Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Кирилл napisał(a):Sugerujesz, że GB chce, abym poszedł za jego przykładem i zaczął wszystkich przekonywać do swojej wizji geja? Ale ja już tak kiedyś robiłem, poniekąd. Chociaż raczej prezentowałem, niż przekonywałem.
http://ateista.pl/showthread.php?t=10055  Nie, pokręciłeś.
Masz wraz z nim JEGO wizję geja wytkać wszystkim pod nos.
Ходит дурачок по лесу, ищет дурачок глупее себя.
"Chodzi dureń po lesie, szuka głupszego od siebie".
Liczba postów: 4,318
Liczba wątków: 26
Reputacja:
10
idiota napisał(a):Nie, pokręciłeś.
Masz wraz z nim JEGO wizję geja wytkać wszystkim pod nos. Czyli mówiąc obrazowo - rzygać na wszystkich naokoło swoją odmiennością
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Reputacja:
39
Po polsku to idzie "szuka garbatego na kajak"...
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Marcin_77 napisał(a):Jakich twoich dzieci?
"Jesteś facetem! Gdzie będziesz trzymał swojego embriona? W pudełku?" ("Brian's Life" 1979 Warner Bros.) A może, nie Twoja sprawa?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Reputacja:
39
Co? Eksperymenty na ludziach?
A pewnie!
Chuj mnie to obchodzi.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
idiota napisał(a):Co? Eksperymenty na ludziach?
A pewnie!
Chuj mnie to obchodzi. Można? Można
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
idiota napisał(a):Nie, pokręciłeś.
Masz wraz z nim JEGO wizję geja wytkać wszystkim pod nos. Zadawałem to pytanie już wiele razy:
Jak przyspieszyć emancypację LGBT w Polsce, jeśli metody stosowane dotychczas przez LGBT wam się nie podobają?
Jakoś nie doczekałem się odpowiedzi. Tylko tokowanie o tym, że bycie gejem jawnym, świadomym swych obowiązków i praw społecznych, niespuszczanie głowy, duma, domaganie się podstawowych praw związanych z dziedziczeniem i ludzkim traktowaniem jest złe.
Słucham zatem. Co macie do zaoferowania?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Reputacja:
10
nonkonformista napisał(a):Słucham zatem. Co macie do zaoferowania? Nie wiem, w takim upale i bez myślenia mózg się gotuje. Idę na hamburgera.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Reputacja:
60
Marcin_77 napisał(a):Nie wiem, w takim upale i bez myślenia mózg się gotuje. Idę na hamburgera. To smacznego, Marcinie.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Reputacja:
10
nonkonformista napisał(a):To smacznego, Marcinie. Danke szyn. Szczególnie, że sam sobie go zrobię w domu. Choć ostatnio w McD do rozszerzonych zestawów była gratis fajna szklanka do coli...
Reputacja:
60
Marcin_77 napisał(a):Danke szyn. Szczególnie, że sam sobie go zrobię w domu. Choć ostatnio w McD do rozszerzonych zestawów była gratis fajna szklanka do coli...  Chce ci się w taki upał?
Ja dużo piję, a mało jem.
Reputacja:
39
Cytat:Jak przyspieszyć emancypację LGBT w Polsce, jeśli metody stosowane dotychczas przez LGBT wam się nie podobają?
Nie kłam.
Nam się bardzo podobają metody LKGB bowiem uniemożliwiają emancypację, którą uważamy za wybitnie szkodliwą.
Trybisz?
Reputacja:
60
idiota napisał(a):Nie kłam.
Nam się bardzo podobają metody LKGB bowiem uniemożliwiają emancypację, którą uważamy za wybitnie szkodliwą.
Trybisz? E, tam. Przesadzasz.
Nie słyszałem, aby świat się zawalił tam, gdzie geje mają więcej praw, ale i obowiązków, bo to idzie w parze.
To jest po prostu: 'nie pozwolimy', bo nie'.
Jeśli podobają wam się te metody, to o co tyle krzyku?
Reputacja:
39
Nie wiem jak to co napisałeś się odnosi do mojego wpisu...
Za egzegezę dziękuję, ale postoję.
Reputacja:
60
idiota napisał(a):Nie wiem jak to co napisałeś się odnosi do mojego wpisu...
Za egzegezę dziękuję, ale postoję. napisałeś napisał(a):Nam się bardzo podobają metody LKGB bowiem uniemożliwiają emancypację, którą uważamy za wybitnie szkodliwą. Jam napisał, że skoro bardzo się wam podobają metody LGBT, to o co tyle krzyku. Odniosłem się zatem bezpośrednio do twojego wpisu.
Liczba postów: 3,124
Liczba wątków: 12
Кирилл napisał(a):Widzę, w cytacie, że GB o mnie rozprawia.
FYI dude, mam Cię w ignorowanych  To bardzo niedobrze różowy koniku. Sprawiłeś mi tym ból serca. Dla Ciebie jedynego mogę zrobić wyjątek i zrezygnować z mojej forumowej biczowatości antyhomofobicznej
Liczba postów: 2,353
Liczba wątków: 13
Reputacja:
28
nonkonformista napisał(a):Zadawałem to pytanie już wiele razy:
Jak przyspieszyć emancypację LGBT w Polsce, jeśli metody stosowane dotychczas przez LGBT wam się nie podobają?
Jakoś nie doczekałem się odpowiedzi. Tylko tokowanie o tym, że bycie gejem jawnym, świadomym swych obowiązków i praw społecznych, niespuszczanie głowy, duma, domaganie się podstawowych praw związanych z dziedziczeniem i ludzkim traktowaniem jest złe.
Słucham zatem. Co macie do zaoferowania?
Pytanie jest źle sformułowane, w sposób który obrazuje główny problem wielu ludzi z ruchem LGBT. Dlaczego przyspieszyć? Właśnie ten pośpiech, nacisk i generalne pchanie się przed szereg antagonizuje wielu ludzi wobec ruchu LGBT, i zmniejszenie tego tempa by było krokiem w ich stronę.
Drugą sprawą jest kompletny brak otwartości na dyskusję na temat gdzie powinny się kończyć prawa LGBT. Obserwowany stosunek ruchu LGBT do reszty społeczeństwa w tej sprawie to "My chcemy A,B,C i D, nie mniej, nie więcej, a jak się wam nie podoba to chuj z wami jebane homofoby". Ruch LGBT chce wielu ustępstw ze strony reszty społeczeństwa, ale nie jest skłonny zrezygnować z żadnego własnego postulatu w tych negocjacjach, jedyne kompromisy o jakich słyszałem "dajcie nam C natychmiast, to z naszej wielkiej łaskawości z D poczekamy jeszcze chwilę, ale to tylko krótką chwilę".
Po trzecie, przedstawiciele ruchu LGBT powinni się nauczyć brać do serca poradę Sarkozyego i wiedzieć, kiedy marnują doskonałą okazję by siedzieć cicho. A mianowicie nie być pierwszymi do popierania każdej ideologicznie lewicowej inicjatywy, nawet nie związanej z LGBT. Robiąc to gwarantujecie sobie absolutny brak poparcia ze strony kogokolwiek, kto uważa się za prawicę, ponieważ przez takie postępowanie z ich perspektywy (całkiem słusznie) jesteście widoczni jako denerwujące, głośno ujadające pieski salonowe lewicy, a sprzeciw wobec woli takowych jest po prostu nic nie kosztującą złośliwością wobec tej różowo-czerwonej koalicji.
Gdyby ruch LGBT był generalnie prawicowy, albo choć centrowy, to prawicowa opozycja wobec niego byłaby znacząco mniejsza.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
GoodBoy napisał(a):Może zrobi mi się mokro w gaciach od twojej opowiastki jaki jesteś męski....
Jeżeli masz problemy z utrzymywanie moczu, to zakładaj to:
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 3,124
Liczba wątków: 12
Nie moje klimaty, miałem na mysli co innego, ale respect szanuję twoje gusta!
|