sobie bezczelnie trolling uprawiasz.
Przestań spamować forum swoim bełkotem. Podawałem cytaty stanowisk organizacji zdrowia, które opierają się na badaniach. Nie jestem naukowcem, nie zapoznawałem się z "kilkoma dekadami badań". To ty chcesz podważyć naukowe stanowiska, więc to ty masz psi obowiązek wykazać ich mylność. Póki co tylko szczekasz i się kompromitujesz. Uważaj, bo już kilkukrotnie wykazałeś brak wiedzy (sugerowanie że homo to choroba i że da się leczyć, bez podawania jakichkolwiek dowodów nt. temat).
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Przestań spamować forum swoim bełkotem. Podawałem cytaty stanowisk organizacji zdrowia

a więc cytaty a nie żadne badania, no proszę jak prawda triumfuje nad kłamliwą pedrylską propagandą 8)
żadnych badań nie było, tylko zwyczajne cytaty, i tyle stron tego tematu na marne, tyle argumentów goodboya na nic. Nagle z wieloletnich badań i analiz pozostały... jedynie cytaty :lol2:
Odpowiedz
su27 napisał(a):No to bez twojej współpracy nie dowiemy co jest źródłem twoich przekonań. Religia wpływa nia ciebie pośrednio - w końcu dorastałeś w mocno katolickim kraju o pewnym etosie i tradycji.
I jeśli mamy się trzymać tematu to świadczy to o negatywnym wpływie na respektowanie praw mniejszości seksualnych w Polsce, jako kraju, który jest pod ciągłym atakiem kato-ściemy, w ktorej religii jak wszyscy wiemy homoseksualizm jest potępiony. Polska jest krajem zacofanym i postrzeganym jako zaściankowe średniowiecze w dużym stopniu przez niechlubny wpływ religii katolickiej. Dlatego te hołotę trzeba wygonić z polskich publicznych szkół. Jak chcą, niech piorą mózg swoim dzieciom w kościołach, albo szkołach katolickich.

korsarz napisał(a):a więc cytaty a nie żadne badania, no proszę jak prawda triumfuje nad kłamliwą pedrylską propagandą 8)
żadnych badań nie było, tylko zwyczajne cytaty, i tyle stron tego tematu na marne, tyle argumentów goodboya na nic. Nagle z wieloletnich badań i analiz pozostały... jedynie cytaty :lol2:
Ustalmy homofobie fakty:
- przedstawiłem cytaty stanowisk organizacji zdrowia, w których jest mowa o "kilku dekadach badań". Ja nie muszę osobiście znać tych badań, powołuję się tylko na stanowiska renomowanych instytucji zdrowia i to nie jednej. Ty się powołujesz jedynie na swoje wypaczone myślenie.
- przylazłeś i chlapnąłeś, że homo to choroba i że da się leczyć, nie przedstawiając na te ściemy żadnego poparcia w jakimkolwiek stanowisku jakiejkolwiek organizacji zdrowia

Reasumując korsarz vs nauka. Typowy homofob, który próbuje zawrzeszczeć naukę swoją pomyloną ideologią i jeszcze się biedak łudzi, że to przejdzie Uśmiech
Odpowiedz
su27 napisał(a):No to bez twojej współpracy nie dowiemy co jest źródłem twoich przekonań. Religia wpływa nia ciebie pośrednio - w końcu dorastałeś w mocno katolickim kraju o pewnym etosie i tradycji. Czy myślisz, że pojawiłby się antysemita Hitler, gdyby nie długa tradycja katolickiego antysemityzmu w Europie?

Oczywiście, dlaczego miałbym niby dostrzegać jakieś przywiązania Hitlera do tradycji katolickiej skoro on tego katolicyzmu wcale nie lubił. Correlation doesn't mean causation.

Co do reszty nie lubię na przykład komunistów albo muslimów. Uważam liberałów (szczególnie klasycznych) za lepszych od osobników przynależących do obu tych grup i paru innych też. Cenię również interes swojego stada wyżej niż interes innych. No to teraz, która religia?
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Argen napisał(a):(...) nie lubię (...) muslimów
Sufich też nie?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
GB ja nie twierdzę że słuszne jest dyskryminować kogoś, ja twierdzę że to naturalne i prawdopodobnie nie do wyrugowania. Tłumacze Ci to n-ty post. Sam wychodzę z założenia że nie należy nikogo poniżać, ale też nad nim litować. Prawo ma taką wartość jaką Ty sam możesz wyegzekwować. Nic nie warte jest prawo które ktoś napisał na jakimś papierku, którym kto inny sobie dupe podetrze. Tyle masz praw ile sobie wywalczysz. Nie innym tylko sobie i swoim bliskim. Nawet jakbym był grubym, garbatym, rudym, pryszczatym homoseksualistą (a nie jestem) to nie prosił bym ktoś mi łaskawie pozwolił żyć tylko brał co moje i nikogo o pozwolenie nie prosił. To cała moja filozofia. A co do argumentów, które przytoczyłem to chodzi tu o cały pakiet, który lewica proponuje bo oprócz praw dla mniejszości forsuje też zwykłe głupoty i eksperymenty społeczne. Pod słowem tolerancja, rozumie całkowitą aprobatę swoich wymysłów np. Za Dyskryminację mogą uznać to że wielokrotny morderca dostaje za zimną kawę czyli przyznaje prawa tym którzy powinni być ich pozbawieni. Ksenofobia pewnie nie u wszystkich jest wrodzona ale na pewno u sporej części. Opisałem to już w poprzednich postach.
Sebastian Flak
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Sufich też nie?

Sufich też.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Argen napisał(a):Sufich też.
Hmm. No w porządku.
Ja akurat sufich lubię.
Podoba mi się mistyka islamu.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Ciekawe, że z religii nonkonfa interesuje tylko najmniej racjonalna i najbardziej fundamentalistyczna część religii jaką jest mistyka...
Akurat tu chodzi o to, żeby się myśleniem o Bogu naćpać i nic poza tym.

Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):GB ja nie twierdzę że słuszne jest dyskryminować kogoś, ja twierdzę że to naturalne i prawdopodobnie nie do wyrugowania. Tłumacze Ci to n-ty post. Sam wychodzę z założenia że nie należy nikogo poniżać, ale też nad nim litować. Prawo ma taką wartość jaką Ty sam możesz wyegzekwować. Nic nie warte jest prawo które ktoś napisał na jakimś papierku, którym kto inny sobie dupe podetrze. Tyle masz praw ile sobie wywalczysz. Nie innym tylko sobie i swoim bliskim. Nawet jakbym był grubym, garbatym, rudym, pryszczatym homoseksualistą (a nie jestem) to nie prosił bym ktoś mi łaskawie pozwolił żyć tylko brał co moje i nikogo o pozwolenie nie prosił. To cała moja filozofia. A co do argumentów, które przytoczyłem to chodzi tu o cały pakiet, który lewica proponuje bo oprócz praw dla mniejszości forsuje też zwykłe głupoty i eksperymenty społeczne. Pod słowem tolerancja, rozumie całkowitą aprobatę swoich wymysłów np. Za Dyskryminację mogą uznać to że wielokrotny morderca dostaje za zimną kawę czyli przyznaje prawa tym którzy powinni być ich pozbawieni. Ksenofobia pewnie nie u wszystkich jest wrodzona ale na pewno u sporej części. Opisałem to już w poprzednich postach.
Przestępcy też mają prawo w dupie i np. kradną produkty ze sklepów. Czy to znaczy, że przestępców nie da się "wyrugać"? Pewnie w 100% nie, ale da się zminimalizować skalę kradzieży. Tak samo w przypadku homofobii, dzięki edukacji opartej na prawdzie, nauce, mniej dzieci stanie się homofobami w życiu dorosłym. Ja również podzielam Twoją filozofię, dlatego tym bardziej dziwię się niektórym podawanym argumentom. Piszesz o ksenofobii, wrodzona to ona może być w przypadku strachu przed innymi gatunkami, bądź inaczej niż przeciętnie wyglądającymi ludźmi. Nie ma czegoś takiego jak homofobia wrodzona, ale może być coś takiego jak ksenofobia oparta na ideologi, bądź homofobia nabyta w środowisku. Podałem Ci zresztą przykład Szczepkowskiej wychowywanej wśród gejów. Gdyby nie postawa społeczna, prawdopodobnie nigdy by się nie dowiedziała, że niektórzy odbierają homo za coś nienormalnego.
Odpowiedz
idiota napisał(a):Ciekawe, że z religii nonkonfa interesuje tylko najmniej racjonalna i najbardziej fundamentalistyczna część religii jaką jest mistyka...
Akurat tu chodzi o to, żeby się myśleniem o Bogu naćpać i nic poza tym.
No i pasuje!
To myślenie o Bogu też może być stymulujące i pobudzające.
Odpowiedz
No nie bardzo...
Chyba, że strzała heroiny też uznasz za odpowiednią stymulację.

Odpowiedz
Pozwolę się bardziej wtrącić dyskusję i z czystej ciekawości zapytam, jakich zmian w prawie tak właściwie chce środowisko LGBT?

Poprosiłbym o wymienienie tego punkt po punkcie, być może to będzie jakieś zaczepienie do dalszej dyskusji.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości