To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Wściekłe Gacie napisał(a):Konstytucją naszego kraju można się co najwyżej podetrzeć. To lewacki bełkot.
Zdążyłeś nas już przyzwyczaić, że każda opinia inna niż twoja to automatycznie lewactwo.

nonkonformista napisał(a):Jam nigdzie nie pisał, że w przyszłości nie byłoby to możliwe. Piszę o teraźniejszości, że teraz nie można tego zmienić.
A co będzie w przyszłości, czas pokaże i wtedy zobaczymy.
Oni pierdolą o możliwości zmiany, dlatego, że życzą nam źle i trzymają kciuki, aby kiedyś można było z łatwością zmieniać orientację i żeby doprowadzić do sytuacji, gdzie na świecie nie ma ani 1 geja. To marzenia ściętej głowy, ale to pokazuje ich intencje, które stoją za całym tym dywagowaniem.
Odpowiedz
Zauważyłem, że GoodBoy odmienia przez wszystkie przypadki naukę, więc powiem o czymś. Natknąłem się ostatnio na bardzo ciekawe badanie, które pokazuje, że orientacja seksualna nie jest niezmienna. Nie chodzi bynajmniej o zmianę pod wpływem terapii, a zmianę całkowicie spontaniczną. Okazuje się, że wielu, którzy w wieku młodzieńczym odczuwali pociąg do tej samej płci, gwałtownie, nawet w przeciągu roku, zmieniali swoje upodobania. Odbywało się to w obie strony, lecz w stronę pociągu do przeciwnej płci dramatycznie częściej. Podobnie zmieniały się upodobania biseksualne, bardzo często w zupełnie heteroseksualne bądź homoseksualne, lecz w te pierwsze znacznie częściej. Okazało się, że orientacja heteroseksualna jest najbardziej stabilna i badani najczęściej przechodzili do tej orientacji z innych, niż w przeciwną stronę. Badania przeprowadzono gdy badani mieli 16, 17 oraz 22 lata.

Tutaj macie abstrakt tego artykułu i jeśli macie dostęp do baz Springera (na przykład jeśli jesteście studentami bądź pracownikami naukowymi) to również do całego artykułu: http://link.springer.com/article/10.1007...006-9088-5.

Jeśli kogoś bardzo zainteresuje ta kwestia to mogę pomyśleć jak przesłać pełny artykuł, bo mam do niego dostęp.

Tak więc widać, że zmiana orientacji jest możliwa i to całkiem spontaniczna. Czy to nie stanowi mocnej przesłanki za tym, że i celowo przeprowadzane terapie mogą zakończyć się sukcesem?

@GoodBoy

Ja osobiście nikogo do niczego zmuszać nie chcę. Jednak jeśli ktoś chce się zmienić, to nie widzę powodu, żeby nie miał do tego praw, jeśli byłoby to możliwe.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Zdążyłeś nas już przyzwyczaić, że każda opinia inna niż twoja to automatycznie lewactwo.
No, no panie ładny... Nie szalej pan tak. Bo akurat ty nas zdążyłeś przyzwyczaić, że każda opinia inna niż twoja to "homofobia" Oczko
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Wściekłe Gacie napisał(a):Konstytucją naszego kraju można się co najwyżej podetrzeć. To lewacki bełkot.
Stwórz lepszą. Na co czekasz?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):@GoodBoy
Ja osobiście nikogo do niczego zmuszać nie chcę. Jednak jeśli ktoś chce się zmienić, to nie widzę powodu, żeby nie miał do tego praw, jeśli byłoby to możliwe.
Ja też nie widzę, pod warunkiem, że nie będzie to skutkiem prania mózgu i niszczenia człowieka, tylko jego autentycznej wewnętrznej niczym nie skalanej potrzeby. Tak jak weryfikuje się transseksualistów. Żaden z nich nie otrzyma zgody na zmianę płci ot tak sobie na zachciankę, tylko najpierw musi przejść szereg badań, w tym psychologicznych, które wykluczają fanaberie i wpływ otoczenia. Jeśli chodzi o gejów chcących zostać hetero, póki co ~99% tego typu przypadków, a właściwie można nawet zaryzykować twierdzenie, że 100% to osoby z bardzo konkretnego środowiska, które chcą to zrobić w oparciu o czynniki, na podstawie których odmawia się transseksualistom operacji zmiany płci. Podejrzewam, że u homo funkcjonowałoby to podobnie, a charakter przypadków chętnych na zmianę dowodzi powodów ideologicznych, religijnych, wpływu skrajnie konserwatywnego środowiska. Innymi słowy magielek i pranko mózgu. I tutaj Nonkonformista słusznie chyba Tobie pisał, że takim ludzim należy owszem pomóc, ale nie w zmianie orientacji, która jest niemożliwa, tylko w kieurnku zaakceptowania swojej seksualności. Jeśli ktoś by mi pokazał przypadek, np. ateisty, który gardzi kościołem i konserwą, a jednocześnie wyraża chęć zostania hetero, wówczas bym bardziej uwierzył w to, że jego wola nie jest ideologicznie skalana. Jednak gejów, którzy by chcieli się zmieniać, a jednośnie nieskalanych konserwą, po prostu nie ma. To niestety raczej definitywnie obnaża charakterologię powstania homo-ego u tych, którzy twierdzą, że chcieliby się zmienić. Gej nie maglowany, nie manipulowany i psychicznie nie niszczony, dobrze się ze sobą czuje.

Odnośnie opracowania, które podałeś, to nic nowego. Badanie, jak sam wspomniałeś dotyczy dorastających ludzi. To okres, w którym wiele nastolatków doznaje przejściowych doświadczeń homoseksualnych i stąd wniosek, że częstsze jest końcowe uwarunkowanie na hetero, niż homo. Trudno, żeby było inaczej, przy założeniu, że populacji homo jest ~5-10%. To badanie nie jest pierwszym, które to pokazuje. Niezbyt mądre byłoby zakładać, że tak samo się dzieje w przypadku osób dorosłych i starszych, dlatego to opracowanie podkreśla ludzi w jakim wieku dotyczy.

Marcin_77 napisał(a):No, no panie ładny... Nie szalej pan tak. Bo akurat ty nas zdążyłeś przyzwyczaić, że każda opinia inna niż twoja to "homofobia" Oczko
Nieprawda. Nie zgadzam się np. z Grimem, Starym Werterem, Flaufly, Soul33 i jakoś ich homofobami nie określam. Zresztą Ciebie też za bardzo nie. Ty w ogóle jesteś ciekawym przypadkiem, ponieważ przejawiasz pewne symptomy homofobii, ale robisz to nieświadomie i raczej nie masz w sobie złej woli. Twoja homofobia polega głównie na tym, że często sypiesz tekstami, nie zdając sobie sprawy, że możesz kogoś urazić, a jednocześnie piszesz, że masz jakiś tam znajomych gejów, których lubisz. Między Twoją homofobią i homofobią dajmy na to Hastura, jest prawdziwa przepaść. Zresztą jego uważam za jednego z największych, o ile nie największego homofoba na forum. Koleś może czuć się zaszczycony Uśmiech
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Stwórz lepszą. Na co czekasz?
Przecież "lewacki bełkot" to takie określenie wytrych, stosowane przy każdej możliwej okazji.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Przecież "lewacki bełkot" to takie określenie wytrych, stosowane przy każdej możliwej okazji.
Oczywiście. Wściekłe Gacie pisze o 'lewackim bełkocie', ale jakoś nie pisze jak zamienić go w 'prawacką, miodopłynną wymowę'.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Łapy precz od Konstytucji. Jaka by nie była, jakieś Wściekłe Gacie czy Nonkonformista, nie mają żadnych kwalifikacji by ją poprawiać.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Łapy precz od Konstytucji. Jaka by nie była, jakieś Wściekłe Gacie czy Nonkonformista, nie mają żadnych kwalifikacji by ją poprawiać.
Toteż ja nie chcę jej poprawiać. Zwróciłem tylko uwagę Gaciom, że postępuje niepatriotycznie.
Odpowiedz
Nadeszły kolejne dobre wieści z frontu walki o prawa LGBT. Który to już kraj w tym roku? Uśmiech

wyborcza napisał(a):Izba Lordów przyjęła wczoraj wieczorem w drugim czytaniu, bez głosowania, ustawę o równouprawnieniu związków małżeńskich hetero- i homoseksualnych. Wcześniej stosunkiem głosów 390 do 148 odrzucono poprawkę, która miała to drugie czytanie zablokować.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...twach.html
Odpowiedz
Spoko, spoko, jeszcze ze 20 lat i ustawy Izby Lordów przestaną mieć znaczenie wobec wszechobecnych rządów szariatu.:lol2:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Spoko, spoko, jeszcze ze 20 lat i ustawy Izby Lordów przestaną mieć znaczenie wobec wszechobecnych rządów szariatu.:lol2:

Uśmiałbym się, gdyby nie fakt, że jest to przerażająco realna perspektywa...
Odpowiedz
ŚS, no i widzisz co narobiłeś? On to wziął na poważnie Szczęśliwy
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Spoko, spoko, jeszcze ze 20 lat i ustawy Izby Lordów przestaną mieć znaczenie wobec wszechobecnych rządów szariatu.:lol2:

Coś Ty... Dzięki tej ustawie geje zaczną się rozmnażać i prześcigną muzułmanów w dzietności kobiet.
Odpowiedz
GoodBoy: Ile Ty masz lat? Dożyjesz jeszcze rządów szariatu? Jeśli tak, to na Twoim miejscu też traktowałbym to poważnie.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Między Twoją homofobią i homofobią dajmy na to Hastura, jest prawdziwa przepaść. Zresztą jego uważam za jednego z największych, o ile nie największego homofoba na forum. Koleś może czuć się zaszczycony Uśmiech
Zaszczycony, bo jakiś tuman sobie coś na mój temat uroił? :lol2:

Homofob ze mnie żaden, moje poglądy na homoseksualizm pokrywają się w co najmniej 99% z poglądami chociażby takiego Grima (wiem, bo zdarzało nam się rozmawiać przy piwie), kumpluję się też z Kyriosem, no ale to żaden dowód, bo uważasz go za odszczepieńca od swojej sekty :lol2:

Zresztą ponawiam apel z tego postu: http://ateista.pl/showpost.php?p=527437&postcount=2446. Nawet zamiast lęku może być nienawiść czy choćby niechęć do ogółu homoseksualistów.
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):GoodBoy: Ile Ty masz lat? Dożyjesz jeszcze rządów szariatu? Jeśli tak, to na Twoim miejscu też traktowałbym to poważnie.
Nie będzie żadnych rządów szariatu, Śmierci.
Europa jest zbyt zsekularyzowana.
Hastur napisał(a):kumpluję się też z Kyriosem
Kyrios to niewolnik.
Tak mu dobrze. Nie chce nic zmieniać.
Ze swoim byłym za rękę nie chodził. Nawet z nim nie mieszkał.
Nie chce związków partnerskich i tych wszystkich ułatwień, to możesz się z nim kumplować. Język Niechby tylko spróbował przedstawić ci swojego faceta albo pocałował go w policzek przy tobie, albo wziął delikatnie za rękę, skończyłoby się kumplowanie, prawda?
Odpowiedz
Ciekawe czemu zatem kraje zsekularyzowane dają się tak niewolić, a Polska jakoś nie...

Odpowiedz
idiota napisał(a):Ciekawe czemu zatem kraje zsekularyzowane dają się tak niewolić, a Polska jakoś nie...
To owoc kolonializmu.
Było się pchać do Indii?
W Indiach usłyszano o Brytyjczykach i chociaż ciemiężcy, to jednak tam jeżdżą, bo namiastkę mieli u siebie.
A wiadomo nie od dziś, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.
Jakoś poza incydentami nie słychać, by kobiety we Francji w chustach chodziły lub burkach. Przeciwnie - świecka Francja zabrania noszenia chust w szkołach i słusznie czyni, bo szkoła to ma być miejsce neutralne światopoglądowo, a nie zawłaszczane przez taką czy inną religię.
I zamieszki zdarzają się sporadycznie.
Trudno, żeby świecka Francja stała się republiką islamską /prędzej Polska ze swoim lizodupstwem w stosunku do kapłanów/. Gdyby we Francji próbowano wprowadzić szariat, polałaby się krew.
Myślisz, że Francuz zrezygnuje z wina do obiadu, zrezygnuje z wolności myślenia, myślisz, że wyzwolone kobiety francuskie dadzą się ubrać w jakieś szmaty? Naprawdę w to wierzysz?

Do konfrontacji dojść może i jeśli tendencje się nie zmienią, najprawdopodobniej dojdzie. Ale górą będzie laicka Francja /taka z ideałami rewolucji francuskiej/, a nie islamska Francja. Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Nie będzie żadnych rządów szariatu, Śmierci.
Europa jest zbyt zsekularyzowana.

I dlatego tolerują jak szmatogłowi na terenach zdominowanych przez siebie w praktyce wprowadzają szariat? Widocznie jednak nie jest zsekularyzowana.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości