To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
exodim napisał(a):Niestety, Witold ma rację. Jeśli ty jesteś reprezentantem środowisk homoseksualnych i w takiej roli tu występujesz, to tylko pogłębiasz mój negatywny i niechętny stosunek do tych środowisk. Myślę, że wiele osób z tego forum ma podobne odczucia do tej kwestii.

Uwaga: nie jesteś żadnym edukatorem, tak jak wyżej napisałem: niczego się od ciebie nie dowiedziałem, oprócz tego, że tobie podobni mentalnie są zagrożeniem dla stabilności społeczeństwa
E, tam. Exodimie, masz jeszcze El Commediante i mnie, więc chyba nie jest źle. Uśmiech
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):E, tam. Exodimie, masz jeszcze El Commediante i mnie, więc chyba nie jest źle. Uśmiech

I kyriosa.
Napisałem "jemu podobnych" w odniesieniu do tak zwanych "homoedukatorów", którzy tylko pogłębiają niechęć.

A tutaj przykład prawidłowej, korzystnej dla homoseksualistów aktywności blogowej jednej z "normalnych" (jak siebie sama określa) lesbijek: http://natemat.pl/61611,nawet-lesbijka-m...-homofobem
Homoseksualiści aby coś osiągnąć nie mogą wręcz narzucać czegokolwiek "heteronormatywnemu" (Boże, co za idiotyczny wyraz) społeczeństwu. Muszą scalać się z nim i żyć podług jego zasad, krok po kroku zyskując, na drodze ewolucji politycznej, podobne prawa i przywileje. Nie pokazywać odmienności, a podobieństwa. Przyjęcie takiej strategii jest najbardziej optymalne i sprawdziło się m.in. w USA i UK.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Exodimie, masz jeszcze El Commediante i mnie, więc chyba nie jest źle.
Ale Ty byś chciał burzyć w Polsce kościoły, a budować meczety. : P
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
Stary Werter napisał(a):Ale Ty byś chciał burzyć w Polsce kościoły, a budować meczety. : P
Bo kościoły pustoszeją.
A drugi meczet w Wawie pewnie by się przydał, skoro chcieli go zbudować, to znaczy, że w poprzednim już jest im za ciasno.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista tak po prostu gada - to taka jego wersja prowokowania.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Nonkonformista tak po prostu gada - to taka jego wersja prowokowania.

To niech idzie do meczetu i obnaży swoje wdzięki. :lol2:
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Nonkonformista tak po prostu gada - to taka jego wersja prowokowania.
Tu masz rację.
Lubię prowokować uważających się za chrześcijan, którzy jednak nie 'chcą dobrze czynić, tym którzy ich nienawidzą', gdzie 'dobrze czynić' rozumiem tutaj jako 'zbudowanie meczetu'. Język
Odpowiedz
Ja nie jestem chrześcijaninem i nie chcę żadnych meczetów w Warszawie. Jeśli kupią na rynkowych warunkach działkę i zbudują sobie meczet na rynkowych warunkach to będzie co innego - nie będzie mnie to zachwycać, ale zaakceptuję to.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Ja nie jestem chrześcijaninem i nie chcę żadnych meczetów w Warszawie. Jeśli kupią na rynkowych warunkach działkę i zbudują sobie meczet na rynkowych warunkach to będzie co innego - nie będzie mnie to zachwycać, ale zaakceptuję to.
Na rynkowych? A dlaczego nie z dużą bonifikatą jak KK? :evil:
Odpowiedz
Bo KrK też nie powinien mieć żadnych bonifikat - nikt ich nie powinien mieć.
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Bo KrK też nie powinien mieć żadnych bonifikat - nikt ich nie powinien mieć.
Ano słusznie. Nie powinien. Zastanawiam się, dlaczego zatem ma.
Odpowiedz
Stary Werter napisał(a):Dlaczego te manipulacje w ogóle były skuteczne i nie obniżały dostosowania populacji beznadziejnie grzęznących w samooszustwie?

Przeciętny Kowalski myśli stereotypami. Skądś te stereotypy sobie bierze. Twierdzisz waść, że współcześnie nie jest poddawany manipulacji? Ani trochę?
Jest to jakis mechanizm, ale czy trwały? Łatwo go zmienić, uświadamiając ludzi o danych zjawiskach. I przecież to się zmienia. Myślących stereotypowo na temat gejów jest coraz mniej, przy czym zachodzi tu jeszcze dodatkowa kwestia, bo nie każdy kto widzi kogoś kogo świat kręci się wokół dupy musi go od razu negatywnie ocenić. Ktoś kto jest osobą tolerancyjną, empatyczną, liberalną, nie zaatakuje takiego stylu życia Uśmiech Skuteczne manipulacje? Gdyby takie były, nie upadałyby jedna po drugiej. Za hitlera wiedzieli o jego mechanizmach na długo zanim ten upadł. Dziś wolni ludzie o wiele szybciej wyzwalają się z manipulacji niż kiedyś. Nawet dzisiejsi katolicy, wielu z nich dawno jest już poza wpływem kościelnych psychosztuczek, zaś samą organizację traktują w kategorii folkloru tradycji.

Stary Werter napisał(a):Regułka wygląda na uzasadnioną. Aczkolwiek bieda jest to pojęcie względne, nie absolutne - biednym (i tak samo bogatym) jest się zawsze w stosunku do kogoś. I ten podział jest nieusuwalny, dopóki istnieje pieniądz.
Eee, tam. Można przecież uznać jakiś pułap za średni, lub nawet tego nie robić, kwitując "jak trwoga to do boga", znaczy się jak masz coś jeść, gdzie spać i co robić oraz dostajesz za to pieniądze pozwalające Ci na w miarę komfortowe życie = masz zwiększone tendencje do myślenia o czymś innym niż tylko jak przetrwać od 1 do 1, więc jest większe prawdopodobieństwo, że odejdziesz od boga.

Stary Werter napisał(a):Tylko wtedy, jeśli skasujemy w ogóle podział na "naturalne" i "sztuczne". Owszem, można to zrobić, na gruncie ateizmu oczywiście o niebo prościej niż na gruncie religii, zwłaszcza judeochrześcijańskiej. Pytanie, jakie to rodzi konsekwencje.
No właśnie nie bardzo je widzę. Może mnie oświeć.

Stary Werter napisał(a):Może. A może nie. Żyję dostatnio, wiem całkiem sporo, wierzyć przestać nie potrafię. Zresztą nie tyle jest to wiara, ile potrzeba doświadczania cudowności w świecie. Ja zaspokajam tę potrzebę lekturą, a ostatnio i tworzeniem (do szuflady) fantastyki, a szeregowi Czesi zasuwają do astrologów, jak kiedyś zasuwali do kościołów. Albo taboryckich kaznodziei.
Myślę, że znam Czechów lepiej niż przeciętny Kowalski, w ogóle super naród kocham Czechów. Wierz mi, że oni nie przestali być od tego ateistami. Ludzie posiadają sferę duchową, ja również ją mam. To jeszcze nie oznacza, że jestem osobą religijną i wyznają jakieś bóstwa. Niektórzy ludzie mają silną potrzebę religijności, ale to też dzisiaj w coraz mniejszym stopniu oznacza konieczność przynależności do określonej sekty.

exodim napisał(a):Niestety, Witold ma rację. Jeśli ty jesteś reprezentantem środowisk homoseksualnych i w takiej roli tu występujesz, to tylko pogłębiasz mój negatywny i niechętny stosunek do tych środowisk. Myślę, że wiele osób z tego forum ma podobne odczucia do tej kwestii.

Uwaga: nie jesteś żadnym edukatorem, tak jak wyżej napisałem: niczego się od ciebie nie dowiedziałem, oprócz tego, że tobie podobni mentalnie są zagrożeniem dla stabilności społeczeństwa
A ja myślę, że wielu ma podobne odczucia do moich. Jesteś zatwardziałym homofobem, twoje poglądy wpisują się w mowę nienawiści, sypiesz obelgami, gówno wiesz na tematy, w których się wypowiadasz, bezczelnie zawłaszczasz sobie nie swój temat doklejając do niego tendencyjną ankietę z 3 negatywnymi opcjami i tylko 1 pozytywną. Chyba nie sądzisz, że zależy mi na opinii jakiegoś młokosa, który ma tyle wiedzy co ja brudu za paznokciem. Zaproś autorkę bloga na forum, przekonamy się z kim się zgodzi, po przeczytaniu wszystkich moich i twoich postów :] Kto wie, może staniesz się bohaterem wpisu nt. homofobów tolerujących LGBT wyłącznie w charakterze potulnych piesków się do nich dostosowujących.
Odpowiedz
Cytat:A ja myślę, że wielu ma podobne odczucia do moich.
No przyznawać się koledzy ?
Kto ma podobne odczucia co nasz pseudoedukator ?
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):E, tam. Exodimie, masz jeszcze El Commediante i mnie, więc chyba nie jest źle. Uśmiech

To faktycznie znaczy że nie jest źle. Dwóch normalnych facetów, zajmujących się własnym życiem i o własnych poglądach. Panowie dziękuję, gdyby nie Wy miałbym straszne uprzedzenia. A tak mam uprzedzenia tylko do środowiska skrajnych kretynów Uśmiech

nonkonformista napisał(a):Bo kościoły pustoszeją.
A drugi meczet w Wawie pewnie by się przydał, skoro chcieli go zbudować, to znaczy, że w poprzednim już jest im za ciasno.

No tyle że jak zbudują meczet to wyburzyć go nie wolno. Cejrowski twierdził że w Koranie jest napisane że plac pod meczetem to ziemia święta i nawet pustego niszczejącego meczetu wyburzyć nie wolno, bo będą protesty muzułmanów na całym świecie.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromancer napisał(a):To faktycznie znaczy że nie jest źle. Dwóch normalnych facetów, zajmujących się własnym życiem i o własnych poglądach. Panowie dziękuję, gdyby nie Wy miałbym straszne uprzedzenia. A tak mam uprzedzenia tylko do środowiska skrajnych kretynów Uśmiech
Tyle, że oni się bardziej ze mną zgadzają niż z tobą, ponieważ ja mam zbieżne poglądy z ich poglądami, przynajmniej na tyle co ich czytam, tak więc uważałbym na twoim miejscu ze zbyt wczesnym zawłaszczaniem sobie "sukcesu" w polemice ze mną, gdzie poległeś jak wiewiórka, nie potrafiąc niczym poprzeć swoich kłamstw. Na koniec jak każdy homofob, brnąc w obelgi i ad personam, wyszło jakie z ciebie ziółko. Zawsze podejrzewałem, że homofobia jest także przejawem prostactwa i cholera cały czas to się potwierdza Uśmiech Twoja postawa-próba przylizania się do Nonkonformisty i El comendiante jest przejawem skrajnej bezczelności oraz liczenia na ich naiwność. Chyba nie sądzisz, że oni nie widzieli twoich bredni nt. homoseksualizmu i działalności ruchów emancypacyjnych LGBT? Masz ich za masochistów?
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Wierz mi, że oni [Czesi -p] nie przestali być od tego [ganiania do astrologa i fengszuja-p] ateistami. .

ROTFL!!!! :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Wiadomo, że żaden ateista nie może się obyć bez astrologa, fengszuja i wywoływania duchów. :lol2:

Cytat:Ludzie posiadają sferę duchową, ja również ją mam.

I to by było na tyle jeżeli chodzi o ateizm

Jak widać ateizmem jest właśnie wyznawanie zwodnika. 8)

Cytat:Jesteś zatwardziałym homofobem, twoje poglądy wpisują się w mowę nienawiści, sypiesz obelgami, gówno wiesz na tematy, w których się wypowiadasz, bezczelnie zawłaszczasz sobie nie swój temat doklejając do niego tendencyjną ankietę z 3 negatywnymi opcjami i tylko 1 pozytywną. Chyba nie sądzisz, że zależy mi na opinii jakiegoś młokosa, który ma tyle wiedzy co ja brudu za paznokciem.

Tak tak, łbami homofobów będziecie brukować ulice... Smutny
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Wiadomo, że żaden ateista nie może się obyć bez astrologa, fengszuja i wywoływania duchów. :lol2:
Ostatnio Doda znana ze swojego ateizmu i wstrętu przed religiami, w szczególności tą katolicką, poszła do wróżki. Pewnie stałą się od tego osobą głęboko wierzącą... Znam bardzo dobrze dwóch Czechów oraz miałem okazję być u nich dwukrotnie. Niestety nie spotkałem żadnego katolika Smutny Co Ty wiesz o Czechach?

pilaster napisał(a):I to by było na tyle jeżeli chodzi o ateizm

Jak widać ateizmem jest właśnie wyznawanie zwodnika. 8)
To wyłącznie twój problem, że zawężasz pojęcie sfery duchowej do przynależności sekt religijnych i wierzeń w jakieś bóstwa Uśmiech

pilaster napisał(a):Tak tak, łbami homofobów będziecie brukować ulice... Smutny
Chciałbyś. Nic wam nie musimy robić, wystarczy, że wytykamy was palcami i ośmieszamy kretynizm homofobicznego myślenia.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Ostatnio Doda znana ze swojego ateizmu i wstrętu przed religiami, w szczególności tą katolicką, poszła do wróżki. Pewnie stałą się od tego osobą głęboko wierzącą... Znam bardzo dobrze dwóch Czechów oraz miałem okazję być u nich dwukrotnie. Niestety nie spotkałem żadnego katolika Smutny Co Ty wiesz o Czechach?

HAHAHAHAHAHAHA
O kurwa nie wyrobię :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:
Czyli fakt ze doda poszła do wróżki ma oznaczać ze normalny ateista chodzi do wróżki ? Duży uśmiech
No co ty jeszcze nie powiesz ?

GoodBoy napisał(a):To wyłącznie twój problem, że zawężasz pojęcie sfery duchowej do przynależności sekt religijnych i wierzeń w jakieś bóstwa Zdezorientowanymile:

Na dzisiejsze czasy ciężko przebić sektę wróżbitów.
Zresztą nie ma co się dziwić jak ateizm jest traktowany jak jakieś modne ubranie... :roll:

GoodBoy napisał(a):Chciałbyś. Nic wam nie musimy robić, wystarczy, że wytykamy was palcami i ośmieszamy kretynizm homofobicznego myślenia.

Przeciętny kowalski postrzega was coraz bardziej jako bandę oszołomów to chyba słabo wam wychodzi te ośmieszanie :roll:
No chyba ze chodzi o ośmieszanie samych siebie, jeżeli tak to się zgadzam ze nie da was się pobić. :>
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Ostatnio Doda znana ze swojego ateizmu i wstrętu przed religiami, w szczególności tą katolicką, poszła do wróżki.

ROTFL!!!!

Widocznie wstręt do religii u dody nie rozciąga się na wszystkie religie. :lol2:

Cytat:Pewnie stałą się od tego osobą głęboko wierzącą...

Zapewne głęboko wierzącą była już wcześniej. W zwodnika Duży uśmiech

Cytat:Znam bardzo dobrze dwóch Czechów oraz miałem okazję być u nich dwukrotnie. Niestety nie spotkałem żadnego katolika

Jaka piękna miarodajność testu. Na próbie dwuelementowej. :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Cytat: Co Ty wiesz o Czechach?

No, są brudni, leniwi, skorumpowani i nie chce im się pracować. :roll:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Tyle, że oni się bardziej ze mną zgadzają niż z tobą, ponieważ ja mam zbieżne poglądy z ich poglądami, przynajmniej na tyle co ich czytam, tak więc uważałbym na twoim miejscu ze zbyt wczesnym zawłaszczaniem sobie "sukcesu" w polemice ze mną, gdzie poległeś jak wiewiórka, nie potrafiąc niczym poprzeć swoich kłamstw. Na koniec jak każdy homofob, brnąc w obelgi i ad personam, wyszło jakie z ciebie ziółko. Zawsze podejrzewałem, że homofobia jest także przejawem prostactwa i cholera cały czas to się potwierdza Uśmiech Twoja postawa-próba przylizania się do Nonkonformisty i El comendiante jest przejawem skrajnej bezczelności oraz liczenia na ich naiwność. Chyba nie sądzisz, że oni nie widzieli twoich bredni nt. homoseksualizmu i działalności ruchów emancypacyjnych LGBT? Masz ich za masochistów?

No i w tym bełkocie nie ma sprzeczności logicznej. Ja Ciebie nie lubię nie dlatego że wolisz facetów, ale dlatego że biadolisz głupoty. Nonk czy El C mają własne zdanie. Nie powtarzają jak katarynka jedynej słusznej ideologii. I jakich bredni na temat emancypacji? Prostego faktu że całe środowisko za walkę uznaje latanie po ulicach z transparentami, czy te Twoje opinie o tym że nic nie wiem że istnieją samospalenia wśród środowisk gejowskich? Nie wiem i nie pokazałeś choćby jednego przykładu że takowe istnieją. Walczyć o swoje prawa, to znaczy zdobywać je, dawać przykład jak żyć. Choćby praca u podstaw pozytywistów, to mimo wszystko też była walka. A jęczenie że inni mają dać i koniec, walką nie jest. Ofiarność i pokazywanie przykładu że można być normalnym, nie zafiksowanym na seksualności człowiekiem to moim zdaniem lepsze podejście niż nic nie wnoszące jęczenie i przedstawianie żądań. Takim podejściem tacy jak Ty robią taką krecią robotę normalnym ludziom że głowa mała.
Sebastian Flak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości