To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Ale brakuje w niej jednej opcji: przymus leczenia. Co prawda ciut na tę opcję za wcześnie, skutecznej stuprocentowo terapii jeszcze nie ma, no ale własnie: jeszcze... Naukowcy pracują i jak tylko rozkminią mechanizm powstawania homoseksualizmu, metoda i środki terapii same wejdą im w ręce. A może wyjdzie przypadkiem, przy okazji innych badań. Skoro zaś rozmawiamy nie o tym, jak jest, ale jak być powinno...

Można prosić o tę poprawkę do ankiety?
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Oczywiście, trafna uwaga. Odpowiedź już dodana.

W ankiecie, w dodanej odpowiedzi występuje ciche (domyślne) założenie, że osoba ankietowana uważa, że homoseksualizm jest schorzeniem/zaburzeniem, które da się leczyć.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):To Kowalski jest hipokrytą. Bo gołe cycki w filmach, nagość i seks jakoś mu nie przeszkadzają. Przeszkadza mu nagość męska.
Duży uśmiech
W tych trzech krótkich zdaniach sam zawarłeś wszystko co potrzebne jest do tego aby stwierdzić iż twoja myśl główna jest bzdurą. Skoro nie podoba się Kowalskiemu nagość męska-ludzi homoseksualnych to jak może być hipokrytą nie protestując przeciwko cyckom w filmie gdy te cycki nie mają nic wspólnego z nagością homoseksualnych mężczyzn? Uśmiech

Jesteś kolejną po Piotrze35 (i nie tylko) osobą, która nie wie czym jest hipokryzja.
Stary Werter napisał(a):Ale brakuje w niej jednej opcji: przymus leczenia.

exodim napisał(a):W ankiecie, w dodanej odpowiedzi występuje ciche (domyślne) założenie, że osoba ankietowana uważa, że homoseksualizm jest schorzeniem/zaburzeniem, które da się leczyć.
A ja bym to zmienił na "przymus zmiany orientacji seksualnej".
Zmiany, nie leczenia. Dzięki temu podobną myśl będą mogli zawrzeć ci ankietowani, którzy nie uważają iż homoseksualizm jest schorzeniem.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Stary Werter napisał(a):Ale brakuje w niej jednej opcji: przymus leczenia. Co prawda ciut na tę opcję za wcześnie, skutecznej stuprocentowo terapii jeszcze nie ma, no ale własnie: jeszcze... Naukowcy pracują i jak tylko rozkminią mechanizm powstawania homoseksualizmu, metoda i środki terapii same wejdą im w ręce. A może wyjdzie przypadkiem, przy okazji innych badań. Skoro zaś rozmawiamy nie o tym, jak jest, ale jak być powinno...

Można prosić o tę poprawkę do ankiety?
Terapia w ogóle jest nieskuteczna, a tyś napisał, jakby trochę była. Przynajmniej takiem to odczytał.
Po co leczyć homoseksualizm? /jest to w ogóle bezsensowne pytanie, ale na potrzeby dyskusji - niech będzie/.
To tak jakby chcieć leczyć leworęczność - równie sensowne. Język
Homoseksualiści tylko 'kochają inaczej'. Tylko tyle i aż tyle. Komuś to, jak widać, przeszkadza, skoro o jakimś leczeniu pisze.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):To tak jakby chcieć leczyć leworęczność - równie sensowne.

Jako osoba leworęczna muszę cierpieć katusze w postaci plam atramentu rozmazanych na małym palcu lewej dłoni. Żądam więc specjalnych dotacji, które ulżą memu cierpieniu Duży uśmiech
[COLOR="Silver"]*Wyjątkowo dowcipny i cięty ateistyczny cytat.*
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Coś złego jest w męskich pośladkach i gołych plecach?
W zasadzie ciekawe pytanie. Zaprezentowane zdjęcie jest dla mnie obleśne i razi moje uczucia estetyczne, ale choćby mnie mieli zabić, nie potrafiłbym powiedzieć, dlaczego. Bo z drugiej strony, nie rusza mnie ani nagość męska zawarta w filmie "Innocent Blood" (ktoś oglądał?), ani koncertowa nagość Flea z Red Hot Chilli Peppers, ani nawet nagość niejakiego Arnolda S, który swoją karierę za oceanem zaczynał od nagich sesji właśnie (było w swoim czasie na Something Awfull - może jeszcze tam jest?). Ba, taka własnie nagość mi się, z czysto estetycznego punktu widzenia, podoba.

nonkonformista napisał(a):Ktoś ci za młodu to wdrukował i teraz powtarzasz jak papuga, nawet nie zastanawiając się na tym, że to myślenie o nagości /złe przecież/ zostało ci wdrukowane przez bandę świętojebliwych klechów albo siostrzyczki.
Będąc homoseksualistą nie zrozumiesz, że nie chodzi o wdruk. Chociaż równie dobrze mogę zapytać, kto Tobie wdrukował namiętność do męskiej nagości?

nonkonformista napisał(a):Nie wiem, czy panie. Ale jakoś nikt nie lamentuje i piany z pyska nie toczy, że to niemoralne itd. Hipokryzja do potęgi entej.
Niemniej nikt się jakoś nie kwapi do podłapania tego wzorca kulturowego i zorganizowania podobnego karnawału w innym kraju. Nawet Japończycy.

nonkonformista napisał(a):Terapia w ogóle jest nieskuteczna, a tyś napisał, jakby trochę była. Przynajmniej takiem to odczytał.
Bo ciągle wyskakują jacyś homoseksualiści którzy twierdzą, że terapia reparatywna odniosła w ich przypadku pozytywny skutek. Dopóki ta frakcja nie zniknie, będę przyjmował te twierdzenia za dobrą monetę (bo czemu miałbym za złą?).
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Sajid napisał(a):A ja bym to zmienił na "przymus zmiany orientacji seksualnej".
Zmiany, nie leczenia. Dzięki temu podobną myśl będą mogli zawrzeć ci ankietowani, którzy nie uważają iż homoseksualizm jest schorzeniem.

To może podpadać pod 2. odpowiedź.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):To Kowalski jest hipokrytą. Bo gołe cycki w filmach, nagość i seks jakoś mu nie przeszkadzają. Przeszkadza mu nagość męska.
No tak. Jak ktoś nie lubi słonego i ale je ciastka to jest hipokrytą. :lol2:Zresztą przeciętnemu Kowalskiemu dwie prawie-nagie babki w prowokujących strojach na ulicy będą przeszkadzać tak samo jak dwóch nagich mężczyzn. Co najwyżej przy okazji się podnieci jeżeli Kowalski będzie facetem. Ale tu zadziała czysta biologia.
Ale zrób eksperyment - wyślij w środku dnia na jakąś ulicę dwie kobiety w takich strojach jak ci goście. I zobacz czy wywołało to oburzenie czy nie ? Możesz je wypuścić nawet w "ateistycznych" Czechach. Duży uśmiech

Cytat:Zresztą widzenie w nagości czegoś złego trąci jakąś obrzydliwą katolicką moralnością. Tam ciało jest złe i trzeba je zakrywać. Coś złego jest w męskich pośladkach i gołych plecach?
Na ulicy ? No nie wiem. Widać cały świat jest zdominowany przez ową katolicką moralność bo jakoś nigdzie poza ludami pierwotnymi nikt na waleta na po ulicy nie biega.
Cytat:Ktoś ci za młodu to wdrukował i teraz powtarzasz jak papuga, nawet nie zastanawiając się na tym, że to myślenie o nagości /złe przecież/ zostało ci wdrukowane przez bandę świętojebliwych klechów albo siostrzyczki. I nawet nie masz odwagi, by zerwać z takim myśleniem, wyzwolić się z niego.
Kolejny psycholog za trzy grosze co innym do głowy zagląda :lol2:
Chciałeś wiedzieć skąd przeciętny Kowalski bierze wiedzę o homosiach to Ci odpowiedziałem. Z telewizyjnych migawek pokazujących gości na ulicy z piórami w dupie. Ewentualnie z programów pokazujących rozhisteryzowane cioty w stylu Biedronia. Nie moja wina, że nie macie reprezentantów którzy potrafią przebić się do mediów i zaprezentować jakiś przyzwoity poziom.

A tak poza tym mam tak samo jak Werter. Nagość męska np w filmie ani mnie ziębi ani grzeje. Ale ci dwaj goście na zdjęciu są dla mnie zwyczajnie obleśni. Bo to nawet nie jest nagość męska tylko jej jakaś ponura karykatura w stringach i pończochach.
Odpowiedz
Terminator leci w telewizji regularnie. Nigdy jednak nie słyszałem, aby ktoś narzekał, że Arnold paraduje z gołą dupą po ekranie. Chyba nigdy też tych scen nie wycinali.

Oczywiście nie jest to jedyny przykład. Zatem ciężko zgodzić się z tezą, że w tym "katolickim kraju" męska nagość razi.

Ale, jak wyżej zauważył Dziad, na wspomnianym zdjęciu nie chodzi po prostu o męską nagość.
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Ktoś ci za młodu to wdrukował i teraz powtarzasz jak papuga, nawet nie zastanawiając się na tym, że to myślenie o nagości /złe przecież/ zostało ci wdrukowane przez bandę świętojebliwych klechów albo siostrzyczki. I nawet nie masz odwagi, by zerwać z takim myśleniem, wyzwolić się z niego.
W ciele ludzkim nie ma niczego złego. W pośladkach również.
Jedz gówno nonkonformisto i smaruj się nim. Ktoś Ci wdrukował, że tak nie należy robić. Nie słuchaj się Twojego ciała. To, że gówno śmierdzi to tylko tania zmyłka, taka jak z tym, że w odbycie jest pełno bakterii i nie jest przystosowany do seksu, tylko do defekacji. Wyzwól się! Zjedz to co pochodzi z Twojego ulubionego otworu! Nie uważasz, że to przeznaczenie?
Tylko w ten sposób osiągniesz upragnioną nirwanę.
Odpowiedz
Soul33 napisał(a):Terminator leci w telewizji regularnie. Nigdy jednak nie słyszałem, aby ktoś narzekał, że Arnold paraduje z gołą dupą po ekranie. Chyba nigdy też tych scen nie wycinali.

Oczywiście nie jest to jedyny przykład. Zatem ciężko zgodzić się z tezą, że w tym "katolickim kraju" męska nagość razi.

Ale, jak wyżej zauważył Dziad, na wspomnianym zdjęciu nie chodzi po prostu o męską nagość.
No w porządku. Macie racje, panowie. [Obrazek: piwo.gif]
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
exodim napisał(a):Ankieta miała być prowokacją. Oczywiście, wszystko co antycypowałem sprawdziło się na temat GoodBoya, który bezzasadnie uznał abstrakcyjne pytanie (jak to precyzyjnie ujął Sajid) za pytanie "tendencyjne", "homofobiczne", "wybiórcze", "wprowadzające w błąd".
Wreszcie się przyznał. Nie jesteś autorem tematu i nie wiem czemu pozwoliłeś sobie na wtłoczenie tendencyjnej ankiety wg. swojego homofobicznego wypaczonego myślenia.

exodim napisał(a):Oczywiście, trafna uwaga. Odpowiedź już dodana.

W ankiecie, w dodanej odpowiedzi występuje ciche (domyślne) założenie, że osoba ankietowana uważa, że homoseksualizm jest schorzeniem/zaburzeniem, które da się leczyć.
A to już dowód na twoją chęć zawłaszczenia tematu na podług ww. ideologii. Rozumiem, że to już stał się temat-sonda urojeń exodima, a nie ogólny nt. homo.
Odpowiedz
Ciekawe, że od początku wziąłeś to na poważnie, włącznie z pierwszym pytaniem. A całość jest jedynie humorystyczna.

Zadziwiające, jak słabo rozumiesz ludzi. Choć teraz to już nihil novi.
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz
Wybrałem odpowiedź numer dwa. Uważam rze, uprawiający stosunek homoseksualny powinni być torturowani... poduszeczkami!
Odpowiedz
Soul33 napisał(a):Ciekawe, że od początku wziąłeś to na poważnie, włącznie z pierwszym pytaniem. A całość jest jedynie humorystyczna.
Krytykuję próbę nadużywania funkcji moda celem robienia z ogólnego tematu poletka swoich prywatnych żartów/eksperymentów/prowokacji, zwłaszcza, kiedy na forum, zgodnie z wytycznymi administracji, może istnieć tylko jeden temat homo. Powinien on być wolny od tego typu manipulacji. W dupie mam prowokację exodima, chodzi wyłącznie o elementarną uczciwość. Zresztą zasłanianie się prowokacją/żartem jest tylko żałosna próbą usprawiedliwienia się. "Żart" nadal trwa, zobaczymy jak długo, bo oczywiście jak rozumiem również exodim będzie o tym decydował...

Soul33 napisał(a):Zadziwiające, jak słabo rozumiesz ludzi. Choć teraz to już nihil novi.
Z takimi bzdetami to nie do mnie, ja z coraz większą nagonką i zarzutami o rozpierdalanie przez ciebie innego forum nie mam nic wspólnego. Sam sobie na to solidnie zapracowałeś. Tym niemniej życzę ci dalszych sukcesów na tym polu, bo tamto forum jest gówno warte Uśmiech
Odpowiedz
Wściekłe Gacie napisał(a):Wybrałem odpowiedź numer dwa. Uważam rze, uprawiający stosunek homoseksualny powinni być torturowani... poduszeczkami!
Ale chyba nie poduszeczkami na igły, co? Język
Albo, nie daj Allahu, z igłami. Uśmiech
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Ale chyba nie poduszeczkami na igły, co? Język
Albo, nie daj Allahu, z igłami. Uśmiech

Nie. Oglądaj i zmów paciorek, bo spotka Cię to samo :

http://youtu.be/FytQkOosE9s?t=6m1s

a wygodny fotel zastosuję na dobitkę
Odpowiedz
exodim napisał(a):Dla wielu katolików i protestantów z radykalnych denominacji (np. kalwinizm) stosunki homoseksualne są ciężkim przestępstwem przeciwko świętości wyrażonym w Kpl 20:13:
Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli.
Właśnie podałeś argument za tym, żeby zdelegalizować sektę religijną pt. "kościół katolicki", jako szerzącą nienawiść nawołującą do czynów karalnych, a tak naprawdę zbrodni przeciw ludzkości.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Właśnie podałeś argument za tym, żeby zdelegalizować sektę religijną pt. "kościół katolicki", jako szerzącą nienawiść nawołującą do czynów karalnych, a tak naprawdę zbrodni przeciw ludzkości.
Hm. W zasadzie to by się łapało na punkt (h) artykułu 7. Statutu Rzymskiego Międzynarodowego Trybunału Karnego...
Cytat:(h) Persecution against any identifiable group or collectivity on political, racial, national, ethnic, cultural, religious, gender as defined in paragraph 3, or other grounds that are universally recognized as impermissible under international law, in connection with any act referred to in this paragraph or any crime within the jurisdiction of the Court;
...niestety, rzeczony paragraf 3 stwierdza co następuje:
Cytat:For the purpose of this Statute, it is understood that the term "gender" refers to the two sexes, male and female, within the context of society. The term "gender" does not indicate any meaning different from the above.
czyli że pozostaje - bagatela - wykazać, że prześladowanie homoseksualistów jest uniwersalnie uznawane jako niedopuszczalne przez prawo międzynarodowe. Zdaje mi się, czy ktoś tu pisał o karze śmierci w Ugandzie? Z pewnością funkcjonuje ona w Iranie.

Aczkolwiek można by się uczepić słówka "cultural" i powiedzieć, że homoseksualiści są mniejszością kulturową, tworzą odrębną kulturę. Może stąd biorą się te wszystkie Konopnickie, Zośki i inne kwiatuszki tego rodzaju. Bo kluby gejowskie to trochę mało.

Niemniej w każdym przypadku trzeba byłoby udowodnić, że faktycznie chodzi o prześladowanie homoseksualistów bez żadnego "ale". Zdradzisz się, że masz pociąg do tej samej płci (taka jest chyba definicja homoseksualizmu, prawda?) i idziesz na śmierć. No ale rzeczony cytat z Księgi Kapłańskiej głosi przecież:
Cytat:Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość.
Czyli że:
- obrzydliwości nie popełniają lesbijki,
- obrzydliwości nie popełniają geje uprawiający mutual handjob,
- obrzydliwości nie popełniają homoseksualiści obojga płci masturbujący się do obrazków, fantazji lub dowolnego innego bodźca,
- obrzydliwości nie popełniają homoseksualiści płci obojga żyjący bez seksu w ogóle,
- obrzydliwość popełniają natomiast heteroseksualiści, którzy uwierzyli Goodboyowi, że seks analny jest super i warto go spróbować (a i to nie w każdym przypadku - patrz niżej).

Księga Kapłańska dysponuje śmierć wyłącznie za stosunki analne i wyłącznie z mężczyzną w roli pasywnej oraz jego partnerowi/partnerce (albowiem fisting i strapony łapią się tu również).

A więc, jak zwykle: gdyby Goodboy skończył swoją wypowiedź z ostatnim przecinkiem, w prawie byłby i nie pozostawałoby nic innego, jak przyznać mu rację. A tak, zostanie skazany na śmie...ch.
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
kolawiec napisał(a):Pojawiła się już w 2010, tylko ominęła to forum szerokim łukiem Oczko
Ja wiem, że moda na MLP liczy już sobie kilka lat, ale kpię sobie z mieszania tego do spraw "mniejszości seksualnych".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości