Pawcio napisał(a):Komedio droga. Film jest słaby. Nie budzi on mojej niechęci.
Już widzę jak analizowałeś film pod kątem autentyczności postaci, jakości realizacji i uniwersalności przekazu :lol2:
| Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
| Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym | 43.28% |
58 | 43.28% |
| Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami | 29.10% |
39 | 29.10% |
| Nie, jestem przeciwny | 14.93% |
20 | 14.93% |
| Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw | 12.69% |
17 | 12.69% |
| Razem | 134 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Homotematy/posty
|
|
02.06.2013, 10:48
Pawcio napisał(a):Komedio droga. Film jest słaby. Nie budzi on mojej niechęci. Już widzę jak analizowałeś film pod kątem autentyczności postaci, jakości realizacji i uniwersalności przekazu :lol2:
02.06.2013, 11:45
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Pawcio napisał(a):Zabawnego może i nie. Film bazuje na tanich emocjach i ma wzbudzić poczucie winy. Tradycyjne metody takich kampanii. Dwóch kolesi łapie się za rękę a na następny dzień wie o tym cała szkoła.:lol2:Łapie się za ręce jeśli już. Z czego tu robić sensację i z czego się śmiać? Ot, dwóch kolesi złapało się za ręce - tak jak dwóch przyjaciół pocałowało się w policzki. Dla niektórych to widać problem.:p
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
02.06.2013, 11:52
Cytat:Już widzę jak analizowałeś film pod kątem autentyczności postaci, jakości realizacji i uniwersalności przekazu :lol2: Ja wiem, że u lewaków z logiką jest na bakier, ale żeby aż tak? Zdaniem Komedii nie mogę po obejrzeniu filmu powiedzieć że podoba mi się bądź nie. Muszę przeprowadzić jakieś specjalistyczne badania, na które lewizna tak uwielbia się powoływać. Komedia po wyjściu z kina czy po obejrzeniu jakiejś reklamy pędzi do swojego różowego laboratorium i klatka po klatce analizuje film. Bez tego nie można przecież wyrazić swojej opinii. Mato bosko kochano... :roll:
02.06.2013, 12:12
Iselin napisał(a):A co w tym jest zabawnego? To, że identyczny filmik można by zrobić o kimkolwiek - np. o kimś, czyja gęba się komuś nie spodobała, czyje ubranie się komuś nie spodobało, kto został pobity dla pieniędzy, kto został wyśmiany/zwyzywany/pobity po prostu losowo, bo trafił na niewłaściwych meneli. Ale to jest wszystko nieistotne, przejmować należy się wtedy, jeżeli ofiara jest homo.
02.06.2013, 13:23
Witold napisał(a):To, że identyczny filmik można by zrobić o kimkolwiek - np. o kimś, czyja gęba się komuś nie spodobała, czyje ubranie się komuś nie spodobało, kto został pobity dla pieniędzy, kto został wyśmiany/zwyzywany/pobity po prostu losowo, bo trafił na niewłaściwych meneli. Ale to jest wszystko nieistotne, przejmować należy się wtedy, jeżeli ofiara jest homo. Jak często nienawiść wyzwala w człowieku tolerancję dla własnej głupoty. Ciekawe co to za dzielnica w której mieszkasz, gdzie codziennie oklepują ci twarz.
02.06.2013, 13:23
Liczba postów: 5,638
Liczba wątków: 38 Dołączył: 03.2009 Reputacja: 23 Płeć: kobieta Wyznanie: panteistka Iselin napisał(a):A co w tym jest zabawnego?Chyba... nic. Film jest o tyle przykry że prawdziwy.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
02.06.2013, 13:39
Cytat:Jak często nienawiść wyzwala w człowieku tolerancję dla własnej głupoty. Ciekawe co to za dzielnica w której mieszkasz, gdzie codziennie oklepują ci twarz. Te wypociny potwierdzają tylko post Witolda. Idąc tokiem rozumowania Komedii można powiedzieć: "ciekawe co to za dzielnica, w której mieszkasz, gdzie codziennie śmieją się z gejów" Tok rozumowania Komedii Nie podobają mi się praktyki homoseksualne - nienawidzę gejów Nie podoba mi się siatkówka - nienawidzę każdego, kto ją uprawia. Może Komedia chce nam zasugerować, że w szkole częściej cierpią geje, niż na przykład wyśmiewane dzieci z biednych rodzin?
02.06.2013, 13:48
Pawcio napisał(a):Idąc tokiem rozumowania Komedii można powiedzieć: "ciekawe co to za dzielnica, w której mieszkasz, gdzie codziennie śmieją się z gejów" Idąc moim tokiem rozumowania można powiedzieć: "trzeba być idiotą, żeby sprowadzać sytuację na polskiej ulicy i w szkole do jakiejś Ugandy, gdzie maczetą można dostać za cokolwiek". Idąc dalej tym tokiem rozumowania można powiedzieć "Pawcio wyznaje taki pogląd". Idąc jeszcze dalej mój tok rozumowania można zakończyć pewną konkluzją. Sam sobie odpowiedz co to za konkluzja.
02.06.2013, 13:51
Dziecinko. Kiedyś dałem Ci radę. Wołaj kogoś, kto przeczyta Ci te posty i wytłumaczy o co w nich chodziło. Zrób to teraz i poproś o przeczytanie ZE ZROZUMIENIEM posta Witolda.
O moje nawet nie proszę bo nie chcę marnować czasu Twojemu opiekunowi.
02.06.2013, 13:56
Pawcio napisał(a):Dziecinko. Kiedyś dałem Ci radę. Wołaj kogoś, kto przeczyta Ci te posty i wytłumaczy o co w nich chodziło. Zrób to teraz i poproś o przeczytanie ZE ZROZUMIENIEM posta Witolda. Rozumiem, że to była Riposta nr 47 którą losowo wygenerował ci komputer. Witold twierdzi że Polska to jakaś favela gdzie po ulicach chodzą dziwne menele co tylko szukają okazji żeby spuścić wpierdol, albo wyśmiać za ciuch albo biedę, więc okazywanie bycia homoseksualistą niewiele zmienia w tej kwestii. To nie jest polska rzeczywistość.
02.06.2013, 14:21
El Commediante napisał(a):Witold twierdzi że Polska to jakaś favela gdzie po ulicach chodzą dziwne menele co tylko szukają okazji żeby spuścić wpierdolOstatnio trafiło się dwóch takich w Helsinkach, co spuścili wpierdol dwóm kobietom i jednemu dziadkowi za to, że byli Finami. Jak wszyscy dobrze wiemy, stolica Finlandii jest favelą. Cytat:albo wyśmiać za ciuch albo biedę,Rzecz normalna w gimnazjach. Przy czym nie trzeba się nosić niemodnie, starczy przeczytać wypracowanie pt. "Jak spędzałam wakacje". Cytat:więc okazywanie bycia homoseksualistą niewiele zmienia w tej kwestii.Zmienia albo i nie. Generalnie trzeba jaja mieć, a tu orientacja nie ma nic do rzeczy. Podpaść grupie faktycznie można za pierdołę. O co Ci tak w ogóle chodzi? Że homo są skazani na bycie homo? Mój borze, jedni w życiu mają z górki, drudzy pod górkę i jak świat światem, ta jedna rzecz się nie zmieni. Cytat:To nie jest polska rzeczywistość.To w ogóle nie jest rzeczywistość. To jest wybranie z wypowiedzi Witolda dogodnego dla siebie fragmentu i podkręcenie stężenia absurdu do maksimum. Faktycznie, komedia.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be For always Orkiestra!
02.06.2013, 14:33
Cytat:Rozumiem, że to była Riposta nr 47 którą losowo wygenerował ci komputer. Na Twoje rzygowiny wystarczy każda riposta jaką wylosuje mi komputer. Po prostu piszesz głupoty Komedio. Smutne, ale prawdziwe.
02.06.2013, 15:31
El Commediante napisał(a):Jak często nienawiść wyzwala w człowieku tolerancję dla własnej głupoty. Jak często niechęć to zaakceptowania krytyki swojej ideologii, skłania to używania słowa "nienawiść", niezależnie czy ma ono jakikolwiek sens w danym kontekście. Cytat:Witold twierdzi że Polska to jakaś favela gdzie po ulicach chodzą dziwne menele co tylko szukają okazji żeby spuścić wpierdol, albo wyśmiać za ciuch albo biedę, więc okazywanie bycia homoseksualistą niewiele zmienia w tej kwestii. To nie jest polska rzeczywistość. Witold twierdzi, że hołota istnieje wszędzie i że to, ze ktoś obrywa za bycie homo nie jest w żaden sposób bardziej oburzające niż to, że obrywa z dowolnego innego powodu. A Commediante jak rozumiem uważa, że w Polsce przestępczości w ogóle nie ma, pobicia, ataki, w ogóle się nie zdarzają? A dodajmy jeszcze, że filmik o którym mówimy pokazuje tylko wyśmiewanie, ataki słowne - i tego też w Polsce nie ma? W szkołach tego nie ma? Wszyscy są cywilizowami, kulturalni, grzeczni i miłują bliźniego, tylko biedni geje jako jedyni są krzywdzeni?
02.06.2013, 15:38
El Commediante napisał(a):Już widzę jak analizowałeś film pod kątem autentyczności postaci, jakości realizacji i uniwersalności przekazu :lol2: Jedna scena jak pedzio wchodzi z słuchawkami na uszach do szkoły i jest slowmotion wygląda jakby żywcem zerżnięta z Sali Samobójców. Tutaj na początku teledysku widać tę scenę. Bohater wszedł wtedy do szkoły, a wszyscy już wiedzieli, że całował się z chłopakiem, dlatego się na niego patrzyli. A na koniec jak wszyscy się chwytają za rękę, czyli "Wszystkie dzieci nasze są", to szczyt żenady. Już lepiej jakby pokazali, że ten gej został pobity i włożyli mu szczotę do tyłka. Dręczenie w szkołach to bullying, jest już o tym temat. Pretekst, żeby komuś wpierdolić można znaleźć zawsze.
02.06.2013, 15:40
Hastur napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=b_VrQSf8XiI Równie realistyczne jak "zemsta frajerów" :lol2:
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
02.06.2013, 15:50
Berzerker napisał(a):Równie realistyczne jak "zemsta frajerów" :lol2: Top komentarz pod tym filmikiem : "dobry pedal to martwy pedal" :lol2::lol2::lol2: Patrzcie na to: 1:58 RUDY PEDAŁ AHAHHAHAHAH 4:07 Wyłazi całe lewactwo z tej kampanii
02.06.2013, 15:53
Wściekłe Gacie napisał(a):Top komentarz pod tym filmikiem : przez takie gówna, owa owiana mitem homofobia będzie z pewnością wzrastać. Nie rozumiem tego rodzaju kampanii, w uświadamianiu czego? że żaba nie fruwa? :roll:
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
02.06.2013, 15:55
Stary Werter napisał(a):Ostatnio trafiło się dwóch takich w Helsinkach, co spuścili wpierdol dwóm kobietom i jednemu dziadkowi za to, że byli Finami. Jak wszyscy dobrze wiemy, stolica Finlandii jest favelą. Trzy osoby w Helsinkach. Straszne! Cytat:Rzecz normalna w gimnazjach. Przy czym nie trzeba się nosić niemodnie, starczy przeczytać wypracowanie pt. "Jak spędzałam wakacje". Och straszne, toż to 3 (słownie: trzy) lata tortur! I to jakich! Nie zaproszą cię na imprezy ludzie z którymi i tak nie miałbyś co robić. Cytat:Generalnie trzeba jaja mieć, a tu orientacja nie ma nic do rzeczy. Myślę że mylisz posiadanie jaj z pokornym nadstawianiem karku. Cytat:Mój borze, jedni w życiu mają z górki, drudzy pod górkę i jak świat światem, ta jedna rzecz się nie zmieni. Gdyby wszyscy ludzie myśleli jak ty, pewnie nadal huśtalibyśmy się na drzewach. Witold napisał(a):Jak często niechęć to zaakceptowania krytyki swojej ideologii, skłania to używania słowa "nienawiść", niezależnie czy ma ono jakikolwiek sens w danym kontekście. Krytyka jest bezpodstawna z powodów jakie wymieniłem później. Obstawiłem że tego nie widzisz właśnie z powodu odczuwania niechęci. Cytat:Witold twierdzi, że hołota istnieje wszędzie i że to, ze ktoś obrywa za bycie homo nie jest w żaden sposób bardziej oburzające niż to, że obrywa z dowolnego innego powodu. JEŚLI obrywa z innego powodu. Poza tym skąd pewność, że obrywanie za homo jest wliczone w standard, a nie jest bonusem dodanym do standardu? Cytat:A Commediante jak rozumiem uważa, że w Polsce przestępczości w ogóle nie ma, pobicia, ataki, w ogóle się nie zdarzają? A dodajmy jeszcze, że filmik o którym mówimy pokazuje tylko wyśmiewanie, ataki słowne - i tego też w Polsce nie ma? W szkołach tego nie ma? A gdzie ja tak napisałem?
02.06.2013, 15:59
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64 Dołączył: 01.2009 Reputacja: 60 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany Witold napisał(a):To, że identyczny filmik można by zrobić o kimkolwiek - np. o kimś, czyja gęba się komuś nie spodobała, czyje ubranie się komuś nie spodobało, kto został pobity dla pieniędzy, kto został wyśmiany/zwyzywany/pobity po prostu losowo, bo trafił na niewłaściwych meneli. Ale to jest wszystko nieistotne, przejmować należy się wtedy, jeżeli ofiara jest homo.Jeśli tak twierdzisz... Ja twierdzę, że przejmować należy się zawsze w takich sytuacjach.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
02.06.2013, 15:59
Wściekłe Gacie napisał(a):Patrzcie na to: już pierwsza panna z filmiku mnie przeraża, oznajmiła, że chce coś powiedzieć klasie :roll: kurwa kogo to obchodzi, że ona woli dziewczynki? jakie to ma znaczenie? i dlaczego musiała to oznajmić na forum klasowym? wpłynie to na jej stopnie, że się z tym afiszuje? :roll: albo panna, która przywołuje rzekome słowa nauczyciela, że homosie są narkomanami i rodzą się na dworcu. To jest czysta propaganda, gdyby którykolwiek nauczyciel tak powiedział już by nie był nauczycielem w myśl naszej poprawności społecznej.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|