To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Palmer Eldritch napisał(a):A dlaczego tylko heterofoby mają prawo określać kto kim jest?
Bo są pomysłodawcami tej zabawy? Jak chcesz, załóż swoją komisję Oczko
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?

Nie. Metoda salami/małych kroczków jest mi dobrze znana, żebym mógł zgodzić się na coś takiego. Gdyby nie agresja środowisk LGBT to może i dałbym się przekonać. Ale na zmianę retoryki i sposobu "dialogu" raczej się nie zanosi.

2. Jesteś zwolennikiem parad równości?
Nie
3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?
Może jednak pasowałoby stwierdzić, czym jest to ów mityczne "równouprawnienie". Jeśli naprawdę takie, jakie prezentuje je lewica to nie. Czegoś takiego nie było i nigdy nie będzie czy się to komuś podoba czy nie.

4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?

Normalnie ludzie - geje. Szczekacze i debile - pedały.

5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?

Są ośrodku zajmujące się tym, więc chyba tak.

6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?

NEVER

7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?

Może, przy założeniu, że nie wciska treści ideologicznych w nauczanie.

8. Czy homoseksualizm=pedofilia?

Nie.

9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakiś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?

Znajomych to za dużo powiedziane. Uczył mnie jeden:p

10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?

Tak, mają takie same prawo bycia obleśnymi tam, gdzie ich nie widać.

Niektóre odpowiedzi bezczelnie ukradłem Szczurowi:p
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Odpowiedzi na te dziesięć pytań pozwolą nam /GoodBoyowi, El Commediante i mnie/ zakwalifikować cię do homofobów lub nie.

To ja chyba podziękuję. To jest z deka chybiony pomysł, żeby o tym kto jest homofobem, rozstrzygali zadeklarowani zwolennicy ruchu lgbt, a już zwłaszcza tacy jak GoodBoy. Bezstronność i obiektywizm sędziowski zagwarantowane jak cholera.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Aby to ustalić, potrzeba zadać parę pytań:
Jestem przeciwnikiem.
nonkonformista napisał(a):2. Jesteś zwolennikiem parad równości?
Nie.
nonkonformista napisał(a):3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?
Słowo równouprawnienie powinieneś napisać w cudzysłowiu.
Ale przechodząc do odpowiedzi-mam coś przeciwko i to dużo.
nonkonformista napisał(a):4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?
Nie
nonkonformista napisał(a):5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?
Teraz prawdopodobnie nie, ale kiedyś jestem pewien, że będzie to w pełni wykonalne.
nonkonformista napisał(a):6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?
Negatywny, za samo proponowanie takiego czegoś należą się wakacje w Jakucji.
nonkonformista napisał(a):7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?
Tak
nonkonformista napisał(a):8. Czy homoseksualizm=pedofilia?
Nie
nonkonformista napisał(a):9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?
Nie znam, kyrios nie jest moim znajomym (nigdy go nie widziałem) a ludzi z LGBT wcale poznawać nie chcę.
nonkonformista napisał(a):10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?
Generalnie nikt nie powinien zachowywać się na oczach innych obleśnie. Jeśli jednak mowa o ukazywaniu uczuć (o ile mieści się to w granicach przyzwoitości) to uważam, że geje nie powinni tego robić. Hetero wolno.
nonkonformista napisał(a):Odpowiedzi na te dziesięć pytań pozwolą nam /GoodBoyowi, El Commediante i mnie/ zakwalifikować cię do homofobów lub nie.
Nie musicie tego robić. Jestem zadeklarowanym homofobem. Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?
Nie, ze względu na polski porządek prawny, a nie ze względu na jakąś osobistą niechęć do tego typu rozwiązań. Osobiście uważam, że umowy cywilne winny być kreowane w dowolny sposób przez obywateli i jedynie podawane do wiadomości odpowiednim organom weryfikującym.
Cytat:2. Jesteś zwolennikiem parad równości?
Nie, ze względu na to, że wartości i idee (a raczej ich niedobór) niesione na banerach, sloganach czy ustach uczestników tych parad są rozbieżne z moimi. W tym samym sensie nie jestem również zwolennikiem różnych manifestów i marszy o zabarwieniu politycznym organizowanych przez szeroko pojętą lewicę (w wydaniu anarchistycznym, socjaldemokratycznym, socjalistycznym czy stricte marksistowskim). Nie jestem natomiast zwolennikiem zakazywania takich marszy.
Cytat:3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?
Generalnie nie, zastrzeżenia kieruję do konkretnych trolli typu GoodBoy.
Cytat:4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?
Nie jestem. Sam tak czasem nazywam gejów. Zdarza mi się, przyznaję się do tego. Podobnie jak niekiedy (rzadko) nazywam lewicowych fanatyków lewakami (zgodnie z SJP nie jest to określenie obraźliwe, ale wiele osób tak je odbiera).

Cytat:5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?
Opierając się na badaniach naukowych dot. genezy tego zaburzenia, jest to mało prawdopodobne.

Cytat:6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?
Zdecydowanie negatywny. Państwo powinno dać możliwość odpowiednim rodzinom z jednym czy dwójką dzieci na adopcję kolejnego poprzez ulgę podatkową (dzięki temu bp zaoszczędzi na wydatkach na rodzinach zastępczych i domach dziecka, jednocześnie dając osieroconym dzieciom najlepsze możliwe warunki akomodacji).

Cytat:7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?
Jeśli ma być to szkoła, do której ja poślę swoje dzieci za własne pieniądze, to nie. A więc, odnośnie systemu polskiej edukacji publicznej - nie.

Cytat:8. Czy homoseksualizm=pedofilia?
Oczywiście nie, chociaż według niektórych badań stricte statystycznych, jakaś korelacja występuje.

Cytat:9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?
Nie.
Cytat:10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?
Nie wiem o co pytasz.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Nie bardzo. Dla mnie sprawa jest prosta - jeśli Francuzi są społeczeństwem sekularnym, to nie mają zwiększonego ryzyka zapadnięcia na chorobę "islam". Może się oczywiście okazać, że nie są - ale wtedy zapadnięcie na chorobę "islam" będzie właśnie efektem tego, że jakiejś religii poszukiwali.

Sądzę, że Francję można nazwać państwem sekularnym. Czechy chyba też.
Uno momento, amigo. Mówimy o społeczeństwach sekularnych, nie państwach.

Co do tych pierwszych, to w Czechach jest nieco powyżej 20% wierzących, 30-kilka procent niewierzących i 45% niezadeklarowanych, którzy oszukują swoją potrzebę duchowości erzatzem gusłów typu fenszuj Uśmiech Odpada. We Francji z kolei wierzących jest ponad 55%, niewierzących 35%, i 10% niezdeklarowanych. Też odpada. Najwyraźniej społeczeństw sekularnych w Europie jednak nie ma.

Zresztą skoro zgodziłeś się, że w człowieku istnieje coś takiego jak potrzeba duchowości i że religie są sposobem na jej najpełniejszą realizację, to nie rozumiem Twojej wiary w sekularność jako receptę przeciw islamowi. Najwyraźniej oceniasz ateistów swoją miarą, co jest dla mnie o tyle niezrozumiałe, że nawet na tym forum możesz obserwować różnych ateistów-nonkonformistów, którzy zaraz by się przekonwertowali gdyby tylko klimat "intelektualny" w Polsce to nakazywał, i którzy nienawiść do religii ograniczają tylko do "sekty" kościółka katolickiego.

Co do ankiety, odpowiedzi udzieliłbym takich jak Śmierć Szczurów, więc nie chce mi się ich spisywać.
Odpowiedz

Tak.

Nie mam zdania. Nie widziałam parady.

nonkonformista napisał(a):3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?

Mam. Równouprawnienie już jest. Za chwilę jakaś piękna, młoda dziewczyna będzie musiała umówić się i położyć z jakimś paskudnym, pryszczatym, niedomytym i szczerbatym grubasem, bo przyjdzie mu (temu grubasowi) do głowy, zacząć walczyć o "równo-coś-tam" i możliwe, że znajdzie on poparcie.

nonkonformista napisał(a):4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?

Jeśli dajesz sobie dmuchać w kaszę, to inni będą w nią dmuchać. Nie inaczej.

Uważam, że nie można, ale czy kwestia mojego uważania, coś w tej kwestii zmienia, to ja doprawdy nie wiem...

nonkonformista napisał(a):6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?

W żadnym razie. Na chwilę obecną.

nonkonformista napisał(a):7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?

Uważam, że nie zrobisz z niczyjego syna geja, jeśli on nim nie jest, ale wolałabym, żebyś nie kładł moim dzieciom do głowy tego, co forsujesz nam tu, na forum.

Nie.

nonkonformista napisał(a):9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?

Poza Kyriosem, znam tylko Ciebie, Elsi i GoodBoya. Znam, znaczy tutaj, że z każdym z Was zamieniłam kilka słów.

nonkonformista napisał(a):10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?

Nikt nie ma "prawa" być obleśnym, a jeśli jednak jest, to niech się nie dziwi, że zarobi odpowiedni komentarz, albo i nawet w pysk.
Odpowiedz

Zwolennikiem to może gruba przesada. Ale jestem za tym, żeby te sprawy prawnie ujednoznacznić, żeby biedroniarnia przestała "rykoświstąkać" w końcu. Aczkolwiek "małżeństwa gejowskie" to jest kuriozum i śmiech na sali.

Nie. Nic dobrego nie robią a tylko dostarczają niezdrowej pożywki mediom i rozjuszają ludzi. Poza tym utwierdzają wielu z nas w przekonaniu, że LGBT są inni, dziwaczni, nienormalni.

Mam. Bo równouprawnienie od dawna jest.

Cytat:4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?
Skoro sami się o to proszą....

Uważam, że można.

Nawet taki pomysł nie powinien nigdy powstać. To chore.

Jak nie będzie "homoedukować" i robić podobnych akcji to czemu nie?

Bez przesady.

Cytat:9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?
Ja znam dwóch gejów co teraz mieszkają w Szwecji, jeden z nich to brat mojego szwagra a drugi to jego facet.

Cytat:10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?
W końcu jest równouprawnienie, nie?
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Hastur napisał(a):Co do tych pierwszych, to w Czechach jest nieco powyżej 20% wierzących, 30-kilka procent niewierzących i 45% niezadeklarowanych, którzy oszukują swoją potrzebę duchowości erzatzem gusłów typu fenszuj Uśmiech Odpada. We Francji z kolei wierzących jest ponad 55%, niewierzących 35%, i 10% niezdeklarowanych. Też odpada. Najwyraźniej społeczeństw sekularnych w Europie jednak nie ma.

Możliwe, że się nie zrozumieliśmy, więc wyjaśniam, że to jest sekularyzm:

Sekularyzm (świeckość) jest powszechnie definiowany jako koncepcja braku integracji lub współzależności religii z publicznymi sprawami społeczeństwa. Często jest wiązany z okresem oświecenia w Europie i odgrywa główną rolę w społeczeństwach Zachodu. Idee rozdziału Kościoła od państwa i laickości wiele czerpią z sekularyzmu. Antonimem sekularyzmu jest teokracja.

Społeczeństwo popierające takie założenia jest społeczeństwem sekularnym, a społeczeństwo w którym większość otwarcie nie wierzy albo deklaruje, że to ich prywatna sprawa (Czechy), względnie społeczeństwo w którym są (albo planowane - nie śledzę za bardzo co robią żabojady) zakazy noszenia chust przez szmatogłowych czy zakazy wieszania krzyży w szkołach (niezależnie od oceny tych pomysłów jako takich), moim zdaniem pokazują, że popierają powyższe założenia.

Jeśli natomiast jest tak, że w Europie nie ma państw sekularnych to początkowe twierdzenie, bodaj Idioty, jest nieadekwatne do stanu faktycznego.

Gdybyśmy chcieli natomiast rozważać czy na zarażenie islamem bardziej podatne jest społeczeństwo polskie czy francuskie, musielibyśmy zbadać wskaźnik konwersji na islam.

Prawdę mówiąc, uważam, że Francja czy Wlk. Brytania jest bardziej podatna na zarażenie islamem, ale składa się na to wiele czynników i żadnym z tych czynników nie jest duchowość lub jej brak u Francuzów.

Hastur napisał(a):nie rozumiem Twojej wiary w sekularność jako receptę przeciw islamowi.

Nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko - sekularyzm i islam (konieczne obowiązywanie szaria) w swoich założeniach są nie do pogodzenia.

A Nonkonformista nie jest ateistą - odrzucił katolicyzm, a nie istnienie bytów klasy B.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):A Nonkonformista nie jest ateistą - odrzucił katolicyzm, a nie istnienie bytów klasy B.
Bytów klasy B?
Ja określiłbym się jako reistę. Dla mnie żadne byty, których nie da się doświadczyć zmysłowo, nie istnieją.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Bytów klasy B?
Ja określiłbym się jako reistę. Dla mnie żadne byty, których nie da się doświadczyć zmysłowo, nie istnieją.

I dlatego co chwilę zachwycasz się inną religią i chcesz się nawracać? Brzmi mało wiarygodnie, bo "po owocach ich poznacie".
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):I dlatego co chwilę zachwycasz się inną religią i chcesz się nawracać? Brzmi mało wiarygodnie, bo "po owocach ich poznacie".
Zachwycać to się i zachwycam, ale nawracać się nie chcę, Śmierci.
Ot, różnica!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Cytat:1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?
Jeszcze niedawno napisałbym ze tak ale GB mnie przebudzil i uświadomił ze to o czym pisał wyżej Pawcio jest faktem.
Podaj im rękę to zostawią cie z kikutem.

NIE.

Nie znam takich... :8O:
Większość pedałów walczy o nietykalność a nie o równouprawnienie a to kurwa nie jest to samo.

Masz odpowiedz w mojej odpowiedzi w powyższym pytaniu.

Nie wiem ale nie wykluczam tego.
Pranie mózgu bardzo silna rzecz, nie jestem naukowcem i nie jestem przekonany ze tylko geny są za to odpowiedzialne.
Na geny to dzisiaj chyba prawie wszystko można zrzucić.
A ten ma "gen mordercy" a ten ma "gen pedała" itp..

NIe...
Dziwne skojarzenie...

Cytat:9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakiś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?
Nie.
A kyriosa nie znam, no chyba ze z internetu...

Tak, i maja takie same prawa co hetero do bycia za to krytykowanymi.

Takie jak w obrazku który Piotr niedawno wrzucił w dziale humor.
WYPIERDALAĆ !!!!

Gej tak ale nie pospolity pedał który będzie chciał wciskać różne bzdury moim dzieciom.
Niech se nauczyciel kopuluje nawet ze swoim samochodem o ile nie robi jakieś krucjaty w imię ruchających samochody.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz

W wersji firmowanej przez lobby LGBT, nie.
W ramach wolności słowa ludzie mają prawo takowe przeprowadzać, ale wedle tego samego prawa każdy może wyrażać swoją opinię o nich i ludziach którzy w nich biorą udział - a w moim przypadku jest to opinia negatywna.
Mam to, że równouprawnienie dawno mają, a to, o co "walczą" ( a właściwie to lobbują) to modyfikacja kultury i społeczeństwa wedle własnego widzimisię - w związku z tym są moimi przeciwnikami politycznymi - jak komuniści, anarchiści czy islamiści.
Zależy od warunków i towarzystwa. W kulturalnym towarzystwie gdzie "miłych" określeń się generalnie nie używa wobec nikogo, jestem przeciwny. W towarzystwie gdzie "miłymi" określeniami dostać się może każdemu, no cóż, skoro geje chcą równouprawnienia, to nie widzę powodu dla którego mieli by nie dostawać takimi określeniami.
Nie jest mi wiadomo by skuteczna metoda na to istniała obecnie, ale nikt nie jest w stanie stwierdzić czy jest to możliwe, i jestem za prowadzeniem badań naukowych w celu stworzenia takiej metody.
Negatywny.
Zależy co rozumiesz jako "jawny". Jeśli to, że ma na facebooku napisane że jest homo, to ok.

Zaś jeśli obnosi się ze swoją orientacją oraz przynależnością do subkultury LGBT...
Czy uważasz, że jawny nazi-skinhead, stalinista, albo kanibal może uczyć w szkole?

Większość badań nie wykazuje takiej korelacji.

Tak, ale nie z LGBT.

Prawo? Tak. Ale niech się nie dziwią że dla obserwujących hetero, ich obleśność będzie widziana jako (estetycznie) gorsza niż ekwiwalentne zachowanie pary hetero, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Choć też różnie to z tym bywa, jak to wyraził poseł Węgrzyn w swoich sławnych słowach.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Odpowiedz
Dlaczego ten "test" jest wadliwy:

Pierwsze trzy pytania, a zwłaszcza 1 i 2, są w ogóle irrelewantne co do ustalania czyjejkolwiek "homofobii", ponieważ nie dotyczą homoseksualizmu i homoseksualistów, tylko postulatów politycznych i działalności ruchu lgbt. A to bynajmniej nie jest to samo, niezaleznie od wszelkich przekonywań i manipulacji przeróżnych gudbojów, którzy homofobię by najchętniej utożsamili właśnie z brakiem poparcia dla ruchu lgbt (czyżby nonkonformista też?).

Czyli pierwsze trzy w ogóle skreślamy, bo są nie na temat.

Co do trzeciego istnieje też problem interpretacji "równouprawnienia gejów", które lgbt-yści mają zwyczaj rozumieć po swojemu.

To nie jest kwestia uważania - orientację albo można zmienić, albo nie. Ktoś oczywiście może mieć takie czy inne wyobrażenie na ten temat, ale na fakty to nie wpływa. Fakty, o ile wiem, są takie, że nie udowodniono skuteczności żadnej metody "zmiany orientacji". To stwierdzenie nie wynika jednak z poglądów, ani emocjonalnego stosunku, tylko z wiedzy, albo jej braku.

Tu można by zadać pytanie o to, czy uważam, że homoseksualistów powinno się leczyć przymusowo. Samo pytanie o to, czy orientację można zmienić, to znowu nie jest pytanie o stosunek do homoseksualistów. Załóżmy, że orientację można by było zmienić - czy to by cokolwiek zmieniło w poglądach nonkonformisty, GoodBoya i Commediante? Nagle staliby się homofobami?

Patrz odpowiedź do pytań 1-3. Jest tu również problem podobny do "równouprawnienia gejów" z pytania trzeciego.

To pytanie jest bardzo proste, jeżeli interpretować je ściśle. Ale znowu, pozostaje problem lgbt-ystów i palpitacji jakich dostają, gdy tylko ktoś użyje słów "homoseksualizm" i "pedofilia" w tym samym kontekście (np. dlaczego pedofilia nie jest orientacją, sam niejasny termin "orientacji" itd.). "Homoseksualizm nie ma nic wspólnego z pedofilią" to dogmat lgbt-yzmu otoczony takim fanatyzmem, że gudboje prędzej będą przekonywać, że pedofile w ogóle nie mają orientacji seksualnej, niż przyzna jakiekolwiek, choćby tylko incydentalne, punkty styczne homoseksualizmu i pedofilii. I jest to reakcja czysto emocjonalna, można by wręcz powiedzieć - fobiczna.

Konkludując, homoseksualizm nie równa się pedofilia, ale również nie wszystko to, co lgbt-yści uważają za "zrównywanie homoseksualizmu z pedofilią", rzeczywiście nim jest, przez co pytanie wzbudza wątpliwości. Zwłaszcza kiedy taki obiektywny arbiter jak GoodBoy, czy ktoś o poglądach do niego zbliżonych, ma wyciągać wnioski z odpowiedzi.

A co, brak znajomych gejów też świadczy o homofobii? To już jest śmieszne...

homophobia, an extreme and irrational aversion to homosexuality and homosexual people (Oxford Dictionary)

Czy to jest naprawdę takie skomplikowane, że trzeba tyle w tym dłubać?
Odpowiedz
Homofoby:

Palmer
Wciska kit, że w Polsce nie ma dyskryminacji LGBT. Do tego braki elementarnej wiedzy i rewolta przeciwko nauce - nie uznaje homoseksualizmu za orientację seksualną. Uważa, że orientacja ma wpływ na kompetencje/kwalifikacje zawodowe.

Hastur
Co prawda pierdoli, że odpowiedziałby jak ŚS, jednak praktyka jego postów wskazuje na coś przeciwnego - ciągle jakieś wąty, nieustanne próby poniżania i ataki na środowisko LGBT, chorobliwa potrzeba nagminnego dzielenia się ze wszystkimi swoim obrzydzeniem homoseksualizmu. Dowartościowuje się sypiąc obelgami.

Pawcio
Podobnie jak Hasturowi, rzucanie obelg w kierunku gejów sprawia mu satysfakcję.

Babtiste (do niedawna Sajid)
Dąży do utrzymania dyskryminacji LGBT w prawie stanowionym. Zwolennik obrzucania gejów błotem. Celowo unika kontaktów z ludźmi z samego tylko powodu, że mają inną orientację niż on. Mocno trzyma kciuki, żeby zmiana orientacji, oczywiście z homo na hetero, była jak najszybciej możliwa. Grozi więzieniem za realizację niektórych powszechnie zaaprobowanych w cywilizowanym świecie równościowych postulatów gejów i lesbijek.

exodim
Miłośnik poniżania społeczności LGBT. Wykazuje indolencję znajomości tematu, że "obecny porządek prawny" nie daje możliwości wprowadzenia Związków Partnerskich. Dąży do utrzymania dyskryminacji ludzi ze względu na orientację seksualną, zapowiadając, że sam będzie tak robił w różnych sytuacjach jego życia, jednocześnie głęboko wierząc, że nigdy nie spotka go za to żadna konsekwencja.

CreatedMind
Zwolennik poniżania środowiska LGBT. Wszystko co jest w stanie zaoferować to ochłapy tego co mają związki heteryków. Kiedy uświadomił sobie, że geje nie traktują siebie jak ludzi gorszej kategorii, uznał, że nawet ochłapy się nam nie należą. Lęka się, że równouprawnienie LGBT w jakikolwiek niewyjaśniony sposób go osobiście dotknie.

Adam_S
Zwolennik poniżania środowiska LGBT. Podobnie jak Babtiste, marzy, aby medycyna stworzyła kiedyś skuteczną metodę zmiany orientacji. Uważa, że geje powinni ukrywać fakt swojej orientacji w życiu publicznym. Twierdzi, że zna gejów/lesbijki i naiwnie sądzi, że oni są poza LGBT, tylko dlatego, że nie usłyszeli na swój tematu kompletu poglądów Adama_S.

Przypadki lżejszego kalibru, trudno ich nazwać takimi samymi homofobami jak wyżej opisane towarzystwo, jednak często, głównie nieświadomie również prezentują pewne elementy wpisujące się w postawy homofobiczne:
Furia
ŚmierćSzczurów
DziadBorowy
Marcin_77

Witold napisał(a):homophobia, an extreme and irrational aversion to homosexuality and homosexual people (Oxford Dictionary)
To bardzo pobieżna definicja. Wielokrotnie podawałem definicje szerzej zajmujące się problematyką homofobii. Homofobem nie jest tylko ten, który wykazuje niechęć/awersję/lęki wobec gejów/lesbijek, ale również ten, który chce nas z powodu orientacji gorzej traktować, dyskryminować, poniżać, obrażać, dezinformować społeczeństwo nt. faktów naukowych dotyczących homoseksualizmu.

Witold napisał(a):Czy to jest naprawdę takie skomplikowane, że trzeba tyle w tym dłubać?
Tak i jak już dobrze wiesz, my geje lubimy bardzo długo i głęboko dłubać i nie odpuścimy. Szczególnie nt. niektórych homofobów wręcz referaty można pisać.
Odpowiedz
Nie jestem homofobem? Smutny
Odpowiedz
A gdzie wypełniłeś ankietę? Moja powyższa klasyfikacja dotyczy osób, które to zrobiły :-)
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Przypadki lżejszego kalibru, trudno ich nazwać takimi samymi homofobami jak wyżej opisane towarzystwo, jednak często, głównie nieświadomie również prezentują pewne elementy wpisujące się w postawy homofobiczne:
Furia
ŚmierćSzczurów
DziadBorowy
Marcin_77

Wypraszam sobie - jeśli jestem homofobem, to świadomym, pedale!Oczko A co dokładnie w moich odpowiedziach jest homofobiczne?:>
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):A gdzie wypełniłeś ankietę? Moja powyższa klasyfikacja dotyczy osób, które to zrobiły Uśmiech
Przepraszam, już wypełniam! Liczę na 100% homofobii Uśmiech

Nie. Związki to nie sprawa państwa. Obojętnie czy hetero czy homoseksualne.

Nie jestem ich zwolennikiem. Ale nie jestem także za ich zakazem, jeżeli będą się odbywały zgodnie z prawem.

Mam, bo idą oni w lewo, zamiast w prawo. Idą w kierunku większej liczbie regulacji, zamiast w kierunku deregulacji.

4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?

Nie.

5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?

Nie mam pojęcia.

6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?

Jestem przeciwny.

7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?

Może.

8. Czy homoseksualizm=pedofilia?

Nie.

9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakiś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?

Nie znam kyriosa, znam jednego geja.

10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?

Nie ma takiego prawa.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości