To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Furia napisał(a):i pracować tam, gdzie ktoś zechce Was zatrudnić. Jeśli ktoś nie chce, nie wolno Wam zamykać mu gęby i wiązać rąk majaczeniami o równości
A jak zwolnią z powodu orientacji to też nie wolno zamykać mu gęby i majaczyć o równości?

Furia napisał(a):bo związek homo może być równy, ale innemu związkowi homo, a nie, małżeństwu.
Związek homo jest dla mnie z oczywistych względów lepszy od związku hetero, natomiast w prawie wszyscy powinni być równi.

Furia napisał(a):A w szkołach dzieciom należy mówić jak jest, a nie jak homoseksualiści chcieliby żeby było.
Tzn, że dzieciom należy mówić, że jak jest? W którym punkcie chcielibyśmy nauczać dzieci czegoś niezgodnego z faktami, nauką i rzeczywistością?

Furia napisał(a):Możecie też (współ)wychowywać własne dzieci, jeśli ich matki nie będą miały nic przeciwko temu.
A jak będą miały to fora ze dwora i jako biologiczni ojcowie nic nie mamy do gadania?
Odpowiedz
Seth napisał(a):Społeczeństwo podziękuje Wam lewicy, za wmówienie gejom że jedyna droga do ich lepszego jutra to obsceniczne demonstracje, podkopywanie porządku społecznego i nakręcanie spirali nienawiści. W tym ostatnim jesteście dobrzy. Divide et impera. Sprowokujmy nietolerancję i dzielnie walczmy z nią. W sumie walka z własnorecznie wykreowanymi problemami to wasza specjalność.

Ty miałeś chyba ciężkie dzieciństwo, skoro tak bardzo przeszkadza tobie lewica. Ostatecznie związek lewicy z homoseksualistami jest tak płytki, że tylko wyprawny leming mógłby się na niego powołać. Niemcy i Wielka Brytania to dla ciebie również lewica?

Manifestacje są naturalnym w demokratycznym państwie prawem do zrzeszania się obywateli i artykułowania własnych poglądów. Marsz Równości jak i (zapewne) większość tego typu demonstracji jest legalnie rejestrowany, tym bardziej bredzisz mówiąc tutaj o zakłócaniu porządku publicznego (używasz terminów prawnych - doinformuj się).

Problemy mniejszości nazywasz wykreowanymi, ponieważ najwidoczniej wpisujesz się w przeciętną. Nie znaczy do jednak, że homoseksualiści w Polsce są tolerowani. Myślę, że nie.

Ale przyznam, obsceniczne parady to kiepski sposób na artykułowanie własnych poglądów - zwłaszcza jeśli homoseksualne środowiska pragną być traktowane poważnie.
Odpowiedz
Rojza Genendel napisał(a):Nie tylko. Jeśli w rodzinie są dobre układy, to mama i jej partner będą dla dziecka rodzicami. A jeśli ojczym i macocha mogą być nazwani tatą i mamą to dlaczego nie partner rodzica tej samej płci?

Ponieważ rodzice to z definicji matka i ojciec, więc i rodzice adopcyjni to także matka i ojciec, zastępczy. Dwóch facetów to może być najwyżej jeden rodzic i jeden opiekun, albo dwóch opiekunów, ale nie rodzice.

GoodBoy napisał(a):A jak zwolnią z powodu orientacji to też nie wolno zamykać mu gęby i majaczyć o równości?

Majaczyć sobie może. Może powiedzieć byłemu pracodawcy, że jest dupkiem, jak ma ochotę, ale nic poza tym.

Luka_Wars napisał(a):Problemy mniejszości nazywasz wykreowanymi, ponieważ najwidoczniej wpisujesz się w przeciętną. Nie znaczy do jednak, że homoseksualiści w Polsce są tolerowani. Myślę, że nie.

Aha, są wyłapywani, zamykani w obozach i kastrowani.
Odpowiedz
Gazeta.pl napisał(a):Dziś Parada Równości przejdzie ulicami Warszawy

Jej hasło to "Różnorodni, równoprawni". Główny postulat to związki partnerskie dla par jednopłciowych, ale też heteroseksualnych.
Parada Równości wyruszy o godz. 15 sprzed Sejmu i przejdzie ulicami: Wiejską, Bracką, Nowogrodzką, Kruczą, Al. Jerozolimskimi, Emilii Plater, Twardą, Grzybowską, Królewską, Jasną i ul. Zgoda. Koniec na tyłach domu handlowego "Smyk". Ratusz informuje, że na trasie przemarszu mogą wystąpić utrudnienia w ruchu.

O godz. 14 pod ambasadą Rosji przy Belwederskiej protest przeciwko homofobicznej ustawie, nad którą pracuje Duma.

Wczoraj list otwarty w sprawie Parady Równości wystosowali ambasadorowie Australii, Austrii, Belgii, Chorwacji, Danii, Finlandii, Francji, Hiszpanii, Irlandii, Kanady, Litwy, Luksemburga, Malty, Niemiec, Niderlandów, Norwegii, Nowej Zelandii, Szwecji, Stanów Zjednoczonych Ameryki, Wielkiej Brytanii, Włoch oraz Przedstawiciela Rządu Flandrii. "Cenimy ciężką pracę środowisk LGBT (lesbijki, geje, osoby bi- i transseksualne) w Polsce i na całym świecie, a także pracę przedstawicieli rządów i organizacji pozarządowych, którzy starają się zapewnić podstawowe prawa społeczności LGBT i zakończyć dyskryminację ze względu na orientację seksualną lub tożsamość płciową. Prawa LGBT to prawa człowieka i wszyscy powinniśmy je wspierać" - napisali ambasadorowie. Swoją platformę na Paradzie Równości wystawi ambasada Norwegii. - Marsz promuje ważne dla Europy wartości, które są także priorytetami dla Norwegii - mówi Karsten Klepsvik, ambasador Królestwa Norwegii.

Wcześniej organizatorzy Parady prosili o patronat prezydenta Bronisława Komorowskiego i prezydent Hannę Gronkiewicz-Waltz. Odmówili. Przyjęła go Agnieszka Kozłowska-Rajewicz, pełnomocniczka rządu ds. równego traktowania.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...szawy.html
Odpowiedz
Witold napisał(a):Aha, są wyłapywani, zamykani w obozach i kastrowani.
Dlaczego Komorowski i Gronkowiec nie zgodzili się patronować paradzie? Czyż nie ze względu na brak tolerancji dla LGBT właśnie?
Jeśli ta tolerancja jest, to dlaczego geje szukają 'męskich, spoza środowiska, nieafiszujących się spoko koli'?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Na szczęście już coraz mniej takich ogłoszeń. Osobiście preferuję kolorowe parady z mnóstwem funu, dobrej muzyki, tańczącymi ludźmi i seksownymi ciałkami na platformach. Polskie Parady są zdecydowanie zbyt szare. Zobaczymy jak będzie w tym roku Uśmiech

Odpowiedz
Witold napisał(a):Aha, są wyłapywani, zamykani w obozach i kastrowani.

Masz ubogi słownik jeśli uważasz, że tylko łapanki, obozy czy kastracja są przejawami dyskryminacji.

100 lat za murzynami... Widzę, że po kilku latach ateista.pl zamieniło się w jakieś seminarium duchowe dla niespełnionych liberałów i prawicowych wypierdków.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Dlaczego Komorowski i Gronkowiec nie zgodzili się patronować paradzie? Czyż nie ze względu na brak tolerancji dla LGBT właśnie?

A co, mają obowiązek patronować każdej demonstracji która sobie tego zażyczy?

Cytat:Jeśli ta tolerancja jest, to dlaczego geje szukają 'męskich, spoza środowiska, nieafiszujących się spoko koli'?

A szukają? To by było potwierdzenie tego, czego gudboje się tak boją - że normalni homoseksualiści z tym całym lewackim ruchem nie chcą mieć nic wspólnego. Trudno się im dziwić...

Luka_Wars napisał(a):Masz ubogi słownik jeśli uważasz, że tylko łapanki, obozy czy kastracja są przejawami dyskryminacji.

Bzdety lgbtowskie na temat "dyskryminacji" są przeważnie tyle samo warte.
Odpowiedz
Cytat:Niemcy i Wielka Brytania to dla ciebie również lewica?

Słabo znasz tutejszych prawicowców. Oczywiście że tak. xD

Cytat:Teksty w styl "oni muszą nas słuchać, kościół musi być słaby" itp. sprawiają, że moje zdanie o Was jest jeszcze gorsze.

Z kościołem mają oczywiście racje, nikt tak nie będzie sprzyjał muzułmanom jak fundamentaliści katoliccy, pokroju "księdza" Terlikowskiego, czego dowód masz chociażby tutaj - http://www.fronda.pl/a/terlikowski-dobro...28836.html
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
No i znowu jedna jedyna jednostka jest przystawiana jako dowód na teorie tak obszerną (i według mnie tak samo absurdalną)...
Tak samo to ja mogę stwierdzić z pozycji wierzącego czy księdza (zakładając ze tak jest oczywiście) ze jestem dowodem na to ze jesteś w błędzie i chuj...
To jest dopiero moc, być "dowodem" Duży uśmiech
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Cytat:No i znowu jedna jedyna jednostka jest przystawiana jako dowód na teorie tak obszerną (i według mnie tak samo absurdalną)...
Tak samo to ja mogę stwierdzić z pozycji wierzącego czy księdza (zakładając ze tak jest oczywiście) ze jestem dowodem na to ze jesteś w błędzie i chuj...
To jest dopiero moc, być "dowodem" :mrgreen:

No ta, a pedały źle, bo Biedroń i golasy. Terlikowski jednak z tych swoich wypocin żyję, więc są ludzie myślący podobnie, którzy kupują te jego teksty.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Jak ja zacznę pisać książki to również mogę być pretendentem do roli żywego dowodu w sprawach tak obszernych i skomplikowanych ?
Dobre sobie...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
A jesteś fanatycznym katolikiem? Będzie te twoje książki ktoś czytał? Odwiedzał twój portal, czytał twoje czasopismo?
Odpowiedz
Aha. To Cobrasa boli... Że Terlika lubią i czytają. :lol2:
Odpowiedz
No i pewnie to że dostaje za te książki pieniądze. I państwo nie zabiera mu ich większej części.
Sebastian Flak
Odpowiedz
cobras napisał(a):Słabo znasz tutejszych prawicowców. Oczywiście że tak. xD

Chadecy niemieccy i Konserwatyści brytyjscy to lewica :lol2:
Odpowiedz
No, lub prawica - ale tylko z nazwy.
Wybierz sobie.
Odpowiedz
Tzw. "chadecy" i "konserwatyści". Odkąd przejęli lewacki program nie są nijak prawicowi.
Odpowiedz
Luka_Wars napisał(a):Konserwatyści brytyjscy to lewica :lol2:
A myślisz, że czemu wygryźli Thatcher?
Odpowiedz
Wściekłe Gacie napisał(a):A myślisz, że czemu wygryźli Thatcher?

Wygryźli też Partię Pracy, na pewno lewicowym programem...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości