To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Michel Houellebecq Platforma
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
http://www.stacja7.pl/article/628/Popraw...3%C5%82/35

http://www.stacja7.pl/article/624/Tomasz...+wierze/35

...i inne artykuły z tego magazynu. Jest tam dużo Szymona Hołowni, którego bardzo lubię.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
"Wielka Czystka" Aleksandra Weissberga-Cybulskiego
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
S. Lem, Eden
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Philip K. Dick - Valis. Nie jest to już jego typowe sci-fi, tylko raczej pseudobiografia, ale i tak cholernie wciąga.
Bóg nie ma z tym nic wspólnego. W ogóle nie ma go we Francji o tej porze roku.
Odpowiedz
Adolf Hitler-Mein kampf.
Odpowiedz
OverHit napisał(a):Philip K. Dick - Valis. Nie jest to już jego typowe sci-fi, tylko raczej pseudobiografia, ale i tak cholernie wciąga.

Zawsze mam ubaw, kiedy to czytam. Duży uśmiech

Xeo95 napisał(a):Adolf Hitler-Mein kampf.

Dajesz radę?
Dla mnie Adolf pisał w tak nudny sposób, że nigdy nie dałem rady przebrnąć przez 1/3 książki.

A ja czytam teraz "Kongres futurologiczny", nie wiem który już raz. Język
Odpowiedz
Zna ktoś jakieś zajebiście wczuwające audio-booki ?
Ostatnio przesłuchałem swojego pierwszego (bladerunnera) i spodobał mnie się ten koncept to jakbyście mieli co polecić byłbym wdzięczny.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Diuna Franka Herberta. Fajna. Jak nie lubię audiobooków, tak ten mi się spodobał.
Sebastian Flak
Odpowiedz
CreatedMind napisał(a):Zna ktoś jakieś zajebiście wczuwające audio-booki ?
Ostatnio przesłuchałem swojego pierwszego (bladerunnera) i spodobał mnie się ten koncept to jakbyście mieli co polecić byłbym wdzięczny.

Imię Róży i Narranturm.
Odpowiedz
Saga o Wiedźminie, bardzo przyjemnie się słucha.
Odpowiedz
Tadeusz Sołtyk - "Polska myśl techniczna w lotnictwie 1919-1939 i 1945-1965".
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
OverHit napisał(a):Saga o Wiedźminie, bardzo przyjemnie się słucha.

A kto czyta? Bo ja mam wersję dla niewidomych sprzed 20 lat...
Odpowiedz
Zapewne mówimy o tej samej, ale ona jest z 1999. Czyta Roch Siemianowski.
Odpowiedz
Nudziarz napisał(a):Dajesz radę?
Dla mnie Adolf pisał w tak nudny sposób, że nigdy nie dałem rady przebrnąć przez 1/3 książki.
Rzecz w tym że przeczytałem wybór w którym usunięte zostały fragmenty w których padały kwestie już wcześniej poruszone (komentarz redakcji: książka ta sprawia wrażenie że nie jest pisana przez jedną osobę a przez jakieś gremium które nie konsultowalo nic że sobą) oraz w którym nie został odzwierciedlony styl autora (komentarz redakcji: Mein kampf nie jest wybitnym dziełem literatury pięknej Język ).
Nie dziwota że ,,dzieło" stało się poczytne gdy Adi doszedł do władzy.
Odpowiedz
Jeśli chodzi o literaturę to staram się stawiać sobie duże wyzwania. A że ostatnio zainteresowałem się określoną tematyką, to wziąłem na warsztat dwa monumentalne dzieła p. Janiny Kostkiewicz. Obie polecam na lato Uśmiech

"Pedagogie katolickich zgromadzeń zakonnych"
"Kierunki i koncepcje pedagogiki katolickiej w Polsce 1918-1939"

Nawet żeby krytykować warto mieć odpowiednie, teoretyczne przygotowanie. Inaczej łatwo o trywializowanie.
Odpowiedz
"Trzy po trzy" Fredry. Inna galaktyka, inny język, inni ludzie, honor.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
"Bóg i Nauka. Moje dwie drogi do jednego celu." Michał Heller w rozmowie z Giulio Brottim
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Dokumentacje techniczne wszelakiej maści
Odpowiedz
Pakt Ribbentrop-Beck
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości